{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
675 visninger | Oprettet:

Hvor går det galt? {{forumTopicSubject}}

Hvor går det galt henne når en hund vælger at overfalden et menneske eller et andet dyr? Er det bare en dårlig opdragelse? Slår det bare klik? Eller er det tidligere mishandling hunden tager skade af? For lidt opmærkesomhed? Eller ligger det bare i racen? Jeg forstår det ikke, der sker flere og flere sammenstød med en ubehagelig voldsom hund, der bider, rusker og i væreste tilfælde dræber?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvor går det galt?
  • #1   1. jun 2010
    Camilla Bitsch M

    Jeg tror såmænd ikke der sker flere overfald end normalt. Der er bare mere fokus på det nu.
    Og i og med vejret er bedre, kommer flere hunde også ud på gaden på samme tid, og ikke alle hunde har god kemi.

    Når det er sagt, så er der naturligvis kommet nogle potente racer på mode hos de forkerte folk, og det har jo også noget at skulle have sagt.


  • #4   1. jun 2010 Forkert race + forkert socialisering + forkert ejer + forkert opdragelse og træning. Kombinationer af disse kan give hunde der ikke tages hensyn til og som misforståes så de ikke kan opføre sig ordentlig.

  • #5   1. jun 2010 Der er nok en kombination af flere forskellige faktorer. Racetypiske egenskaber, dårlig miljø træning, dårligt avl, ejere som ikke ved hvad de har mellem hænderne osv.

    For nu for en gang skyld ikke at tage en af de racer, der er oppe at vende for tiden, så kan det f.eks. gå helt galt for en dårligt avlet og understimuleret hyrdehund, hvor den hvis den får mulighed for det begynder at tage høns og skambide får. Det har der været nogle eksempler på de sidste år.

    Har man generelt en race, hvis racetypiske egenskaber kan udgøre et problem i vores parcelhus samfund og tager man ikke højde for det, ja så kan det gå galt. Efter min mening, så ligger en stor del af problemet i af folk vælger mere og mere "eksotiske" hunderacer, uden egentlig at sætte sig ind i hvad disse kræver og hvilke instinkter de har. Dermed ikke sagt at nogle racer er bedre end andre, men at de forskellige hunderacer er forskellige ud over blot udseendet og at det er noget man død og pine skal tage hensyn til når man går ud og anskaffer sig en hund.

    Hunde der er blevet mishandler bliver som regel angstaggressive, men jeg tror personligt ikke at det er det vi ser mest af når vi snakker om alvorlige bidepisoder.


  • #6   1. jun 2010 Okay, så egentlig kan enhver hund bide fra sig hvis man ikke er opmærksom? Ja det kan godt være at det er fordi at der er enormt meget fokus på det nu, at jeg registrer det som at være et stigende problem

  • #7   1. jun 2010 Jeg vil sige, at hunden er jo et rovdyr, så det med at overfalde andre dyr, er en instinkt. Mange gange ser man jo hunde løbe efter kattene, nogle vil æde den, andre løber kun fordi bytte driften fortæller den at den skal gøre det. Men hvis katten så stopper, så sker der ikke yderligere.
    Lige så vel som min franske ville æde min chinchilla, hvis hun kunne komme til det.

    Så den med andre dyr, tror jeg skylder arven fra fortiden, som vi ikke rigtig kan tage fra den, selvom vi ihærdigt forsøger.


    Mht mennesker, er der ingen undskyldning. Men ja, det kan være så mange ting. Dårligt temperament. Dårlig socialisering. En kombination af flere hunde sammen, der laver en slags jagt gruppe og opildner hinanden, og jagtinstinktet. Og endelig sygdom/smerte.


  • #8   1. jun 2010 Og forresten, så tror jeg også at den "bløde" træning hvor man nærmest ikke må fortælle hunden at den har gjort noget galt, tror jeg også kan være en årsag til især de mentalt stærke hunde af og til laver nogle overfald, der ikke skal.

  • #9   1. jun 2010 Fruit Batten: ja, hvis man .f..eks tager rottweileren, der er rigtig mange af dem, der direkte kan blive en pestilens(især hannerne), hvis ikke de ved, at det altså ikke er dem, der bestemmer. Gensidig respekt er det, der skal til, og det behøver man aboslut ikke at banke hunden, for at få...

  • #12   1. jun 2010 De allerfleste overfald og bidskader ville kunne undgås hvis vi (mennesker) og vores hunde respekterer andre hundes "personlige zone".
    Var vi dog bedre til at aflæse hunde, og respektere deres -NEJ tak....lad mig være- udtryk, så undgik vi mange bidskader!


Kommentér på:
Hvor går det galt?

Annonce