{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.215 visninger | Oprettet:

Leg m. lukket mundkurv {{forumTopicSubject}}

Jeg har nogle gange set tråde herinde, hvor folk snakker om at give deres hund mundkurv på, når den skal lege med andre hunde.

Der kan væe en vis ide i at give en hund en mundkurv på i forbindelse med møde med en anden hund.

Hvis hunden har tendens til at hugge ud efter andre og det er i forbindelse med en form for adfærdsbehandling til at lære at denne hund skal omgås, har jeg set, at nogle vælger at bruge denne løsning.

Men når det kommer til en hund, som bare er "lidt for voldsom" kan jeg så sand for dyden ikke helt se den geniale ide.

Især ikke når man vælger en helt lukket mundkurv i stof, som ikke tillader hunden andet end at stikke det yderste af tungespidsen ud. Dvs. at den ikke kan gispe, - ejheller kommunikere ordentligt ( mundvige, lyde osv. bliver skjult og forvrænget grundet tvunget lukket mund).

Trænere og instruktørere, som opfordrer til denne form for "adfærdsbehandling/-korrektion" under leg kunne lige så godt binde forbenene sammen på hunden.

Hvad er det dog for en tankegang, som leder til den slags ideer.

Og en helt anden ting, som jeg ikke forstår:

Hvis hunden er "for voldsom" ( og ikke direkte aggressiv) og dominerende, hvorfor vælger man så at sætte den sammen med sådanne hunde, som helt klart ikke matcher dens temperament?

Hvorfor ikke finde nogle matchende legekammerater ?

Det er ofte ved at insistere på at "alle hunde skal kunne lege med ALLE andre hunde", at forskellen ( den naturlige) bliver for stor mellem hundene med "mobning" til følge, dvs. at de store, stærke, dominerende hunde udvikler over-voldsomhed på bekostning af de mindre stærke hunde.

Ja, - synes til tider vi har ret langt igen for at kunne forstå og acceptere vores firbenede venner, - men også vide, hvad der skal til for at forme hunden i den ene eller anden retning.
For det første vil jeg da godt have lov til


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Leg m. lukket mundkurv
  • #1   30. okt 2010 Glemte lige..................

    Overophedning med en lukket mundkurv, hvor hunden ikke har mulighed for at gispe, er selvfølgelig også et stort faremoment, så jeg ville aldrig lade en stor hund lege ½ time med sådan en stof-mundkurv på.


  • #2   30. okt 2010 Enig enig enig !!! ....

    det virker bare som en tabt kamp at få folk til at forstå at deres hunde ikke SKAL lege med alt og alle og slet ikke har et behov for det... :S


  • #3   30. okt 2010 Freja og Rullepølsen

    Ja, - men det er jo også svært, når visse adfærdsbehandlere står og hiver i den retning - altså at leg ( læs "socialisering") kan man ikke få nok af, - og helst med så mange som muligt, så ofte som muligt, og med så mange forskellige som muligt.

    Det er fuldstændig forfejlet.


  • #4   30. okt 2010 Det handler vel alt sammen om omfang og situation ?

    Socialisering er godt - Men det betyder jo ikke "Kast din hund herind som 8 ugers hvalp og lad den bliver overrumplet af 20 andre hunde"

    :S


  • #5   30. okt 2010 Godt indlæg smiley

  • #6   30. okt 2010 Enig hele vejen igennem.

  • #7   30. okt 2010 Eller også må man erkende at en hund IKKE kan med alle andre hunde og undgå de situationer!!!

    Det har jeg gjort med Lotus....... Hun er SÅ glad for dem hun kender, andre ignorerer hun mens andre igen bare kan få en skideballe og blive lagt ned (hun overfalder ikke, men har det hele i munden).

    De skal hverken andre hunde eller hun selv udsættes for så derfor går vi og hygger os hvor der ikke er løse hunde-).


  • #8   30. okt 2010 Ann & Egon

    Hvis man har brug for en mundkurv, så er det enten fordi man ikke helt ved, hvad man laver og kan aflæse hunden og/eller at man overtræder hundens grænser, så den får behov for at bide fra sig.

    Det er under alle omstændigheder ikke en metode, som jeg ville benytte mig af.

    Og en hund, som bider fra sig er med næsten sikkerhed angst/usikker.

    Jeg gør det, at jeg udvælger én hund til denne problemhund og lader den gå side om side med denne hund i laaaang tid.

    De får skiftevis lov til at snuse til hinanden urin, og er også skiftevis foran og bagved den anden, så de indsnuser hinandens lugte.

    Siden går man tættere og tættere, - og siden - når det går godt, - lader man hundene mødes ganske kort og i en slap line.

    Hvis alt dette går godt, sætter jeg lang line på den mest dominerende/fremadbrusende, og slipper den anden. Herved kan jeg gribe ind, hvis jeg kan se tegn på usikkerhed fra den løse problemhund.

    Endelig er tilliden mellem de to hunde så stor efter flere møder, at man kan slippe dem sammen.

    Så begynder man forfra med en anden hund osv. osv.


  • #9   30. okt 2010 Martin

    Godt at du bruger din sunde fornuft og på trods af, at der står en "klog" og "erfaren" instruktør og siger andet, at du står fast.

    Thumbs up til dig!


  • #11   30. okt 2010 Ann og Egon

    Hunde stresser typisk i liner fordi folk ikke ved, hvordan de skal gebærde sig med de liner.

    Så bliver der hevet på forkerte tidspunkter og det ødelægger hundens kropssprog. Og har man ikke særlig stor forståelse for det, risikerer man meget nemt misforståelser hund og hund imellem.

    Jeg kan ikke forklare dig, hvordan jeg holder linen slap andet, end at jeg giver efter på de rigtige tidspunkter og korrigerer på de rigtige tidspunkter. Det skal sikkert opleves. Og her må man jo erkende, at træning af hunde er en form for håndværk.

    Nu er jeg jo heltidsbeskæftiget med hunde, så jeg finder altid nogle og hvis ikke kan jeg bruge mine egne hunde.

    Du skriver: <b>Og hvad hvis du ved hunden kan opføre sig noget så pænt og lige pludselig kan blive usikker og snappe ud efter den anden hund?</b>

    Sådan virker det nok for de fleste, men der ER forvarsler, når det bare drejer sig om usikkerhed og snapperier. Det handler om at træne sit øje op til at kunne se disse ting, - men det er så at sige umuligt på steder, hvor der er 10 hunde, som render ind og ud mellem hinanden. Her mister ejerne overblik, hundene mister overblik og værst af alt..det gør rigtig mange trænere og adfærdsbehandlere også.


  • #12   31. okt 2010 Mette

    <b>Eller også må man erkende at en hund IKKE kan med alle andre hunde og undgå de situationer!!!</b>

    Ja, - nemlig. For mig at se er det, at man pine-død SKAL have sin hund til at "lege" med andre hundeselvom den ganske åbenlyst ikke vil i den grad en manglende accept af hundens væsen.

    Nogle hunde elsker at lege, - andre er ganske simpelthen ikke interesserede, - og endelig er der hunde, hvis eneste interesse ikke er at lege, men at dominere, hidse sig op og komme i klammerier med eksempelvis andre hanhunde.


  • #13   31. okt 2010 Ann & Egon

    Den her tror jeg ikke lige, jeg forstår:

    <b>Sådan fungere det jo også i naturen, der er flere flokke, og ikke l alle er velkomne :)</b>

    Har du lyst til at uddybe den?


  • #15   31. okt 2010 Ann & Egon

    Ja *s*. Og tak.


Kommentér på:
Leg m. lukket mundkurv

Annonce