{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.777 visninger | Oprettet:

Info om chinese crested søges... {{forumTopicSubject}}

Hej allesammen

Ja jeg ved godt jeg lige har spurgt om info på nogle andre racer, men nu er jeg blevet pænt nysgerrig på racen chinese crested, så her kommer en masse spørgsmål smiley

Sommer:
Den skal jo smøres ind i solcreme, men er det bare den højeste solfactor der findes den skal smøres ind i?
Og bagefter, skal den så smøres ind i aftersun?

Vinter:
Der skal den jo have tøj på, men dens hud kan vel blive tør pga. den kolde luft, så der skal den smøres ind i creme ikk?

Badning:
Hvor tit skal den i bad og smøres ind i creme?
Jeg har set på animal planet i dogs 101, at de har en naturlig olie i huden, og den skal man passe på ikk og ødelægge ved for meget badning og smøren ind i creme.

Creme:
Hvor tit skal den smøres ind i creme?

Sind overfor andre dyr:
Nu ved jeg fra min venindes hvaps, at han syns andre dyreracer er sjove, han vil meget gerne lege med dem, så han sidder og dasker til dem med poten.
Han gør dem ikk noget, og tror ikk han kunne finde på det, men hvorn er det generelt med andre dyreracer?

Andre hunde:
Jeg har hørt, at den skal socialiseres en hel del med andre hunde for og vænne sig til dem og acceptere dem, men hvorn er de generelt overfor fremmede hunde?

Andre mennesker:
Jeg har hørt, at den er meget ejersyg og knytter sig meget til sin ejer, men den kineser jeg har mødt er ligeså glad for andre mennesker, måske fordi han er blevet vænnet til dem fra hun fik ham..
Men hvorn er de generelt overfor andre mennesker?

Deres sind:
Hvorn er de sindsmæssigt?

Hmm, ved ikk om der lige er flere spørgsmål, ellers må jeg lige skrive igen smiley

Håber i kom igennem det hele, og vil svare på mine spørgsmål smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Info om chinese crested søges...
  • #1   22. feb 2011 De kinesere jeg har "mødt" har overhoved ikke haft lyst til at hilse på mig

  • #2   22. feb 2011 Hej smiley Det kommer meget an på hvilken farve du har kineseren i. Jeg har en blå tæve og den skal have alm. solfakter 30 på om sommeren. Jeg plejer ikke at give aftersun på, da hun ikke brænder i huden så let som andre f.eks den hvide/creme. Vinteren har hun kun tøj på når hun skal være ude i længere tid end 15 min. Jeg bader ikke mine mere end når man kan se de trænger. ca hver 2.-3. måned afhængig af hvad årstid det er og hvordan deres hud absorberer deres naturlige olier.

    Jeg smører kun ind i solcreme HVER gang de skal ud i solen om sommeren og når den er blevet barberet.

    Den er rigtig meget ejersyg. Min skal HELE tiden være oppe og hygge. Konstant. smiley

    Ja de skal socialiseres meget, især når de er små, da det nogle gange godt kan være en reseveret race. Det er mine i hvert fald.

    Min den hårløse blev engang angrebet af en dalmatiner helt ud fra den blå luft. Den kom bare luntende forbi og hapsede den i ryggen og kastede hende 3-5 meter hen af jorden, så hun er ikke så vild med frembrusende store hunde.

    Det er en dejlig glad hund og vil gerne lege lissom alle andre hunde.

    Det er bare den DEJLIGSTE hund man kunne tænke sig. Jeg synes det er en meget nem race at opdrage på, for de er så knyttet til ejeren at de gerne vil behage. Men man skal dog ikke være hård i måden man træner på. F.eks hæve tonelejet hvis de gør noget "forkert" i træningen, det er en meget følsom hund også.

    Mine ELSKER at være sammen med mig under dynen og hygge hele dagen. Skal kn lige ud og gå ture og tisse og så er det bare op under dynen igen.. Det synes jeg er så dejligt smiley

    Håber det var svar nok smiley


  • #3   22. feb 2011 Så hvis det er en mørk hund så skal den kun smøres i solcreme factor 30?

    Skal den barberes hvis den ikk skal bruges til udstilling, og os have bundet ørene op?

    Jeg troede den skulle vaskes oftere, min veninde bader vist sin hver 2-3 uge (så hut jeg visker), så troede det var deromkring..

    Ja min venindes er os meget ejersyg, men han vil os rigtig gerne ligge hos fx mig når han er her, og han skal helst sidde helt oppe i hovedet på en og kysse, virkelig dejlig er han...

    Men så vidt jeg kan forstå på hende skal den socialiseret med andre mennesker og andre hunde allerede fra bette af, så har man en meget åben hund, dog stadig meget ejersyg selvfølgelig smiley

    Hvad med renlighed? Er den nem og gøre renlig?
    Jeg ved der kan ske upsere, især med hvalpe, men kan den ellers holde sig til den skal ud og gå tur?

    Ja jeg vil gerne have en hund der elsker og ligge og putte med mig, men os en hund der er lidt selvstændig smiley


  • #4   22. feb 2011 Ja Kinesere skal smøres ind i solcreme om sommeren - hvert fald tidlig sommer når de går fra blege til at få farve. Nogle hunde lever dog et helt liv uden solcremen og uden problemer med solen smiley
    Min oplevelse er at jo lysere hundens hud er, jo mere solcreme. Silas skal fx bruge solcreme hele sommeren igennem fordi han er lys.

    Jeg bruger alm nivea børnesolcreme med faktor 30 - og har aldrig brugt aftersun.

    Det er også rigtig at hundens hud skal smøres ind i en god bodylotion - det er hele året rundt og efter behov smiley

    Jeg bader Silas ca en gang om ugen om sommeren og en gang hver 2-3 uge om vinteren. Ved at andre gør ca hver 3. uge.
    Og det samme gælder når de skal trimmes. Der skal helst ikke gå for lang tid mellem de trimmes hvis det er en meget behåret hårløs (grad 4 og 5) da det så kan være svært for trimmeren at komme i bund.

    Og du kan som sagt smøre hunden ind efter behov. Nogle hunde kræver mere creme end andre smiley

    Det er en race der er meget venlig over for andre dyrearter. Men self er det stadig en hund, så uden træning kan du risikere en hund der også vil æde smådyr.
    Min Silas var så ligeglad med smådyr, kunne sidde med dem på maven og bare synes det var dejligt - indtil mit hamster bed ham i koglerne, så kunne han pludselig ikke lide smådyr mere, men han har aldrig slået nogle ihjel.
    Katte elsker han at lege med.

    Det er en race som acceptere de fleste hunde, men kender flere som har problemer omkring store. De bliver simpelthen bange for dem. Så socialisering er self godt, ligesom med alle andre hunderacer.

    Og når det kommer til andre mennesker er det meget forskelligt. Jeg har mødt kinesere som ikke vil hilse, kinesere som er bange og kinesere som bare hopper i skødet af mig smiley
    Silas er typen der kan finde på at gø af folk de første 5 min de er her, men propper de en godbid i hans mund eller kæler ham lidt, så har de fået en bedste ven for livet.
    Det ligger til kineseren at være klistret - at være så tæt på mennesker som overhovedet muligt. I Norge kalder de dem velcro-hunde af samme grund smiley

    Sindet:
    Det er generelt en "fimsehund". Man skal passe på med ikke at pylre om dem og gøre dem mere sarte end de i virkeligheden er, da det kan ende rigtig træls ud med en hund der er angstbider.
    Jeg har mødt virkelig mange kinesere og ikke en eneste af de hunde (uanset hvad deres ejer måtte sige) er ikke en fimsehund. Nogle er det bare mere end andre.
    Det behøver ikke være negativt - ellers ville jeg jo ikke være faldet for racen.
    De skal opdrages med rosende og legende metoder - ingen råben eller hårde ord.
    Men er man fx vant til terrier eller et lidt skarpere sind, er det noget man skal vænne sig til - men det kan man også sagtens.

    Du kan også læse lidt om racen i mit album om dem smiley
    http://hundegalleri.dk/html/alb_vis.asp?AlbumID=57498


  • #5   22. feb 2011 Jeg giver bare solfaktor 30 på for at være sikker smiley men det gælder jo om at kende sin hund.

    Med hensyn til barbering gør jeg det med skraber når hun skal til udstilling. Ellers gør jeg det bare med trimmer når hun trænger smiley ca hver 3. uge. men det er meget forskelligt hvor meget hår de har på kroppen smiley

    Jeg synes de er nemme nok at gøre renlige. Man skal bare gøre det rigtigt fra starten af smiley Men det varierer meget fra hund til hund smiley


  • #6   22. feb 2011 De kan have problemer med at blive renlige - specielt hvis man får hvalp om vinteren eller når der er koldt. Nogle kan nægte at tisse ude fordi det er koldt.
    Silas var 2 år før han var rigtig renlig - til trods for at vi trænede og trænede. Og kender flere hunde som har lidt problemer med renligheden.
    Men er sikker på at gøres det rigtig og helhjertet skal det nok gå.

    Tror problemet for Silas var at jeg IKKE gav ham tøj på, fordi nogen havde proppet i mit hoved at det havde de ikke brug for. Tøj til hunde var mishandling og noget fis.

    Efter 1 år droppede jeg den tankegang smiley


    Ørerne skal bindes op hvis du vil have en hund med opretstående ører. Det er det pæneste og en lille ting at gøre når de er hvalpe smiley En god opdrætter skal nok vise dig hvordan.
    Og sørg nu for at finde en god opdrætter smiley


  • #7   22. feb 2011 Ja jeg ved godt det er overdrevet, men jeg har bare ikke lyst til at ricikere noget smiley hehe. Om sommeren er den ude i solen konstant og går kun lige ind for at drikke og spise lidt. Så for hende er det vigtigt. Synes jeg smiley

  • #8   22. feb 2011 Lige præcis smiley Jeg kunne ikke sige det bedre selv smiley

  • #9   22. feb 2011 ... jeg kan bare ikke anbefale Disney solcreme fra Neutral - det gjorde min hund lilla *GG*

    (link fjernet)



  • #10   22. feb 2011 Hehe ja det må det være smiley Og jeg gik bare i timer og ventede på at det ville trænge ind - gik endda en tur med ham og folk på vores vej pegede og grinede af ham, det var så pinligt.
    Så jeg tog hjem og smed ham i bad - og ikke engang efter badet ville det lilla gå af!!! Først dagen efter var han igen lyserød smiley


  • #11   22. feb 2011 Der var heller ikke farve i - cremen var helt hvid. Men blev lilla når den ramte Silas' hud. På min egen hud var der ingen problemer.

  • #12   22. feb 2011 Det var da utrligt smiley men ja sikke en god ide til fastelavn ! hihi

  • #13   22. feb 2011 Det må jo helt sikkert have været en form for kemisk reaktion.
    Meget underligt når neutral ellers er godt til alt andet. smiley


  • #14   22. feb 2011 Ved ikke hvad der sker - men ved hvert fald at jeg ikke bruger det på Silas igen smiley

    Jeg bruger Niveas børnesolcreme nu. Den er grøn når den sprayes på - men kun indtil den er smurt ind smiley


  • #15   22. feb 2011 Åh gud, jeg blir jo mere og mere forelsket i racen, det er os min venindes og jeres skyld!! *GG*

    Jeg kan se der er delte meninger omkring vaskning og smøring, men man kan vel se på huden når den trænger til bad og smøring?

    Jeg lider selv under og blive ekstremt solskoldet, så derfor har jeg altid solcreme og aftersun hjemme smiley

    Men den behøver så ikk barberes og trimmes eller få bundet ørene op når den ikk skal bruges til udstilling?
    Ja jeg syns den er kønnest med oprejste øre, så ville nok binde ørene op, men trimning (hvis den er overbehåret), det ved jeg ikk hvad jeg skal syns om, så længe det ikke genere hunden og have hårvækst i ansigtet og på ryggen, så tror jeg ikk jeg ville trimme den, selvfølgelig afhængig af dens overbehåring...

    Ville det være dumt og finde en voksen, selvfølgelig en som ER vant til andre dyr, hunde og mennesker?

    Jeg ved det er bedst og præge en hund selv fra den er lille, men jeg tænker lidt en førstegangsejer måske var bedst tjent med en voksen hund (ved ikk hvorfor jeg tænker det *G*)


  • #16   22. feb 2011 Nej det behøver den ikke hvis du ikke har lyst. Min søsters hunde (nu har hun så kun en) kommer aldrig i bad eller bliver trimmet med mindre jeg får fingrene i dem - og det er ca 1-2 gange om året. De lever fint og har pæn hud.

    Ørerne har dog været bundet op på hendes hunden, fordi hun selv ønskede opretstående ører.

    Du kan sagtens finde en voksen hund. Men pas på med sindet. Der er mere at arbejde med hvis hunden ikke har haft et godt liv! Men det kan sagtens lade sig gøre. Har et hold venner der fik en voksen og han er en god hund, men det krævede MEGET arbejde.


  • #17   22. feb 2011 Det med at finde en voksen, det kommer helt an på så meget, da jo egentlig er en enmandshund. Så det kommer helt an på opdragelsen og kemi mellem jer osv.

    Barbering: kineseren er jo en hund der ikke fælder og har "hår" som mennesker, der vokser hele livet. Derfor synes jeg at det er bedst at klippe, selvom den ikke skal udstilles. Den får ikke sol gennem håret på kroppen om sommeren og det er ret vigtigt at de kan få sol, da de optager vitaminer fra solen gennem huden.

    Jeg synes også at de skal have strit ører, da det jo er til racestandarten smiley hehe


  • #18   22. feb 2011 Charlotte de fleste artikler på den side er pist borte fx den med hårgraderne. Derfor jeg smed et album herind:
    http://hundegalleri.dk/html/alb_vis.asp?AlbumID=57498


  • #19   22. feb 2011 Jep det er en god artikel smiley

  • #20   22. feb 2011 Åkarj smiley

    Hvad med sundhed, hvad er de mest almindelige sygdomme en CC kan få?


  • #21   22. feb 2011 De skulle have noget med øjnene og hudproblemer self.

  • #22   22. feb 2011 Hvad er det med øjnene?

    Jeg så på Animal Planet i Dogs 101 de kan have acne, hvor stor er chancen for det?

    Kan de egentlig ikk få hudcancer ved og være meget ude i solen?


  • #23   22. feb 2011 Jeg tror alle hårløse mere eller mindre døjer lidt med hudorme og bumser og sådan.

  • #24   22. feb 2011 Men er det noget man behandler på nogen måde?

  • #25   22. feb 2011 Hvad er så bedst, en han eller en hun hund?

    Jeg ville gerne have en han hund, men gider heller ikk en der render og tisser op af alt den kommer i nærheden af, så er det en dominant hunderace?

    Hvor meget bløder en CC tæve? Det er jo en lille hunderace, så den bløder vel ikk nær så meget som en stor hund, og de fleste hunde er vel gode til og holde sig selv rene, eller?


  • #26   22. feb 2011 Silas pissede op af alt - ikke herhjemme - men ude. Han tissede op af tæveejere, af gardiner, af mig hvis andre hanhunde var i nærheden.

    Men det kan afhjælpes nemt - kastration og vupti, hunden tisser kun ude hvor han skal smiley


  • #27   22. feb 2011 Okay, og ja, man kan jo sige, at det er billigere og kastrerer end det er og sterilliserer, ihvertfald her i Slagelse smiley

    Hvornår kastrerer man så, hvilken alder?


  • #28   22. feb 2011 Silas blev kastreret da han var omkring 1½ år - det var en god alder synes jeg.

    Og ja det er altid billigere at kastrere. Og indgrebet er ikke så stort. Begge mine hunde er fixet - men synes Silas' kastration er den med heldigste udfald.


  • #29   22. feb 2011 Okay smiley



Kommentér på:
Info om chinese crested søges...

Annonce