{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.302 visninger | Oprettet:

Grim(me) oplevelse(r) + nervøs hvalp. {{forumTopicSubject}}

For et par dage siden var jeg på vej til et møde sammen med min mor, Chelsy og Rocco.
Stedet vi skulle mødes lå lige over en dyrlæge, og der var derfor en masse dyr der kom ud og ind af bygningen. Da min mor (som går i snor med Rocco) og jeg (som bærer Chelsy, da vi blot skal fra bilen til indenfor) er på vej ind, ser vi en kvinde med en Cairn Terrier der ruller rundt ovre ved en busk, vi kigger blot kort og går derefter videre - to sekunder efter råber kvinden "PAS PÅ" og inden vi når at kigge os til siden sidder Cairn Terrieren i halsen på Rocco, min mor og kvinden prøver desperate at løsne Cairn Terrierens bid fra Rocco, men den bliver ved med at ruske i ham. Til sidst får de ham fri og min mor og jeg skynder os chokerede tilbage i bilen hvor vi i bakspejlet han se at kvinde heldigvis har lagt hunden ned på ryggen og skælder den ud. En dyrlæge inde fra bygningen har så tilfældigvis set overfaldet, og kommer hen til os (hvilket vi synes er venligt af hende) - hun tjekker om Rocco er kommet noget til og da ejeren af Cairn Terrierne kommer hen og spørger om Rocco er OK, og at hendes hund vred sig løs fra halsbåndet siger dyrlægen "Ja det kan jo ske, men sådan nogle angreb skal de jo prøve engang imellem!" derefter gik hun - både min mor og jeg var dybt chokeret over at en dyrlæge står og siger at en hund uden provokation har lov til at styrte hen i halsen på en anden!
Der skete heldig ikke noget med Rocco (andet end han har ondt i siderne af halsen) da han var bekyttet af sin Julius K9 hundesele, men den blev derimod gennemboret med to tandhuller.
Hold op hvor var jeg glad for at jeg ikke havde Chelsy (min hårløse hvalp) i sele der, hun ville have været dræbt eller slemt skadet!

Desværre er dette 5 gang Rocco bliver overfaldet af hunde uden snor i år, uden provokation (og det siger jeg ikke bare fordi det er min hund!) - min mor har endda fået skadet sin arm af vores nabohund som overfalder de fleste små hunde. Jeg forstår ikke hvorfor vi har været så uheldige på det sidste.
Ih, hvor er jeg træt af folk der ikke kan styre deres hunde - man burde altså virkelig få et hunde-"kørekort" uanset størrelse og race af den hund man vil have!

Desværre har min 14 ugers hvalp Chelsy været tilstede under mange af angrebene på Rocco, og hun er selv blevet angrebet under et af tilfældene - så hun er blevet meget utryg omkring andre hunde. Jeg er begyndt på hvalpekursus med hende, men hun er nu efter seneste overfald på Rocco (længere oppe i mit indlæg) begyndt at knurre når hvalpene kommer for tæt på hende. Uanset hvordan jeg prøver at vise hende at de er ok, så kravler hun op på mig og begynder at pive.
<b>Hvad kan jeg gøre for at hjælpe hende til at blive glad og social som hun var før i tiden?</b>

Undskyld mit negative indlæg, men er bare lidt forvirret over situationen.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Grim(me) oplevelse(r) + nervøs hvalp.
  • #1   30. apr 2011 Nelly gør det samme til hvalpetræning. Min hundetræner siger at jeg skal sige klart NEJ til hende når hun knurrer, men tvært i mod over rose hvis hun selv viser interesse og snuser.

  • #2   30. apr 2011 Man skal ikke sige nej til en usikker hund, men derimod sætte sig ned til den og berolige den. En hvalp kan ikke sige fra på andre måder end at knurre og det skal de have lov til.....vis istedet din hvalp at du kæler for de andre hvalpe og at du er rolig. Det vigtigste for en god socialisering er at man ikke presser hvalpen, men gør det i dens eget tempo ellers risikerer man en voksen hund, som er utryg ved mødet med fremmede hunde......

  • #3   30. apr 2011 Lotte D:
    Det er præcis hvad jeg gør, jeg kæler med de andre hvalpe og viser hende hvor fine de er imens hun sidder på skødet af mig.
    Hun var dog ikke utryg på nogen måder INDEN overfaldene, det er det der bekymrer mig. smiley


  • #5   1. maj 2011 Og husk endelig, ikke ynke hende når hun bliver bange, bare fortsæt med at være helt afslappet

  • #6   1. maj 2011 Hun har haft nogle uheldige oplevelser og det vil tage tid inden hun er tryg igen, derfor pres hende ikke, hold afstand og afled hende med godbidder og kontakt så hun med tiden forbinder mødet med andre hunde med positiv kontakt med dig og om noget hyggeligt

Kommentér på:
Grim(me) oplevelse(r) + nervøs hvalp.

Annonce