{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.817 visninger | Oprettet:

Hvilken race er mindst aktiv? Hyrdehund {{forumTopicSubject}}

Vi er begyndt at kigge lidt på hyrdehunderacerne, min kæreste og jeg.

Udover en glad og dejlig legesyg følgesvend vil vi gerne have en hund som er vagtsom, nem at opdrage, nem at have med, god til at omgåes andre dyr, sjov og glad, ikke dominerende, ikke strejfer, gerne med lidt hyrdeinstinkt dog helst ikke overdrevet(hyrde os)

Og så skal den ikke være hyperaktiv/nem til at stresse.


Pt. overvejer vi følgende racer Old english Sheepdog( australian shepherd og hvid hyrdehund/hvid schæfer, evt. en almindelig schæfer af ikke brugslinjer?

Hvordan vil i mene at de racer aktivitetsmæssigt ligger i forhold til hinanden? Vi har slet ikke valgt race endnu, vi har indtil videre brugt et år på at kigge på forskellige racer men dette er racer som alle har noget som vi godt kan lide






Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvilken race er mindst aktiv? Hyrdehund
  • #1   24. jul 2011 Hvad med Collien. Den virker som en god familiehund uden de vilde hyrdedrifter.

  • #2   24. jul 2011 Ud fra hvad du skriver så syntes jeg ikke at nogle af dem passer særlig godt til jer, men hvis det skal være en af dem er det nok den hvide hyrdehund(hvid schæfer) som passer bedst til jer.

  • #3   24. jul 2011 Tror også den almindelig Collie(lassie hund) passer bedre til jer.

  • #4   24. jul 2011 Collien er en fantastisk familiehund, men en collie har altså masser af hyrdeinstinkt hvis den får lov at bruge det smiley Min den ene collie elsker at komme på får smiley

  • #5   24. jul 2011 Det er jo forskelligt fra hund til hund(linie til linie) men den er da at forstække frem for Australien Shepherd.

    Schæfen passer ikke med at den ikke må være dominerende, det ligger til rigtig mange schæfer at være det, selvfølgelig kan det kontroleres med den rigtig opdragelse.


  • #6   24. jul 2011 About my dogs- hvorfor mener du ikke at nogle af disse racer passer til os udover måske hvid schæfer? Du må meget gerne uddybe for ellers kan jeg ikke rigtigt bruge det i vores overvejelser smiley

    Min kæreste er ikke rigtigt til collier - jeg selv vil gerne have en rigtig tosseglad hund passer det på en collie?


  • #7   24. jul 2011 Nu ved jeg ik rigtigt hvor stor forskel der er på collien og aussien.. smiley
    Johanne: Collien kan sagtens være tosseglad smiley


  • #8   24. jul 2011 På mig virker den altid som en meget rolig og afbalanceret, undskyld collie ejere som sikkert elsker jeres hunde, men som en lidt kedelig hund smiley

    Jeg har været vild med aussien i flere år, jeg vil gerne gå til agility, gå ture og andet hundesjov med min hund, men jeg vil undgå at have en hund som stresser meget hvis der f.eks. er et par dage hvor vi ikke har så meget tid.


  • #9   24. jul 2011 Schæferen både højavls og brugshund ,kræver en hel del motion /aktivitet.Det er en meget intelligent hund , og kan hvis den ikke bliver aktiveretkan den blive destruktiv. Det er en arbejsdhund. Alt andet ville være synd .

  • #10   24. jul 2011 Jeg tror bergamascoen ville være god til jer, dog en meget speciel pels...

  • #11   24. jul 2011 Undskyld måske et dumt spørgsmål . Men hvad er en Aussin ?

  • #12   24. jul 2011 Anne p- en australian shepherd

    Wow den er sørme lækker sådan en bergamasco, men som du siger er pelsen nok fpr speciel til min kærestes smag. Det er simpelthen et helvede at vælge hunderace, når man er to mennesker som skal blive enige om udseende og derudover det vigtigste, at racen også passer til den valgte livstil..


  • #13   24. jul 2011 Puha, den er lidt svær.. Jeg vil dog sige, at hvis hunden ikke må have for meget hyrdeinstinkt, så er en sheltie nok heller ikke løsningen - de har langt større hyrdeinstinkt end fx schæferhunden.

    Af de racer der er nævnt, tænker jeg mest på den hvide hyrde til jer.


  • #14   24. jul 2011 hehe ja det er de... smiley men i er velkommen til at komme og opleve dem hvis det har interrasse smiley

  • #15   24. jul 2011 Jeg har tre collier og selvom de ikke er på får kan de godt lide at hyrde, men ikke så meget, at man ikke kan vænne dem sådan nogenlunde fra det.

    Du skriver at hunden skal være:
    glad
    legesyg
    følgesvend
    vagtsom
    nem at opdrage
    nem at have med
    god til at omgåes andre dyr
    sjov
    ikke dominerende
    ikke strejfer
    gerne med lidt hyrdeinstinkt dog helst ikke overdrevet(hyrde os)


    ....og langt det meste passer til en collie, men den skal som alle andre hunde aktiveres, motioneres og mentalt udfordres, for at den bliver hyggelig at leve sammen med, men den hører nok til den "nemme ende" af hyrdehunderacerne.

    Om den er dominerende afhænger af dens medfødte væsen, nogle er dominerende andre er ikke.
    Om den strejfer tror jeg især kommer an på, om i vælger hanhund eller tæve. Mine tre tæver har aldrig strejfet elller har forsøgt at løbe væk heller ikek selvom vi har glemt at lukke en dør.


  • #16   24. jul 2011 Når jeg siger at den gerne må have lidt hyrdeinstinkt så mener jeg at det må den gerne. Jeg har en stor andeflok, samt høns, som jeg gerne vil have en hund til at hjælpe med at hyrde engang imellem når de skal flyttes, evt. gøre det til en hobby hvis det er muligt at finde en træner i nordjylland hvor vi bor.
    Jeg har set mange eksempler på at hunde hyrder ænder og det ser ud til at virke rigtigt godt.


  • #17   24. jul 2011 Hvad med corgierne? Welsh og pembroke.
    De er sjove, kvikke og lalleglade smiley


  • #18   25. jul 2011 Dumme kæreste siger nej til Corgi- jeg selv er også bekymret for rygproblemer.

    Som i kan høre har vi efterhånden overvejet en del racer smiley


  • #19   25. jul 2011 hvad med en Grand Danois
    den er rolig,
    lalleglad,
    den vil følge jer i alt,
    er tit ret sjov,
    kan omgås andre dyr,
    meget trofast,
    lidt vagtsom
    meget smuk hund
    meget lidt aktiv

    og blev til bage i tiden brugt til at drive kvæg, så der er uendelig lidt hyrde drift tilbage i den gg

    men igen det i skriver kan passe på RIGTIG mange hunde racer


  • #20   25. jul 2011 Norsk Buhund måske?

    Den kan, alt efter hvordan i opdrager og socialisere den, klare det meste af hvad i skriver.
    Det er en hund der er utrolig god til at tilpasse sig jeres hverdag


  • #22   25. jul 2011 ville ikke købe en lassi hund da de er ikke alle erlige rolig er også hyberactiv

  • #23   25. jul 2011 Grunden til at jeg ikke mener at schæferen passer til jer er af samme årsag som **Alfisten Natasja* * skriver.

    Grunden til at jeg ikke syntes Aussien passer er fordi det er en højaktiv race på niveau med border collien med en høj veludviklet hyrdeinstink.

    Den hvide schæfer har mange af de samme egenskaber/ulemper som den almindelige schæfer dog kan det være nedtonet da den primært bliver brugt til udstilling.

    Det fleste schæfer har en høj kønsdrift og kan derfor nemt blive aggrasiv overfor andre hunde, noget kan selvfølgelig trænes væk men det kræver at man ved hvad man har med at gøre.


  • #24   25. jul 2011 Skulle det ikke være en hyrdehund? Så må den vel gerne hyrde smiley ellers blir eet svært.

  • #25   25. jul 2011 hvad med en Appenzeller?

  • #26   25. jul 2011 Synes I skulle overveje en anden gruppe end hyrdehunde. Måske selskabshunderacer ?

    Jeg ville ikke sælge en collie til jer - det ville gå galt smiley


  • #27   25. jul 2011 OES kan der dælme også være knald på...........kender til flere, som er dovne/rolige - men også flere på DAMP.

    Overvej virkelig om det skal være en hyrdehund.


  • #28   25. jul 2011 Prøv lige at høre- vi er jo ikke ude efter en hund som skal ligge på sofaen dagen lang, vi er nok bare mere ærlige end gennemsnittet.

    Jeg vil gerne have en hyrdehund, til at hyrde med, til agility eller spor og som en højt elsket familiehund. Derudover er vi næsten altid hjemme, vi bor i en mindre landsby omgivet af marker, har en meget stor have og der er masser af hunde omkring os. Vapsen og mig vil gå til træning fra dag et.

    Hunden vil blive luftet mindst 1-1½ time hver dag og leget og aktiveret med omkring en time hver dag, udover ugentlig træning sandsynligvis i dch regi. Min kæreste arbejder weekend hvor jeg er hjemme, han er til gengæld hjemme i hverdagene. Men vi vil have en hund vi med sikkerhed kan give et godt hundeliv til den dør af alderdom.



  • #29   25. jul 2011 Jamen så tror jeg en collie vil passe helt fint.
    Hvis man ikke er vild med pelsarbejde, så findes den jo også i en korthårsmodel.


  • #30   25. jul 2011 Lapinette- jeg har besøgt din hjemmeside og dine collier virker som fantastiske hunde med megen drift. Super lækre men som du selv siger, det er nok ikke os du skulle sælge til.

  • #31   25. jul 2011 Lapinette collies . - DAMP er ikke noget man er på, det er et handicap

  • #32   25. jul 2011 Kennelmor- jeg har lige kigget på din hjemmeside smiley vil du evt. uddybe hvad du mener med at collier generelt ikke er modige? Dine hunde er totalt lækre
    smiley


  • #33   25. jul 2011 Hvis jeg har skrevet de ikek er modige, så skal det forståes sådan, at de jo er avlet til at skulle hyrde flokke af får. Man kan ikke bruge hyrdehunde der ikke passer på flokken, så det duer ikek at den bare farer hen mod alt den ser. Den skal være årvågen og se situationen an og vurdere om der er fare på færde. Det duer jo ikke, at den bare farer frem, hvis det nu er en farlig bjørn der står på lur smiley
    Så det med modighed går på, at den skal være klog nok til at vurdere en situation og er der fare på færde skal den tage sig i agt.

    Når man ser to hyrdehunde nærme sig hinanden ser man ofte, at de går lidt fre, lægger sig - går lidt frem, lægger sig... osv osv.
    Mine hunde hader når andre hunde bare farer hen i hovedet på dem, de nærmer sig selv stille og roligt og vurderer situationen.

    En collie må IKKE være nervøs, men den må gerne være påpasselig.


  • #34   25. jul 2011 Et rungende nej til shetland sheepdog hvis i ikke vil have en let stressende hund. Der er collien væsentligt roligere.


    Jeg tænker måske at en podalahanski kunne passe, da de iflg standarden er rolige, men jeg har ikke rigtigt nogen erfaring med dem, så jeg vil anbefale at i kontakter specialklubben og/eller brugere herinde med racen.
    http://dansk-kennel-klub.dk/files/pdf/Podhalan.pdf


  • #35   25. jul 2011 Og jeg må så sige, at jeg har to collier, der der er de bedste vagthunde man kan ønske sig, her kommer ikke nogen ind, som de ikke vil lade komme ind.
    Men de er så til gengæld gode til at vurdere situationen og kan jo hurtigt se, om dem der kommer er venner eller fjender, så legekammerater, familie, venner, naboer osv kan jo bare gå ind.


  • #36   25. jul 2011 Kennelmor- det er et super godt træk ved en vagthund at den ved hvem den skal være opmærksom på og hvem den skal være ligeglad med. Min rottweiler kunne det samme, venner og familie kunne gå lige ind, andre skulle lige have lov først.

  • #37   25. jul 2011 Jeg er helt enig med Maj Brit, jeg synes også old english sheepdog passer godt til jeres ønsker.
    Der er selvfølgelig en del pelspleje, men hvis det ikke er et problem, så synes jeg det ville være et godt valg.


  • #38   25. jul 2011 Lene- mener du godt at vi ville kunne tilfredstille en OES behov? Pelsplejen tager vi gerne med eller evt. vælger at få den klippet.

    Nu sidder jeg lige og kigger i et hundeleksikon, kunne en hovawart evt. være noget for os?


  • #39   25. jul 2011 Hovawarten er længe om at blive voksen (op til 3 år), men køber i den fra et ordenligt sted burde i ikke opleve den som værende nervøs. Den hyrder dog ikke.

  • #40   26. jul 2011 Hej Johanne
    Beklager, jeg ikke har set dit spørgsmål før nu.
    Ja, det er mit indtryk, at OES vil leve op til jeres ønske om en sjov, glad og legesyg følgesvend, der ikke kræver det helt store træningsmæssigt og motionsmæssigt, i hvert fald i forhold til de fleste hyrdehunde, men gerne vil hvis ejeren har lyst.
    Det er i forhold til størrelsen en adræt og bevægelig hund. De jeg har kendt har været legesyge og altid klar til sjov, men ikke specielt let stressbare.


Kommentér på:
Hvilken race er mindst aktiv? Hyrdehund

Annonce