{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
6.581 visninger | Oprettet:

Lidt jura: Hvornår skal en hund aflives pga. bid {{forumTopicSubject}}

Jeg er rystet, måske er jeg forkert opdraget eller hvad mener I.

Jeg vil gerne høre jeres mening om en konkret sag fra Aalborg.

Jeg giver lige en anden beskrivelse end den der stod i aviserne, og håber I måske kan give en bedre dom.
Aalborg Politi gav Rotweilleren dommen: aflivning!

Ejer af Rotweiller tager hunden med på indkøbstur.
Hunden bliver parkeret i en dertil indrettet krog på væggen, hundens snor er 1,5 meter.
Mens ejerern af Rotweilleren er ude af syne kommer en kvinde med hendes 2årige barn gående med en Pomeranian,
Kvinden går bagerst, hun er i færd med at skrive SMS, Datteren går foran med Pomeranianen i en Flex-line.
Den lille hund løber frem mod den stor hund, den store hund tager fat i den lille hund og rusker den ihjel.
Konklusion; den store hund får pga. sin størrelse og race hele skylden, og skal aflives
Er dette en korrekt dom?

Jeg vedhæfter lige en af artiklerne fra Nordjyske.
http://www.nordjyske.dk/artikel/10/2875/28/3917747/3/tinnas%20hund%20bidt%20ihjel

Orientering
Hundekrogen ved indkøbscenteret sidder iøvrigt ikke direkte på et hjørne.
Her kommer så den opdragelse jeg har fået som lille,
GÅ ALDRIG HEN TIL EN BUNDET HUND!!!!!
DEN KAN BLIVE SUR ELLER BANGE OG BIDE DIG!!!

I følge min overbevisning skulle ejeren af Pomeraniaen have en kæmpe bøde for at overlade den lille hund til en 2årig, Selv om det er en lille pomerania, så er de af natur meget gøende og selv en bidende race, Hvad nu hvis den 2årige havde mødt en cykel, en scotter, eller en anden lille 2årig uden opsyn.
Hvis krogens placering virkelig sat et forkert sted, så må dette jo være forretningen, som kan stilles til ansvar.

Ejeren af Rotweilleren kan efter min overbevisning ikke stilles til ansvar. Denne har handlet i god tro, og hele episoden må betegnes som en ulykkelig hændelse pga. manglende forståelse og overblik for farlige situationer.
Var jeg ude med mine børn som 2årige, så havde jeg fat i deres hænder, og hunden i kort snor i den anden hånd.

Hvad med denne her så?

I går var jeg forbi Aldi, udenfor står en meget ung schæfer"dame", hun er bundet i meget kort snor til en nundekrog, så hun har svært ved at bevæge sig rundt.
Der kommer så en blanding af en Dansk/Svensk gårdhund og noget andet løbende løs, det er en hanhund, den går straks igang med at ville parre sig med schæferen, hun gør alt for at bevare sin dyd. hun forsøger at sætte sig, men bliver bidt i flanchen hver gang af hanhunden, tilsidst får hun fat i ryggen af hanhunden, og den lille hund bliver rusket helt vildt, da hunhunden slipper den igen løber hanhunden hylende hen til sin ejer, der nu går i "flæsket" af Schæferens ejer, da denne kommer ud fra Aldi.

Hvad siger I til denne sag?

Er hunde bundet til en HUNDEKROG ikke længere fredet???





Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Lidt jura: Hvornår skal en hund aflives pga. bid
  • #1   13. sep 2011 Rottweileren har slået en anden hund ihjel - en anden hund som ikke har angrebet. Derfor aflives den.
    Og nej - hundekrogene har aldrig været fredet. Der er også en gravhundeejer der har fået en bøde fordi hans hund bed et barn som kom hen til hunden der stod bundet.

    Har man en aggressiv hund, der ville kunne finde på at bide, skal man ikke binde den ude uden opsyn.

    Synes det er fint at hunden bliver (er blevet??) aflivet.
    Det står der i loven den skal, hvis politiet vurdere at hunden kan være farlig for sine omgivelser.


  • #2   13. sep 2011 Susanne R

    Det er super svært at vurdere, da der ikke har været opsyn fra ejeren side, det er netop en af grundene til man aldrig skal sætte sin hund steder hvor man ikke har opsyn med dem.


  • #3   13. sep 2011 den er speget, kan se det fra begge sider da jeg har både rottweiler og små hunde, dog vil jeg sige at hvis den lille hund ikke gjorde udfald mod rotten, ja så er det afgjort rottens ejer der er forkert på den, når jeg en sjælden gang har min rotte med ude og handle, så har den ikke længere snor end at den lige kan ligge sig ned, netop, fordi at har den lang snor, ja så ser folk det som at den må man godt gå hen til, det må nu gerne også, for hun gør ikke en sjæl fortræd, men alligevel, så har hun meget kort snor, for noget kan jo gå galt.

  • #4   13. sep 2011 NEJ krogene er ikke længere et fredet sted... ( Desværre...)

    Forlader kun min hund i kort tid på min datters skole og der er vinduer hele vejen hvor jeg går så har stadig øjne på hende...
    Hun står aldrig bundet andre steder....

    Den første historie du fortæller med rotten, der er det moderen til denne pige som har fejlen....

    Den anden er ejeren af dsgeren som virkelig har fejlen se da for H.... at få den hund i snor....

    Håber da godt nok du forsvarede schæferens ejer over for en sådan klaphat som IKKE selv magter at have styr på sin hund...


  • #5   13. sep 2011 Jeg har siddet og tænkt og tænkt og er både for og i mod aflivningen af flere grunde...så kan ikke rigtig beslutte mig...

    Alle ved at man ikke må hilse på hund før man har spurgt...MEN det er jo hundejere der siger dette, ikke alle hundejere eller ikke hunedejere ved faktisk dette...det er ikke alle der får det at vide...

    Du kan heller ikke vide om din hund er en bider eller ej før den har bidt...

    Og da man ikke kender baggrunden for denne rottweiler kan jeg ikke give min mening helt... hvis den er sky, eller på anden måde har vist tendenser til ikke at ville hilse på hunde eller mennesker, så skal man hverken give krog eller dem der går forbi skylden, så er det ejeren der slet ikke burde have efterladt hunden der..

    hvis han havde været min hund og aldrig havde vist sådanne tegn før og dette her skete ville jeg egentlig selv ønske ham aflivet da jeg ville være nervøs for at han gjorde det igen og derfor ikke ville turde have ham med nogen steder, eller gå tur med ham hvis han rev sig løs af snoren...

    Puhaa.. men det er svært at give sin mening omkring sådanne et emne...

    (undskylder hvis der er stavefejl)


  • #6   13. sep 2011 Undskyld der er ALDRIG nogen af mine 5 børn som har gået med vores hunde som 2 årig, min mindste på 6 får da lov til at holde snoren men holder selv med i enden... Og hun får sgu ikke lov til at gå med hunden uden jeg er opmærksom....

    Alle mine børn og børn som jeg får besøg i hjemmet af spørger om lov inden de snakker med andre hunde...


  • #7   13. sep 2011 Jeg synes også det er ret svært at finde ud af hvad der burde ske med hunde som bider.
    Mht rotten så tænker jeg at hvis den bider en anden hund ihjæl bare fordi den kommer hen til den så skal den aflives. Hvis det var min hund vil den blive aflivet da jeg ikke vil kunne stole på den igen. Men det er bare min mening.

    Jeg har kun min hund ud og handle når min datter er med da hun selv venter udenfor med Cherie. Personligt vil jeg ikke turde at efterlade hende på en krog.


  • #8   13. sep 2011 Jeg er rigtig meget imod aflivning af hunde.

    Jeg synes det er unaturligt for en hund at den skal bindes af foran en butik med 1000vis af fremmede mennesker, som gør alle mulige uvante ting som hunden ikke er vant til. Det er en opskrift på katastrofe, uanset hvordan jeg vender og drejer det i mit hoved.

    Så kan man sige at 'hunden er jo vant til det, og har prøvet det 1000vis gange', men gang nummer 1001 sker der noget som hunden ikke har prøvet, og så er det fælden klapper og der sker noget slemt. Og når ejeren ikke er tilstede, er der ingen der ved hvorfor det skete med 100% sikkerhed.

    Jeg bruger det lokale shopping centeren en gang ugentligt, til at 'socialisere' min hund. Den skal jo vænnes til mennesker i flok, og stadig kunne gå pænt og lystre osv. uden at blive bange eller nervøs.

    Men jeg ville ikke 'parkere' den foran shoppen, nok mest af frygt for kidnapning men også fordi jeg synes at, enten er man på shoppe tur, eller på hunde gåtur. Aldrig blande de 2 ting sammen.


  • #9   13. sep 2011 Er super glad for at se dit indlæg, da dette emne er noget der fylder meget i mit hoved lige for tiden.

    min holdning er at aggresive hunde, der angriber/bider uden nogen grund, bør aflives, MEN dog syntes jeg ikke dette gør sig gældende hvis den hund der bider/ viser aggresiv opførsel står bundet. udelukkende fordi, at når den (hunden) står bundet, ikke har mulighed for at komme væk og derfor kan føle sig presset op i et hjørne og derfor kan reagere anderledes end normalt, og at det er de forbipasserendes ansvar at gå uden om, med deres evt hunde eller børn.

    og syntes i begge dine historier, at det netop her ikke er de hunde der står bundet, men de forbipasserende der begår en stor fejl i mine øjne.

    Har selv en skøn dame af racen engelsk staffordshire bull terrier, og hun har ALDRIG, uanset situation, opført sig aggresivt eller bidt, men er ikke selv glad for at ha hende med steder hen, hvor jeg kan risikere at skulle efterlade hende i få minutter. Specielt ikke efter alt der her med de såkaldte "kamphunde" (mange leger politibetjente og tror at denne race også er omfattet af loven med mundkurv) har været fremme, da jeg ved af erfaringer, at rigtig mange børn og forbipasserende med hunde, åbenbart ikke kan finde ud af, ikke at hilse på hende når hun står bundet. Og hvis hun en dag skulle føle sig trængt op i et hjørne og ville reagere anderledes end normalt, ville det være min hund der skulle aflives, da det er den der har været aggresiv/bidt ( jeg ville kalde det en form for selvforsvar, i og med hunden står bundet )..


  • #10   13. sep 2011 Hej alle, tak for jeres indlæg, Anika F jeg giver dig ret i at det er ærgerligt at man ikke længere kan parkere hunden i hundekrogen, jeg er nu mest bange for tyveri af min hund, det vil jeg aldrig kunne kllare :o)
    Til orientering så hjalp jeg både schæferpigen og dennes ejer, ja jeg kom næsten i slagsmål med hele 3 stk. fordi den mandlige ejer af blandingen råbte og skreg om skader på hans lille vovse, jeg forsvarede ejeren af schæferen alt det jeg kunne verbalt, det førte til at der kom 1 dame og en mand mere til , og de blev nærmest voldelige og ville straks have schæferen skudt af politiet.
    Jeg endte med at tage ejeren af schæferen og hunden ind i min bil, og køre dem hjem, jeg tilbød også at køre blandingen over, da den atter løb løs på Aldis P-plads, Tænk hvor grotesk man kan udtale sig, når man havner i sådan en situation, jeg har endnu ikke hørt om sagen får følger.
    Men jeg stiller gerne som vidne til sagen.


  • #11   13. sep 2011 Tine Ninett O
    Du har fuldstændig ret, den nye såkaldte lov om hunderacer har skabt så meget skade, mere skade end gavn, jeg forstår ikke at man ikke går efter uansvarlige ejere, frem for at gøre velfungerende hunde til fælles "syndebukke" for få hundes angreb, der kan føres direkte til ejerens egen adfærd og behandling af hunden.
    En uansvarlig ejer, der på grund af den nye hundelov nu ikke kan have en forbudt hund, findder da bare en anden hunderace som "potensforlænger",
    Skal alle hunde over 15 kg. så forbydes. Det har jo allerede været med i nye politiske vurderinger til en udvidelse af loven


  • #12   13. sep 2011 Nete: Helt enig. Fjern de kroge.

  • #13   13. sep 2011 Susanne R : Er dælmene glad for du hjalp hende sådanne nogle klaphatte... Løfter hatten af for dig.... smiley
    Kan S.... ikke forstå mange mennesker i dagens dk, hvor er sammenholdet og forståelse henne, hvor er alm høflighed og respekt for andre og deres dyr...???


  • #14   13. sep 2011 stakkels schæfer at blive presset ud i en situation hvor den er tvunget til at bide!

    Hvis det var min hunn vil jeg kigger på mulighedder for at lægge sag an mod den løse hund!
    For selv om hunde på kroge ikke er fredet så burde det der bare ikke være iorden!!


  • #15   13. sep 2011 Nu står der at den var bundet til en stolpe (hvis den stolpe ikke tilhøre hunde) & kan nå ud på fortoget/for tæt på der hvor andre går så bør manden få en bøde. Har hundet været i en hundekrog, så er det ikke hunden eller mandens skyld og Tinna lærer nok af sin fejl(man lader ikke en 2årig gå med ens hund, tæt på trafik, biler og andre hunde man ikke kender) - Hvis hunden er en hund som bider normalt så bør den have mundkurv på. Og kan manden slet ikke styre den og heller ikke ved træning så bør den aflives.

  • #16   13. sep 2011 nete: går jeg ikke en rigtig tur med min hund, når vi går ude på marken og derefter ned af en lille hyggelig sti også på vej hjem,går forbi en lille kiosk, hvor jeg godt kan finde på lige at gå ind for at købe smøger eller noget at drikke (vi snakker 1-3min) ?

    syntes heller ikke man skal tage sin hund med, når man ved man skal ud og handle ind og ved det er noget der tager længere tid og ikke kan tage hunden med ind.

    Men kan ikke se noget problem i det, når vi snakker 1-5min.


  • #18   14. sep 2011 Jeg er så uforstående over for at en hund der reagere sådan over for fremmede hunde overhovedet er efterladt på en krog. DYBT UANSVARLIGT.... Her tænker jeg på rotweileren....

    bare det faktum at ejeren til den vælger at gå fortælle mig at der er noget helt galt....

    Så ja, jeg mener det er helt i orden at politiet beslutter at hunden skal aflives...


Kommentér på:
Lidt jura: Hvornår skal en hund aflives pga. bid

Annonce