{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
890 visninger | Oprettet:

Gåtur eller ud i haven {{forumTopicSubject}}

Hvor mange vægter egentlig daglige gåture frem for en tur i baghaven?

Jeg selv går 2 x 25 min om dagen, morgen og aften. i løbet af dagen er vi ude nogen gange hvor hun render løs rundt, vi bor på en nedlagt landejendom med heste.

Vi leger lidt med bold, en vi kaster med så hun får nogen lange løbeture og en gammel læder håndbold der er flad vi sparker til.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Gåtur eller ud i haven
  • #2   5. nov 2011 Buddy er faktisk meget sjældent i haven. Vi går med ham 3-4 gange om dagen i 2-2½ timer i alt.

    Hvis vi træner eller går spor, tager vi op til det nærliggende gymnasium, hvor der er en stor græsplæne eller hundetræningsbanen, og så bliver det samtidig også til en tur smiley



  • #3   5. nov 2011 MIne kommer ud på min 3 ture hver dag og tit også 4 ture hvor i hvert fald den ene enten er i skoven, på marken eller på stranden, resten er så ture i snor rundt omkring i vores område smiley Jeg bruger aldrig haven som luftested, de må gerne gå derud hvis de har lyst men de skal have deres ture.

    Til gengæld har haven været skøn imens Bazil skulle gøres renlig især om natten *LOL*


  • #4   5. nov 2011 Vi kan self godt lige gå ud og aftentisse med ham i haven, men det er ikke alternativet for en gåtur. Han får altid en aftengåtur smiley

  • #5   5. nov 2011 Vi går med tøserne 2 gange om dagen. Tiden er meget forskellig. Vi går oftest på markerne og ellers forsøger vi at finde steder hvor de ikke har gået før eller sjældent går:-)

    Derudover får de fodersøg i haven 2 gange om dagen og de har, mere eller mindre, fri adgang til 3000 kvm. lukket have:-).

    Iøvrigt leger de rigtig meget med hinanden smiley

    Så er der træning 1-2 gange om ugen.


  • #6   5. nov 2011 Grunden til vores korte ture er at jeg har fået Tilde som voksen, har haft hende i 4 måneder, før hun kom her havde hun aldrig været gået med, så alt nyt er meget fremmed og meget farligt.
    har fået at vide vi skal gå korte ture og få en succes ud af det og så gradvis gøre dem længere når det går bedre.

    Mit mål er også meget længere ture med tiden.


  • #7   5. nov 2011 Går ikke til træning med hende da hun er panisk angst over for andre hunde samt mennesker.

  • #9   5. nov 2011 Det skal lige siges at hun er ekstrem nervøs og stresser hurtig op. Bare det at gå tur var en stor ting at komme i gang med. Hun har været udsat for noget knap så godt i hendes liv, det vides ikke hvornår i hendes liv, men på et tidspunkt har hun ikke været behandlet ordentligt, og derved nok mistet tilliden over for mennesker.
    Ville super gerne på hold med hende, men det er vi bare blevet frarådet og 300 i timen for eneundervisning syntes jeg er lige rigeligt. Jeg træner hende efter min bedste overbevisning og syntes det går fremad, men langsomt. smiley


  • #11   5. nov 2011 3-7 ture om dagen, ca. 4 timers gåture. Derudover et par timers træning udendørs hver dag

  • #12   5. nov 2011 Vi plejer at tage i skoven hver dag en times tid (altid forskellige skove)med hundene, min den gamle dreng Simba kan slet ikke magte at møde fremmede hunde på gåture, han er 9 år gammel og det er trænet intensivt, men uden hjælp. Han panikker og laver udfald.
    Lige pt har vi ingen bil, så det blir kun til ture i området efter mørkets frembrud, så ikke vi støder på nogle. Jeg håber dog vi finder en bil inden for den næste uge, så vi igen kan komme på de daglige skovture.
    Fellow kommer på en ekstra gå/træningstur, samt han og jeg løber hver anden dag - han er ung og temmelig højernergisk, så han har et helt andet behov end de andre..
    Han blir også trænet i rally på konkurrenceniveau.

    De får dog alle søgeøvelser og blir trænet i cavaletti træning, slalom, samt hygge træning osv smiley


  • #13   5. nov 2011 Hvordan får man tid til 6 timers gåture og træning hver dag?

    Jeg har fuldtidsjob, hus og mand. Og så naturligvis mine to skønne tøser.

    Der skal også handles ind, laves mad, vaskes op, gøres rent osv osv.

    Er det kun mig der ikke kan finde timer nok til det hver dag?? Er jeg så en dårlig hundeejer?


  • #14   5. nov 2011 Jeg vægter også gåture meget højt. Lige præcist hvor mange og hvor lange er lidt forskelligt fra dag til dag.
    Men jeg må nok indrømme, at i det her lange forløb med min knæskade fra maj 10 har gået en del ud over gåturene - særlig de lange, som vi begge nyder.
    På "helvedes"-dagene, hvor jeg næsten ikke kan gå, bliver det kun til en tur i haven indtil manden kommer hjem :-\ Ikke godt nok - Jeg ved det, men hunden tager det fint....

    Nu skal jeg opereres igen ( 3. gang siden maj 10) i knæet på fredag, så der kommer jeg da heller ikke selv langs med ham de første 14 dage smiley Jeg burde sgu nok slet ikke ha' hund!
    Fandens tage det knæ smiley


  • #16   5. nov 2011 Nogle gange går vi tur 3 gange om dagen, andre dage går vi slet ikke tur, men vi har en stor have + mark som Lia kan løbe rundt på og hvor vi træner, leger, går spor, agility osv.

    Gå ture tager min. 40 minutter, kører vi ud på tur, så er gåturen min. 1 time, men begge dele kan sagtens tage længere.


  • #17   6. nov 2011 Da vores have er en dele have med tre andre lejligheder kan Fenris ikke rigtig være der alene, og på denne tid af året er det ikke så spændende at være i haven, i stedet går vi 3-4 ture om dagen. I ca 2-3 timer i alt. Og så laver vi diverse aktivering derudover..
    Om sommeren er vi mere ude.. Sidder i parker og nyder livet osv..


  • #18   6. nov 2011 Min hund gider slet ikke lave noget som helt i haven. Kan sidde med hende derude, og så ender hun bare med at tisse på gulvet indenfor. Så selvom jeg har hende i haven, skal hun alligevel ha' en gåtur :)!

  • Aya B
    Aya B Tilmeldt:
    nov 2011

    Følger: 1 Hunde: 2 Svar: 28
    #19   6. nov 2011 Sabrina, jeg syns du skal tage den med ro og give hende masser af tid. Så længe hun er så utryg, er det bedre at præsentere hende for verden i små doser. Masser af motion og stimuli er ikke nødvendigvis løsningen for en stresset og angst hund.....
    Hvis det er fordi du gerne vil lave noget med hende, så giv hende hellere noget næsearbejde og nogle ting hvor hun skal bruge sin hjerne.
    Hvis du syns det ikke rigtig går fremad med hende, kan det måske betale sig for dig, at kontakte en dygtig adfærdsbehandler, som kan hjælpe dig videre. De penge kan være givet rigtig godt ud.


  • #20   6. nov 2011 mine hunde kan godt tisse i haven når vi har gæster,men jeg går 2 til 4 ture om dagen med dem ialt mellem 3 til 6 timer på 1 dag,hvor vi leger laver spor træner og søge lege fri leg,en have er ok at bruge hvis man har gæster og ikke lige har tid til gåture,men ellers er min mening at det ikke er iorden de kun kommer i haven uanset str,af haven,de skal ud og opleve noget,alt andet ville være synd.

  • #22   6. nov 2011 Jeg går hver dag med mine - de nægter at lave noget som helst i haven, så de skal ud på en rigtig tur.

  • #23   6. nov 2011 Malou er ude 3 gange på en dag.
    Morgen: Lang gå tur på 1time til halvanden
    Når jeg kommer hjem som er kl 19: Gå tur på 1time
    Aften: Gå tur på 1time

    Jeg har lange arbejdsdage, men når jeg så har fri er vi ude 5gange om dagen i 1 time pr. gang. Malou kommer kun i haven når jeg skal støvsuge eller lige når vi er stået op for at tisse.


  • #24   6. nov 2011 Da vi havde have og en dejlig lab.
    3 ture om dagen, 20-30 min morgentur.
    Eftermiddagstur kunne vare alt fra 1 time til 4, og aften nok 20-35 min
    Fik tit skæld ud når eftermiddagsturen varede mere end en time. næsten hvergang blev den længere.
    Der var self boldleg i haven og trækkeleg og søg og ikke at glemme vildleg. Suk jeg savner at havde stor hunde.

    Nu uden have og to chier.

    Morgen tur 15-35 min, samme med aften tur dog kan det godt strække sig til en time engang imellem

    Eftermiddagstur alt fra en time til fire timer,
    nul boldleg, trækkeleg eller vildleg, tilgængel søg og klikker tricks.


  • #25   6. nov 2011 Min. 3 ture hver dag. Aldrig nogensinde mindre. Haven er ikke til at forsørge i, hvis du spørger Louie. Der leger man og gør af skygger og katte- måske lige markerer i galskab, men ingen større tåre eller pøller. Vi går et kvarter morgen og nattur og ca en time efter arbejde/eftermiddag.

  • #26   6. nov 2011 Min. 4 ture per dag, af minimum 45 min.. Plus han er med på arbejde, og så også træning.. Hvis ikke han får rigeligt med aktivering, så får jeg ikke fred derhjemme..


  • #29   6. nov 2011 Aya B-- Ja, er også det jeg har fået at vide, at tage hende med fremmede steder med andre hunde og mennesker gør hende kun angst, vi får intet ud af at komme ud over hun får en træls oplevelse. Vi kan ikke engang stoppe op og snakke med mennesker i den lille bitte by vi bor i, uden hun cirkulere, har halen mellem benene og slikker sig anspændt om munden.

    Jeg har tænkt på noget adfærdsterapeut. Det skal vi helt sikkert også have prøvet til hende.


  • #30   6. nov 2011 Jeg gider ikke en have med ødelagt græsplæne og planter pga tis og bæ - desuden synes jeg det lugter grimt om sommeren, når hunde får lov at lufte sig i haven, puha...

    Men til gengæld går vi mellem 5-7 gange om dagen (nogle af turene kun på 10-15min og nogle på langt mere - måske op til et par timer, alt efter hvordan og hvorledes. Og så kommer de med mig op til hesten ca. 3 ud af de 5-6 gange om ugen jeg er der....

    Vi arbejder som regel forskudt af hinanden, så derfor er det ikke umuligt for os at gå så "mange" ture med hundene - da der næsten altid er nogen hjemme :o)


  • #31   6. nov 2011 Begge dele. Vi går 3-5 ture om dagen, hvor længden er meget forskellig. Kommer an på mange ting. Haven er hun også i, men mest som leg og hygge samt tis og prut ved aftenstid. smiley Hvis ikke Silje både er på gåtur og have i løbet af dagen, har jeg en rigtig sjov hyper hund resten af aftenen. :o)

  • #32   6. nov 2011 Vi går min. 3 ture om dagen, morgen eftermiddag og til nat .. Walther vil KUN tisse i haven smiley
    Jeg synes det er så synd når en hund kun ser indersiden af hegnet i haven ..


  • #33   6. nov 2011 Udover gåturene er han selvfølgelig i haven hvis han vil derud smiley

  • #34   6. nov 2011 Jeg synes begge dele er vigtige.

  • #35   6. nov 2011 Bailey og Ludvig er ude på en halv times tur morgen, en halv time over middag og en time om aftenen. Og så selvfølgelig natte tisseturen, som bliver en lille tur i kvarteret på 15-20 minutter. Derudover bruger de en del tid i haven. Mere kan jeg ikke få presset ind i en travl hverdag med fuldtidsjobs og tre børn. Men hundene virker nu også ganske godt tilfredse:-)

  • #36   6. nov 2011 Mette: Nu har du jo heller ikke så aktivitetskrævende racer, som min malamute er :b Så selvf. er du ikke en dårlig hundeejer.

    Jeg har lagt hele mit liv efter, at have tiden til hende, fordi jeg nu valgte sådan en race. Havde jeg ikke haft mulighed for det, ville jeg heller aldrig have valgt en mutte. (Så havde jeg nok valgt en golden retriver - Min anden yndlingsrace. Jeg var bare bange for at sådan en ikke ville kunne holde til mit aktivitetsniveau med træning ;o).


  • #37   6. nov 2011 Sabrina, det lyder helt fint med den måde du gør det på. En hund med den dårlige baggrund/socialisering skal ganske langsomt vænnes til et "almindeligt liv". Din hund har formodentlig så mange dårlige erfaringer liggende i sindet, at hun meget længe vil være utryg, og hvis du forcerer/overbebyrder hende med nye indtryk og oplevelser, så får du bare en endnu mere utryg og måske angst hund.

    Brug en masse tid sammen med hende, gerne en masse samarbejdsøvelser, lav f.eks. lidt agility derhjemme med hende. Giv hende massage og leg med hende. Hen ad vejen bliver hendes tillid til dig større og større, og så er det du langsomt skal udvide jeres verden.

    Begynd med at aftale nogle fælles gåture med en hundeejer med en sød, rar og velsocialiseret hund, gerne en hund der er lidt mindre end hende - gå med lidt afstand mellem jer i starten, det kan hjælpe. Udvid det så til fælles lege og udvid så langsomt hundekammeratskaren, når du kan se, hun er tryg.

    Drop evt. tanker om deltagelse i almindelig træning, det er hun slet ikke klar til og det er ikke sikkert hun nogen sinde bliver - det kommer an på, hvor slemt det egentlig står til med hendes sind.

    Men en dejlig hund og et dejligt hundeliv kan hun jo sagtens få sammen med dig alligevel.

    Vi har overtaget adskellige hunde med lignende dårlig "bagage", og nogle er kommet til at fungere super godt, andre har taget så meget skade, at de aldrig blive rigtig trygge ved andre hunde og mennesker. Det kommer helt an på hundens egen mentale styrke, og på hvor slemt den er blevet behandlet.

    Pøj, pøj med hende.






  • #38   6. nov 2011 Begge dele er vigtige. Zenta elsker at gå tur men os at være i haven, hvor vi spiller bold, hun løber og graver huller så jeg er ved at falde og brække benene smiley

Kommentér på:
Gåtur eller ud i haven

Annonce