{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.390 visninger | Oprettet:

en fortælling fra en dagligdag som mh ejer.. {{forumTopicSubject}}

Hej med jer. jeg vil gerne dele en ganske almindelig hverdag med jer.
Jeg kommer glad ud af døren med tre skønne hunde, der alle tre går pænt i snor, på gaden møder jeg en nabo, en ældre mand i 80'erne som ingen fordomme har, som smiler og siger nå så det tid igen til at bæsterne skal luftes, det siges med et smil på læben og vi griner lidt sammen. Går glad videre, har fået en dejlig start på morgenen. Møder endnu en nabo, som skuler lidt over skulderen, og skynder sig ind og lukke døren, intet smil sendes, intet "hej" eller "godmorgen".. Tænker bare nå ..
Møder endnu en nabo, som er ude og gå med hund og barnevogn, hun løber nærmest væk fra mig , og ind i nærmeste indkørsel for at hundene ikke skal møde hinanden vil jeg gætte på. igen intet smil, igen intet godmorgen, bare et stift blik og fustrerede øjne....
Går igen videre og tænker nånå, møder et par biler som er ved at kører galt for at dreje sig og kigge på mig og hundene. Undre mig over folks blikke, der er ikke smil på deres læber mens de kigger, eller skuler.... Nyder min gå tur, snakker lidt med hundene, roser dem fordi de går så pænt. Vi stopper oppe ved tanken og jeg render lige ind og henter en cola til mig og en van til hundene, vi sætter os på nærmeste bænk og nyder at sidde lidt ned, idet vi har gået 2½ km nu... og fortjener en godbid til alle tre.
Idet jeg sidder der med hundene og hygger mig, og har en god dag, hvisker en dame som går forbi "se der sidder en af de der dræber hunde, den har sikkert bidt en hund fordi den har den der på hovedet", og manden siger "ja føj og så den bette pige der hun kan da ikke holde det monster"..
Bliver lettere stødt, men smiler stadigvæk, roser igen hundene for at være dygtige og sidde pænt. Endnu et par kommer forbi, denne gang et par unge fyre der siger højt og tydeligt "det jo en kamphund der sidder der" ... hvor efter jeg sidder helt forvirret på bænken og tænker ... hold da op engang sludder. sidder her i fred og ro og nyder vi lige har gået en lang dejlig tur .. og så skal man høre på det... nå .. smiler igen.. og er kommet mig over de grimme kommentare.
Så har hundene fået vand, og jeg har drukket min cola. så går turen hjem af.. Idet jeg drejer ned af imod cykelstien kommer en ældre mand cyklende, "vil du da så se at flytte den kamphund, den er ikke lovlig den skal du aflevere hos politiet" .... lader som om jeg ikke høre ham og går videre igen smiler jeg til verden og forventer at få et smil igen ... men nej .... men lever i håbet..
Møder lidt efter et par med en fransk bulldog, der stopper og , de smiler til mig, siger hej , og lader hundene hilse på hinanden, det hele går stille og roligt, og der er intet der vækker fare og ingen af hundene der udviser aggresiv adfærd. de snuser til hinanden på skift og sæter sig derefter. paret siger mun muskelhund er rigtig flot, og hvor det dog er synd for hende hun skal have mundkurv på. Smiler og bliver glad for der faktisk er nogle der ikke siger noget grimt, og nogle der faktisk kan se det gode i hende , uden at dømme på udseendet... Siger tak og smiler over hele hovedet.
Da vi er kommet hjem igen, holder vi lige pause et par timer , hundene snork sover, når de vågner op igen, leger de med hinanden , tumler lidt, leger med legetøj , aktiverings bolde, tyggeben, ligger og ruller rundt, logre, og snakker sammen..
Så tager jeg den store vuffer, og lader de to små blive hjemme, vi kører en tur på stranden igen med både kurv og line. det første jeg møder da jeg parkere min bil er tre stive blikke, de ligner nogle der har set et spøgelse, eller set en blive slået ihjel.... smiler til dem og siger hej.. intet får jeg tilbage .. intet...
Tænker igen, det må være en dårlig dag for dem, og det kan være derfor. da vi kommer ned på stranden ned til vandet, møder vi en mand med sin løse hønsehund, man kan kun drømme om alle de skældsord han får slynget ud inden han får sin hund i snor og forlader stranden i vrede......... han spytter sågar efter mig !
smiler ikke mere... nu kan jeg ikke holde det inde mere... bliver ked af det. og sætter mig ned i sandet med min hund... hun kigger på mig og ser helt forvirret ud, pysser mig på kinden med hendes varme tunge, og logre med halen, som om hun siger "kom nu mor, kom nu, verden er stor, der er masser af søde mennesker der ude der kan lide mig, det vigtigste er at vi har hinanden, kom nu skal vi ned og lege i vandet og hygge os, bliv nu glad igen mor" ... smiler af hende, og så løber vi en tur på stranden smiley

da vi kommer hjem er kæresten der med et stort smil , en krammer og et kys smiley til at sige hej.. skønt med lidt glæde i livet.. to logrende haler der er glade for at se "mor" og deres "søster" igen.. smiley sammen er vi stærke, vi holder hinanden oppe. og klarer hverdagen..

tænk sig engang de ting her skal jeg finde mig i hver eneste dag, blikke, skældsord, tilsvninger, udhængning, spyt ...... pga en hund.. overholder loven, så det ikke engang det de kan være galsindet over... er dælme skuffet over danskernes måde at håndere hunde på. og det at de kan finde på at opføre sig sådan her ? er det ikke skræmmende......
håber i ser det her som et problem.. har gjort mig nøje for at beskrive min dag så livligt som muligt... det er et stigende problem at vi huntes og svines til os der har de har hunde smiley det er ærgeligt for det ødelægger altså godt nok ens gode dage af. Heldigvis lader jeg mig da ikke slå ud over folks grimme ting og sager.

mange hilsner ann-christina med den dejlige muskelbasse og de to små sorte djævle smiley

^^ dette har jeg sat og skrevet i aften, for at forkalre hvad vi egentlig skal finde og i. og stå model til... skønt vi overholder loven.. vi møder nogle rare mennesker på vores vej , men vi møder dælme også mange ubehagligheder ! .. Håber det her vil få øjnene op for nogle af jer, og se at livet med sådan en hund her ikke er en dans på roser. vi skal hele tiden forsvare os , hele tiden stå model til diverse grimme ord, og hele tiden føle os forkerte. heldigvis nyder jeg min hverdag med hundene , med eller uden folks accept. og jeg ved hun er god , ved familie og venner også. så det holder jeg fast i . smiley !!


håber i har forståelse for hvordan det er nu..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  en fortælling fra en dagligdag som mh ejer..
  • #1   9. nov 2011 Nogle burde have en grim smag i munden eller i alle tilfælde få det. Men desværre høre man alt for tit den slags beretninger fra mange og de bliver flere og flere. Jeg bliver trist i mit gamle hjerte.

    Om ikke så længe vil der temmelig sikkert komme de sædvanelige kommentare fra visse personer herinde, at det ikke er sandt det du skriver og oplever og at det har de aldrig oplevet sådan noget bla bla bla - ignorer de ignorante og nyd dine dejlige hunde.


  • #2   9. nov 2011 Da vi fik vores første boxere for herrens mange år siden, var der faktisk en del som blev skræmte over dem og var sikre på at de ville blive ædt, for de så onde ud sagde de. Tiderne ændre sig og nye racer kommer til, men folks fordomme og uvidenhed ændre sig desværre ikke.

  • #3   9. nov 2011 det er ganske rigtigt og fra en helt almindelig hverdag. FOlk er lede efter muskelhunde er blevet udstillet i medierne så meget som de blev hele sommeren 2010, og ja . utallige gange nu her også.. Det knækker garanteret mange , som opgiver.. som måske ikke er stærke nok.. folk skulle vende det om, og lige vente med at sige noget grimt til de kommer så langt væk så dem der siges noget grimt om ikke kan høre det.
    man siger da heller ikke "ej sikke noget grimt tøj hun har på" til en dame der står 1 meter væk fra en ... damen bliver da såret... og samme bliver vi hundeejere når folk er sådan her ved os..
    Tak for din besked. smiley ! det er så sørgeligt danskerne er blevet sådan her.. det er det virkelig.. da hun var hvalp for 2 år siden elskede alle hende, og ville røre ved hende, folk flygtede ikke, de hev ikke deres børn til sig... sukker dybt...
    kan ikke sætte mig ind i folks frygt.. og deres lede ord.. det gør man bare ikke mod andre mennesker... de må være dårligt opdraget hjemmefra. jeg kunne aldrig drømme om at sige noget ondt om nogen , og da slet ikke mens de kunne høre det smiley


  • #4   9. nov 2011 Jeg tror de fleste med store hunde har prøvet noget lignende, dog nok ikke i samme grad, men jeg bliver tit spurgt om jeg nu kan holde hunden, der har været mange der har skiftet fortov, en har skreget, en er løbet bort i tilsyneladende skræk, jeg har fået at vide af en i bussen at jeg ikke skulle gå forbi hende med den køter osv.

    Og når man har Tervueren/Groenendael så er der den med angstbider, nervueren, ikke en rigtig hund, fattigmandsschæfer, billig schæferkopi, at man må være godt dum for at have købt sådan en hund osv.

    Men ja, jeg er tålmodig, lader mig ikke provokere og sørger for at min hund udviser et godt eksempel. En veninde har foreslået at jeg siger "Nej! Skynd dig væk!", næste gang der er en, som spørger om jeg kan holde hunden. Det er fristende, meeeen.... smiley


  • #5   9. nov 2011 vagthunden - kunne lige forestille mig det. der er sikkert også folk der tror de er farlige og onde onde dræbere smiley .. uvidenhed, rygter og medierne skaber godt nok meget hunde-had..
    men det kan man holde hjemme i stuen, istedet for at være led overfor andre mennesker..


  • #6   9. nov 2011 Det bedste er at ignorer sådan nogle mennesker...Meeeen det kan jeg ikke altid selv gør. i få tilfælde har jeg blot sagt: DU får 3 sekunder til at løbe, også slipper jeg ham (min hund) løs!!! HAHA skal love dig for nogle mennesker kan løbe hurtige smiley unge som gamle, de skal sku nok få den bagerste ben med da smiley
    Der er dælme ikke nogle der skal svine min "lille" dreng til smiley


  • #7   9. nov 2011 M.I .. hehe . det var en sjv holdning til det !! smiley kunne være skægt at give svar på tiltale.. Vende sig om og sige, pas nu på hun ikke bider sig ud af kurven og æder dig levende i et snuptag. hah smiley .. men kunne jeg nu aldrig finde på .
    Hun går pænt i snor, siger ikke en lyd når der er andre hunde, hilser pænt stille og roligt, og ååh .. ja hvordan skal an beskrive hende.. det ikke nemt. en ganske almindelig sød og venlig hund . smiley
    vi har hele tiden lagt stor vægt på træning , aktivering og socialisering smiley


  • #8   9. nov 2011 Ramin - det ville bare skabe endnu flere konflikter hvis jeg gjrode det. så var hunden jo pludselig en trussel. og det skal man dælme passe på med , folk kan hurtigt vende historien og lave den om til at hunden var truende eller noget i den stil.. smiley .. men kan se din pointe..
    Lader mig heller ikke slå ud, bliver ked af det.. men så trøster vuffen mig altid. med sine godmodige øjne, og sin logrende hale smiley ..


  • #9   9. nov 2011 Og i et tilfælde spurgte en dreng mig, om han så ville bide, og selvfølgelig svarede jeg "ja sku da, og han bider fandme hårdt". Glemmer aldrig hans ansigts udtryk! han så ud som om, han så hans død i øjne smiley muhaha nogle gange kan jeg ikke lade vær xD

  • #10   9. nov 2011 Utroligt så meget du bliver udsat for.
    Her hvor jeg bor er der aldrig nogen som siger noget eller kigger skævt til Gaia min venindes ambull.

    Enten er vi heldige eller også er det nogen meget uhøflige folk der bor nær dig 8(


  • #11   9. nov 2011 Så længe jeg reelt ikke slipper min hund efter dem, (Hvilket jeg ALDRIG nogensinde kunne finde op) så kan jeg ikke se noget problem? De sviner mig til, jeg skræmmer dem fra hvid og sans ! smiley sådan er dét!

  • #12   9. nov 2011 Den bedste jeg har hørt den om ham der havde en Berner, som han havde trænet til at hoppe op i favnen på når han sagde "pas på hunden"...altså når der kom folk med små hunde forbi - se DET er s.. humor...

  • #13   9. nov 2011 bor i en lille by, folk snakker, du ved, igen rygter. "kamphund" "kamphund" og så sætter det tankerne igang hos folk. sukker dybt..
    Er dælme glad for at jeg har en stille og rolig personlighed, og er så stille og forsagt, ellers var det da gået galt. det da ikke hvem som helst der finder sig i sådan noget .. smiley
    Kan ikke forstå man kan få sig til at sige grimme ting til folk der er lige ved siden af .... og naboer der ikke engang vil hilse.. altså comeon .. slap nu af med de fordomme.. det ikke fordi alt der går på 4 ben der har lidt muskler er onde. smiley


  • #14   9. nov 2011 Ramin , haha smiley tosse ! det kunne være skægt at se deres ansigts udtryk, kan se det for mig .. smiley .. de må have været godt forvirrede og lettere skræmt..

    Henriette - hahaha !! så godt.


  • #16   9. nov 2011 søde ann-christina,du skal lige ha lidt ros med på vejen,aldrig har jeg kendt en så ung pige med så meget ansvarsfølelse og viden omkring sine hunde.men ja både dig og mig bor i små byer og der snakkes og mdeierne er absolut med til at piske en stemning op,men luk ørenene og vid du handler korrekt

  • #17   9. nov 2011 Ignorer, ignorer, igrnorer... Jeg har også mødt mange fordomme, når jeg gik med schæferhund gennem byen - folk, der skiftede fortov, kom med bemærkninger om "ulven" etc - men jeg har nu aldrig i mit liv mødt så mange på en gåtur som dig... Jeg var nu ret ligeglad, - jeg vidste, hvad jeg havde, og hvad de gik glip af.. Men jeg har stor respekt og forståelse for, at andre mennesker kan være bange for en stor hund - det mener jeg faktisk, at man bør have, hvis man er en ansvarlig hundeejer. Uanset om den frygt så er begrundet eller ej.

  • #19   9. nov 2011 Bliver glad og tryg når jeg ser en hund med mundkurv, for min tanke er der går en ansvarlig hundeejer, synes dog det er lidt synd for hunden at skulle ha kurv på, har selv fransk bulldog, har oplevet en gåtur på 2 km hvor 8 mennesker er gået over på den anden side af gaden i angst for min "kamphund".
    Bliver altså mere bange for at møde en af de racer UDEN mundkurv end med......


  • #22   9. nov 2011 hvor er i søde, tak for alle kommentarene smiley !! det dejligt at høre andre også oplever fordomme og dumme mennesker på deres vej, føler mig stødt når jeg møder det gang på gang på gang.. men hlder det oppe smiley
    jeg ved hun er god, og jeg får så mange pyssere hvis vi sætter os ned og tager en pause smiley hun er så god af sig, elsker alle store som små, voksne som unge. de eneste hun ikke kan lide er folk med stok, det ikke liiiige så tit vi møder dme her på bøh landet, men det hænder da der går en ældre herre med en stok. vi arbejder med det når vi møder nogle med sådan en, sætter os snakker med dem hvis de vil, og giver masser af guffere så snart hun bliver rolig smiley
    Hun er en Amstaff/labrador, men ligner mest af alt , ja det ved jeg faktisk ikke smiley hun er 39 høj og vejer 21 kilo. Så der hverken det ene eller andet der mindre om racerne der er i hende. hun er faldet ud som den mindste i kuldet. smiley
    jeg ignorere så godt jeg kan, men det dælme ikke nemt at skulle alde som ingenting, man har lyst til at vende sig og sige undskyld mig, men hvad var det liiige du sagde der.. ska jeg også slynge en mase af mine fordomme i hovedet på dig. men sådan en person er jeg bare ikke. smiley er stille og forsagt. og smiler med glæde. finder mig i meget. smiley
    ville kunne forstå folks sure opstød hvis jeg ikke overholdt loven, så tror jeg heller ikke selv jeg ville kunne ti stille hvis jeg mødte nogle på min vej. Vil så gerne informere folk, så de kan undgå kæmpe bøder, og måske aflivninger.
    smiley ..

    det er desværre set at en hund på 3 år blev aflivet, for ikke at have mundkurv på!!!! fejl fra politiets side, men det jo forsent at finde ud af efter hunden er aflivet.. smiley


  • #23   9. nov 2011 Jeg har så svært ved at forholde mig til dette emne, på den ene side synes jeg det er hamrende synd for disse hunde, på den anden side er jeg lettet over de nu skal bære mundkurv, jeg vil gerne forklare hvorfor.

    Vi har fået en shih tzu bidt ihjel af en amstaff, en ellers dejlig og rar hund vi kendte godt, der havde aldrig været problemer før.

    Vi er blevet overfaldet af en anden amstaff der først angreb vores lille shih tzu og herefter manden.

    Før alt dette skete var jeg imod hundeloven, jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal forholde mig til den idag.

    Dette der skete for os handler ikke om uansvarlige hundeejere, det var den første hvor vores hund døde helt sikkert, men den hindre ikke det faktum at den knækkede nakken på vores hund.

    Jeg synes det er synd at en hund skal leve et liv i line og med mundkurv på, det er så min holdning, hunden kan ikke gøre for den er født, men når det så er sagt så lader jeg aldrig mine hunde komme hen til disse racer mere, før i tiden legede de med alle, men disse to angreb hvor vi faktisk havde vores i snor, de har desværre sat sine spor.

    Når jeg læser sådan et indlæg her bliver jeg trist, jeg ville aldrig lade være med at hilse eller smile, jeg ville ikke dømme ejeren, men igen mine hunde ville jeg holde væk.

    Her på HG mener nogen jeg ofte er ligeglad med hvad folk avler på, måske i skulle tænke jer om en ekstra gange før i udtaler jeg igen, jeg er på ingen måde ligeglad, jeg kæmpede for mine to hunde, og jeg glemmer aldrig disse to overfald.


  • #25   9. nov 2011 Det forstår jeg godt, ingen skal nogensinde true mig med en hund , jeg går fuldkommen amok.

    Men jeg synes man er så splittet i forhold til denne hundelov, de oplevelser vi har haft, har sat sine spor.

    Den første hund hvor vores døde, havde vi kendt i 3 år, den havde altid leget med vores hunde, der havde aldrig været noget, den dag i dag aner vi ikke hvorfor den gjorde det, den har endda været i vores hjem mange gange med hundene og ejeren var faktisk super ansvarlig.

    På den anden side har jeg det også sådan at hundene kan jo i bund og grund ikke gøre for det,men der bliver altid råbt uansvarlig ejer, det er ikke altid tilfældet.

    Det er en god ide at forklare folk at de skal passe på med de små hunde, vi gør faktisk det samme til vores hvalpekøbere, dog ikke med denne historie, men blot at de generelt skal passe på da hunde er et let offer for en stor hund.

    For lige at runde det sidste af jeg skrev, jeg ville aldrig være med til udhænging af andres hvalpe eller hunde offentligt, men det betyder ikke jeg billiger det, jeg tager min telefon, giver politiet nummeret på hvalpene og de gør altså noget og det nytter, og det gør mig ondt når folk tror jeg er ligeglad, det blir jeg aldrig efter disse to episoder, ingen kan forestille sig hvordan det er at få sin hund bidt ihjel.

    Så ja, jeg er både for og imod.


  • #26   9. nov 2011 Miriam.
    Forskellen ligger i hvordan hunden overfaldes, vi har også før i tiden oplevet over fald på vores Schæfere, men de foregår ikke på samme brutale måde.
    Om man vil det eller ej så har disse muskelhunde et dræbende bid, og føler ikke selv ret meget smerte.
    Derfor er det svært at nå at skille dem ad før skaden er sket.

    jeg har intet imod disse racer, men jeg kan nok godt tænke at de måske ikke lige er de hyggehunde folk gerne vil gøre dem til, det er farlige hvis de tænder af, og når det sker ender det ofte med dødelig udgang.

    Jeg ved godt det er sket med andre racer, men igen de føler smerte og her har man en chance.
    Håber du finder hovede og hale i det her:o)


  • #27   9. nov 2011 Mener du dermed at alle hunde skal bære mundkurv??

  • #28   9. nov 2011 Hvis det kun var til påbudssager så er skaden jo sket.

    I mit tilfælde VAR det en meget ansvarlig hunde ejer, og hunden havde aldrig lavet udfald før, men min hund mistede livet.

    Det er ikke godt nok bare at stole på ejeren tror de har kontrol over disse store hunde, det havde denne ejer til fulde, det var bare ikke nok.

    Som sagt jeg er både for og imod og jeg er selvfølge for at folk holder deres hunde i snor, men når det er sagt så har jeg det stadig sådan at mine hunde ikke kommer hen til denne race nogenside igen.

    Havde det ikke været manden der 2 gang gik med hundene så havde jeg haft to døde hunde, det er der ingen tvivl om.

    Der må være en grund til at disse hunde agere på denne måde og som jeg ser det er det generne, lige så vel som en hyrdehund hyrder, en westie jagter ræve osv.

    Gener kan man ikke træne ud af sin hund, og hvor end den er kærlig hjemme eller ej, så agere de anderledes ude.

    Jeg forstår godt man holder af sin hund og måske ikke ser det samme som andre, jeg kan forsikre dig for at den amstaff der slog min ihjel var en kærlig hund normalt, jeg kan forsikre dig for ejeren græd da den blev aflivet samme dag, efter egen valg, da hunden ikke var til at stole på åbenbart.

    Det er ikke nok loven kommer efter folk når skaden er sket, der skal forebygges.

    Igen jeg hader ikke disse racer på nogen måde, for de har ingen skyld i deres gener, ej heller de er avlet, det er os mennesker der måske bør tænke to gange.


  • #29   9. nov 2011 Har aldrig fået dårlige kommentarer om Bella. Det eneste jeg mærker, er når hunde ejere ikke vil lade deres hunde lege med hende.

  • #31   9. nov 2011 Tit i debatterne herinde lyder det som om det er fakta at listehundene er mere aggressive overfor andre hunde end andre racer - er der nogen statistik på det? For Justitsministeriet havde ingen da de udfærdigede hundeloven.
    Ifølge skadestuestatistikken ligger de lavere end så mange andre racer når det gælder mennesker og bidepisoder.

    Ann-Christina
    Hvor er det synd for din hund at den skal opleve sådan en modvilje fra sine omgivelser! Og hvor ville jeg syntes det var drænende at blive udsat for den behandling af fremmede mennesker pga. deres latterlige fordomme.

    Miriam

    Fuldstændig enig! Ansvarlige hundeejere UANSET race!

    Ramin

    Jeg kan godt se underholdningsværdien i din måde at håndtere det på, men jeg tror du skader din race mere end du hjælper den.


  • #32   9. nov 2011 Pia H*
    HaHa! det kommer ikke bag på mig at du skulle komme med sådanne en kommentar smiley Well Klaphat er du selv.
    DU er typen der lige præcis ikke giver MH'ende en chance, du er typen der skifter fortorv når der kommer en mh forbi på din vej, at DU så ovenikøbet ADVARER dine købere om MH er sku da dybt dybt forkasteligt!

    Du ved ikke hvor jeg bor, og hvilken slags mennesker jeg taler herom. Så at du kalder mig for klaphat, og at det er MIG der holder liv i myterne er sku for langt ude. DU holder også liv i myterne Mht. advarslerne til dine købere af hvalpe. Moral er godt, men dobbeltmoralsk er dobbelt så godt ikkå?



    Maria (Petphoto)*
    Nu er det sådan jeg bor i Århus V. i et belastede område, så tror sku ikke det er helt almindelige mennesker jeg skræmmer fra hvid og sans. det er folk der er SÅÅÅÅÅ langt ude at de har kastet genstande efter min hund. Grene sten flasker og spyt. Sådan nogle mennesker har jeg intet til overs for, og derfra ser jeg IKKE mine handlinger på nogen som helst måde at skade racen...Kommer der "normale" mennesker forbi os som vil kæle med Prince får de lov til dette, om de så vil kæle med ham i 20 minutter står jeg gerne og kigger på, så længe de nyder det!


  • #33   9. nov 2011 Kender det alt for godt:0(

    Men blev bliver også utrolig glad når folk tager sig tid til at stoppe op i deres bil og siger at de synes det er stærkt gået af mig! Kan næsten bringe helt tårer frem i øjne oven på alle de dumme kommentarer ;0)


  • #36   9. nov 2011 Doooh.. dobbeltmoral med hensyn til at opretholde "MYTERNE" om MH... comeon du kom selv med ideen dér!

    Tror du jeg skræmmer folk der bare passere forbi ? er du lidt? kan du helt seriøst ikke læse hvad jeg skriver?

    Jeg har gjort det ved folk som har kastet genstande efter os...

    øøøøh? hvad havde du meldt mig for? at du selv havde kastet et eller andet efter mig? og at jeg derefter har sagt at du skulle se at stikke af inden jeg havde sluppet min hund efter dig? GOOD LUCK WITH THAT! haha


  • #37   9. nov 2011 Stine.
    jeg ved ikke om der findes nogle statestikker omkring hundebid, og det er for mig fuldkommen ligegyldigt.

    Vi havnde to gange i denne situation og det med samme race, altså en amstaff.

    Det her handler ikke om at hundene som sådan er mere agressive, det handler om de har et fantastisk hård bid og et bid er nok til at slå en mindre hund ihjel.

    Ved mange andre racer hvis de angriber, har du en chance for at komme imellem og gøre noget, det har du ikke med så voldsomt et bid.

    Det kan jeg simpelhen ikke forstå div ejere af disse hunde ikke kan acceptere, hvis man har sat sig ind i sin race så ved man også dette.

    Jeg tror såmænd ikke de overfalder mere end andre hunde, men igen det sker og ender oftes med fatal udgang.

    Når så en herinde skriver man truer med sin hund, så blir jeg også gal, var det mig han truede havde han fået et par flade øretæver på stedet.

    Jeg hilser altid pænt på folk uanset hvilken hund de har med sig, jeg kan sagtens uden mine hunde snakke med en muskelhund, det er i bund og grund den bedste menneskehund der findes, men jeg forstår altså godt folks angst, igen netop fordi man ved at man ikke har en chance hvis det går galt.

    Alle hunde har til alle tider sloges, det kan næppe komme bag på nogen, i de fleste tilfælde sker der ikke så voldsomt meget, og det er en ting man må acceptere kan ske, mennesker slås også..

    Jeg synes det er synd for disse hunde med mindre de har en god stor have hvor de kan løbe, et liv på 2 sal, med snor på konstant uden for og mundkurv er i min verden ikke et liv for en hund.

    Men jeg er faktisk rigtig meget enig med Pia her, man bruger aldrig sin hund som en trussel, og ja en dag risikere den der gør det, at en står med sin telefon tændt, og der røg så en hund mere.

    Jeg tænker også på alle de mange hunde der er på obs listen hvor man så avler med stamtavle i stor stor mængde, jeg finder det fuldkommen tåbeligt, for ingen ved om hvalpekøberne en dag laver et ups kuld med naboens bokser, og så er der lige et kuld hvalpe der også her skal aflives, lad være med at avle på disse hunde, uanset om de har tavler..


  • #38   9. nov 2011 altså er folk bare blinde idag eller hvad? kom DU (no matter who it is) og hilste pænt, får man skam også en god tone tilbage fra min side. hvis man DERIMOD -------------------------------------------------------------------
    Doooh jeg stopper den her, ellers går jeg da fuldstændig amok lige om lidt.
    Lad mig være den kloge og modne og stopper diskussionen her.

    så næste gang du møder en MH så kast ikke genstande efter dem!
    Ellers får i en tom trussel herfra. Er jeg den eneste der synes at det er værre at kaste ting efter en bare fordi man har en MH, eller en tom trussel EFTER vedkommen har kastet eller spyttet efter ens hund????

    pleeeeeaseeee siger ordet rationelle jer noget?


  • #39   9. nov 2011 Miriam.
    hvis vi nu tager den her mindre udgave af amstaffen, kan ikke huske navnet, og skamavler dem med tavle på, og de sælges til en der laver et ups kuld med en bokserblanding, blot et eksempel, hvem ville så kunne se forskellen??
    Ingen og det er sådanset lidt det jeg tænker på, det nytter jo ikke man selv avler med tavle, hvis disse hunde ligner så meget at deres afkom hvis de er uden tavle blir aflivet, synes du?


  • #41   9. nov 2011 Rationalitet**** ved sku ikke lige hvordan jeg skal gradebøje ordet korrekt =)

  • #42   9. nov 2011 Flindt

    Jeg har ikke påstået at det er ok at true med sin hund, tværtimod skriver jeg jo til Ramin at han skader mere end han gør gavn - at jeg godt kan forstå at listehundeejere (og alle andre som har en hund der bliver mistænkt for at være "en af de dér dræbere") bliver frustrerede over at blive behandlet som skidt af idioter er en anden sag.
    Jeg har aldrig været i situationen med en listehund, men har dog prøvet det med forskellige hunde fra 10 til 90 kilo - og det er aldrig sjovt!

    "Jeg tænker også på alle de mange hunde der er på obs listen hvor man så avler med stamtavle i stor stor mængde, jeg finder det fuldkommen tåbeligt, for ingen ved om hvalpekøberne en dag laver et ups kuld med naboens bokser, og så er der lige et kuld hvalpe der også her skal aflives, lad være med at avle på disse hunde, uanset om de har tavler.."

    Så det er tåbeligt at avle rene Staffordshire bul terriere??


  • #43   9. nov 2011 Maria **

    Du har ret, men imellem linjerne hentyde jeg faktisk til den episode som TS beskrev, med manden der på stranden spyttede efter hende. Sorry hvis i ikke fangede den smiley


  • #44   9. nov 2011 ja stine, det mener jeg det er for der skamavles på dem for tiden fordi de er på obs listen, så skal der lige nogle kuld ud, når nu en hund ligner så meget en muskelhund og også i bund og grund er det, så finder jeg det tåbeligt man ikke venter og ser hvad der sker efter 2012.

    Igen det kan give 100 ups kuld som risikere aflivning selvom de slet ikke var ulovlige


  • #45   9. nov 2011 Flindt

    Jamen rigtig mange hunde uden tavle kunne være blandinger af listehunde, skal de allesammen forbydes?


  • #46   9. nov 2011 Enig med Miriam :o) Vupti!!

  • #47   9. nov 2011 Nu har jeg ikke lsæt hele dit lange indlæg, men ofte tror jeg også ejerens indstiling og kropsholdning spiller en væsentlig rolle..

    JO, jeg oplever folk der bliver bange og kommer med dumme kommentarer, og har også prøvet at blive spyttet efter.

    Men oftest, oplever jeg at hvis jeg smiler først, så smiler de også til mig!:.

    Hvis man kommer gående med en "nu kigger de ondt igen"-attitude, kigger de måske ondt?...

    Min Bassehund går med mundkurv, og er nok en af de mest elskede hunde her i nabolaget, på trods af at hun er vildt uopdragen, og altid hopper op af dem der hilser på hende..
    Alle her i området ved at hun er sød og flink, og selv dem der har små gøhunde og ikke kan hilse fordi deres egen flipper ud, siger altid pænt hej og smiler, og her er ingen sure miner..

    Blot en tanke..


  • #49   9. nov 2011 Jeg er nok klar over at i denne debat vil det være folk med racen der deltager og det kan være svært at se at ens elskede hund nu er blevet sat på en liste, det har jeg STOR forståelse for, men når i nu vil være ansvarlige så tænk over at Politiet ser på udseende, for de har ikke andet at gå efter.

    jeg forstår ikke ikke at jer der ejer disse hund ikke kan acceptere de har et hårdt bid som gør stor skade, jeg synes tværtimod det er uansvarligt man slet ikke vil indse disse ting.

    Her er tit tråde med blandingshvalpe, jeg vil til enhver tid påstå at ingen af jer ville kunne se om det var en amstaff/bokser eller en bokser/ sbt der var i, og det kan Politiet heller ikke.

    Hvis man vil gøre noget for denne gren af hunde, så bør man tænke længere end sin egen stamtavle og på hvad der kan ske ved evt upskuld/planlagte.

    Jeg kan da kun se man er absvarlig overfor sin race hvis man lige gad afvente resultatet af avl ..og tro mig de bliver avlet i hobetal pt, både med og uden, for når folk ikke kan købe de andre, vælger de den.


  • #50   9. nov 2011 Miriam

    Hvem siger at tæppetisseren ikke er en Chihuahua/Kaukasisk Ovtcharka-blanding?
    Skal den ligne en Amstaff for at være mistænkt?


  • #51   9. nov 2011 Flindt

    Min race er hverken på den ene eller den anden liste.


  • #53   9. nov 2011 pia H**
    Læs lige lidt længere oppe, kommentaren til Maria smiley


  • #54   9. nov 2011 Pia

    En hundeskat på 300,- pr hund om året giver 165.000.000 kr, er det nok?


  • #56   9. nov 2011 jeg er enig med dig Pia, og når man debattere emnet, så får man svar som, jeg vil ikke kun have en tæppetisser og lign, hvor blev den store ansvarlighed af, som der råbes op om i mange tråde, hvor blev alt det af med at beskytte sin egen race?

    nej nej vi avler videre på en der ligner, det er helt ok, og dem sender vi så lige et par 1000 stykker ud af, som så igen kan lave hvalpe der minder om muskelhunde og skal aflives, er det ansvarlighed??
    Næppe.
    Er det ansvarlighed ikke at anerkende hvilke gene ens hund har, eller hvor voldsomt en bid den har, næppe.

    jeg begynder at forstå hvorfor det er så svært for mange at føle med jerene af disse hunde.



  • #57   9. nov 2011 Øv hvor er det egentlig trist læsning.

    Men tagervirkelig hatten af for dig, det havde mit temperement ikke holdt til.


    Anja.

    Ja måske handler det også om kendskab til den enkelte hund, nogen hunde har jo et ''ry''med at enten er ejeren ligeglad med sit ustyrlige kræ eller også er den agressiv.

    Hernede i min lille by er det næsten kun ældre damer der har ambull og ast, det er skønt at møde dem og hundene på gåturen fordi vi er trygge ved hundene og ejerne.

    Og her har vi den meget agresssive pit hvis ejer lader den løbe frit i skoven under sin løbetid mens han snupper sin morgenmad på en 5 guldbajere.

    - Vi løb ud med hundene fra skoven.


  • #58   9. nov 2011 ikke gene, men gener

  • #60   9. nov 2011 Jeg har oplevet en masse da Elmo levede... 16 kg lille hund med, i manges øjne, det forkeret udseende.. han var ALTID glad.. og logrede med halen konstant. Jeg er alm. af udseende og pæn i tøjet og alligevel oplevede vi lignende episoder som TS... og Elmo gik ikke med mundkurv og opførte sig pænt, og jeg opførte mig pænt.

    Men men men... når man gang på gang oplever at bliver svinet til, og folk råbe efter en... få dog aflivet det møgdyr... havde du ikke råd til en ordentlig hund... knæk dog halsen på den kamphund... og oplevede at folk på ingen måde selv havde styr på deres hunde, men stadig svinede mig til, så synes jeg altså snart ikke man skal finde sig i mere.
    Jeg ignorede det.. gik bare videre... og ja vi havde også gode oplevelser.. men kan sgu være svært, at være åhh så positiv, når man ikke oplever så meget positivt på sin tur.


  • #62   9. nov 2011 Pia

    Men det ville da være nok til at ansætte folk der administrede det og en lille politistyrke der tog sig af sager med hunde, og et kørekort til alle hundeejere.

    Har du et bedre foreslag? For det er jo tydeligt at det nuværnde ikke fungerer.


  • #63   9. nov 2011 Miriam

    Guldkornene vælter jo ud af munden på dig :o)


  • #64   9. nov 2011 Miriam.
    Det giver jo ingen mening.
    Man avler på en hund, der stammer fra anstaffen, dog med tavle på og en smule mindre, den bid er ved gud næsten det samme.

    det er helt ok, de er jo rene og lovlige, lad os bruge dem istedet for de forbudte racer.

    Så blir de solgt og får lavet et upskuld, der kommer lad os sige en annonce herinde, og hvem er de første til at råbe aflivning og dumme sv... osv, gæt selv, og igen NETOP fordi man ikke kan se forskellen og da slet ikke når den ene halvdel er i familie med en amstaff.

    Igen hvorfor så travlt, der er vel nogle af dem der også lever og kan få hvalpe i 2012 og da de er på OBS listen så bør man nok tænke på hvilket liv de kan ende op med at få.

    Jeg tror jeg fik min pointe ud her, hvis man er ansvarlig imod sin race, så sørger man for at dem med hunde på obslisten også tænker sig om, og ikke bare skal nå 50 kuld inden 2012


  • #65   9. nov 2011 Hov hov... LAd mig lige også pointere at mig og prince faktisk møder 1000 gange flere positive oplevelser end negative.. Selvom jeg er udlænding (kom til Danmark i 2001) og kører rundt i en BMW (selvfølgelig en 320'er fra 2000 :D) og har tattoo og styrketræner hverdag, OG har en MH der vejer 45 kg idag, så har vi ren faktisk kun haft hele 6-7 tilfælde hvor folk har kastet ting efter os, cykelende som gående. Og lad mig dog også lige pointere at jeg GØR alt i 99% af tilfælde hvor jeg prøver at få racen i et bedre "ry" Kan komme med et helt konkret eks. hvor mig og min kæreste gik med vores to hunde i en skov, hvor efter vi kunne se der gik to ældre par, som VIRKELIG var bange for prince, og jeg spurgte dem pænt om der var noget de var utrykke ved, hvor vi så efter en dejlig lang snak fik dem til at kalppe prince på maven! Se, så uansvarlig er jeg nu ikke som jeg til tider kan lyde.....

  • #66   9. nov 2011 Flindt

    Siden hvornår stammer Staffy'en fra Amstaffen?


  • #68   9. nov 2011 Miriam.
    Jo flere hunde der avles af dem på obs listen jo større chance for at der sker ting med deres race, det giver vel i bund og grund sig selv.


  • #69   9. nov 2011 Miriam

    Jeg føler jo nærmest at jeg kender dem personligt! ;o)


  • #70   9. nov 2011 Og Pia, nu ved jeg hvordan du har det mht til disse hunde, men hvis du er fra Århus og en dag ser mig, s¨kom da og hils pøn og ae prince på maven, han ville blive elle vild med jer smiley

  • #71   9. nov 2011 stine, ingen ved det med sikkerhed, men man er faktisk nået frem till at amstaff, pitt og staffyen er i samme familie.

  • #72   9. nov 2011 Krumme.
    Ja jeg er ret enig, dog mener jeg stadig godt man kan vente til 2012, eller lade dem neutralisere, så sikre man færre ulykker inden der skal tages stilling og man kan så håbe hunde bliver holdt uden for listen


  • #73   9. nov 2011 Miriam.
    det handler jo slet ikke om det, men om ikke at lave en hel masse hunde der kan forveksles og aflives, hvorfor skal hundene bøde for vores trang til et bestem udseende.


  • #74   9. nov 2011 Flindt

    Der er skrevet bøger om emnet, det er vist ikke det store mysterium :o)


  • #76   9. nov 2011 Pia H... jeg gør alt for at være en god repræsentant for racen.. også selvom jeg pt. ikke har hund, men skal have samme race igen.

    Jeg støtter tavleavl... råder alle til at købe med tavle..

    Da Elmo levede brugte jeg meget tid på at oplyse folk... men som Miriam så smukt skriver, så er det svært, da nogle har en opfattelse, og ja nægter at ændre denne... og nej "min" race er ikke på liste eller på obsliste... men fordi jeg ikke har valgt den race, som passer til mig, og andre racer ikke siger mig noget, så skal jeg "finde" mig i, at blive svinet til.

    og ja jeg ved, at jeg har valgt en race, som ikke alle kan lide... det er helt fint med mig... men der er en forskel på, at mange ikke kan lide racen til at mange skal svine mig til pga valg af race... jeg generer ingen med min hund...


  • #78   9. nov 2011 nej stine alle kan googl og selv læse, og man mener faktisk de var forløbere så vidt jeg husker for de andre racer, og det ses jo også ganske tydeligt, så det er som du siger ikke det store mysterie, og da disse hunde kan forveksles, så er det nok en god ide de ikke laves på samlebånd så de også ryger på listen eller hur??

  • #79   9. nov 2011 Krumme.
    jeg er med på at dem der avler med stamtavle sommetider er ansvarlige, men desværre ser jeg også en tendens til de lige skal have de sidste kuld med, for de sælges som aldrig før, med tavle.
    I min verden vanvid, for hvis man ville sikre noget så skal der jo forekomme så få som muligt frem til 2012, så disse hunde ikke står reg med nogle skader hvis du forstår..


  • #81   9. nov 2011 Miriam.
    Alt handler om udseenet i forhold til en aflivning, det er jo blot et faktum.

    Når det så er sagt så skal alle være sit ansvar bevist og her føler jeg måske nogen ikke kan indse hvorfor det kan blive en farlig situation med så hårdt et bid, blot et eksempel, alle skal lære at tage deres forholdsregler, også Fru dingdong med bjæfferen.

    Problemet er blot at når skaden sker med en muskelhund, ja så sker den altså, og derfor skal alle ejere gøre sig klart hvad de har mellem hænderne.


  • #84   9. nov 2011 Jeg kan ikke se det er bedre krumme.
    Slet slet ikke, først af alt, racen kommer jo ikke længere hvis den forbydes, så det kan ike være grunden, dernæst, et liv i mundkurv er bare ikke optimalt, og sidst men ike mindst, for mig virker netop det her som en pengemaskine man lige skal klemme det sidste ud af inden der bliver lukket, det gælder iøvrigt også Boksere som der pludselig og er en del af til salg.

    Jo flere der forefindes af den pågælden race jo flere upskuld kan der komme, jo flere uheld og jo flere aflivninger.

    jeg forstår simpelhen ikke at hvis man ville redde sin race, man ikke kan indse dette.

    Alle upskuld med obs racerne i, kommer altså i bund og grund fra en hund med tavle!!



  • #86   9. nov 2011 Ja krumme men det kan man bare ikke forhindre sker, derfor synes jeg man bør vente med avl til man ved hvad der skal ske, det virker i min verden mest realistisk.

    Og som du selv kan se så finder der mange mange hunde med obs racerne i, og mange af de forbudte, det starter et sted, hos en avler der avler med tavle.

    Vi blir aldrig herre over hvad andre gør, men vi kan starte ved os selv og sige..Nuvel, min race er på obs listen, jeg ved noget med sikkerhed næste år, så jeg venter lige med et nyt kuld indtil da, som jeg srev før giver det ikke mening at storavle på obs racerne nu da de jo ikke vil kunne vidregive gener hvis de blir forbudte, så det kan jo ikke være grunden.

    Nu er der ikke kun boksere i DKK og jeg kan se de sælges med div andre tavler også.

    Det er hamrende ærgerligt man ikke kan se det selv og tror man kan forhindre hvalpekøbere i alt muligt, det kan man ikke, for er hvalpene først født er det for sent..
    Jeg som egentlig selt ikke ved hvor jeg står i forhold til hundeloven pga vores oplevelser kan sagtens se hvordan man selv ødelægger tingene, men dem der har racerne, de kan ikke se det??

    Det undre mig i den grad, igen ALLE blandinger af disse racer stammer fra en hund med tavle..


  • #87   9. nov 2011 Krumme

    Hvis du ikke syntes om forbuddet, og ikke syntes om kørekortet, hvad syntes du så?



  • #90   9. nov 2011 jeg fatter hat her, stigningen af blandinger er også stor, ofte er en af hundene med tavle eller forældre har tavle, man kan IKKE forhindre sne hvalpekøbere i noget som helst og det kan da ikke være så svært at forstå at jo flere obs hunde man avler jo større risiko for blandinger.

    men jeg begynder at forstå hundeloven, når ike engang dem der selv har div racer kan se de nok lige bør vente og se, ja så er det på en eller anden måde folk egen skyld, og så behøver man ikke pive når man ser en blanding..
    For altså den der lavede hvalpen var super ansvarlig, den havde skam tavle og hvem kunne dog vide det ville gå galt.(ironi).

    Jeg kan igen ikke se det kan skade at vente til 2012, men de skal åbenbart ud nu men man kan, surt for hundene.
    Og efter specielt denne debat finder jeg det endnu mere sært at jeg bliver udråbt som en der er ligeglad med hundeloven, forvirret, ja MON ikke.


  • #93   9. nov 2011 Krumme

    Igen enig med Miriam.
    Og hvis vi snakker omkostninger så bliver det jo ikke billigere end kørekortet. At "straffe" racer er jo det man gør nu, jeg mener altså at det er ejerne af hundene, uanset race, der er ondets rod - men det er jo i høj grad hundene der betaler prisen for ejernes fejltagelser.


  • #95   9. nov 2011 Laika og jeg er også tit blevet råbt efter, truet meget voldsomt, spyttet efter og kastet ting efter... Og hun er bare en blød bamse malamute...

    Folk er bare ikke rigtig kloge.


  • #97   9. nov 2011 Krumme

    Jeg tror da at grunden til at der er flere der vil have en CC, Mastino osv. er at de stadig er lovlige. Hvis de bliver forbudte så rykker det jo bare videre til næste "seje" race.

    Hvad forhindrer Brian, Trunte og Ali i at blive DKK opdrættere hvis det endelig skal være? Deres opdræt følger reglerne osv. men de sælger selvfølgelig til ligesindene - der følger endda et sejt nittehalsbånd med i hvalpepakken!


  • #101   9. nov 2011 Jeg hører tit den med kørekort til hund, men må tilstå, at jeg simpelthen ikke tror på ideen.

    Hvad skal en hundeejer lære for at tage kørekort?
    Der findes jo intet fast regelsæt at forholde sig til, når det gælder tilgangen til det at holde hund.
    Et kørekort til bil, knallert mv. tager jo udgangspunkt i en række love, som ikke kan diskuteres, de skal bare følges.

    Sådan forholder det sig ikke med levende væsner, der kan være mange indgangsvinkler og træningsmetoder, som alle kan være lige rigtige, der er ikke et entydigt facit, at tage udgangspunkt i.


  • #103   9. nov 2011 Syntes faktisk jeg tit har hørt disse negative kommentarer ang muskelhunde...
    Jeg tager gerne diskutionen op med dem som jeg høre disse udtalelser fra, (jeg har ikke muskelhund.) Men elsker dem overalt på jorden syntes det er en dejlig glad hund der er meget menneske kærlig....
    Ja ikke alle hanner og tæver der kan lide eget køn, men mange kan så bare ikke, men det kan man ikke kun sige om disse racer ved at mange andre hunde der osse har disse problemer....
    Alle hunde er forskellige og man skal igen vide hvad man har mellem hænderne, og havde håbet det ville gå op for mange "unge" som har anskaffet sig disse racer.... Meeeeen nu varer det ikke længe før de starter på andre racer istedet.... Så hvad race bliver den næste på hadelisten...?????
    For det bliver den kaldt herhjemme....

    Jeg ville ELSKE at møde din dejlige mh IRL....


  • #104   9. nov 2011 Hov og du ville altid få et smil fra mig og mine børn.... De elsker osse disse racer....

  • #108   9. nov 2011 Pia H**

    Du må gerne lige fortælle mig helt konkret hvad de hyrde hunde egentlig laver på den liste? hvordan har de fortjent det?


  • #109   9. nov 2011 Kangal
    Centralasiatisk ovtcharka
    Kaukasisk ovtcharka
    Sydrussisk ovtcharka
    Tornjak
    Sarplaninac


  • #110   9. nov 2011 kan ikke lige huske om der er flee hyrde hunde racer på listen.

  • #112   9. nov 2011 Miriam - Det er så let at sige kørekort til alle.
    Hvad skal indholdet i undervisningen være, hvad skal man kunne for at bestå og få sit kørekort?
    Hvem skal sætte standarden for undervisningen?

    Jeg har de sidste 5 år gået til hvalpemotivation fire forskellige steder, alle hos trænere/klubber, alle med en mangeårig erfaring i den danske hundeverden, men med vidt forskellig tilgang til det, at træne hund.

    Skal jeg nævne et par yderpunkter.
    Det ene sted får jeg fortalt, at jeg absolut ikke må lege trækkeleg med min mynde eller i det hele taget køre hende op i drift, da det vil vække hendes instinkter, og jeg så kan risikere at hun knækker nakken på en mindre hund.

    Det andet sted bruges trækkeleg som motivation/belønning af alle typer af hunde, og her er holdningen, at jo mere man arbejder med hundens drifter, jo bedre lærer man at styre og kontrollere dem.

    Hvad er rigtigt?


  • #113   9. nov 2011 Fordi der helt bogstavligtaget sidder nogle politiker på Christiansborg som har hovedet langt oppe i røven på hinanden... thats the true story...

  • #115   9. nov 2011 Disse hunde der står på listen har jo ikke skabt frygten, de er grund til frygten, men det er medierne der har SKABT disse frygte, det er jo ikke fordi disse hunde har til hensigt at skabe frygt?

  • #116   9. nov 2011 Jeg vil så sige at problemet ikke altid er hundene men ejerne af disse racer...
    For hvis det kun er hundene så er jeg godt nok ked af alle de bid fra schæfer og gravhunde igennem tiderne, og disse hunde er som regel gået efter mennesker...
    Og jeg har sgu ikke skåret hverken gravhunde eller schæferen af pga det... Tværtimod, ja der er visse hunde som er agro men hvor mange kan virkelig sige at en race kan skæres over en kam...????


  • #119   9. nov 2011 Der er ingen diskution ingen under 18 er myndig nok til at eje eller have fuldt ansvar for en hund...
    Selvom man kan virke dygtig eller kompetent nok, mener jeg stadig 18 år... Jo jo selvfølgelig kan man da gå med en hund under 10kg...


  • #121   9. nov 2011 Pia H.:
    Er du holdt op med at læse nyheder eller springer du historien om skambidniger fra hunde over, hvis der ikke står kamphund, men schæfer, rottweiler, labrador osv...

    Nej du ingen fornuft i de 13 racer på den skide liste!

    ... og så er det endda rene racer, som bøder for alle de blandinger der render rundt.

    Sjovt at nogle blandingshunde ejere med forskellige muskelhunde/vogtende hunde, er enig i listen nok fornuftig, da de ofte har hunde som fremme i skoene, kan ikke sammelignes med rene racer, jeg forundres!


  • #124   9. nov 2011 Der har så sandelig heller ikke været nogen af mine hunde, store som som små tæppetisser, som har været vogtende i nogen sårbar situation. Folk kan vade ind i min have til hundene og alle bliver budt velkommen.
    Rigtig mange er nu også meget forundret over så medgørlige mine hunde er og at de bare kunne gå ind.

    Vi har lige fået nyt tag på og i månedvis har tømrer, murer osv. rendt ind og ud af vores have og ind i huset uden et pib.... vedrørende hunde er de også velkomne til at gå ind og her er mange naboer med dejlige vovser som japansk spidshunde, gravhunde, goldens, labradorblandinger etc.
    Kom I bare forbi smiley

    Jeg synes ikke du svarede på mit spørgsmål med fornuften i listen?


  • #126   10. nov 2011 Nej div racer bøder ikke pga blandingerne, de bøder fordi der er avlet på racerene hunde i stort antal før disse blandinger kom til, der må jo nødvendigvis en masse hunde til før det kan opstå!!

  • #128   10. nov 2011 Kennel Flindt: Der stod jeg lige helt af, slet ikke med på hvad du mener...

  • #129   10. nov 2011 Krumme

    Alle bilister tager også kørekort, alle jægere har jagttegn.
    Jeg krummede også tæer da jeg så de to tråde med bully kutta'erne, men med den mangel på basal viden som mange har inden de køber hund (og desværre også ind i mellem hos folk der har haft hund i årevis), så undrer det mig ikke.






  • #130   10. nov 2011 Pia

    Har du nogensinde set dokumentation for at de hunde der er på listen bider oftere end andre hunde? Gerne noget mere seriøst end Ekstra Bladet :o)


  • #131   10. nov 2011
    Palle nu uden Krumme .**
    Det er så ikke min skyld du ikke tør klappe min hund smiley så kan jeg jo ligesom ikke gøre mere for at få racen i bedre lys mht til dig og dine myter ang. MH vedsiden af almindelige tæppetisseren smiley


  • #134   10. nov 2011 Pia H*

    Så det er mine tusser og min bil der er grunden til Hr. Palle ikke vil hilse på min hund?


  • #136   10. nov 2011 Pia H*
    Hvis du ikke har belæg på dine påstande, hvorfor snakker du så hele tiden? så lad vær med at snak lort, hvis du ikke kan forsvare dine påstande... omg.... velkommen til Rød stue. -.-


  • #137   10. nov 2011 Seriøst der er vel ingen der tror på loven er lavet ud fra Ekstra Bladet, der er helt sikkert gode bevæggrunde for dette, jeg ser faktisk ikke mange muskelhunde mere og det beviser jo mange havde dem som potensforlænger..

  • #138   10. nov 2011 Og Fru Pia, så lad mig endnu engang pointere min tidligere indlæg.
    Du siger. ((((Du har jo selv fremhævet din kropsudsmukning, din etniske baggrund og dit køretøj som værende det, der gør, at "vi" andre ser skævt til din hund.)))

    Nej Det er LIGEPRÆCIS det jeg IKKE siger!

    Det jeg siger er nemlig at på TRODS af alt dette jeg nævner i det tidligere indlæg, SÅ møder vi ren faktisk mange mange flere positive og imødekommende mennesker, end negativitet... Og lad mig lige pointere hvor mange gange det egentlig er, Prince er næsten 2 år idag, (Lad os sige det) Jeg har gået med prince hver eneste dag siden jeg fik ham. 2x365 = 730 dage, og ud af de 730 dage har jeg mødt negativitet 6 eller 7 tilfælde, og det er jo positivt på trods af de "fordomme" man egentlig skulle tro fandets.. så det skyder jo den egentlig fordom til jorden ikke? smiley

    Godt så, så prop ikke ord i min mund som jeg ikke har sagt:)
    Nu har jeg da vidst osse redegjort nok for mig selv....


  • #139   10. nov 2011 Flindt

    Hvilke gode bevæggrunde er det så? Hvis der ikke er statistiske beviser for at de hunde der er på listen er en reel fare i forhold til andre racer, er det så ikke at ramme fuldstændig ved siden af det egentlige problem?


  • #140   10. nov 2011 Stine
    nej disse hunde blev ofte brugt som våben, ment på den måde at ingen turde røre dem og man så godt ud, disse hunde var potientelt farlige og det kommer vel næppe bag på nogen de ofte stod bag div overfald, desuden var de kastebolde, de røg rundt til forskellige hjem og mange havde det kummerligt.

    Så for hundenes skyld, så synes jeg faktisk det var på tide at få ryddet op.


  • #141   10. nov 2011 Flindt

    Mener du virkelig at det har ændret noget som helst?
    Skadestuestatistikken inden hundeloven var nærmest uændret i 10 år før hundeloven, dvs. der var ikke nogen stigning i hundebid - og de racer der er ansvarlige for flest bid (ifølge justitsministeriets egne tal) er ikke på listen.
    Ifølge justitsministeriet selv er der ikke nogen tal på bidepisoder der involverer hund+hund eller hund+andet dyr - og så vidt vides har der heller ikke været nogen stigning på det område. Så hvad har hundeloven gjort der er så godt? Har Brian og Trunte ikke hund mere? Eller har de bare fået øjnene op for andre racer der (endnu) ikke er på listen?


  • #142   10. nov 2011 Ja jeg mener det har ændret rigtig meget, jeg møder sjøldent disse hunde nu og dem der har dem er ansvarlige.

    Jeg møder sjældent trunte og CO med hund mere, og synes det er hamrende godt for de stakkels hunde der levede et kummerligt liv, at tingene er ændret.

    Flere bid, nej måske ikke, men mere brutale overfald, og det synes jeg er værd at tage med i sine overvejlelser, og er sikker på det var grundlagt for forbuddet.

    Hvilket i og for sig er en ret rimelig grund.



  • #144   10. nov 2011 At Trunte ikke går så meget med sin hund mere, og at listehundene har fået dårligere vilkår end andre hunde har næppe forbedret deres livskvalitet - nærmere tværtimod.

    Har du nogen data på det med overfaldene? Dem kunne Justitsministeriet godt have brugt, for de havde ingen eksakte data (kun formodninger) da de lavede deres "betænkning om farlige hunde".


  • #145   10. nov 2011 Palle er Ramir mig ? hvis det er, gider så ikke stave mig navn ordenligt?
    Det er ikke første, anden eller femte gang du staver det sådan, tak, Og du stadig velkommen til at tage din hund med smiley


  • #147   10. nov 2011 Stine.
    Læste du ikke hvad jeg skrev, jeg sidder ikke inde med noget andre ikke kan finde og ja jeg mener ved gud at de mange blandinger havde et kummerligt liv, at det så går ud over nogle andre, det må man sommer tider tage med, det må jeg også når folk stemmer modsat farve end mig til et folketingsvalg


  • #148   10. nov 2011 Jeg hilser gerne på alle racer, men mine hunde gør ikke og jeg må tilstå, at jeg er meget på dupperne, når jeg møder amstaff, amerikansk bulldog o.lign.

    Mine ene tæve blev overfaldet af en løs amstaff uden ejer for nogle måneder siden og det har skærpet min opmærksomhed.

    Ramin - Så har du fået færre negative kommentarer end jeg har med mine whipper og ikke mindst gravhund smiley
    50% af dem vi møder er bange for gravhunde, mange vil gerne hilse på whipperne, men når gravhunden er med, er folks første spørgsmål "bider gravhunden?"

    Whipperne bliver forøvrigt jævnligt forvekslet med "muskelhunde", jeg skriver det i parantes, for det er jo netop det de er, men når folk råber, se der kommer to kamphunde, kan jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet for det viser lidt om hvilket racekendskab "hr og fru Danmark" har.


  • #149   10. nov 2011 Flindt

    Så forstår jeg ikke hvordan du kan sige at loven har hjulpet.


  • #150   10. nov 2011 Kirsten

    Jah, de har jo mord i øjnene! Og det billede hvor de leger med rebet i sneen, det kunne jo ligeså godt havde været et lille barn! ;o)


  • #151   10. nov 2011 Nej Stine og det blir vi aldrig enig om, men jeg bruger mine øjne og jeg ved rigtig mange hunde med kummerlige kår er fjernet, bla ti hvalpe der var efterladt i en bolig hvor vi boede før.

    Desuden blir ingen lov vedtaget uden grund og grunden var de overfald der skete var af ekstrem karakter, hvis man ikke kan se det, så ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal sige.

    Men det er sigende at mange med andre racer er bange for disse hunde, og det er også sigende at man som ejer af en ikke selv kan forstå grunden.



  • #152   10. nov 2011 "Desuden blir ingen lov vedtaget uden grund og grunden var de overfald der skete var af ekstrem karakter, hvis man ikke kan se det, så ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal sige."
    Nej, men jeg kunne stadig godt tænke mig at se noget dokumentation på din påstand - jeg syntes jeg gentager mig selv.


  • #153   10. nov 2011 Stine D - Det er ren "kamptræning" smiley
    Selv om jeg må indrømme, at der er lidt muskelhund over Alfa på det her billede, "søster" er bare ved at gnide nakken i en fuglelort
    :
    (link fjernet)


  • #154   10. nov 2011 Loool!! Er du sikker på at det ikke er fordi Alfa har brækket nakken på hende?
    (Jeg er så glad for at mine ikke ruller sig i ting!)


  • #155   10. nov 2011 Stine D - Du får mig i tvivl, der er nok ingen slet ingen lort smiley
    Mine ruller sig ved enhver given lejlighed, de er meget glade for naturlige "parfumer".


  • #156   10. nov 2011 Whiskey gjorde det én gang, på en 1400 km lang køretur rullede hun sig i hjortelort klokken 5 om morgenen! Jeg stod og gav min hund bad i danskvand og shampoo på en tankstation. Heldigvis mistede hun interessen efter det.

  • #157   10. nov 2011 Ha, ha det kunne være jeg skulle prøve sådan et alternativt bad næste gang smiley

  • #158   10. nov 2011 Det var den eneste mulighed, bortset fra at køre med en belortet hund de næste 950 km!

  • #159   11. nov 2011 ja Stine og så længe dem med disse hunde ikke kan forstå de kan være en potientel fare, så synes jeg det er helt i orden hundeloven består.

    jeg behøver vel ikke komme med links fra alle de mange barske overfald der har været, jeg vil formode du selv har læst dem.

    Så for mit vedkommende håber jeg loven forbliver som den er, ihvertfald indt til dem ejer disse hund kan indse hvad det er de har.


  • #160   11. nov 2011 hold da op debatten tog en vild drejning i de dage jeg ikke lige var her smiley !! hold da op hvor er der blevet skrevet meget.
    ved slet ikke hvor jeg skal starte eller slutte. Er rigtig glad for jeres medfølelse, g forståelse. Det skønt at vide der sidder nogle der ude der stadigvæk er rrealistiske og kan føle empati for os ejere der oplever de her ting. De sidste to morgener har jeg stået og snakket med ham den gamle ( ham på 80 år der bor overfor os) og ham og hans kone er vilde med mischa , de synes hun er så sød, det varmer helt inden i at sådan en gammel man kan være foruden fordomme. hvor er det bare skønt at møde.

    er glad for at høre andre oplever folks trælse måder at være på, skønt de ikke har "farlige" hunde. Det åbenbart et stigende problem at folk spytter fra sig både med væske og spydige kommentare....... hvor er ideen i det ? skal vi ikke alle have ret til at have en god dag. Skal vi ikke sprede glæde og god karma til hinanden.. være glade på hinandens vegne..... smiley
    hvis jeg er ude og handle og jeg møder nogle med hund ude foran butikken, uanset rae og størrelse, spørger jeg ejer om jeg må snakke med hunden, g spørger indtil hvordan det har været at have den, osv osv , man kan mærke om folk har lyst til at snakke og fortælle, eller om de ikke har.
    nyder at få noget afvide, og nyder at snakke med folk.
    Der er mange der bliver chokeret over vi har valgt en "farlig" hund og andre kan se det for sig. Min kæreste er pædagog medhjælper , høj , tynd, briller, altid fint klædt, eller ja , almindeligt klædt.... mig lille blondine , fyldt med tatoveringer, piercinger, og altid et par stramme jeans, og helst høje sko , og en canadian goose jakke. .. kan i se fordommene skylde hen over mig .. ?
    Det kan de fleste, enten har jeg en chihuahau der hjemme eller også har jeg en "farlig hund" .. men i virkeligheden var det nu min kærestes valg vi skulle have sådan en .
    Jeg valgte en schippere blanding. smiley

    - tak til alle jer der har skrevet noget pænt, og følt med mig. fortællingen her er sendt rundt til nogle stykker på facebook, og et par hundeblade, så der kan komme fokus på at hunde ejere oplever stigende chikane.. smiley

    - med hensyn til loven, ville jeg ØNSKE at de der havde en hund der ikke kunne med andre hunde, havde mundkurv på , uanset race... eller idet mindste tog til træning eller adfærdspsykolog med hunden .... det er så vigtigt at arbejde med.


Kommentér på:
en fortælling fra en dagligdag som mh ejer..

Annonce