{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.702 visninger | Oprettet:

kan du holde hunden? {{forumTopicSubject}}

Ja, er du stærkere end din hund?

Var ude og lufte hvalpen imorges og igang med at låse os ind i vores gård, da en dame kommer gående på den anden side af vejen med en schæfer. Min hvalp søger kontakt ved at pive og schæferen bliver vist provokeret og svarer igen med voldsom gøen og knurren.
Den trækker så meget i snoren og da vi lige er nået ind på den anden side af gitteret mister hun grebet på snoren og hunden farer over vejen til os. Jeg slap jo med en forskrækkelse, og den anden hund undgik at blive kørt ned, men nu tænker jeg--

En schæfer er da en stor hund, men der findes da også endnu større og stærkere racer.
Så mit spørgsmål gar til jer med store hunde, ville i kunne holde jeres hund hvis den var opsat på at komme afsted uanset grunden?

Eller stoler i "bare" nok pa hunden og jeres træning, til at den situation ikke er en mulighed for jer?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  kan du holde hunden?
  • nina p
    nina p Tilmeldt:
    maj 2010

    Følger: 1 Svar: 123
    #1   18. nov 2011 Jeg har en amstaff... han er ret stor.. nogen og 30 kg.... og vil sige hvis man har ordenligt fat kan man godt holde dem.. jeg er blevet opereret i min arm et par gange og mit knæ hvertfald 5 gange... og selv om det har været med krykker og det hele har det ikke været et problem for mig... selvom han godt kan trække....


  • #2   18. nov 2011 De to store ligger på 25-30 kg og dem kan jeg sagtens holde smiley


  • #3   18. nov 2011 Lyder godt nok som en ubehagelig oplevelse smiley Godt i kom i sikkerhed inden det gik galt!
    Jeg er stærkere end Joy smiley Men det skal godt nok være en meget lækker vaps for hun bruger sin styrke smiley


  • #4   18. nov 2011 Ehmm sådan en 40 kilo's hund kan godt være lidt tung at danse med hvis den har besluttet sig for at ville den anden vej.. Men jeg har lært at stå fast, og så er det jo selvfølgelig med at være på dupperne hele tiden smiley

  • #5   18. nov 2011 Jeg kan have problemer - det er jo oz klart nok med en på 60 kilo!!

    Ofte kan jeg tage mine forholdsregler - f.eks i din situation, havde jeg trukket kræet videre, eller stemt i med fødderne.
    Det krøver lidt, men man finder hurtigt nogle gode metoder smiley


  • #7   18. nov 2011 Jeg går oftest med begge hunde og de er ikke just i letvægtsklassen :o)
    Jeg har dog endnu ikke mistet grebet og tror da heller ikke det sker... træning og og en god "stå-fast" teknik virker her :o))


  • #8   18. nov 2011 Niks min pølse på 5 kg er ikke nem når hun først sætter rumpe i geled og render a h til.... Ej sorry kunne ikke lade være... Og hun trækker aldrig... smiley

    Jo har gået med en amstaff som elskede vand så meget at hun næsten trækkede mig ud i det, så det gælder om at være obs på hvad der sker omkring hunden og hvordan den reagerer i de verse situationer.... smiley


  • #9   18. nov 2011 Ja det går da lige smiley
    Ej, jeg synes det går fint med Alma og mig, hun ignorerer for det meste spændene ting og andre hunde, men når først fanden tager ved hende, så kan hun godt være svær at holde... Sådan lidt i hvert fald. Hun vejer godt nok også kun 28 kg smiley

    Men hey... Jeg er altså også kun en pige på160 høj smiley


  • #10   18. nov 2011 Den lå vel på en 30-40 kg vil jeg tro, og damen så jo ik helt vattet ud, så ved ikke om hun ikke var på dupperne og så gav op da vi var på den anden side af gitteret, men der kører pænt mange biler så hendes hund kunne jo være blevet kørt ned smiley

    Men hvis ens hund nu vejer det dobbelte af en selv, så skal man da stole godt på hunden? - og få hjælp i form af gode seler. Måske?


  • #11   18. nov 2011 Min han-Schæfer på 45 kg, kan godt rive sig fra mig, hvis jeg bare holder ham i halsbåndet. Han er vanvittig stærk.
    Derfor har jeg grime på ham, når han erude og gå, så jeg ikke risikerer at stå i en situation. som den hende damen du mødte, kom i.
    Har jeg grimen på, har jeg absolut ingen problemer med at holde ham...

    Min Grand Danois på 75 + kg, ved bestemt ikke, at han er så stærk som han er, så der har jeg ingen problemer smiley


  • #12   18. nov 2011 Hvis jeg brugte en sele, ville jeg SLET ikke kunne holde min Schæfer, hvis han blev sur. De lægger jo bare al kropsvægt i selen. Så er et halsbånd nemmere.

  • #13   18. nov 2011 Camilla - Schæfer, Russel's og GD smiley >>> Med grime kan jeg så regne ud at du mener Halti...???
    Og håber da du har lært ordentligt hvordan man bruger den da den virkelig kan skade en hunds nakke... smiley Og det er IKKE kritik... smiley


  • #14   18. nov 2011 Nej. Jeg kan under ingen omstændigheder holde hunden, hvis han VIL fremad.

    Han vejer 27 kilo.

    Jeg stoler på hunden. Og hunden ved ikke han kan....


  • #15   18. nov 2011 Hehe lyder til at observation og god fodfæste er vejen frem..:) har en drøm langt ude i fremtiden om en race der er et ordentlig kræ, og med mine 50 kg, ja så bliver jeg egentlig lidt i tvivl om det kan blive en realitet.. også derfor jeg er lidt nysgerrig..

  • #16   18. nov 2011 ingen problem med at holde mine 2 , bare jeg står korrekt med kroppen...



  • #17   18. nov 2011 Og tillid og træning..



  • #18   18. nov 2011 Hehe ville være bekymret hvis du havde Elizabeth smiley

  • #19   18. nov 2011 Anika, det er en Dogmatic headcollar i læder jeg har.
    http://www.dogmatic.org.uk/contents/en-uk/d3.html

    Er ret sikker på, at den er mindre skadelig end et halsbånd smiley

    Han går ikke og trækker i den eller bliver rykket i den, men hvis der er en anden hund, har jeg ham ved min side, og holder fast tæt på på grimen, da han ser rødt ved andre hunde.
    ( og det er trænet på.... )

    Tog det ikke som en kritik, Anika smiley


  • #20   18. nov 2011 Jeg kan godt holde mine, men de er heller ikke kæmpe store, men den ene dag skulle jeg gå med mine egne 2 samt naboen dalmantiner og japanske spids og det var ikke nemt, jeg fik i hvert fald gjot klart for mig selv at jeg ikke skal have en meget stor hund for jeg er ikke sikker på jeg ville kunne holde den dalmantiner hvis den ville noget den anden vej...

  • #21   18. nov 2011 Camilla - Schæfer, Russel's og GD smiley >>> Syntes godt om knappen er trykket på.... smiley
    Dejligt du ikke tog det som kritik.... smiley


  • #22   18. nov 2011 Loke har kun en gang trukket så meget i mig for at komme over til en schæfer, og jeg holdte så meget igen at han var oppe og stå på bag benende. Han vejer 45/50kg og var godt gal på denne schæfer den dag. Så jo jeg kan godt holde ham hvis jeg har forud set hvad der vil komme til at ske, ellers tror jeg godt han kan trække afsted med mig, hvis jeg var uopmærksom et lille øjeblik. Så med lidt godt forfæste og opmærksomhed hvad der sker omkring en, så kan jeg godt holde ham.

  • #23   18. nov 2011 Nej, fysisk er jeg ikke stærkere end min hund, han vejer 43 og jeg 53, men hans tyngdepunkt ligger noget smartere end mit..

    Men han er veltrænet, har aldrig trukket og vil aldrig komme til det =)

    Kayser lavede udfald, aggressiv schæfer på 50 kg til slut.. Ham kunne jeg som sådan ikke holde, men kunne brøle "PLADS" då hele nabolagets hunde satte sig ; )
    - Jeg fik trukket min ryg af led en enkelt gang, det gjorde "spændende", men linen holdt jeg fast på, og fik hurtigt de dybe kommandotoner frem..

    Fysisk nej, men indlæring og mentalt - ja =)


  • #24   18. nov 2011 jeg har ca 7o kg hund i de 3 hunde jeg har... dem har jeg ingen problemer med at holde. Går altid med alle 3 samtidig

  • #25   18. nov 2011 Har sele på Balder - så får han ikke skader på hals og nakke, hvis han trækker lidt - og er det helt galt, så griber jeg fat i i selens samling oppe på ryggen.

    Men han er faktisk blever meget rolig nu. Men tidligere, så var det om at have øje på omgivelserne, hvis der nu var noget spændende. Og ja... så en god kropsstilling og fodfæste smiley

    Det hjælper også meget, hvis en modgående hvis hund "tænder" min, at gå videre.... hader når de stopper op, og skal glo på min hund og snakke...... det er jo ikke deres hund der vejer en halv krig!!


  • #26   18. nov 2011 Jeg har haft 4 stk mastino napolitano i størrelserne fra 65 kg til omkring 98 kg.
    Ja, jeg kunne holde dem. Men kun en af gangen.


  • #27   18. nov 2011 Jeg kan sagtens holde Thomsen, det er kun 10 kg jeg har med at gøre smiley

    Men jeg kan huske da jeg skulle gå med en af vores venners lab/schæfer blanding, det var da lidt andeldes og han kunne godt tage ordenligt fat, men jeg havde godt styr på ham smiley

    En der bor lidt længere oppe ad vejen, har en cocker, den kan hun næsten ikke holde og den har væltet hende et par gange.


  • #28   18. nov 2011 Min den "lille" ender på en slutvægt på ca. 65 kg.
    Jeg er sikker på, at en hund i den vægtklasse, der virkelig VIL hen til noget, kan trække afsted med sin ejer. Også selvom den ikke normalt ved, hvor stærk den er eller bruger sin styrke.

    Derfor mener jeg, at det forpligter, hvis man vælger en hund af den størrelse. Man skal have styr på en hund af den kaliber . og det betyder træning, træning og træning igennem hele hundens liv.

    Vi har 3 hunde, til sammen vejer de omkring 60 kg nu - og dem kan jeg ikke holde på en gang - derfor går jeg aldrig alene med dem alle 3. De 2 er støvere, og selvom de kun vejer omkring 20 kg hver, er de stort set umulige at holde, når de får færden af vildt.


  • #29   18. nov 2011 Griner
    Ja, min størest hanhund fik et øl-anker han kunne have med om halsen når vi gik rundt i byen, en af byens borgere syntes han skulle have sådan et.
    1,. gang jeg gik med ham i den by jeg boede i, var der en som kørte ind i en lygtepæl på cykel. Mens hun sad der, sagde hun "hold da kæft en hund"


  • #30   18. nov 2011 Lufter ofte mine forældres schæfer på 35kg, han er ren muskel og han har trukket min mor langt, men mig har han respekt for og selvom han kommer i det rødefelt kan jeg holde ham.
    Da jeg havde dårlig arm kunne jeg ikke og der luftede jeg ham, han kunne åbenbart mærke at den var gal og en aften mødte vi en løs mørk hanhund uden ejer. Gonzo puset sig op og holdte sig ved min side jeg fik den anden hund væk med en skarp tone og så holdte jeg mig imellem de to. Ellers ingen problemer med at holde 35+kg når jeg lufter bekendtes hunde.


  • #31   18. nov 2011 Jeg går ikke længere med vores malle - pt vejer hun kun omkring 20 kg, men hun er enormt stærk, og trækker ad h.... til
    Jeg har en smertesygdom så jeg har ik særlig mange kræfter, og hun gør ret stor skade på mig - derudover synes jeg det er uansvarligt overfor andre jeg måtte møde, da det jo ka ses at jeg ik ka styre hende..

    Kæresten har derimod ik problemer med at holde hende - så problem løst ;O) Han er så igang med at træne lineføring, og når det engang sidder, så ska jeg da ud og gå nogle gode ture med hende igen :O))


  • #32   18. nov 2011 Chiko: ja det er godt nok også meget hund, kan godt se at det vil knibe med mere end en af gangen smiley

  • #34   18. nov 2011 Tak for alle svarene , har været interessant at læse de forskellige svar..

  • #35   18. nov 2011 ja, nu får jeg jo en stor hund på omkring 70-80 kg og nej jeg ville ikke kunne holde hende HVIS hun ville frem.

    Derfor er jeg også ekstra obs på træningen, således at hun ikke nogensinde skal vide, at hun kan komme frem, plus at hun lytter til min stemme.. Snoren skal for mig i teorien kunne være en sytråd, så det træner vi efter..



  • #36   18. nov 2011 Kan godt holde min, selvom hun er temmelig stærk. Det største problem, jeg har i den forbindelse er, at hun tager pusten fra mig, da jeg har astma.

  • #37   18. nov 2011 Intet problem i Tøsen, Sherwood og Laika.
    Men Zenta kan være strid, især hvis der går en hund på den anden side af gaden, men jeg er altid obs på hende og andre hunde og hun er ikke løbet fra mig/væltet med før og det til trods for hun har sele på og derfor er utrolig stærk. Hun vejer 38 kg og hendes muskel fejler vist ingenting smiley

    Nu bor jeg på landet så det er yderst sjældent jeg møder andre hunde, så intet problem smiley


  • #38   18. nov 2011 MuskLER*

  • #39   18. nov 2011 Vaks vejer 4,5 kilo, så der er sq ingen problemer o.o Dog er jeg kommet til at rykke lidt for hårdt i snoren nogengange. FY SANDRA!

  • #40   18. nov 2011 med mine 4 små er der intet problem - det samme med min flatcoatede og min cocker. MEN med min new foundlænder på 78 cm og 84kg han kunne være svært at holde. Hang gik med sele hvilket kun gjore det sværer meeeen det handlede om kontakt så det var aldrig et problem - heller ikke hvis man en enkelt gang trak frem - jeg kunne 9,5 ud af 10 gange holde ham. Hvis det glippede var det fordi jeg var uopmærksom og han fx fik et godt tilløb. men ellers har jeg aldrig oplevet det var et problem at holde en hund - som sagt handler om at være opmærksom og ikke lade hunden få tilløb - og så kontakt :o)

  • #41   18. nov 2011 Kan holde dem begge, Også sammen.

  • #42   18. nov 2011 ja det kan jeg... vores største er vores han på 40 kg... men selvfølgelig skal jeg være på forkant og ikke blive overrasket på det forkerte ben. Jeg har aldrig mistet grebet på en af mine hunde...

  • #43   18. nov 2011 Jeg er blevet trækket over en vej af min gamle hund, hvor jeg heldigvis fik lagt mig med foden i en sprække i vejen, så jeg kunne stå i mod... Damn det var en ubehagelig oplevelse :S Det var da jeg næsten lige havde fået ham.

    Efter det fik han grime på til nødstilfælde, og blev selvf. trænet en masse... Men jeg skal aldrig have så stærk en hund igen tror jeg =)

    Laika kan jeg sagtens holde. Mine forældres grand danois kan jeg sjovt nok også godt holde, selv hvis han trækker til.


  • #44   18. nov 2011 Vil sige det samme som CH.

  • #45   18. nov 2011 Jeg har dog ik oplevet at Asti har trukket mig afsted, eller at jeg ikke har kunne få hende med, hvis hun fx har ville over til en hund - lidt lystre hun da ;O)

    Men jeg vil bare ik tage nogle chancer, og synes det sender et forkert billede når hun går med mig smiley


  • #46   18. nov 2011 Ja indtil videre smiley Men når hun som 15 uger
    allerede vejer 22 kg, så VED jeg hun bliver stor! (Leonberger)
    Så træning er hele klart meget vigtig..
    For nej.. ville ikke kunne holde en 60 kg tung hund tilbage
    hvis den vil over på den anden side smiley


  • #48   18. nov 2011 Har selv en stærkschæfer hanhund. Kan godt holde ham .Han kan dog give et gevaldigt ryk i snoren hvis en kat krydser hans vej . Men med lidt teknik og træning hjælper det . Men nej jeg stoler ikke på hans lydighed når der er katte i farvandet.

  • #49   19. nov 2011 Nu har jeg EB og Chi og ja dem kan jeg sagtens holde

    Har før haft bullmastiff og ambull og det var heller intet problem smiley


  • #50   19. nov 2011 Jeg har aldrig haft problemer med at holde vores hunde smiley Vores hans Oliver var den største og en smule overvægtig, han vejede lige omkring 40 kg.
    Den eneste gang hvor jeg virkelig har haft problemer var en gang Oliver fandt en tusse/frø på fortorvet..! OMG han snusede, det var ok, men da frøen så hoppede væk, hoppede Oliver med efter den, og sådan blev det ved i 2-3 minutter, altså en hoppende frø med en hoppende hund i hælene og derefter mig - der var det svært at holde ham, fordi han lagde vægten anderledes end han plejede..


  • #51   19. nov 2011 Jeg kan sagtens holde mine.. samt så er udfald mod andre hunde,bare slet ikke tilladt her i huset smiley


  • #52   19. nov 2011 Jep ingen problem der, ja hun har været ved at vælte barnevognen omkuld 2 gange men magtede da lige at holde styr på både hund og barnevogn;0)

    Hun er 35 kg!

    Havde en rotte på 45 kg som jeg også godt kunne holde selvom hun ikke brød sig om andre end sig selv!


  • #54   19. nov 2011 Mille vejer indtil videre kun 5 kg, jeg tror lige den går smiley

  • #55   19. nov 2011 linda R
    Hvi de tunge racer vli frem, så er et tag i halsbåndet hvor de løfter fra jorden så fårbenene ikke har kontakt nok, samt stemmeføring. Jeg har ind imellem haft 2 af mine de tunge hunde med ud og gå, og engen af dem har nogensinde så meget som slæbt mig bare få meter hen af vejen.Teknik, og god træning, skal der til med de tunge hunde.


  • #57   19. nov 2011 jeg kan ikke holde min... snøft !

  • #58   19. nov 2011 Nu går Prince ordentligt, også selvom andre hunde gø'er af ham, så er hn faktisk ligeglad. Men hvis han ser en løs kat.. for satan han er stærk, og det hjælper ikke ligefrem at jeg træner WP med ham.
    (kender ingen med kat, så han er ikke socialiseret med dem) smiley :(

    Men ellers kan han med alle andre dyr, udover katte.
    Men med en hård tone, og brug af helvedes mange muskler kan jeg få ham dampet af smiley


Kommentér på:
kan du holde hunden?

Annonce