{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.403 visninger | Oprettet:

Allergi {{forumTopicSubject}}

Vi var til dyrlægen i dag med Nemo, da han i flere måneder har haft diverse hudproblemer. Han har haft svamp 3 gange nu, hvor det går væk med behandling, men vender tilbage så snart behandlingen er overstået, han har ar-lignende pletter på ryggen som tyder på betændelse under overfladen, hvilket også går væk ved behandling men vender tilbage så snart behandlingen er overstået samt andre lignende hudsygdomme.
Det har været en hård tid med en masse penicillin og dråber.
I dag fik han konstateret meget svamp i ørene, svamp i fødderne og betændelse i huden samt muligvis streptokokker. Dette er alt opstået i et tidsrum af 2-3 uger, da det kun er 2½ uge siden vi sidst var ved dyrlægen med samme og andre hudproblemer.
Nu har han så i dag fået konstateret allergi. Vi ved endnu ikke om det er bestemte ting han er allergisk overfor, om det er en kronisk lidelse eller hvad det er. Vi er i gang med en omfattende undersøgelse der først og fremmest starter med noget allergifoder med tilsætning af omega 3 og 6 og en masse vitaminer. Vi skal fjerne alle tyggeben og alle puder, tøj og pibedyr skal vaskes grundigt i noget allergivenligt. Hjælper det kan vi konstatere at det er foderallergi eller allergi for de bakterier og mider der nu kan sidde i tøjet eller for vaskemidlet. Vi håber det er nogle af dem, men der er desværre også en masse andre muligheder. Dette skal vi fortsætte med i et par måneder, hjælper det ikke skal vi i gang med at give ham indsprøjtninger af alle forskellige slags, for at se om det er andre ting, såsom pollen, som han er allergisk overfor.
Han klør sig en del, men aldrig så slemt at der kommer hul og det passer vi også godt på. Han lider ikke, men er ofte på penicillinkure, så foreløbig er en aflivning slet ikke under overvejelse. Men får vi konstateret en kronisk lidelse, som gør at han altid må være på penicillin og bakteriedræbende må vi overveje om vi mener det er sømmeligt at lade en hund leve under sådanne forhold.
Han er ellers glad og frisk, han spiser ikke så meget og det er især svært at få ham til at spise allergifoderet, men ellers er han godt tilredt psykisk og hans glade ånd er aldeles ikke knækket af allergien smiley

Nu venter vi med meget blandede følelser af både spænding og ængstelighed på hvad der vil ske.
Vi elsker Nemo og en aflivning er absolut det sidste vi vil. Vi er opsat på at gøre hvad som helst for at få ham i tip top form igen.

Han vil selvfølgelig ikke blive brugt til avl. Vi tager alligevel med til udstillingen i Grenå, vi har jo allerede betalt for den og udenpå kan man ikke rigtig se nogen lidelser på hunden, så præmieringen skulle ikke blive påvirket noget særligt af det. Vi tager med for sjov og for erfaringen smiley Men avlet på vil han aldrig blive. Vi regner med at få ham kastreret og så muligvis få en lillesøster eller lillebror til ham næste sommer, nu får vi se.

Jeg har ikke fortalt om det tidligere, da vi først håbede det kun var tilfældigheder at han blev ramt af disse sygdomme. Jeg ville måske heller ikke konfronteres med det og at skrive det medførte at det var virkeligt, så jeg har undladt at sige noget om det i håb om at det ville forsvinde.
Han har fået al den hjælp fra dyrlæger han har haft brug for og det vil han fortsætte med at få. Jeg har sommerferie nu, så jeg har masser af tid til at passe og pleje ham smiley


Ja... Denne triste meddelelse måtte jeg give min opdrætter i dag. Teksten ovenfor er en kopi af brevet jeg skrev.
Det er en hård dag og det var for hårdt at skrive det hele igen, så jeg har bare kopieret det.


Nu er det så at jeg gerne vil i kontakt med andre der har eller har haft hund med allergi og høre hvilke metoder i har brugt og hvilke erfaringer i har med dem?
Vi afprøver denne i 2 måneder først og virker den ikke må vi i gang med andre ting, men det er altid godt at kende til andre metoder af både fodring, hvad i vasker sengetøj med, hvad i vasker legetøjet med, hvordan i holder huset så allergivenligt som muligt osv osv.
Jeg håber der er en masse der kan hjælpe og komme med gode råd.
Alle oplysninger vil blive modtaget med særdeles stor glæde! smiley

Vanja


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Allergi
  • #1   30. jun 2006 Det går mig ondt at høre med din lille nemo. Håber i finder ud af det og får forebygget så han kan slippe for al den penicillin og hvad der ellers er.
    Held og lykke


  • #2   30. jun 2006 Prøv Nicola med Murphy og Nelly.

    Hun ved en masse.

    (link fjernet)

    Eller læs på hendes hjemmeside, hvor der også står en masse: (link fjernet)


  • #3   30. jun 2006 Ja Nelly har jo allergi - vi har været meget igennem og du kan læse om det hele på vores hjemmeside - www.123hjemmeside.dk/nelly - under allergi og sygehistorie

    Jeg kan anbefale min dyrlæge - Flemming Kristensen www.vethudklinik.dk - han har specialiseret sig i allergi og hudsygdomme hos dyr og er meget dygtig og proffessionel

    Jeg ville helt klart få taget en allergi test - en blodprøve der så bliver analyseret i enten Tyskland, Aalborg eller USA - en heska test hedder det vist - den koster mellem 1500 - 2000 kr men den er det værd - jeg håber i har tegnet sygeforsikring på jeres hund, ellers SKYND jer at gøre det

    Hvis i får et positivt svar på prøven, kan i droppe alt det i skriver, men få hunden vaccineret - hyposensibiliseret - 70 % bliver helt raske resten af livet!!

    Ellers ville jeg prøve at fodre med råt i stedet for tørfoder - læs mere på www.barf.dk - dog med sin sunde fornuft i baghånden - ikke alt det de skriver om allergi er rigtigt og den test de henviser til, er der ingen seriøse dyrlæger der bruger

    Sig endelig til hvis i har nogen spm


  • #4   30. jun 2006 Hejsa.
    Jeg har en hund med allergi.
    Det første der slår mig i din fortælling er hvorfor dyrlægen ikke har taget en blodprøve på hunden og fået den allergitestet?
    Det gjorde dyrlægen på min hund, og den viste at hun har en allergiform hvor hun er allergisk overfor noget indendørs, dog slår hun ikke ud på testene der er lavet omkring de mest gængse indendørsallergier. Jeg er skiftet til barf, der har afhjulpet Karlas kløeproblemer fuldstændig! Der er noget i tørfoderprodukter hun ikke kan tåle, for får hun alm godbidder og ling. slår hun ud med det samme.
    Prøv evt at skrive til Nicola her på HG, som har en alenlang viden om allergi da hendes Nelly har været gennem det meste!

    Men allergi er noget djævelskab og en besværlig process at skulle igennem, så jeg føler med jer!


  • #5   30. jun 2006 Husk ogaå at dispositionen for at udvilke allergi er arvelig og det er vigtigt at opdrætteren tager det med i sine overvejelser ved fremtidig avl

    Allergi er et værre detektiv arbejde og det handler om at være tålmodig men samtidig effektiv - fortæl venner og familie på forhånd at de ikke må give Nemo noget - vær på vagt når i er ude og gå og til træning - man bliver overrasket over hvor mange mennesker der uden hæmninger stop fodrer andre menneskers hunde uden at spørge om lov!



  • #6   30. jun 2006 Nicola nåede så selv at skrive i mellemtiden!!

  • #7   30. jun 2006 Som Nicola skriver er det faktisk den største gene jeg har p.t.. Jeg er konstant på spring for at ingen propper noget i hovedet på Karla, for folk gør det uden overhovedet at spørge først!!

  • #8   30. jun 2006 Jeg kan se at i bor på Fyn - det er det eneste sted i landet hvor jeg ikke kender nogle dyrlæger der er specielt dygtige til allergi - hmmm...

    Jeg ville ringe til Flemming Kristensen - fortæl ham alt hvad du har fortalt os - han kan sikkert anbefale nogen på Fyn

    Jeg kan ikke understrege nok hvor vigtigt det er at finde en dyrlæge der VIRKELIG ved noget om allergi - vi spildte alt for meget tid på "alment praktiserende" dyrlæger - og rent ud sagt var de slet ikke gearet til at klare Nellys problem.

    Man kan jo i sidste instans give Prednisolon som sikkert vil løse Nemos problem - men det har bivirkninger og er udelukkende symptom behandling og ikke helbredelse.

    Man kan også få specil shampoo at vaske hundens hud i ugentlig - det kan virkelig også hjælpe rigtig meget!


  • #9   30. jun 2006 Hej Vanja,
    Min Zarabi har også allergi, og er også på bakteriedræbende piller. Hun er kommet på en hybersensibiliseringskur som varer i over et halvt år. Dette er efter konsultationer med Flemming Kristensen som så vidt jeg ved er en meget anerkendt huddyrlæge(eller hvad det nu kaldes).
    Vi har ikke fået besked på at vaske alle tingene i huset, men hun er kommet på allergifoder som hun heller ikke er så glad for ligesom din Nemo! Det er hårdt at se hende klø sig hele tiden og hun får sår-derfor det bakteriedræbende....
    Har i snakket med en specialist, og fået taget blodprøver?


  • #10   30. jun 2006 kan også kun anbefale flemming ,han er vores dyrelæge nu på ugly.han fandt udaf med det samme hvad han fejlede,det kunne 4 andre dyrelæger ikke.han fik 8 diagnoser før flemming fandt udaf det.

  • #11   30. jun 2006 Tak for jeres svar og medfølelse. Det varmer :-)))

    Nicola - Den allergitest du skriver om var også næste skridt vi ville tage. Min dyrlæge rådede mig til at starte med foderet og ting i hjemmet da allergitesten var lidt mere omfattende. Han vil jo blive sprøjtet med diverse stoffer, så han risikerer også at reagere på ting han ellers ikke ville reagere på, altså han vil blive udsat for mere lidelse end ellers, og da hans immunforsvar ikke er i top vil vi starte så skånsomt som muligt. Men allergitesten bliver absolut det næste skridt hvis dette ikke hjælper. 1500 - 2000 kr er intet imod hvad vi allerede har givet i dyrlægeregninger så det overlever vi smiley
    Sygeforsikring har vi ikke og det havde jeg slet ikke tænkt på. Mange tak for rådet smiley
    Hvor har din dyrlæge klinik henne?


  • #12   30. jun 2006 Flemming er super dygtig - han mangler bare lige den vinkel med BARF fodring - og det faktum at rigtig mange allergi hunde er blevet raske ved at skifte til BARF

    Nelly kan klarer sig på en lavere dosis medicin men hun er desværre ikke helt rask...


  • #13   30. jun 2006 der kan ikke gøres noget for ugly så han er i prednisolon behandling.

  • #14   30. jun 2006 Nej den test din dyrlæge snakker om er en "lappe test" - en hvor man barbere hunden og lægger forskellige allergener på huden som man taper fast!

    Den er der næsten ikke nogen der bruger mere

    Få taget den blodprøve - det er det aller vigtigste!!

    Og skynd jer at få tegnet den sygeforsikring - allergi er dyrt : (

    Og bare lyv og sig at hunden er sund og rask - og så vent med at send regninger ind....


  • #15   30. jun 2006 Louise - jep desværre også for Nelly!

    Men har i prøvet BARF?

    Det hjalp Nelly så hun kan klare sig på en mindre dosis...

    Læs evt på www.kiplers.dk





  • #16   30. jun 2006 Nelly nærmer sig de 20.000 kr i dyrlæge regninger - men heldigvis har vi tegnet sygeforsikring og det synes jeg helt sikkert også i skal gøre...

    Der er også noget andet medicin der hjælper - Atopica / Ciclosporin - det koster dog på til 1000 kr om måneden men kan købes billigere i Sverige...

    Men det vigtigste er at finde ud af hvad Nemo ikke kan tåle - hvis i finder ud af det, er det den halve sejr!

    Flemming har klinik i Bagsværd i Stor København - men han kan sikkert hjælpe jer ved at henvise til en dyrlæge som han mener er dygtig nok!


  • #17   30. jun 2006 Svamp i huden eller furunkulose er ofte bare afledede symptomer af allergien

    Så det stammer nok derfra


  • #18   30. jun 2006 Ville gerne tale med ham Flemming eller andre der er specialiseret indenfor hudlidelser.
    Jeg har, ligesom dig Nicola, spildt en masse tid og 10.000 kr bare på et år og det udelukkende på hudproblemer, hvilket sikkert kunne være sparet med en dyrlæge der vidste noget om lige præcis det.
    Har I noget link til hvor jeg finder dyrlæger der ved noget omkring det? Jeg bor jo på fyn, så det er lidt langt at skulle til kbh eller lignende, for som nu er er vi hos dyrlægen hver eneste måned.
    Er det kun en blodprøve der viser hvad han er allergisk overfor?


  • #19   30. jun 2006 Pokkers til allergi.. Øv øv.. Jeg har ikke nogle problemer med mine hunde (men det kan nå at komme endnu!) Forresten- sikke en sød hund- og et enormt pænt navn han har! *S*

  • #20   30. jun 2006 nicola:så slår vi rekorden he he 27000 er vi oppe på,men har han også heldigvis forsikret. ugly får kun 10 mg så det er minimalt, flemming siger det næsten er til grin,men han er nødt til at ha dem.

  • #21   30. jun 2006 Nelly gik fra 10 mg til 5 efter vi skiftede - plus hunden er meget lykkeligere for sit nye foder som også er væsentlig billigere end Hills Z/D ultra som vi brugte...

    Så jeg synes kun der er fordele ved det og jeg kan varmt anbefale det til alle allergihunde ejere...


  • #22   30. jun 2006 Ved I hvilke garantier jeg har fra opdrætteren? Eller hvor jeg kan finde link til det? Og hvad opdrætteren er forpligtet til. Han er stadig under 2 år.

    Det med sengetøjet og tøj og alt det er ikke noget dyrlægen har givet besked på, men vi ved at det også kan være med til at give ham en allergisk reaktion, derfor har vi valgt også at tage det med.
    Jeg kan godt se at det vi gør er symptombehandling og ikke nogen egentlig kur.
    Ud over at passe på med godbidder og fodring, hvad gør I ellers for at allergisikre hundens liv?


  • #23   30. jun 2006 Jeg fik halvdelen af købesummen tilbage - for allergi er en arvelig lidelse og dermed en oprindelig mangel og defekt ved hunden - derfor har du ret til et forholdsmæssigt afslag på ca. halvdelen af købesummen!

  • #24   30. jun 2006 10 mg er også meget for din hund,men ugly vejer jo meget mere,så bivirkningerne er der ingen af nu. ugly fik eicosa som koster 610 kr for 10 kg,så vi har lige fået lov til at skifte til regal og det lever han fint på. udover medicin,vasker jeg poter hver dag,renser øre og bader når han trænger i speciel shampoo.

  • #25   30. jun 2006 Ja vi vasker også poter i K-Hex shampoo og renser ører - men ørerne blev også meget bedre efter vi skiftede til BARF

  • #26   30. jun 2006 Vi har også noget specielt desinficerende shampoo som vi vasker ham med af og til.


    Denne mail har jeg lige fået af min opdrætter. Håber ikke det er at hænge nogen ud, der står i hvert fald intet navn.
    "Det var kedeligt at høre, jeg har lidt travlt da jeg skal til Bornholm nu.
    Men vi snakkes ved senere, du må ikke give ham nogen form for oksehud ben, jeg tror ikke rigtig på den med dyrlægen da de ingen erfarring har med den race, og hvis allergien ikke er synlig hvordan kan man så se det."

    Betyder det, at hvis jeg vil have ½ købssum tilbage skal jeg finde en dyrlæge der er hudspecialist OG har erfaring med chinese crested? Så skal jeg nok til den anden del af kloden for at finde det.

    Synlig mente jeg jo at sådan noget som svamp ikke er nemt at se på en udstilling, så vi kan jo alligevel udstille ham for sjov. De kan jo sagtens se det alligevel ved at tage prøver.


    Men vil det så sige at det jeg skal gøre nu er at få tegnet en sygeforsikring, få kontakt til en god hudspecialist og få taget en blodprøve?
    Hvordan får jeg kontakt til Flemming?


  • #27   30. jun 2006 www.vethudklinik.dk - det er hans hjemmeside

    Og ja - gør de ting!

    Så er du noget meget langt!


  • #28   30. jun 2006 Flemmings hjemmeside hedder www.vethudklinik.dk og ja, jeg vil også anbefale en blodprøve! Så finder man hurtigere ud af hvad de ikke kan tåle og gardere sig hurtigere end den metode i bruger nu.

    Jeg er selv ved at køre en sag mod dem jeg har købt min af (håber heller ikke at jeg hænger nogen ud!) vi har sendt alle papirer på hendes allergi og andre sygdomme, så hun ikke er et sekund i tvivl om hvad hun fejler.

    Held og lykke med Nemo...


  • #29   30. jun 2006 Bibi og Vanja - DKK er begyndt at tage allergi rigtig seriøst som dem kan i få rigtig meget hjælp af

    sundhedsudvalget og juristen Kurt Sørensen - så bare klø på - lige meget hvad jeres opdrættere forsøger at bilde jer ind...

    Opdrættere kan pludselig opfører sig meget mærkeligt når sådan noget her kommer på bordet


  • #30   30. jun 2006 -Nicola

    Ja, har jævnligt kontakt med Kurt Sørensen, men jeg kører sagen internt med opdrætteren indtil hun bliver umulig! Så inddrager DKK derefter....

    Men du har ret, de bliver mærkelige når man henvender sig om sygdomme og klager!


  • #31   30. jun 2006 Jep det skal man også gøre - men vores hun var godt nok umulig, men hun fik som hatten passer heldigvis!

  • #32   30. jun 2006 Nicola og alle I andre - Tak for jeres oplysninger og erfaringer. De har været ubeskrivelig nyttige! smiley

    Jeg håber aldrig det kommer så vidt at vi behøver at inddrage jurister og det regner jeg heller ikke med, da min opdrætter ellers altid har været til at snakke med smiley
    Men det er altid godt at have i baghovedet hvilke rettigheder man som hvalpekøber har, hvis det nu skulle gå hen og blive nødvendigt.

    Jeg må sige det undrede mig også meget, eftersom man ved hvor meget allergi der er i luften for tiden, især indenfor de hårløse, at dkk ikke har nogen regler om at avlsdyrene skal allergitestes inden avl. Opdrætterne ville i sidste ende sikkert også selv spare en masse penge på det, for så behøvede de ikke give så meget tilbage hver eneste gang der opstod en syg hvalp. Er Nemos arveligt vil hele hans familie kunne have samme "defekt" eller være bærere af den, hvilket svarer til størstedelen af de kinesere i dk. Derved ikke sagt at det er det, men muligheden er der.


  • #33   30. jun 2006 min hun prøver også at trække tiden så meget som muligt-men hun gør det værst for selv....; )

  • #34   30. jun 2006 Problemet er at allergi er så diffust at man ikke bare kan teste og så være sikker

    Nelly er negativ på alle tests...

    Så man kan ikke sortere avlsdyr fra på det grundlag

    Juristen i DKK er bare til for at hjælpe - det er ikke noget vildt med store sager, bare en klagemulighed man har...

    Arvegangen bag allergi er heller ikke klarlagt så derfor kan man heller ikke sige at Nemos forældre ikke må indgå i avl
    Det er heller ikke sikkert at Nemos søskende har det - men man skal bare passe meget på med at lave linje og indavl på hunde som har lavet allergi før - det går galt!

    Men skynd dig at ringe til Flemming - så i kan komme igang!

    Du skal bare huske at du skal reklamere over Nemo til opdrætteren inden han bliver 2 år - i forhold til Købeloven

    men man skal gå forsigtigt frem og i hvert fald ikke gentage samme parring


  • #35   30. jun 2006 Mange tak allesammen.

    Vil lige spise og så ringer jeg til Flemming smiley
    Det har hjulpet utrolig meget med alle dine råd Nicola. Måske kommer jeg tilbage til dig efter mere senere smiley

    Hav det rigtig godt allesammen og god weekend.

    Vanja


  • #36   30. jun 2006 Vanja - det gør du bare!!

  • #37   30. jun 2006 Havde en hest med luftvejsallergi, fik taget en blodprøve som blev sendt til Findland. Der kom en liste så lang, som et ondt år, retur.
    Den viste alle typer pollen, et hav af forsk. typer skimmelsvampe og meget andet. heste kommer i berøring med. Der må findes noget tilsvarende til hunde ? det kostede ca 1000, kr i alt.


  • #38   30. jun 2006 Vinni - jep der gør der også - mellem 1500 - 2000 kr. koster den

  • #39   30. jun 2006 Jeg har nu snakket med hudklinikken. De mener jeg bør få taget en allergitest oveni den fodertest vi får taget nu. Jeg regner med at tage derover om 2 uger. Men det er en længere tur og det må vi så gøre mindst 2 gange sagde hun, så det må planlægges godt.

    Jeg er så lykkelig over at der nu virkelig er kommet skub i alt! smiley
    Nicola - Hvordan har det hjulpet efter I har fundet frem til hvad der var galt med Nelly? Ses der tydelig forbedring? Og får hun stadig udbrud?


  • #40   30. jun 2006 Hejsa

    Nej vi har ikke været så heldige med Nelly - vores problem er at vi ikke kan finde ud af hvad hun er allergisk overfor... Alle tests er negative

    Hun får ikke udbrud mere fordi hun får medicin - men det ligger hele tiden og lurer lige under overfladen...

    Jeg håber virkelig Flemming kan hjælpe jer - den test er virkelig guld værd hvis i får at vide hvad han ikke kan tåle - for så kan man nemlig vaccinere, ofte med rigtig gode resultater

    Kig inde på www.netdyredoktor.dk - under allergi...


Kommentér på:
Allergi

Annonce