{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
912 visninger | Oprettet:

Tænk dig om! {{forumTopicSubject}}

Ja, emnet har været oppe og vende mange gange, men det kan ikke gentages nok!

Tænk dig om, før du køber hund!

Igen bugner såvel markedet, som g&g og DBA af unge hunde. Årsagerne er mange - nyt job, flytning, allergi, barn på vej etc etc.

Det interessante er blot, at disse årsager først melder sig, når hunden er omkring de 6-12 måneder - altså lømmelalderen eller puberteten. Jovist, det er en svær og til tider hård tid, hvor man virkelig kan få lyst til at ønske hunden langt væk. Det er også her, det går op for én, hvis man har svigtet i forhold til socialiseringen og den grundlæggende træning - ja, de bliver lidt "vil døve" og prøver grænserne af, men har dog lært, hvordan man omgåes andre mennesker og hunde.

At få en hund er ikke blot, som at få en ny bil, en ny jakke eller et nyt stykke accessorie. Man tager et levende væsen ind i sit liv, som elsker én ubetinget og som er 100% afhængig af dig.

Alle hvalpe er søde. Alle racer har deres fordele og deres ulemper. Racerne har forskellige krav og forskellige forudsætninger.

Man bør som det mindste læse om racen INDEN man køber den lille hvalp. Vær realistisk og se et par år ud i fremtiden. Er man i en stabil fase af sit liv? Vil man have børn? Har man planer om et år til udlandet? Kan man afse tid til træning, stimulering og daglige gåture? Har man råd til dyrlægeregninger, forsikringer, foder etc?

Og nok det vigtigste spørgsmål: Hvorfor lige den race og hvorfor lige nu?

Ja, det var bare et lille surt opstød...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Tænk dig om!
  • #1   21. jan 2012 Jannie- du har så ret! Jeg har selv brugt 3 år på at finde vores nye hund, og det er ikke lykkedes endnu. Det er bare så vigtigt at man rammer plet, det andet er så forfærdeligt at skulle igennem, både for hund og ejer

  • #2   21. jan 2012 Jamen kan kun give dig ret

  • #3   21. jan 2012 Jeg er meget enig!

    Vega kan da være enormt irriterende, stædig og på mystisk vis pludselig blive døv, men jeg ville da aldrig nogensinde give hende fra mig! Vi fik hende fordi vi ville have en hund, ikke fordi vi ville have en nuttet lille hvalp.

    Det er et levende væsen - ikke en død ting!


  • #5   21. jan 2012 Enig Jannie H , man skal tænke sig godt om, overveje fordele og ulemper og ikke mindst hvor er man i sit liv lige nu og hvad vil man i fremtiden. Husk en hund lever forhåbentligt de næste 10-15 år ja måske endnu længere.
    Jeg tror at man kan løse de fleste udfordringer man møder ( ny bolig, studier m.m ) men det kræver vilje og måske penge.


Kommentér på:
Tænk dig om!

Annonce