{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.167 visninger | Oprettet:

Patella erfaring søges. {{forumTopicSubject}}

bella har igår fået konstateret patella på begge bagben. Min dyrlæge siger at det er i meget svær grad, og det undre mig.
Jeg kendte intet til Patella, men har nu læst en del om det og jeg kan ikke forstå at jeg har en hund med medfødt patella i så svær en grad at operation er uundgåeligt. Burde hun ikke udvise tegn på smerter så?
hun er super aktiv, hun løber rigtig meget, slås, er adræt, kan springe, sprinte, findte andre hunde, gå på trapper og bagben.
Vi har aldrig så meget som overvejet at vi kunne have en "syg" hund for hun er altid igang og glad.

Vi har fået afvide at det er den store operation og genoptræning eller aflivning indenfor nærmeste fremtid.

er der nogen af jer som har haft en hund med patella, og hvordan opdagede i det, havde hunden symptomer? Har i hørt om at en hund med 3-4.grads patella kan være så adræt og ingen tegn på smerter vise???
Jeg har en super dyrlæge, men må indrømme at jeg nu tvivler på hende.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Patella erfaring søges.
  • #1   1. feb 2012 Alle hunde har patella. Patella betyder knæskal, problemet er når knæskallen luxere, altså går ud af led.

    Jeg ville opsøge en specialist for at få en second opinion.


  • #2   1. feb 2012 Hvis det er så slemt, så er det nok en grad 3 (den højeste). Det betyder at knæskallen kan falde ud og ikke selv kommer ind igen.
    Og hvis den falder ud, så kan hunden ikke bøje benet før den er på plads igen - den halter.
    Så måske er det alligevel en grad 2 hvor den godt kan gå på plads igen.
    Hvis du skal operere er det en stor operation, og den er ikke altid lige god, men ligefrem at tale om aflivning synes jeg nok er lidt rigeligt.
    Jeg ville tale med en anden dyrlæge. Mange hunde lever fint med patella - der er stor forskel på hvordan det viser sig. Og når hun ikke har symptomer, så spørg en anden dyrlæge.


  • #3   1. feb 2012 ja, det ved jeg godt, men i daglig tale patella. Dyrlægen siger at hendes er udeaf led mere eller mindre hele siden, altså en grad 3 eller 4, men disse svære grader er jo plaget af store smerter og det er bella ikke.
    Jeg overvejer også at opsøge specialist, men har ikke kunne finde nogen gennem google. er der nogen der kender til specialister i jylland?


  • #4   1. feb 2012 Jeg ville nok også søge en ekstra dyrlæges ord omkring det, operationen er jo meget dyr. Men nu viser hunde jo ikke bare, at de har ondt, men i burde se, at hun har svært ved at gå når den sætter sig.
    Egentlig kender jeg ikke så meget til lidelsen, jeg skal selv have tjekket min hund når han bliver 1 år, så jeg venter i frygt og spænding.


  • #5   1. feb 2012 Altså jeg har været ved 3 forskellige igennem de 3 år jeg har haft Suki. Den første sagde hun var en 2 er, den næste sagde hun var en 0-1 er og her i mandags sagde den sidste så at hun pludselig var en 3 er som er det bæst højeste og her er ser ingen problemer med hendes bagben. Hun hopper og danser. Render op og ned at mange trapper om dagen og er ellers meget aktiv.
    Så jeg ville råde dig lige som jeg selv skal finde en der virkelig har tjek på det for jeg tror ikke på at en operation ved Suki vil gøre noget godt overhovedet.


  • Marianne R
    Marianne R Tilmeldt:
    maj 2017

    Følger: 2 Svar: 2
    #6   26. maj 2017 Jeg sidder her med en hund med smerter måtte bære hende hjem hun er delehund hun hopper indimellem på tre ben, men jeg kan se hun er begyndt at tisse som hanhund, men til aftentur gik knæleddet galt hun skiftesvis sover, ser lidende ud. Jeg har bemærket det i vinter men tænkt salt kulde, nu kan jeg indse det har udviklet sig meget selvom jeg tror det kun er det ene bagben så går jeg straks igang for undersøgelse for grad. Hvis det er mere end 2 får hun fred, noget jeg også bemærker er hun er blevet mere aggressiv hvad hun aldrig var som hvalp. Eller ung hund. Men nu logre hun igen man bliver så påvirket hvis ens hund har ondt.

  • Marianne R
    Marianne R Tilmeldt:
    maj 2017

    Følger: 2 Svar: 2
    #7   26. maj 2017 Vil gerne med

Kommentér på:
Patella erfaring søges.

Annonce