{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.127 visninger | Oprettet:

Ulempen ved blandinger? {{forumTopicSubject}}

Nej - det her er ikke endnu en sviner til blandings-hundene, men derimod en dybfølt kærlighedserklæring.

For mig er den største ulempe ved blandinger, at jeg ALDRIG vil kunne finde noget tilsvarende i en ny hund...

Da vi købte Aqui (Siberian Husky med stamtavle) i sin tid, så var det supernemt. På grundlag af de to tidligere huskyer i mit liv, vidste vi præcis hvilke linier, hvilket temperament, hvilken bygning osv., som vi ønskede, og så var det bare om at gå i gang med at lede, og have tålmodighed, og vente på, at den helt rette kombination resulterede i den helt rigtige hvalp. Og vi har fået alt hvad vi ønskede os.

Men hvad skal jeg gøre, når Lanka ikke er der mere? De racer, der minder om hende i udseende, minder overhovedet ikke om hende i temperament. Og uanset hvor mange racer, jeg møder på min vej, så er der ikke nogen af dem, der kommer i nærheden af hende...(på godt og ondt)

Selv hvis man har købt sig en "ren" blanding, af blot to racer, så kan man aldrig vide, om en ny blanding af de samme racer vil falde bare tilnærmelsesvis ud på samme måde.

Jeg ved godt, at man heller ikke får "den samme" hund fordi man skifter en golden retriever ud med en anden. Men med racerene hunde kan man ihvertfald som regel være sikker på, at man får mindst 80% af det,man går efter - og mere, hvis man er meget specifik, og finder den helt rigtige hvalp.

Og det kan jo også være, at man med sin blandingshund får smag for én eller anden hundesport, så det er oplagt at man går efter en race, der er specielt velegnet til lige netop denne sport, når man skal have ny hund.

Men HVIS man er så heldig, at ens fuldstændig uforudsigelige blanding bare lever op til alle ens ønsker og drømme, så kan man aldrig for alvor erstatte den.

Såååå - der er for mig ulempen ved blandinger smiley

(ved ikke helt, hvad jeg ved med det her indlæg... er nok bare affødt af, at jeg dagligt bliver stolt af og imponeret over, hvor meget ny læring Lanka kan tage til sig, på trods af, at hun snart fylder 10 år - og jeg ved tiden sammen med hende, nu er ved at løbe ud....)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ulempen ved blandinger?
  • #1   21. mar 2012 Jeg tænker, at folk ofte køber blandinger efter størrelse og udseende. Det er de færreste der sætter sig ned og undersøger, hvad der ligger bag de racer hunden er blandet af, og har derfor ingen idé om, hvad man får (Hvilket man alligevel ikke har, fordi man aldrig kan vide sig sikker på, at sælger taler sandt).
    Ikke sagt, at jeg ikke selv har haft en blanding der var helt utrolig dejlig, men det er da et gamble.


  • #2   21. mar 2012 Sabina - HELT enig. Vi havde ingen som helst anelse om, hvad vi ville ende med, da vi besluttede os for at indlemme Lanka i flokken. Men når det hele så bare går op i en højere enhed, ja, så er man lost, fordi man ikke kan finde det igen smiley

  • #3   21. mar 2012 Tror heller aldrig, jeg finder en hund, som minder om Vaks.
    - Det er faktisk ret trist, for han er virkelig en fantastisk hund.. Derfor tror jeg heller ikke, at jeg vil gå efter en hund, som er som ham o.o
    - Jeg vil gå efter en helt anden hund. Kan godt finde på at redde en lille hvalp, som ikke har haft den nemmeste start på livet. Blanding eller ej.

    - Men Vaks ér og bliver den første hund i mit liv, og han har helt klart sat præg på mine fremtidige valg af hunde.. ):
    Selvom han kun er 5, så gruer jeg meget for den dag, jeg mister ham..


  • #4   21. mar 2012 Karina: Ja, det er jo så det positive ved blandinger: De er unikke og meget specielle smiley


  • #5   21. mar 2012 Jeg har samme "problem" som dig...!
    Især min hanhund Kiyoh som er laangt over "standard" størrelse for blandingen, har den smukkeste lange pels - dog et underbid men det er irrelevant for en blanding så længe der ikke er problemer med at kunne tygge...

    Jeg er head over heals for den hund og jeg har ALDRIG mødt en hund som kunne måle sig med udseende eller temperament (også på godt og ondt)... Jeg er næsten 110% sikker på jeg aldrig vil finde en hund som ham smiley Lilo er "bare" en overglad hund der "kan klare sig selv", Kiyoh er 110% tryghedsnarkoman smiley


  • #6   21. mar 2012 Man kan sagtens have samme problem med en renracet hund! Jeg har to border collier og har mødt rigtig mange igennem årene. Men det er altså kun ganske få bordere der har den der x-faktor, jeg vil have i en hund. Sådan en er jeg så ufattligt heldig at have nu og min største bekymring ved min fantastiske hund, er hvordan jeg nogensinde får sådan en igen!!

  • #7   21. mar 2012 S.R. Jeg er til dels enig. Jeg syntes også min gamle husky var noget helt specielt, og jeg kunne ikke være sikker på, at jeg netop fik den samarbejdsviliighed i en ny husky, som jeg havde med hende (det er ikke ligefrem race-typisk) Men jeg vidste trods alt, at jeg fik "resten af pakken".

    Det samme med borderne - selvom du måske ikke lige får din X-factor, så kan du lave en hel liste over de egenskaber og kvaliteter, som du kan lide ved racen, og kan være ret sikker på, at hvis du finder den rigtige opdrætter, så får du ihvertfald 80% af disse ting opfyldt smiley


  • #8   21. mar 2012 Uforudsigeligheden er vel både blandingens stærke og svage side? smiley

    På den ene side er det spændende ikke at få en "brugsanvisning" med og hunden kan vise sig at have talent for noget, som du ikke havde ventet.

    På den anden side risikerer du at kemien/aktivitetsniveauet mellem dig og hunden ikke passer sammen og det kan jo være noget skidt. (der har fornylig været nogle tråde omkring det).


  • #9   21. mar 2012 roadrunner S - Det har jeg da heller ikke hævdet? Har kun en teori om, at man ihvertfald kan få ca. 80% opfyldt mht. egenskaber, udseende og kvaliteter?

  • #10   21. mar 2012 Med racer hvor der er stor spredning på udseende og arbejdsegenskaber, så tvivler jeg på at man kan komme helt op på 80%.
    Og 80% er jo heller ikke nok, hvis man vil have hele pakken smiley


  • #11   21. mar 2012 jeg kommer lige med et side spørgsmål (hvis det er okay Karina ellers sletter jeg det igen!!!)

    hvis man nu er blevet lidt forelsket i en blandnings hund hvad skal man sp kigge efter for at prøve på ikk at købe katten i sækken??


  • #12   21. mar 2012 Camilla - jeg tror ikke man kan kigge efter så meget. Man kan selvfølgelig vurdere tæven, men tit ved man jo så ikke engang hvem faderen er. Og rigtigt mange af deres karakter-træk kommer først frem, når de bliver voksne, så selvom man laver en slags hvalpe-test, ja, så har man ingen sikkerhed for noget som helst.

    For mig - når jeg har valgt mig blandinger indimellem - så har det været med den fulde bevidsthed, at jeg ikke kunne have den mindste anelse om, hvad hunden indeholdt. Så jeg har bare sørget for bedst mulig socialisering, bedst mulig træning, mest mulig kontakt og tillidsøvelser - og så har jeg ellers bare ladet hundens evner afhænge af, hvilken hundesport vi skulle bruge mest tid på. Altså - med Qimmit har jeg endda været ude og hyrde nogle gange. Det er aldrig noget, jeg selv ville have valgt hund efter. Og vi tager også regelmæssigt i hundesvømmehal, bare fordi det er det, han elsker mest i hele verden smiley


  • #13   21. mar 2012 Hov, vi har aldrig mødt moderen til nogle af de blandingshunde, jeg har haft i mit liv. Den første kom ind i mit liv, da jeg var 4 år gammel, og han var en omplaceringshund på ca 6 mdr.

    Så har vi fået to fra internatet i Grønland. Der har vi kun vidst, at det var fåre/hyrdehunde-blandinger. Og så er der Lanka, hvor moderen havde forladt kuldet (eller var død) inden vi fandt hende. Så jeg har aldrig haft det mindste at kunne vurdere dem ud fra.

    Det har været lidt nemmere med huskyerne, beaglen og schæferen, som jeg også har haft fornøjelsen af at dele mit liv med smiley


  • #14   21. mar 2012 okay.. så er det jo heller ikke nemt men man kan jo desværre heller ikke åbne deres hoveder og kigge inde for hehe smiley
    men er blandings hundene så faldet meget anderledes ud end hvad du havde regnet med end race hundene??


  • #15   21. mar 2012 Jamen det er jo netop det - jeg har ikke regnet med noget, og har ikke haft forventinger til dem.

    Vi har bare haft et aktivt liv sammen med dem, og har stille og roligt fundet ud af, hvor deres stærke og svage sider har været, og har så indrettet vores træning og vores dagligdag efter det. Det har været en spændende rejse smiley


  • #16   21. mar 2012 men det er nok også lige mit problem.. for har en lille søn på snart 11måneder så et kæmpe aktivitets niveau vil nok ikke passe så godt ind i vores liv lige pt..

  • #17   21. mar 2012 Nej, det er jo lige det. Men der har altid været husky i mit liv, så jeg har altid haft dem at måle de andre hunde op imod. Og i forhold til huskyen rent trænings-mæssigt og aktivitets-mæssigt, så er alle andre hunde jo stort set nemme smiley

Kommentér på:
Ulempen ved blandinger?

Annonce