{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.104 visninger | Oprettet:

Amstaff og pitbull {{forumTopicSubject}}

Jeg havde lyst til at oprette dette emne da jeg læste Martin T’s svar i denne tråd:
http://hundegalleri.dk/for_messageDetail.aspx?Msg_ID=507229
Nu er det efterhånden en del år siden at racen amstaff blev accepteret (1936).
Mange siger at amstaff er en kamphund da den kommer fra pitbull og andre siger det ikke er en kamphund da den er avlet ud fra andre kriterier i efterhånden en hel del år.
Så efter 1936 er der altså ikke avlet på kriterier som gode præstationer som angrebs og kamphunde men for showdog og familehund som stabilt og roligt temperament.
Mener i at genetiske forandringer ved temperament kan ændres over de generationer der er gået siden 1936 og der altså er tale om 2 racer der adskiller sig en del fra hinanden, eller om de stadig er meget lig hinanden?
Er det uretfærdigt/retfærdigt er klandre den amerikanske staffordshire terrier dens oprindelse i dag? Hvad synes i?

fortsat god dag smiley



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Amstaff og pitbull
  • #1   1. apr 2012 Bum bum. De problemer vi har/har haft med bla. amstaff blev jo ikke skabt at renracede amstaffs fra gode opdrættere. De blev skabt af "amstaff-lignede" hunde af tvivlsom herkomst.

    Så jeg ved ikke om man kan stille de så sort/hvidt op.


  • #2   1. apr 2012 Ja, kamhundene lever bestemt i bedste velgående (eller hvad man kalder det).

    Og inden for APBT er der jo også forskellige linjer med forskellig "gameness".


  • #3   1. apr 2012 Natasja: samme forskel, som man døbte udstillingslinjerne indenfor schæfer for tysk hyrdehund og beholdte brugslinjerne som schæfer.

  • #4   1. apr 2012 Ja en shæfer en en shæfter. Men der er stor forskel i drifter.


  • #5   1. apr 2012 Nej ikke rigtig... Man har for 80 år siden delt racen i udstilling og brug og så kaldt den ene linje noget og den anden har beholdt navnet. Og så har man så avlet i hver sin retning.

  • #6   1. apr 2012 Efter det info jeg har kunne finde er har pitbul terriers højere energi niveau og mere gameness.

    Man ville have et bedre/roligere tmperament med amstaffen, men hvor stor forskel der egentlig er ved jeg ikke. Det er svært at finde brugbart info, da meget af det, er folk der forsvarer racerne vs. modstandere af racerne.

    Flere gange har opdrættere af pitbull terriers dog sagt at amstaffen ihvertfald har mindre gameness.



  • #7   1. apr 2012 Er ret sikker på at gameness er viljen til ikke at give op. gameness er = " working-drive". På trods af udmattelse eller skader vil hunden ikke opgive sin opgave.



  • #8   2. apr 2012 Af det information jeg har kunne finde har gameness ikke noget at gøre med aggresivitet eller stammer fra hundekampe. Dog kan det udnyttes i bla. hundekampe,

    Gameness is only a negative trait when exploited, such as in dog fighting. It is a trait that makes responsible owners proud when used positively, such as: flyball, disc dogs, scent work, obedience trials


  • #9   2. apr 2012 Tror heller ikke man kan sammenligne ren racede amstaff´s med alle de bidskader der har været med "amstaff ligende" hunde over de sidste år.
    Man kan ændre meget ved avl, da det er den eneste måde at ændre på genetiske medfødte ting. Spørgsmålet er hvor meget man kan/vil ændre, da nogle egenskaber måske helt forsvinder, og så er det ikke den race længere.
    men man kan ændre meget ved avl, bare se på den engelske bulldog, som var en frygtet hund for mange år siden, og i dag en gryntende selskabshund.


  • #10   2. apr 2012 Jeg talte for år tilbage med en pit opdrætter i USA og hun sagde stil de bedste pits og amstaffs på en linie og selv ikke de bedste opdrættere ville kunne se forskel. Historien lyder at en gruppe folk som var trætte af hundekampe rykkede nogle hunde over i det andet forbund og kaldte dem amstaffs. For nogle år tilbage fandt jeg flere dobbeltregistret pits altså en pit som er flyttet over og registret som amstaff. I min verden er der ingen forskel på de 2 racer.

  • #11   3. apr 2012 Jeg tror det er vigtigt at skelne mellem "pitbull" og racen APBT. Pitbull bliver brugt om alle mulige blandinger af amstaff, APBT og AB, og gud ved hvad ellers.
    Både Amstaff og APBT er blevet avlet til at være famillie hunde siden hundekampene blev ulovlige. Desvære er der stadig en underverden der opdrætter kamphunde som kaldes pitbulls, og de moderne pitbulls er ikke opdrættet efter de samme dyder som de oprindelige kamphunde. Hvilket gør at de kan være farlige for mennesker.


  • #12   3. apr 2012 Nu er pitbull kaldenavnet for Apbt ligesom amstaff er for ast! Ja man avler familiehunde men man skal alligevel ikke glemme hvad hunden er avlet til og det ligger stadig i dens gener. Man kan jo heller ikke tro en labrador aldrig ville jage fugle for det ligger i generne, det samme skal man heller aldrig regne med at ens apbt kan med andre hunde og man skal heller aldrig sætte den i en sitaution hvor det kan gå galt.

  • #13   3. apr 2012 Som jesper skriver er det american pitbul terrier jeg mener, da pitbull kan være en blanding af flere racer. Det kunne bare være så spændende at se hvor langt man er nået med avl på amstaff siden racen blev lavet.

  • #14   3. apr 2012 om der er foreskel på pitbull og amstaff, er både et ja og nej svar her fra fra mig af, for det kommer så sandlig hvad pitbull linier du samligner med, for er det en show avlet pitbull uf af show avlede linier, nej så er der ikke den store foreskel andet ind navnet, hvad farver som er godkendt samt størrelsen..
    men tager man en game avlet pitbull ud af game linier ja så er det en helt anden snak, at samligne en game pit med en amstaff er som at samligne nat og dag, den ene er der ikke uden den anden, men er så forskellige som det nærmest er muligt, og her tænker jeg både i udsene, størrelse, drive, energi samt og især gamness, uden et højt gameness ingen gamedog (kamphund) gameness kan være lidt mærkeligt at forklare men jeg prøver, gameness er viljen til ikke at give op selv om det gør ondt, gameness er viljen til at angripe selv om det ser ud til at den taber, gameness er viljen til at blive ved og ved og ved med at arbejde (løb, hop, spring osv osv), gameness er viljen til ikke at afslutte gamed/kampen.

    gameness skal ikke samlignes med agrasivitet, slet ikke det er 2 vildt forskellige ting agrasivitet kan/vil føre til stress i længden,hunde der ikke tænker klart osv osv. det gør gameness ikke, en hund med gameness slås ikke fordi den er agrasiv på den anden men gør det faktisk bare fordi den kan og fordi den anden hun er inde for rækevide. en hund med højt gameness kan tit være 10 meter fra en anden hund uden at vise nogle som helst tegn på at ville slås (da den ikke er agrasiv på den anden hund og at den er ude for rækevide derfor er der ingen grund til at bruge kræfter på den) en meget agrasiv hund vil ikke serlig tit kunne være 5-10 meter fra en anden hund uden at vise tegn på at den vil slås (med mindre der er trænet meget med det) den vil gø, knurre,spytte, stresse, være ukontrolerbar osv osv altså den bruger unødige kræfter på noget der ikke er nødvendigt og tænker ikke klart..

    så men kan ikke samligne agrasivitet og gameness det er 2 meget forskellige ting,

    når det så er sagt så er det langt fra alle pitbulls som har gameness, hos en show avlet pitbull/amstaff er det måske 1 ud af 1000, hvor i en game avlet pitbull kan men måske finde mere eller mindre gameness (game) i 1 ud af 5, men fordi de har game betyder det jo ikke at de kan gå hen og blive ch.

    gameness er ikke kun noget der kan findes i ptbulls, det kan findes eller har kunne findes i mere eller mindre alle terrier og bulldog racer før i tiden, i pitbulls (game avlet) er det bare det man avler efter og ikke andet, i de fleste andre er det det man gerne vil avle ud og bliver sværre og svære hvis ikke snart helt umuligt at finde hos rigtig mange af dem.
    og igen her siger jeg de fleste af dem for gameness kan sagtens findes i feks patterdaleterrier samt i rigtige jagt linier af JRT samt flere andre rigtig jagt terrier (grav og vildtsvin)

    grunden til at folk der har mødt pitbulls og ikke kan se/mærke foreskellen på pit og amstaff er fordi at især i dk er det de her show avlet/udsens avlede pitbulls vi har der er meget få folk i dk der har og har haft rigtige game avlede pitbulls, og de få der har, holder tæt med det og 99 % af dk befolkning vil ikke kunne se det er en game avlede pitbull, de er tit meget små (16-22 kg) flere af dem kan ligne mærkelige wipphet blandinger osv osv. bare tag kupering af ørene, langt de fleste folk i dk tror at det er noget game folket har opfundet og noget men gør i game verdenen, så vis den har kuperet øre så er det pga kamp, det er en kæmpe fejl det er show folket der mener det er smart og ser godt ud samt skjuler deres øre fejl..

    i min verden er der helvedes til foreskell på en rigtig pitbull og en amstaff og det er helt sikkert efter min mening 2 vidt forskellige racer,



  • #15   3. apr 2012 Hej Martin tak for dit indlæg.

    Dvs hvis vi tager en pitbull terrier og en amstaff der begge er avlet som showhunde igennem mange generationer, så er der altså tegn på, at man med tid kan fjerne eller ihvertfald neddæmpe de egenskaber der var vigtige, da man brugte dem som kamphunde?


    Håber du frostår mit spørgsmål, ellers vil jeg omformulere det.


  • #16   3. apr 2012 Da man brugte pitbul terrieren som kamphund*

  • #17   3. apr 2012 Stig

    jeg forstår udemærket dit spørgsmål, og ja hvis man tager amstaffen/show pitbulls så har man mere eller mindre fjernet/udavlet det som game menneskerne vil have i deres hunde altså et godt gameness, som sagt så vil der da stadig kommer en hunde fra både amstaff og show pitbulls som har det gameness som man ville kunne lide hos game folket, men der går længer og længer imellem dem og mit gæt vil være 1 ud af 1000 eller ja måske mere i nu måske 1 ud af 10.000 hunde vil kunne betragtes som at have game, de har jo så fået et helt andet problem som følge af man gerne ville avle gamet ud af dem, og det er jo så er flere af dem er blevet dyre/hunde agrasive, men det er jo så som sagt en anden snak og et andet problem, som kan eller er lige så stort et problem for en alm dansk befolkning..
    men ren gameness som game pitbull skal have har de ikke meget af mere...

    og pitbull bliver skam stadig i stor stil brugt som game hund både i europa (især det gamle jugoslavien og øst europa), usa, sydamerica og selvfølig asien. det er ikke mange år siden der var en stor skandale med bla Poul Dunkel i finland ...


  • #18   3. apr 2012 APBT er jo et vidt begreab som stræker sig over alt lige fra en amstaff (som kan være dubbel reg) til de altetisk game pits, og helt op til de store høje omars dagger pits til de små brede flodheste som wopper, cammelot, gotti, Razors Edge osv og alt lige midt imellem, og om det er APBT alle sammen ja det kommer helt an på hvem man spørg, spørg man de folk der er til de gamle game linier så har de andre intet med APBT at gøre, spørg man folkene der er til flotte farver og shows osv ja så er de alle pitbulls

  • #19   3. apr 2012 **Alfisten Natasja* *

    det er da ikke noget du skal beklage, jeg kan skam godt forstå du ikke vil se så en, jeg vil skam heller ikke se den i hænderne på hr og fru danmark..
    men som jeg har forstået det så er det jo heller ikke det som den her tråd handler om altså om det er godt eller dårligt de er forbudte osv.

    men om hvor vidt avlen af amstaff (væk fra pitbullen) har ændret noget i hundenes være måde eller ej, og ja det må man sige 99,9 % af de show pits og amstaff vi har i dag vil aldrig kunne betegnes som game hunde da de på ingen måde har det gameness som en game hund skal have for at kunne gøre det godt i en pit (ring) de er som nat og dag ..
    men som sagt så er der bare kommet andre problemer til dem og det er feks agrasivitet, dårlige nerver, angst bider osv så om de amstaff/show pits vi har i dag er beder for et dansk samfund ?? tjaaa nej det tror jeg sådan ikke de er, de kan være farlige på vær deres måde syntes jeg, lige som de kan være gode og dejlige på vær deres måde..


  • #20   4. apr 2012 <i>samme forskel, som man døbte udstillingslinjerne indenfor schæfer for tysk hyrdehund og beholdte brugslinjerne som schæfer.</i>

    Vrøvl !!!!!


  • #21   4. apr 2012 Ja, gid det var så vel .. men læs lige det som står her fra samme bruger :

    <i>Skrevet: 01-04-2012 17:45:56

    Nej ikke rigtig... Man har for 80 år siden delt racen i udstilling og brug og så kaldt den ene linje noget og den anden har beholdt navnet. Og så har man så avlet i hver sin retning.</i>

    Hvis det er schæfer - som jeg læser det og jeg kan jo bestemt tage fejl - der menes, så er det noget vrøvl ...


  • #22   4. apr 2012 Og jeg takker og bukker og fiser lige ud i en allerhelvedes fart .. tak til mig .. kæft, jeg er dum engang imellem.

    Sorry Julie P - havde jeg en rødme-smiley var det den jeg ville benytte lige her ...


  • #23   4. apr 2012 Martin

    Jeg havde godt nok ikke regnet med at der er kommet problemer som mere aggresvitet grundet avlen. Hvis det er rigtigt det du siger, er jo et kæmpe minus, som mange med stamtavle hunde sikekrt ikke er klar over. Jeg regnede personligt med at man ved målrettet avl ved amstaffen stille og roligt kunne fjerne aggresivitet (overfor andre hunde tænker jeg på).


  • #24   4. apr 2012 Stig J: Jeg tror næppe problemet er mindre hos hunde uden tavle, tvært imod.

  • #25   4. apr 2012 Og forresten, så skulle amstaffen vist mentaltestes for at kunne avlsgodkendes, inden den blev forbudt.

  • #26   5. apr 2012 Stig
    jeg er da sikker på man godt kan og vil gøre bla amstaffen beder i forhold til hunde aggrasivitet i gennem god avl, og de er da også nået et godt stykke, men dit spørgsmål var jo ikke om hvad men kunne gøre med amstaffen men hvad man hade gjodt med amstaffen, og det ændre jo ikke på at den avl man har lavet (for at avle væk fra APBT) siden 1936 og til nyertid har givet den nogle problemer i forehold til feks agrasivitet (både ved mennesker og dyr), svager nerver, angstbid, som ikke er et vider problem for de rigtige APBT.
    at man så for 10-15 år siden begyndte at få øjene op for de problemer og begyndte at gøre noget ved dem og også har kommet et stykke vej siden, ændre jo ikke på at de kom pga man ændrede måde at avle på og ikke testede og hade samme krav som hvad game folket hade/har...

    men hvis det kan komme helt bag på mange folk med amstaff stamtavle hunde at der er stor chance for at deres hunde er eller kan blive dyreagrasive når de modnes, ja så burde de da aldrig have haft lov til at købe en hund til at starte med, for alle der vil have så en slags hund burde da være indforstået med og oplyst om at den type hunde har en større rissiko for at udvikle dyre/køns agrasivitet ind hvad en lab feks har...
    det er da og har da aldrig været en hemmelighed og burde heller aldrig blive en hemmelighed.......

    for ved at accepter de minuser der er ved forskellige racer og tage de forholdsregler der skal til, så undgår man ulykker og hvis alle hade været sådan ville vi ikke have det forbud vi har nu, det er jo desværre kommet pga der var et problem (om det så var stort eller lille må folk selv bedymme, men det var der)


  • #27   5. apr 2012 Desværre så har folk en tendens til ikke rigtig at ville forholde sig til de mere" problematiske" sider af deres race. Og de bilder sig ind at hvis de bare elsker deres hund højt nok/socialisere den langt ind i helvede så opstår den salgs aldrig.
    Jeg får ticks når jeg høre udtrykket "En hund er hvad man gør den til".


  • #28   6. apr 2012 Martin

    Jeg mener, at det kommer nok bag på mange, at der med avlen siden 1936 er opstået nye problemer, som blandt andet aggresitivet, som du selv skriver. Jeg går da stærkt ud fra , at folk med stamtavlehunde ved, hvad deres hund indeholder, herunder kønsaggresivitet.

    JEG vidste f.eks ikke, at der var kommen de problemer ved avlen som du skriver, som angstbider osv. smiley


Kommentér på:
Amstaff og pitbull

Annonce