{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.269 visninger | Oprettet:

At rede en hund ? {{forumTopicSubject}}

Vil stille lidt forskellige "historier " op, hvis du har lyst, prøv at forklar hvordan du bedst ville rede disse hunde.

Hund 1 : lille (4-5 kg ) langhåret hund på 4 år lider af multi allergi 27 ting, bla. overfor pollen, græs, hustøvmider, div fødevare, cigeret røg. Om sommeren får den hårløse pletter pga allergi og klør sig trods indsprøjtning hver 3 mdr mod allergi, vinteren klare den fint. Lever på allergi fodder og kan ikke tåle så meget andet.

Hund 2 : stor hund ( 40 kg ) på 2 år HD E på hofterne, om morgenen skal den lige igang, men hvis den bliver holdt i snor og korte ture, kan det kun mærkes når den har ligget længe. Den må dog ikke " lege " hoppe og springe rundt, tumle med andre, hænge i ting, gå længere ture, gå på trapper og hoppe op nogle steder, da den vil blive halt.

Hund 3 : mellem hund 16 kg på 8 år, er begyndt at knurrer af andre hunde og mennesker. Er blevet tjekket af dyrelægen og fejler intet fysisk. Har været udsat for overfald som 3 årig, og måtte have 4 sting ved øret. Den bor med mand og dame med deres to børn på 4 og 12 som respektere hunden. Problemet er den har fået bidt en ven af familien i hånden, overfladisk men dog hul. På ture blive dens udfald mod andre værrer og værrer. Derhjemme er den ellers sød og kærlig overfor familien.

Hund 4 : gade hund fra øst land på 9 kg. Ankommet på internat som 14 mdr tæve, evt haft et kuld hvalpe, er nu 18 mdr sød og rar, en smule nervøs men når den har set folk an, er der ingen ting. Holder sig for sig selv, har dog nogle få hunde ( 2-3) den leger med. Levet som gadehund i en mindre landsby, hvilket nok gør den er reserveret overfor fremmede og kan finde på at nappe ud, men det træner vi og ser fremskridt. Hun havde lidt skræmmer da hun kom ind, men intet alvorligt, har et hak i øret som måske stammer fra bid. Hun er indleveret for at reducere hunde i byen.

Det er blot opfundet historier, men tænker folk har forskellige måder at løse på og kunne være spændende at læse hvad. Håber jeg har Info nok med om hver.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  At rede en hund ?
  • #1   21. jun 2012 1 ville jeg få aflivet, af bitter egen erfaring med allergihund. Det skal være værdigt for både hund og ejer, og det der er ikke værdigt for hunden især.

    2 ville jeg forsøge at holde som den bliver nu, og så ellers følge den nøje og holde øje med om hunden giver tegn til at have ondt.

    3 ville jeg aflive, før det går galt. Det går kun en vej...

    4 kan det jo gå begge veje med, men der skal i hvert fald holdes fokus på adfærden.


  • #2   21. jun 2012 1,2,3 ville blive aflivet her - her går kvalitet frem for kvantitet... 4 ville umiddelbart få en chance, men ellers vil den også få fred...

  • #3   21. jun 2012 1,2,3 aflivet her.. nr 4 får en chanche...

    så enig med Simba


  • #4   21. jun 2012 1, 2, 3 aflivet. Nr. 4 ville få en chance.

  • #6   21. jun 2012 1: Nu har jeg selv haft en hund der var allergisk over for en halv million ting. Vi overtog hende for en veninde der ville aflive hende fordi hun var gammel. Hun lede fint hos os til hun døde som 15årig. Der var naturligvis en masse hensyn der skulle tages, men hun var glad og tilfreds. Jeg ville ikke aflive en hund der havde allerigi, Der findes folk derude som er klar til at tage hensyn

    2: HD E er værste grad, men der er hjælp at hente Hunden kan opereres med guldakupunktur, Og den kan trænes på vandløbebånd osv. Der er rigtig mange ting man kan gøre for en hund med HD, også selvom det er kategori E, som er den værste. Hvis man er villig til at ofre på den (hvem er ikke det), så kan man få en normalt fungerende hund man pludselig ikke skal tage ret mange hensyn til Den ville jeg også klart redde

    3: De fleste ville aflive en hund hvis den viser truende adfærd. Og det lyder mærkeligt at den pludselig er begyndt at "te" sig. Jeg ville prøve mig med hunde terapi, og se hvad der gør, da den tydeligt har nogle adfærdsproblemer. Den ville jeg give en chance. Hunde bliver ikke bare lige "onde" uden grund.

    4: Den ville jeg klart give en chance, Hunden er kommet til som 14 måneder, og har kun boet på internat i 4 måndeder. Med rette kærlighed skal det nok blive en god hund Min egen har jeg haft i snart et år, og han er først indenfor de sidste par måneder begyndt at være meget åben overfor fremmede Sådan noget tager tid. Denne ville jeg ikke være betænkelig ved overhovedet


  • #7   21. jun 2012 Hund nr 1. Hvis ikke barf og naturmidler kan hjælpe, og hunden er generet af det, ville jeg vælge at give hunden fred.

    hund nr 2. En hund med så slemme hofter som ikke kan leve optimalt og vil sikkert have mange smerter, der ville jeg også vælge at give fred.

    Hund nr 3. Masser af træning, og tage forholdsregler omkring den, men ville nok forberede mig på at give den fred, hvis ikke adfærdsbehandling og træning giver pote.

    hund nr. 4 Masser af omsorg, kærlighed og en masse gode oplevelser og træning, samt socialisering.


  • #8   21. jun 2012 Og jeg vil lige tilføje at jeg aldrig ville lade en hund leve og lide, hvis det bedste var at give den fred. Men jeg ville til hver en tid gøre alt (og ofre alt!!!!!!) på at give den en chance
    Hvis min egen havde HD, allergi eller fik adfærdsproblemer lige pludeslig, så ville jeg gøre alt hvad der stod i min min magt forat prøve at afhjælpe det, inden jeg nogensinde ville overveje en aflivning

    Fordi jeg har en hest med slem karperyg, betaler jeg da glædeligt 1500 kr + tansport og besøg hver gang kiropraktoeren er der. Hvis det hjælper får jeg en super lækker hest, og hvis ikke, så har jeg gjort alt hvad jeg kunne, og så kommer han ud og gå som selskabshest smiley Jeg har på intet tidspunkt overvejet at opgive, eller aflive ham, fordi jeg muligvis har købt en hest med pisse lækre papirer, som jeg måske aldrig kommer op på.
    Det kan i sidste ende, ende med at blive rigtig sure penge, men jeg er klar på at ofre hvad der skal til i håb om at det nok skal blive godt For så har jeg prøvet


  • #10   21. jun 2012 Et dyr vil jo have det "herre dårligt" uanset om behandlingen lykkedes eller ej.
    Nu har jeg ikke selv haft dyr med større problemer, andet end min hestebasse med ryggen, og hunden med allergi.
    Men selvfølgelig, hvis hunden er dømt til at lide resten af livet er der ingen grund til at lade den gå igennem det smiley


  • #12   21. jun 2012 Men altså, man kan jo ikke altid vide om det går godt eller ej, medmindre dyrlægen fortæller at det aldrig vil blive godt.

    Jeg ville gøre ALT (ALT!!!!) for min lille dreng, medmindre dyrlægen sagde til mig at han aldrig ville blive fri for smerter uanset hvad jeg gjorde.
    Det er et sats man tager. smiley og med 99% sikkerhed, så er der stadig 1 % tilbage hvor det kan gå galt, har man så mishandlet hunden, for at prøve uden held, selvom man var sikker?


  • #13   21. jun 2012 Selvom dyrlægen heller ikke er sikker på om hestens ryg kan rettes, så prøver vi alligevel, og jeg åbner gerne pungen hver gang.
    Han lider ikke under behandlingerne, men føler ubehag, hvilket er ret normalt.

    Men fordi jeg ikke er sikker på at behandlingerne hjælper, og om jeg overhovedet nogensinde vil kunne ride på ham, så gør det mig da ikke til dyreplager at prøve smiley
    Det er måske ikke det samme som en operation, men princippet i at lade et dyr behandle uden at kende resultatet. smiley


  • #15   21. jun 2012 Ja ok.

  • #16   21. jun 2012 Konrad&Ella .
    Undskyld OT men hvad fejler din hest med ryggen :)?


  • #17   21. jun 2012 Jeg har lavet denne trÅd da jeg syntes mange mener at det at redde en hund = holde den i live, hvilket jeg jo ikke er enige i, Hunden mærker ikke en aflivning, det super sørgeligt, for os der ved de skal aflives, men de ved det heldigvis ikke selv.

    Selvfølgelig skal sunde og raske hunde med mulighed for et godt liv ikke aflives, eller pga forkerte farver, osv.

    Men syntes for mange mener det bedste er at holde dem i live og redde dem smiley selvom det ikke altid er et værdigt hundeliv.

    * sletter lige den anden da jeg kan se i også har skrevet her smiley


  • #18   21. jun 2012 Hund 1 : Jeg ville aflive denne, da den har alt for mange allergier, hvilket umuligt kan være sjovt for den - specielt fordi den fatter hat af hvornår det sker og hvad der sker.

    Hund 2 : Denne ville jeg aflive, den må med stor sansynlighed have ondt når den har svært ved at gå. Selv havde vi en hund der til tider skulle stærkt smertedækkes, da hun hverken kunne stå, sidde eller ligge. Hun viser derudover de få perioder ingen symptomer på at være syg - men vi fik hende aflivet da hun umuligt kunne have det godt.

    Hund 3 : Jeg ville forsøge at gøre denne hund tryg ved mennesker og hunde.

    Hund 4 : Ville jeg også forsøge at socialisere denne, før problemet udvikler sig


  • #19   22. jun 2012 Maja T
    Han har karperyg, som er kommet i følge at mus som han er opereret og er fri for nu smiley


Kommentér på:
At rede en hund ?

Annonce