{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.413 visninger | Oprettet:

Havde brug for at komme ud med dette!?! {{forumTopicSubject}}

Hej der har længe været rigtig mange diskussioner omkring muskelhunde og loven. Jeg har læst rigtig mange emner om at det er ejeren og at det er hunden osv osv. Dette har gjort mig rigtig frustreret og nu har jeg virkelig bare brug for at komme ud med min mening, her kommer den så:

Der bliver sagt at det er ejeren og ikke hunden, og i bliver svinet til i jeres kommentare fordi det er ihvertfald løgn, her kommer så min mening, jeg vil give jer ret self er det altid ejeren som gør hunden, ja self er hunde avlet til noget gennem deres forfædre, men det var jo også med henblik på at de skulle trænes og oplæres til det.

Der er ingen og jeg mener ingen hvalpe som er født med tanken "Jeg vil dræbe alt! Jeg vil være bisk og utilregnelig når jeg bliver stor!" Ligesom ingen mennesker er født sådan! Det er deres omgivelser som skaber deres personlighed.

En hund forstår ikke menneske sprog, de reagere kun på ros og ris, så hvis du roser din hund når den agriber så vil den hurtigt finde ud af at dette er en god ting, dette er din skyld og ikke hundens! Det er så hermed ikke sagt at enkelte hunde ikke er nemmere at lære det end andre ligesom nogle har nemmere ved at lære at jage osv. Men igen dette er indlæring, og motivering en jagt hund vil jo heller ikke abotere byttet hvis den ikke fik ros hvergang den gjorde det, du skal behandle hundende med retfærdighed, ligeså meget ros når det er rigtigt som ris når det er forkert. Alle hunde kan være farlige, men selfølgelig skal man tage hensyn til masse og mængde. Jeg vil mene at flere små hidsigpropper er ligeså agressive som større racer.

Der er så mange fordømmende mennesker her i verden som egentlig ikke ved hvad det er de dømmer på forhånd. tag fx her forleden, der skulle jeg modtage en pakke fra postvæsenet. Det første leverangdøren siger da han træder ind i huset er "HOLD DA KÆFT DET ER EN KAMPHUND!" Jeg bliver yderst forarvet og svare hurtigt igen hvorfor siger du det? Det kan jeg da se det er svare han hurtigt, ok siger jeg, men så er det også en rottehund siger jeg og peger på min Dansk/Svensk Gårdhund. Hvad mener du? siger han. Jeg mener at bare fordi den er avlet til at fange rotter så er det da ikke det jeg bruger den til??? Den bliver da heller ikke brugt som kamphund, bare fordi det ligger langt tilbage i dens gener?? Nej det kunne han godt se. Jeg fortalte ham at hvis der var en kamphund i vores familie så var det den lille af de to hunde. Nå hvad jeg mente med dette? Jo det skulle jeg fortælle ham, det er den lille som angriber ikke den store, det er den lille som er agressiv og hidsig ikke den store, den store har flere sår og rifter efter bid fra den mindre hund. Nå det lød da underligt? Nej siger jeg så det er opdragelse, den lille er opdraget til at beskytte og er vant til at være enehund, det er den store ikke den er opdraget som selskabshund og er vant til at være nummer to i rækken og derfor ydmyg, det er sådan jeg har besluttet det skal være og derfor er det sådan.

Kom ikke her til mig at sige at hvalpe er født med tanken om at dræbe. Selv filossoffer siger dette, vi er født med en ren tavle og det er vores oplevelser som sætter mærker rifter eller tegninger på tavlen.

Hvis vi skulle gå tilbage og kigge på listehunde, dem som står på listen over ulovlige hunde, og hvad de er avlet til og så deres temp, og størrelse, så kan det undre mig over at hunden som dobermann ikke står på den som en af de første hunde, misforstå mig ikke har selv haft en og det er sku en smuk og dejlig hund hvis den er opdraget ordenligt. Dobermannen har gennem mange mange år kun været avlet med henblik på at angribe mennesker, de er store stærke og meget kønsagressive. Min dober dame kunne ikke med andre hunde hun var meget beskyttende, men dette kunne jeg socialisere væk så meget at jeg kunne styre hende og få hende til at ingorere dem, men hun hverken snakkede eller legede aldrig med andre hunde + at jeg opdragede hende godt så hun var så lydig som hvis hun var en maskine, hvis jeg sagde bid spurgte hund hvor hårdt. Det er dette der irretere mig at man siger at dette passer ikke, JO det gør det kig på verden det findes alle steder hunde som er avlet til at angribe kan blive fantastiske hunde, med den rette opdragelse.

Tag amstaffen som står på listen den Amerikanske Staffordshire Terrier er i dag udpræget forskellig fra sine forfædre. Den gennemsnitlige og typiske Amerikanske Staffordshire Terrier er rolig, troværdig og den mest pålidelige følgesvend man kan ønske sig. Det er en hund med personlighed og en stærk vilje. Den er meget trofast overfor sin ejer, men er absolut ikke reserveret overfor fremmede. I bogstaveligste forstand vil den hilse på alle den møder på sin vej, og den elsker børn og mad over alt på jorden. Det er en energisk hund, som elsker at lege og bevæge sig i det fri. Men den er nem at tilpasse ens individuelle levevis. Det er en fantastisk og herlig familiehund, som knytter sig stærkt til familien. Som sagt de kan godt socialiseres væk fra deres gamle gener!! Jeg havde brug for at komme ud med dette da det har frustreret mig i lang tid, dette er min mening og den vil aldrig kunne ændres i er velkomne til at kommentere og spørge men i kan og vil ikke ændre denne mening for mig!!

Hav en god da!


Kommentarer på:  Havde brug for at komme ud med dette!?!
  • #2   8. jan 2013 Karl Friedrich Louis Dobermann (2. januar 1834-9. juni 1894) var skatteopkræver og hundefanger. Han skabte denne hund udelukkende for at beskytte sig selv og sine egne interesser. Dobermann er således den eneste hunderace, som udelukkende er skabt med tanke på at forsvare sig mod andre mennesker.

  • #4   8. jan 2013 Og hvis man bare klapper en Tiger på hovedet fra den er baby.....så kan man bare gå frit rundt med den i byen... ( også uden snor ) ...???

  • #7   8. jan 2013 NITTIB: Har du aldrig set munkene og tigrene på animal planet åbenbart ikke??

    Krumme: Nej ikke omskrevet overhovedet taget direkte.


  • #9   8. jan 2013 Schæferhunden er nu også kommet til verden for at forsvare sine mennesker...



  • #10   8. jan 2013 Den elegante dobbermann blev avlet med det formål, at skabe en beskytter og en hund, med et temperament, der kunne skræmme folk.
    En hr. Dobbermann var skatteopkræver og havde brug for en sådan hund, derfor skabte han dobbermannen.


  • #11   8. jan 2013 Har du nogen sinde hørt om nedarvet instinkt??

    Et instinkt forsvinder ikke sådan lige, heller ikke ved jagt eller hyrde hunde!!!


  • #13   8. jan 2013 "det er deres omgivelser, der skaber deres personlighed"

    Ja, det troede man på engang. Også med mennesker......

    Men man er ikke kun sit miljø, man er også sine gener.


  • #15   8. jan 2013 Hvilke racer i realiteten avlet til at angribe mennesker?

    Findes de?

    Kamphunderacerne er jo ikke nogen, der har skullet angribe mennesker, men dyr.

    Så er der vogterne, men de er jo heller ikke angribende, men forsvarende.

    Og doberen er også en, der forsvarer og ikke angriber (selvom de egenskaber ikke er så udprægede som de har været)


  • #18   8. jan 2013 Smutt og Anton - Jeg kan garantere dig, at mine mynder er født med et instinkt, der hedder "alt pelsklædt af samme størrelse eller mindre end en kanin og som ikke er en hund, skal dø"

    Det jeg som ejer kan gøre er, at lære mine hunde en effektiv stopkommando, så de ikke lykkes i deres forehavende eller ganske simpelt holde dem i snor.


  • #19   8. jan 2013 alt det der er antagelse vi mennesker gør os, men sandheden er at dyr tilpasser sig efter deres omgivelser. Vi mennesker har ingen ide om hvad der foregår inde i hundens hoved vi gætter laver antagelser og formoder at dette er rigtigt. Men læs hvad jeg skriver dette er min mening og vil og kan ikke ændres!

  • #21   8. jan 2013 Hvad er antagelser?



  • #23   8. jan 2013 Krumme: gud forbyde at du blev det? Jeg ved dette er rigtig fra erfaring.

    CH: antagelser er noget man antager? Ved du ikke hvad en antagelse er?


  • #24   8. jan 2013 Smutt, du refererer til nogle antagelser i denne tråd, og jeg spørger dig, hvilke antagelser taler du om?

  • #26   8. jan 2013 nåår ok CH så er jeg med. Antagelser at hunden er er født med tanken dræb dræb dræb eller angrib angrib angrib, ja jeg giver ret hvis i vel og mærke læser hele inlægget???? at dyr er fremavlet til noget bestemt og nogle har kaviliteterne mere end andre og er derfor blevet brugt til det og har været bedre til det end andre, men dermed ikke sagt at de andre hunde racer ikke også kunne dette??? Med nok træning? Nogle mennesker kommer også lettere til lærdom en andre, men det betyder ikke at alle mennesker ikke kan lære. Ligesom filosoffen John lock mente at alle mennesker er født med den rene tavle og erfaringer er noget vi får fra omgivelserne og gennem nye oplevelser.

  • #27   8. jan 2013 Jeg har et gadekryds - halvt border collie og halvt dansk/ svensk gårdhund.
    Hun har altid fanget mus i stor stil, da vi boede på landet knækkede hun endda nakken på et par rotter - jeg har ikke lært hende det !!!

    Mon ikke det er instinkt??


  • #28   8. jan 2013 Trine A jo det kan de da sagtens være som sagt nogle er bedre til noget en andre, men ikke ensbetydende at andre ikke kan dette, min hvalp som ikke burde fange mus og rotter ynder da også at gøre dette, men dette har han lært ved at efterligne vores anden hund dvs han er skide god til det, men det kommer fra træning og erfaring ikke gener??

  • #29   8. jan 2013 Arhh synes sgu din forklaring er langt ude..

    Du skriver det er DIN mening - fair nok men dermed ikke sagt at du har ret !!


  • #30   8. jan 2013 Ved du hvem jeg er krumme? Du siger jeg ikke er gammel? Jeg er 48 år, dette er ikke min bruger men min datters som jeg bruger også da hun har min hund herinde såvel som sin egen??

  • #31   8. jan 2013 Det er nu ikke bare en enkelt filosof, der tænkte sådan, hele behaviorismen har udgangspunkt i det.
    Vi har rykket os et stykke siden ganske enkelt fordi man nu via videnskab har fået andet påvist.

    Der er ingen, der har skrevet dette: " at hunden er er født med tanken dræb dræb dræb eller angrib angrib angrib,"
    Det er din fortolkning. Og ikke andres antagelse, som det er din antagelse at hunden fødes "tom".

    Nej, alle racer kan ikke alt med nok træning. Af fysiske årsager, af mentale årsager, af driftmæssige årsager. Og mange simpelthen fordi, de ikke er trænbare på et niveau, der kan bringe hunden andre steder end til stuelydighed.


  • #32   8. jan 2013 Trine A det jeg lige skrev med musen er skuda ikke langt ude?? Nej nej og fair nok, men dette er det jeg mener og tror (nærmest som min hunde religion) om man vil, og i kan ikke omvende mig. Jeg tror sådan fordi jeg også har erfaringer og oplevelser med det jeg skriver.

  • #33   8. jan 2013 Har også en boxer der gerne graver efter mus, men sikkert mere fordi hun synes det er sjovt.. Hvis blandingen ser eller bare hører en mus står der mord i øjnene på hende, og hun er meget svær at distrahere. Det er hendes instinkt og hun kan ikke lade være..

  • #34   8. jan 2013 Har du erfaring med specialiseret træning, Smutt?

    Har du eksempelvis trænet bidearbejde med en basset?



  • #35   8. jan 2013 Smutt og Anton - Du er velkommen til at komme her og prøve at lære vores gravhund, at jagte og nedlægge et bytte udelukkende ved hjælp af synet og så kan du samtidig træne en af whiopperne til at kunne bestå en IPO 1.



  • #36   8. jan 2013 Jeg har en ren DSG som også jagter mus som en gal og elsker dette, men jeg har trænet mig frem til at når jeg siger musen er død, så stopper han, helt og aldeles også selvom musen stadig glor på ham eller stikker af, så står han og ryster men han lystre = træning. Min anden hund derimod som har efterlignet vores DSG og som aldrig har trænet i at stoppe en musejagt er tabt for omverdnen, han løber sin vej og du fanger ham ikke igen før han har musen om han så skal grave haven op!

  • #37   8. jan 2013 Hvis du kan træne DSG`en til at stoppe kan du vel også træne den anden til det?

  • #38   8. jan 2013 Kirsten H, udelukkende ved hjælp af synet? nej nej når man træner gælder alle kneb du må gøre alt som står i din magt når du træner, og udnytte hundes gode sider, det vil sige at du sagtens kan træne den i jagt, men du må gerne benytte ting til hjælp som hunden er bedre til, dette har jeg aldrig sagt man ikke kunne, som sagt er der self noget som de kan være bedre til, men det betyder ikke du ikke kan indlære andet. Nej men jeg har trænet bide arbejde med en DSG og den er satans god til det!

  • #39   8. jan 2013 Trine A Ja det kunne jeg sagtens, men som jeg sagde, den har jeg ikke trænet til det så den er tabt for omverdnen, hvis jeg derimod gik igang med at træne den i den, ville den hurtigt fatte hvad musen er død betyder og hvad den skal gøre, som sagt hunde forstår ikke menneske sprog og kan derfor uden træning ikke vide hvad musen er død betyder, det var det jeg mente.

  • #41   8. jan 2013 Ja så er det nok mig der er dum, for fatter nada af hvad du skriver - det giver simpelthen ikke mening for mig!!

  • #42   8. jan 2013 Smutt og Anton -Whipperne jager ved hjælp af synet, ellers havde de ikke en jordisk chance for at fange en hare, der er næsen for langsom.

    Hvad med IPO med whipperne, bare at skulle lave en bevogtning med standhals er en udfordring, Ghini gøer aldrig, som "tavs dræber" er det ikke hensigtsmæssigt og efter 2 minutters fri ved fod, vil hun skride fordi det er for ensformigt.


  • #44   8. jan 2013 Jeg har arbejdet med mange forskellige racer gennem mit liv har haft disse hunde:
    - Doberman
    - Tysk rughåret
    - Puddel alm, dværg og toy.
    - Schæfer
    - DSG
    - Gravhund
    - Labradore

    Disse hunderacer har jeg haft og arbejdet med gennem hele mit liv indtil nu, så kom ikke at sig at jeg ikke har prøvet forskellige racer.


  • #47   8. jan 2013 Jeg er 48 år så det syntes jeg nu ikke.

  • #48   8. jan 2013 Smutt, det du beskriver er ganske almindelig dagligdags trick-træning.

    Ja, det kan alle hunde, nogle med mere besvær end andre, nogle med mere motivation end andre. Men de kan på en god dag.

    Men det betyder dælme ikke, at alle hunde kan løse alle opgaver hvis bare man træner nok og rigtigt.
    Det kan ikke lade sig gøre - hunde er specialiserede, det er derfor de er raceinddelt. De er gennem nøje selekteret avl blevet lavet til det, de er og det får man ikke pillet ud af dem ved at sætte dem til noget andet.....


  • #49   8. jan 2013 Lad nu være med at reklamere med, at du bruger din datters profil, det må man faktisk ikke her, du skal bruge din egen.

  • #52   8. jan 2013 Jo min rughår kunne godt lide at hyrde høns, lidt sjov interesse, men ok så, men kunne sagtens træne ham til at ladevære også, vi havde rigtigt mange store haner som han elskede at slås med. Men han var også en yderst god vagthund, og rigtig god til det. Og han var self også god til jagt, og da dette var min store interesse dengang, trænede jeg da også det med ham, og det var han også super til, men som hvalp havde han da ingen ide om hvad fuck en fasan, var han gloede bare på dem indtil han fik ros for at fange dem. At nogle hunde kan udvikle sig som sindsyge om man vil vil jeg ikke argumentere imod, men det er ikke alle.

  • #53   8. jan 2013 igen dette er min mening og den bliver ikke ændret!

  • #54   8. jan 2013 Øv bøv, har lige brugt min tid på at læse en lang og intetsigende debat..
    Vi har alle vores holdninger - At Smutt's så måske ikke er i nærheden af mange andres, er jo så hendes.. Problem var jeg ved at skrive? Det bliver det jo nok engang?..
    Men synes ikke rigtig nogen af Jer får noget ud af at bruge tid på at gentage Jer selv.. Eller hvad? smiley


  • #55   8. jan 2013 Problemet er bare Smutt, at det du taler om er ganske almindelige gængse ting. Det handler ikke om det, racerne er specialiserede i og netop det, der gør at de fra fødslen besidder forskellige egenskaber.

    At træne en labrador i at hyrde gør ikke af dens egenskaber som apportør forsvinder.


  • #56   8. jan 2013 Der har jeg heller aldrig sagt CH jeg har bare sagt at det er ejerne som gør hunden til den de er og hvilke egenskaber som skal skinne mest igennem gennem træning, ikke sagt at egenskaber forsvinder men de kan med træning styres og nedtones!

  • #57   8. jan 2013 Da min dengang 10 ugers whippethvalp første gang så en hare, stillede hun sig på bagbenene og skreg for at få lov til at løbe efter den, hun var i snor, så det kunne hun af gode grunde ikke.

    Hun har ikke set hare hos opdrætter, der bor dybt inde i en svensk skov, højst ulv, bjørn og elg.


  • #58   8. jan 2013 Smutt og Anton......

    Du skriver du har arbejdet med mange racer gennem hele dit liv......Ok

    DU ER 20 ÅR.........dejligt med et laaaangt livs erfaring med mange hunderacer..........:)... Øhhh.......... nåååh..... du er på en profil , du ikke en gang må skrive fra....... sikke noget.... ha ha ha


  • #59   8. jan 2013 NITTIB Jeg er 48 år øøøøh læs alle mine indlæg smiley

  • #61   8. jan 2013 Smutt - hvad blev der så er teorien om den blanke tavle?

  • #62   8. jan 2013 Smutt..... hmmm.... 48 år.. ....så er der alligevel tid til at blive klogere..... smiley

  • #63   8. jan 2013 Jeg tror stadig at hunden fødes med en blank tavle, men da i ikke kan forstå det så må jeg jo omformulere mig.

  • #66   8. jan 2013 Det er jo selvmodsigende.

    Hvis labradoren er født apportør, så er den jo ikke født med blank tavle.

    Og jo, jeg forstår godt den med blank tavle, jeg har læst en god del om behaviorisme...


  • #67   8. jan 2013 Nej for der findes jo også flere slags mennesker men derfor fødes alle børn da også med en blank tavle, de ved da ikke lige når de bliver født, jeg har en læge indeni?!

    Jo jeg vil mene at du kan træne dem til det hvis du gør det tidligt nok og med rigtig motivering.


  • #69   8. jan 2013 Du har vist helt misforstået det, med den blanke tavle.



  • #70   8. jan 2013 LOOL, Jeg kan altså ilke lade være med at grine og ser for mig
    En mutte løbe rundt og hyrde en flok får og
    Et spand EB fræse gennem sneen foran en slæde
    En whippet lave IPO arbejde....
    Og jeg kunne blive ved smiley

    Og nej, det er ikke kun fordi deres udseende ikke passer i "rollerne"...


  • #71   8. jan 2013 Nu skriver du jo så flot om amstaffen... Men det er jo også sådan at de har en tendens til at være egetkønsaggressive OG det er bevist at de kan gøre mere skade end så mange andre hunde, hvilket ik er hensigtsmæssigt hvis de feks har ataxia eller er skamavlet eller ender som penisforlænger.. Selvfølgelig er der nogle som fungerer godt som familiehunde, sådan er det med alle racer... MEN det er langtfra alle..

    Og for en som mig som ejer en chihuahua der uden tvivl vil tabe kampen mod en amstaff af dårlig avl/opdragelse eller hvilken som helst anden vovse, ja så synes jeg det er rart hundeloven forsøger at ændre på udfaldet...


  • #72   8. jan 2013 Smutt

    Nu børn er kommet ind i billedet......Kan du så forklare hvorfor alkoholisme kan være arveligt ?
    Det er bevist gennem genforskning og biomedicin....

    Dvs..... at børn med en alkoholisk far.... har 75 % større chancer for at blive alkoholikere ( pga. gener )....... selvom de ALDRIG har set deres far... og dermed ikke kan være præget af ham smiley


  • #75   8. jan 2013 Jeg har kun skimtet denne tråd. Er der ikke nogen der kan linke til den video med de mallinois? Den hvor en mand skal ud og vælge den rette hund fra et kuld.

    Synes da at man i den video tydeligt kan se at racerne er født med racespecifikke gener/drifter/instinkter


  • #78   8. jan 2013 Minion var ikke den jeg tænkte på, men den er også god smiley Tænkte på den hvor han vidst laver boldmotivation, eller dvs. prøver smiley

  • #79   8. jan 2013 For at gå tilbage til startindlægget synes jeg det er lidt pudsigt, at du starter med at påstå, at alle hunde fødes med blank tavle og kan lære det samme, så der derfor bl.a. med henvisning til amstaff ikke skal være en liste over forbudte hunde. Dernæst udpeger du en anden race, der burde være den første på listen.

    Er det ikke lidt selvmodsigende ? Eller har doberen medfødte anlæg og de racer, der er på listen, har ikke ?


  • #80   8. jan 2013 for mig lyder det som en lang omgang pludder pladder....

    hvordan kan gener pludselig blive så "ligegyldige"


  • #81   8. jan 2013 Minion

    Exactly! smiley Griner også hver gang smiley


  • #82   8. jan 2013 Hvis nogen vil låne min bulldog og lære hende at blive en "effing awesome" hyrdehund, så må i meget gerne det.

  • #83   8. jan 2013 HAHAHAHAAA....Minion Nu får jeg helt ondt i maven af grin smiley
    Og Keesha vrikker knap nok med ørerne. Hvorfor mon? smiley


  • #85   8. jan 2013 Nu har jeg ikke så meget til overs for amstaffen som du skriver lovende om.

    Men til gengæld er jeg meget syg med den amerikanske bulldog, og synes da også at det er træls at den også står på "listen" Men der er desværre ikke så meget at gøre ved det..

    Hvad mener du enlig med blank tavle??


Kommentér på:
Havde brug for at komme ud med dette!?!

Annonce