{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.281 visninger | Oprettet:

Børn og hunde sammen {{forumTopicSubject}}

Hej alle. Jeg synes at der har været en del forskellige emner om hunde og børn og hvem der har ansvaret osv. Jeg faldt idag over denne artikel på Tysk Jagtterriers hjemmeside og jeg synes at de fik meget godt med. Så her er en vejledning mht. Hunde og børn sammen

(link fjernet)

Børn og hunde


Alle hunde kan i princippet lære at være børnevenlige, men det er noget, der skal læres fra de er hvalpe.
Man hører ofte, at en´ bestemt race er børnevenlig, men i princippet kan alle racer være venlige overfor børn, - børn, der er ”hundevenlige” vel at mærke!
Det hele handler om tillid – en tillid, som er de voksnes ansvar at skabe!


Man skal være omhyggelig med at lære børnene nogle grundregler omkring det nære samvær med hunden.

Det kan jo være meget hyggeligt, at et barn ligger oppe i hundekurven sammen med hunden eller sidder overskrævs på den eller måske river den i halen, men det er bestemt ikke alle hunde, der vil finde sig i det.

Har man hvalpe, så er det til en vis grad godt, at hvalpene er sammen med børnene - en gang imellem.

Det er bestemt ikke hensigtsmæssigt, at børnene skal have lov til at løbe rundt sammen med de små hvalpe og herved risikere at træde på en´ af dem.

Det er heller ikke godt, at børnene råber og skriger hele tiden, når de er sammen med hvalpene, løfter på hvalpene -og risikere at tabe en´ af dem eller fx. spiller bold lige der, hvor de små hvalpe er. Børnene bør heller ikke løbe efter hvalpene.
Bed børnene sætte sig ned, når der skal kæles med de små hvalpe og vær til stede, som den voksne, der har ansvaret.


Hvalpene skal ligeledes have rigelig ro og søvn, da et af de tidspunkter hvalpen udvikler sig og vokser mest netop er, når den sover.

Man kan gå hen og gøre børnene en stor bjørnetjeneste ved at tillade "forkert" samvær.
Lær børnene at respektere hunden!

Der er hund i hvert fjerde danske hjem – ialt omk. 550.000 danske hunde og tallet er konstant stigende. Hver uge er hundene i kontakt med hundredetusindvis af børn, uden at vi ser alvorlige ulykker, så man må sige, at risikoen betegnes som meget, meget lille.

Børns omgang med hunde har positiv indflydelse på mange måder.
En opvækst med hunde støtter udviklingen af barnets omsorgs- og ansvarsfølelse samt evnen til kontakt med både mennesker og dyr og evnen til at ”aflæse” og respektere, hvad andre føler.



Børn har oftest en stor ”hundenysgerrighed” og for at få en fornuftig omgang med hunde, vil vi gerne komme med nogle råd:
• Det er altid hundeejerens ansvar (altså en voksen person), at hans/hendes hund ikke forvolder skade. Det betyder, at man bl.a. er ansvarlig for, at mindre børn (under 9 -10 år) som udgangspunkt aldrig er alene med hunden (husk også her efter-skole-timerne, legekammerater m.m.)

• Det betyder også, at det er hundeejerens ansvar at være forudsigende og optræde hensynsfuldt overfor sine omgivelser, når han/hun færdes ude med hunden. Fx. Skal man altid sørge for at kalde hunden til sig og tage den i snor (i god tid) inden mødet med andre mennesker, også selvom hunden er venlig og gerne vil hilse!
Selv hunde-venner synes som oftest, at der er irriterende, når ikke indbudte hunde kommer løbende. Kald derfor altid hunden hjem, når du møder mennesker på din vej – hunden kan jo altid slippes igen!

• Hvis en hund ligger og sover eller hviler sig, skal du lade den være i fred. (Måske drømmer den og kan bliver sur over at blive forstyrret)

• Man har et ansvar for at introducere børnenes legekammerater i, hvordan de skal omgåes hunden.

• Hvis børn færdes livligt lige udenfor en afbundet hunds radius, vil den ofte bliver opildnet, især fordi den ikke kan nå dem.

• Spørg altid en voksen om lov til at gå hen til fremmede hunde. Hvis du må hilse på hunden, så start med en venlig og lys stemme.

• Hvis du driller en hund, kan den måske finde på at bide dig, for den kan jo ikke slå som børn kan, hvis de bliver drillet eller fx. sige ”det gider jeg ikke”.

• Der er ikke mange hunde, der kan lide, at du bøjer dig ind over dem og giver dem et knus.

• Det kan være, at din egen hund er vant til at I tumler, men fremmede hunde kender du ikke.

• Du må ikke forsøge at tage noget fra hunde fx. mad eller legetøj, for det kan være, hunden vil forsvare det.

• Mange hunde kan ikke lide, at man stirrer dem ind i øjnene. Nogle hunde bliver både bange og vrede, hvis du stirrer på dem. Her kan du vende siden til og se lidt væk eller vende hele ryggen til, når du hilser på en fremmed hund.

• Hunde kan blive bange, hvis man råber og skriger eller leger vilde lege. Vær derfor rolig, når der er hunde i nærheden eller find et andet sted at lege eller luk hunden ud i hundegård el. Lign.


Hunden afspejler sin familie
Hunden afspejler på en måde sin menneskefamilien, for er der en god stemning, er hundene glade. Hvis man tager sig meget af hunden/hundene - ved at være meget sammen med dem, hvad enten man træner, går ture, er på jagt eller blot taler med den/dem - ja, så trives de godt og der vil naturligt falde en ro over hunden/hundene.

Men står hunden/hundene stort set og passer sig selv, så vil der ofte være meget uro og gøen. Hunden kan heller ikke lide at dens mennesker råber, skændes og vil forsvinde med det samme.


Både de voksne hunde og hvalpene har godt af, at forskellige mennesker - både voksne og børn snakker med dem og gerne så tidligt som muligt.

Alle hunde kan i princippet lære at være børnevenlige, men det er noget, der skal læres fra de er hvalpe.
Den tyske jagtterrier er - hvis avlen og prægningen som hvalp er i orden - meget venlig indstillet.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Børn og hunde sammen
  • #2   6. mar 2013 Og det rigtig sære er så, at det på en eller anden måde, altid er hundes skyld når det går galt...

  • #3   6. mar 2013 wow. Den hund klarer det jo helt vildt flot. o.O Hvordan kan man dog finde på at lade sit barn behandle en hund på den måde smiley jeg er forarget

  • #4   6. mar 2013 Søren

    Nej nej nej nej..
    Sidder sgu lidt med kvalme faktisk...ååh søde hund..søde søde vovse..
    Ajj lige ned i maven og siden på den..hvad fanden tænker forældrene med..??
    Og hvis barnet bliver bidt en dag, ja så er det vel hundens skyld..åh gud..
    Sådan nogle idioter..pardon my french..


  • #5   6. mar 2013 Jeg er enig i det meste af det, bortset fra den med at alle hunde i princippet kan lære at være børnevenlige. Jeg har en hund der ikke er ubetinget børnevenlig og det på trods af at hun aldrig har haft en dårlig oplevelse med børn og er blevet godt socialiseret med dem som hvalp.

    Hun kan godt lide børn og elsker babyer og der er nogle børn (især de stille) som det går rigtig fint med, men børn generelt kan hurtigt blive for meget for hende. Jeg ser det som om hun har svært ved at læse dem og synes de er voldsomme og utilregnelige - og det igen på trods af socialisering og ingen dårlige oplevelser med børn.

    Det tager jeg naturligvis konsekvensen af, sådan at hverken hund eller barn får dårlige oplevelser med hinanden.


  • #6   6. mar 2013 Grim video Søren!

  • #9   7. mar 2013 Jamen det er da et dejligt menneske din søster er gift med.....Han burde i den grad ikke have hund!

  • #10   7. mar 2013 Jeg har hunde og jeg har en nevø, som jeg ret tit har på besøg/overnatning.. Begge mine hunde er jo genbrugsvovser og det har da været en helt klar del af deres eksistensberettigelse at de kunne fungere med en glad, aktiv og larmende knægt...

    Knægten er nu 7 år gammel og er vokset op med at faster har hunde og heste og har på den måde lært at omgås mine dyr med respekt og forståelse.. Det samme har både heste og hunde så lært smiley


    Da han var ca 4 år gammel proklamerede han en dag i netto med høj og skinger barnestemme :" at han var så velopdragen fordi hans faster trænede ham som sine dyr".. Jeg skulle lige lede efter en grimasse der passede, men knægten havde jo ret ;-)..

    Faste regler for opførsel, ros i rigelige mængder og en hulens masse kærlighed smiley

    Jeg ved da godt at de fleste hellere ville slå en baglæns flikflak, fremfor at holde styr på en højaktiv knægt og 2 ditto højoktan Jacks, men her går det nu ret så godt..


    At knægten så ikke kan lide Lassie filmene fordi pigen ikke passer ordentligt på sin hund, er jo så tilsvarende også noget jeg må tage på min kappe smiley


  • #11   7. mar 2013 Enig med M.I. det er faktisk ikke alle hunde, der kan lære at være 'børnevenlige' overfor alle børn. Jeg har selv haft to af slagsen. De var socialiserede på børn og de havde egentlig ikke haft dårlige oplevelser med børn. Men alligevel kunne man tydeligt mærke at de ikke stolede på børn og jeg tror de syntes at børn var utilregnelige. Det er ret belastende hele tiden at skulle have øjne i nakken og holde folks børn væk fra sine hunde. En Irsk terrier ser sådan lidt hyggelig 'slidt-teddy-bjørne-agtig' ud, så folk mener desværre at det er helt OKl at lade deres børn rende hen og kramme dem - øv. Ham jeg har nu af den race er så hverken socialiseret eller præget på børn, men han er totalt hyggeonkel-agtig (overfor både børn og hvalpe). Men altså der er nu ingen børn der får lov at hoppe på ham af den grund. Han skal behandles ordentligt selvom han tilsyneladende finder sig i hvad som helst. Min anden hund er en dobermann på 10½ mdr. Hun er vokset op i en kennel med små børn og hun elsker børn. Men hende tør mange så ikke lade deres poder hilse på for hun er jo en farlig hund smiley Overfor voksne er hun en hyperglad bulderbasse, men overfor børn (og små hvalpe og gamle hunde) er hun superforsigtig pg passer på ikke at skubbe til dem og slikker dem forsigtigt osv. Lidt pudsigt, da hun ellers ikke virker særlig bevidst om sin størrelse jeg har hende mistænkt for at tro at hun er på størrelse med en chi smiley

  • #12   7. mar 2013 Min har det på samme måde som M.I.

    Børn er ikke hendes favorit selv om hun lever blandt et, de børn hun kender og som hun er vokset op med dem kan hun godt med og hun er MEGET forsigtig omkring dem men børn hun ikke kender kan hun være meget utryk ved og jeg tror simpelthen ikke hun kan læse dem... (Læs) HUN får som regl lov til at hilse på dem, for det vil hun meget gerne men så er det også slut ig så gider hun dem ikke mere!

    Min datter bliver irettesat med det samme hvis hun gør noget ved både min og mine forældres hund! For selv om de ikke gør hende noget så kan det jo ske hun en dag støder på en hund der ikke bryder sig om det!


Kommentér på:
Børn og hunde sammen

Annonce