{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.331 visninger | Oprettet:

Chihuahua - Hjælp {{forumTopicSubject}}

Hejsa smiley Jeg har en lille chihuahua, ved navn, Benny.

Min kæreste og jeg fik ham hjem til os, da han var knap 4 måneder. Men inden vi fik ham, har han boet op til flere steder - hvor der ikke var ordentlige forhold. Han vidste ikke rigtig hvor han hørte til, eller hvem der var hans ejer.

Den dag i dag, føler han sig tryg i sine omgivelser, og også når han er ude og gå tur.

Problemet er, at han er blevet ekstrem sky overfor nye mennesker, efter sine oplevelser. Jeg har en idé om, at han er bange for at blive fjernet én gang til. Når folk kommer for tæt på, og vil røre ham, bakker han, gør/skriger og kan finde på at snappe. Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal takle det.

(Det skal siges, at han ikke er en af de små hunde, som bliver løftet op når der kommer andre hunde) Så det kan ikke være derfor han er så tilbageholdende.

Hvis I har ideér, må I meget gerne skrive! Tusind tak på forhold smiley

Hilsen Mai og Benny :o)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Chihuahua - Hjælp
  • #1   8. mar 2013 Hvor er han dog sød! og hvor er det synd for ham at han har haft sådan en start på sit liv, som nok også er derfor han er blevet så sky nu, jeg tror helt sikkert at det hænger sammen med det. Han er bange for at blive flyttet igen, og ikke blive behandlet godt. Det er godt i har taget jer rigtig godt af ham, og givet ham trygge og faste omgivelser!
    - Jeg tror du skal lade dine gæster sætte sig på gulvet, og lade Benny komme til dem, når han føler sig tryk nok til at komme tæt på. Ingen hurtige bevægelser, lad det gå i Bennys tempo, prøv evt. at din gæst sidder med en god bid.
    Det kunne ihvertfald være en mulig start :-).


  • #2   8. mar 2013 Jeg kan kun anbefale at starte i en klub på et hold når i er klar.
    Jeg selv har en sjælden race som racemæssigt er meget reserveret, hvis ikke man træner det. Da vi startede på et hvalpehold i ØBcH i starten af Januar, lignede det seriøst at alle troede min lille hund aldrig vil blive social, fordi hun var så sky og sagde fra for alle mennesker og hunde, og trak sig fra alt, og viste tænder. I dag elsker hun det mere end noget andet at komme derud og møde nye venner og finde ud af at fremmede ikke er helt farlige. Har fået rigtig meget ros for hendes ENORME fremgang. Hun er super sej på udstillinger, og snart skal der trænes "bygang" i gågaden. Det er vildt så meget træning på hold kan gøre.!

    Trænerne er samtidig meget erfarne, og kan sikkert hjælpe jer ud af hundens "problem" smiley Men det må self. heller ikke blive for meget for ham.


  • #3   8. mar 2013 Tusind tak for jeres svar!

    Måske jeg skulle overveje, at begynde på træning med ham. Jeg vil ham det bedste, og ønsker ikke for ham, at han konstant skal være bange. Og det kunne da også være meget sjovt for ham, at få nye venner! :o)

    Stine G: Tusind tak! smiley Det går også i hans tempo, men der sker bare ikke rigtig noget smiley I går var vi lige inde i en kiosk, hvor Benny var med - hvor ejeren kom om foran disken, for at snakke med ham - og jeg blev utrolig nervøs, for jeg vidste jo godt hvordan det ville komme til at gå. I starten gøede han, og trak sig helt tilbage, næsten som om han prøvede at presse sig ind i min jakke. Derefter, gik hun ind bagved og hentede lidt kylling, og gav ham det - så blev det lidt bedre. Men han blev stadig ved smiley

    Jeg står som et spørgsmålstegn, for jeg aner virkelig ikke hvad jeg skal gøre smiley


  • #4   8. mar 2013 Jeg fik Eddie da han var omkring 5 mdr, han har haft to andre hjem før mig (dog ingen dårlige). Eddie er også meget sky overfor fremmede og skal faktisk møde dem flere gange før han tør op. Sig til folk at de skal lade ham komme til dem og at det er påhundens vilkår. Eddie kan også finde på at snappe ud efter folk hvis de overskrider hans grænser. I starten lod jeg aldrig fremmede børn komme til ham, fordi jeg ikke ville risikere at han bed dem, men nu, hvis et barn kommer hen og spørger om de må ae min hund, sætter jeg mig ned på hug sammen med barnet og viser hvordan man forsigtigt skal række hånden hen til ham. His han bakkker tilbage, siger jeg at han desværre ikke ville snakke i dag og vi går videre. Hvis han kommer hen og snuser til hånden kan man forsigtigt ae ham på hovedet (aldrig på ryggen, det ville han ikke have). Bagefter får Eddie ros og godbidder. I starten fik børn ikke lov at ae ham, der måtte de nøjes at blive snust til. Hvis voksne ville hilse på ham plejer det at være nok at sige at han er meget forsigtig, så det er ikke sikkert han gider, så ved de at hvis han bakker væk skal de lade ham være. Jeg har haft Eddie i to år nu, jeg begyndte at træne det her med ham for ca et år siden, det går LANGSOMT fremad, men det er mit bedste råd til dig. Godbidder hver gang han er tryg ved andre menneskers nærvær og accepter når han syntes det bliver for meget. Det er vigtigt at han får så få dårlige oplevelser med andre mennesker som muligt.

  • #5   8. mar 2013 Men hvis han ikke er utryg med andre hunde er holdtræning en super idé, jeg hik selv til træning med Eddie da jeg fik ham, da jeg var så heldig at der ingen store hunde var på holdet.

  • #6   8. mar 2013 Tusind tak for dit svar smiley

    Når Benny er med ude og gå, og der kommer andre mennesker m/u hund, og de så vil snakke med ham, bliver jeg allerede nervøs før de overhovedet kommer hen imod ham. Jeg har prøvet med godbidder, det hjælper lige imens han har den godbid, og så fortsætter han bare hvor han slap.

    Vi får mange venner på besøg hjemme hos os, og de vil jo rigtig gerne snakke med den lille-fis ;o) En dag hvor min kærestes nevø kom forbi, ville han snakke med Benny, men han begyndte og skrige. Nevøen valgte så bare at tage Benny op, og putte ham helt ind til ham. Lige siden har han ikke sagt et ord til at han rør ham, og nu elsker han ham smiley

    Så jeg ved ikke om det er bedst at være forsigtig, eller om man bare skal gå til den.

    Men alt i alt, er Benny faktisk kun rigtig tryg ved mig og min kæreste smiley


  • #8   8. mar 2013 Hey, rolig nu du! Det er sgu svært at vide, hvad man lige skal gøre, når man har en skræmt hund. Jeg vil jo heller ikke overbelaste ham! Jeg spørg om hjælp, så jeg måske får nye/bedre ideér.

  • #10   8. mar 2013 Hver gang du bliver nervøs, farer det lige ned gennem snoren, så det kan hunden mærke..
    med andre ord, du er med stor sansynlighed med til at forstærke hans usikkerhed..
    (og ja, det er skide svært ikke at være små nervøs når man har sådan en hund)


  • #11   8. mar 2013 søren n

    helt ærligt,mai friis har skrevet et godt og sobert in dlæg,vedr.hendes lille hund der er sky.
    Og beder om hjælp.

    Alle trådene herinde har gode og fine råd.
    Så,jeg synes nok du er lige hurtigt nok "på tasterne",til at svare mai ironisk.
    Drop det "ironi fis".

    Og,så kom med et konstruktivt indlæg i stedet for.

    vibeke



  • #12   8. mar 2013 mai

    Selvfølgelig,for du hen ad vejen,bugt med "vapsens" skyhed.

    Du har en god og fornuftig indstilling,og ved hvorfor din hund er sky.

    Jeg kan ikke bidrage med bedre råd,end de råd der allerede er skrevet af div.brugere.

    held og lykke

    hilsen
    vibeke


  • #13   8. mar 2013 Tusind tak, Vibeke smiley



  • #14   8. mar 2013 Det er gode råd du foreløbig har fået, så det siger jeg også! smiley
    Derudover vil jeg tilføje, at den lille-fis smiley med det samme kan mærke, når du bliver nervøs.
    Jeg ved af erfaring, at det kan være en udfordring at lægge nervøsiteten fra sig smiley Men det vil helt sikkert gavne ham, hvis du øver dig i at tage et par gode dybe vejrtrækninger, før folk hilser på ham (kioskejeren f.ek.s)
    Tænker på noget godt og måske også prøver at se for dig, at det kommer til at gå godt, når de kommer for at hilse smiley

    Det er ret spændende det du skriver om nevøen, der bare tog ham ind til sig ..og at det hjalp.
    Men det kræver en ganske særlig person at gøre som nevøen, tænker jeg..jeg tror ikke, det vil være den rigtig løsning hver gang..men spændende at han kunne smiley
    Ellers ville jeg som de andre siger lade hunden komme hen af sig selv..og bede dem ignorere ham helt.

    Vær også meget opmærksom på, hvornår du giver ham godbidden, nu hvor du skriver at du har gjort det, når I er ude at gå og der kommer nogen for at hilse på ham.
    For hvis han er nervøs, fordi de nærmer sig og du giver ham godbidden der, får han jo teknisk set en godbid for at være nervøs..
    Så hellere droppe godbidden, ignorere ham, slappe godt af i kroppen, forestille sig og fortælle sig selv, at det her kommer til at gå godt, evt tale med dem først, så de ikke kigger på ham (bede dem ikke at kigge på ham) og så kan de måske efter lidt samtale og tid sætte sig på hug og se om han kommer hen til dem.
    Og fanger du ham i at kigge den anden vej - afslappet og koncentreret om andre ting end mennesket der vi hilse - så kan du jo give ham en godbid - netop for ikke at være fokuseret/nervøs omkring mennesket.


  • #15   8. mar 2013 Hejsa smiley Ja, jeg skal også tage mig selv lidt i nakken, og arbejde med den nervøsitet :o)

    Ang. godbidder, når han har tisset eller andet udenfor, får han godbidder. De ting han gør, som er flot - der får han godbidder. Og når han møder nye mennesker, for de godbidder, så de kan give ham dem, så han tør komme lidt tættere på. smiley

    Er overrasket over alle de dejlige råd, dem kan jeg bruge til noget! Jeg skal bare lige finde ud af, hvad Benny får mest ud af, og har bedst af - for det sidste jeg vil, er at overbelaste ham smiley

    Mange pote-five fra Benny ;o)


  • #17   8. mar 2013 mai friis

    selv tak

    hilsen
    vibeke


  • #18   8. mar 2013 Jeg skriver herinde, for at få en idé om, hvad der ville være det bedste.

    Det kunne jo være, at andre selv havde været ude for det, og så kunne fortælle mig hvad de har gjort, hvor det har hjulpet.

    Jeg havde i tankerne selv at gøre noget ved det til at starte med, os så evt. begynde til hunde-træning hvis det bliver nødvendigt. Jeg har fået nogle råd, som jeg kan bruge til noget - det var hvad jeg ønskede smiley Og jeg har fået det ud af det, som jeg ville smiley

    Så tusind tak for alle jeres svar, I har været til stor hjælp! smiley


  • #19   8. mar 2013 Hvs du arbejde med din egen nervøsitet, så giver du ham i hvert fald en af de bedste gaver du kunne, der vil betyde utrolig meget for hans egen nervøsitet og tilid til verden smiley

    Nå okay, jeg havde læst det som om, at du gav ham en godbid, mens I hilste på mennesker smiley for der er det jo virkelig de små signaler fra ham, man skal være opsmærsom på, for ikke at give godbidden på det forkerte tidspunkt smiley
    Men at give den andre godbidden lyder som en fin idé.

    Jeg kan ikke lade være med at tænke på, nu hvor du skriver det med, at han har haft flere ejere, at han måske også kan have oplevet noget, der gør at han ligefrem snapper ud efter folk..så hans tillid til mennesker måske ikke er på sit højeste pga. erfaringer han har gjort sig - og ikke kun pga ejerskifte?..måske..

    Men held og lykke med ham og med "hilse-på-et-menneske"-træningen smiley
    Øvelse gør mester - og mon ikke også det kunne blive tilfældet med Benny smiley

    Nå ja forresten - hvis du kender nogen, som han ikke har mødt endnu, så foreslå evt. at I går en tur sammen (men hund), før de overhovedet hilser på ham..
    At gå tur sammen har f.eks. virket på min hund i forhold til andre hunde, hun måske ikke var så meget for af den ene eller anden årsag - men når man går tur sammen, kan der skabes et bånd/relation/kontakt..hvad man nu lige skal kalde det.
    Det kan være, det også kan hjælpe på hund/menneske-kontakt og ikke kun hund/hund - som i Mollys tilfælde smiley
    Ved det ikke - men det kan måske være værd at prøve.


  • #20   8. mar 2013 Jeg er faktisk enig med Søren. Og så skal i nok overveje hvor vigtig der er for jer at have en hund der elsker alle, for det kommer højst sandsynligt aldrig til at ske.Både fordi at den tidlige, og meget vigtige, socialisering er slået fejl og fordi at racen er avlet så meget i smadder at det er gået ud over temperamentet.

    Men for at komme med et konkret råd, så respekter at hunden ikke er tryg ved fremmede og bed dem holde sig væk. Det hjælper på den lange bane fordi jeres hund får tillid til at i passer på den.


  • #22   8. mar 2013 Det kan da ikke passe, at jeg skal holde min hund fra alle mennesker? Jeg ønsker jo, at han føler sig tryg i sine omgivelser, og ved andre mennesker. Jeg vil ikke have en hidsigprop til hund, hvis jeg kan få ham lært nogle ting smiley

    Jeg kan godt klare, at I kommer med jeres mening - men jeg har BESTEMT ikke samme mening og holdning som jer! Som jeg skrev tidligere, så har jeg fået gode råd, som jeg kan bruge til noget...Så tak for jeres beskeder.

    Til dem der vil komme med flere gode råd, I er velkomne smiley

    Jeg skriver ikke for at være negativ, men for at få noget rådgivning så jeg måske kan lære at takle det - hvis andre selv har stået i samme situation.


  • #23   8. mar 2013 Og det er bestemt ikke fordi, jeg vil have at han skulle kunne lide ALLE mennesker - men vores venner og bekendte!

    Jeg vil have at Benny skal have den rigtige behandling, og ikke bare kyles ud i noget som måske slet ikke er godt for ham!



  • #24   8. mar 2013 Hvis du ikke respektere at din hund ikke kan lide andre, så gør du problemet værre. Og det står ærlig talt i rimelig meget modsætning til dette "Jeg vil have at Benny skal have den rigtige behandling, og ikke bare kyles ud i noget som måske slet ikke er godt for ham! "


  • #25   8. mar 2013 Hallo! Jeg respekterer det...Men ønsker for ham selv, og os, at han kan få det bedre med det! Nu bliver jeg sgu nødt til at spørge, hvad pokker sker der her???

    Det ENESTE jeg ønsker, er at Benny får det godt, og ikke er bange!!!


  • #26   8. mar 2013 Mai
    Jeg kan sagtens forstå dit ønske om at gøre ham mere afslappet omkring mennesker - for det handler jo netop ikke om at han skal eelske alle der kommer forbi.
    Men bliver han mere afslappet omkring det, trives han jo også bedre alt i alt. F.eks. på gåture, når man går forbi andre eller når I får gæster.

    Ved at holde ham væk fra andre gør man netop problemet værre.
    Det er ikke anderledes end mennesker med angst (lad os antage at det er det Benny har en snert af også).
    Jo mere man bliver væk fra det man frygter, jo mere fastholder man frygten.

    Og det lyder som om, at du foreløbig har håndteret ham godt - i hvert fald godt nok til at han nu trives og har det godt ovenpå de ting, han har været igennem. Og det må jo siges at være godt gået smiley

    Så med dybe vejrtrækninger smiley og stille og rolig tilgang, så tror jeg også, du vil kunne hjælpe Benny til at være mere afslappet omkring nye mennesker.
    Og det tror jeg da vil være en god idé at investere tid og øvelse i smiley


  • #27   8. mar 2013 Folk skal lade Benny være i fred.
    Hvis han selv vil snakke og søger kontakt, fint
    Men hans grænser skal respekteres, og det bliver de ikke hvis han tvangsindlægges til kontakt, når han ikke ønsker det

    Folk har lidt en tendens til hurtigere at overskride små hundes grænser, har prøvet flere gange at fremmede har ville løfte magoo (min datters chi) og det er bare no go
    Man løfter ikke bare uden videre en fremmed hund


  • #28   8. mar 2013 Hensigten er, at han bliver mere imødekommende overfor folk, da vi får mange gæster. Og at det måske også ville gøre, at han får det bedre.

    Og jeg tænker præcis som dig, Pernille smiley Og netop derfor vil jeg gøre alt for, at Benny ser at folk ikke vil ham noget ondt - og at han ikke skal flyttes fra os.

    - Så nej, jeg vil aldrig holde ham fra andre mennesker. Han skal blot lære at stole på andre mennesker, og det kan tage tid. Og sådan har vi det jo også som mennesker, eller tager jeg helt fejl? smiley


  • #29   8. mar 2013 Og Benny skal jo ikke løftes op af andre mennesker, blot kunne snakke med dem smiley

  • #30   8. mar 2013 Ditte
    Nej selvfølgelig skal man ikke bare løfte en fremmed hund op. Med mindre der er en grund til det og man ved, præcis hvad man laver.

    Men hvem søren taler her i tråden om tvangsindlæggelse?
    Det synes jeg da ikke, jeg kan læse mig frem til nogen steder..

    Men nu er det at arbejde frem imod, at Benny bliver mere afslappet, jo ikke nødvendigvis det samme som at overskride hans grænser?
    På mig lyder det bestemt ikke som om, at Mai gør andet end at prøve sig forsigtigt frem med Benny smiley

    Og hvis han selv søger kontakt er det jo super - men det kræver trods alt, at man rent faktisk inviterer folk hjem, så han får mulighed for det smiley
    Og vælger man at arbejde bevidst med det, for at opnå at han har det bedre, så er det da bare et plus for hunden..
    At lade det stå til ( så han fortsat er sky) gavner ikke hunden på nogen måde - det er bare mindre arbejde for ejeren.


  • #31   8. mar 2013 Pernille og mai
    Nej jeg siger ikke han skal løftes
    Det var et eksempel som jeg har oplevet med vores
    Men uanset om det er løftes eller røres ved, mener jeg ikke det er i orden medmindre hunden selv vil


  • #32   8. mar 2013 Det tager et stykke tid,læs måneder,når man får en stor hvalp,og der kan være rigtig mange ting i bagagen,vi overtog en udstillingshund,da den var 6,5 måned i juli,han hylede og gøede og snakkede(råbte)højt.
    Vi havde en "hundehvisker" ind over,for at se om det var os,der gjorde noget forkert,vi gik til ringtræning og senere klikkertræning og vi har stået stille,når han hylede,vi har stået rigtig meget stille, og vi har klikket,når han har gjort det godt,i dag, 8 mdr. senere ,har vi en meget bedre hund,han snakker kun,han går pænt,han hyler ikke i bilen mere eller andre steder,ikke mere end man kan forvente af en lille hund,der er glad og forventningsfuld og fortæller mig om det.
    Det har taget ca. 7 mdr før vi havde en hund der var tillidsfuld,tryg og glad.
    Det samme antal måneder gik for overtagelsen af en chihuahua på 6 år,før den var faldet rigtig til.
    Det ,jeg vil sige er at det tager tid,det er træning hver dag,hele tiden og hver gang hunden har en uønsket opførsel,vi er kommet SÅ langt med klikkertræning og "guf",prøv at finde et træningshold for små eller mindre hunde,hvor de bruger blide metoder,den lille hund virker som om den har nogle voldsomme oplevelser med i bagagen.
    Held og lykke med det.


  • #33   8. mar 2013 Ditte
    Min pointe er, at for at komme til det stadie, hvor han selv ønsker at røres ved af andre mennesker, kan det være relevant at arbejde med hans frygt (eller hvad der nu ligger til grund for at han ikke vil)
    Og der er jo stor forskel på at proppe menneskelig kontakt langt ned i halsen på hunden og så på stille og roligt at arbejde med det..

    Jeg tror ikke, jeg er med på, hvad din holdning er..Andet end at vi tilsyneladende er enige om, at han hverken skal løftes eller at hans grænser skal overskrides.
    Med mindre at jeg har forstået det rigtigt, ud fra det du skriver, at man helt skal lade ham være og bare lade nervøs hund være nervøs hund...?



  • #34   8. mar 2013 Jeg mener man skal lade ham snakke med de mennesker han frivilligt vælger at snakke med
    Lad være med at lade folk opsøge ham eller kæle ham mod hans vilje
    Om det er det samme du mener ved jeg ikke


  • #35   8. mar 2013 Det er jo det vi lader ham gøre nu. Han bestemmer helt selv. Men vi ønsker jo, at han ikke går og er så bange...Og jeg er sikker på, at han kan lære det, og vænne sig til, at han altså bor hos os, men at man godt kan snakke med andre.

    Jeg vil mene, at det er mere synd at lade ham gå som nu...For altid. Det er da synd. Det I mener, er at han skal være bange resten af sit liv, og det synes jeg bestemt ikke at han skal.


  • #36   8. mar 2013 Jeg ved ikke om jeg er "I"
    Men hvis jeg er så NEJ jeg mener ikke hunden skal være bange resten af livet hvor læser du det?

    Man får en bange usikker hund hvis man overskrider dens grænser og ikke passer på den, hvis en hund skal blive tryg skal den kunne stole på sine ejere og være helt sikker på at de passer på den

    Kan godt være at jeg misforstår det skrevne, men læste det bare ikke som at den selv bestemmer hvem den vil hilse på

    "Når folk kommer for tæt på, og vil røre ham, bakker han, gør/skriger og kan finde på at snappe. Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal takle det. "

    Folk skal da ikke prøve at røre ham, han skal have lov at komme til dem


  • #38   9. mar 2013 Min hensigt, er skam heller ikke at tvinge ham! Jeg vil ham kun det bedste! Og jeg er næsten sikker på, at han får det meget bedre, hvis han ikke var bange for alle omkring sig.

    Det er trods alt min hund, og jeg kender ham rimelig godt efterhånden. Han er ikke kun min hund, men også min bedste ven. Så jeg kunne aldrig drømme om, at gøre noget for/ved ham, som jeg vidste ikke var godt for ham!

    Benny er en skøn hund, og jeg synes da ikke at det er spor sjovt at min familie/venner ikke tør røre ved ham...Så det bedste for os alle, ville være hvis han blev vænnet af med det - hvilket jeg tror han kan. Det kommer til at tage tid, det er jeg godt klar over - men ville ligesom gerne have en idé om, hvad der skulle til. Og jeg var næsten sikker på, at nogen herinde har samme erfaring, og har været igennem det.


  • #39   9. mar 2013 Giver bare lige Søren ret
    Hundetræning
    Måske adfærdsbehandler, men start med træning


  • #40   9. mar 2013 Da jeg fik Buster, var han 9 mdr. Jeg var hans fjerde ejer og de sidste par måneder havde han kun måtte være i familiens meget lille køkken. Klø fik han også af manden i huset, når han pev og gøede.

    Turen over til mig var nok heller ikke rar for ham.
    Jeg havde ingen mulighed for at hente ham selv, så først blev han bare værfet ind i én bil, der kørte hjem til et sted med tre hunde, men med masser af kæl. Efter et par timer kørt af sted igen og afleveret til en anden bil, der så kørte i flere timer for at komme over til mig. (Forstå mig ret: Jeg er KUN taknemmelig for, at mine venner satte meget til side for, at det kunne lade sig gøre).

    Tak skæbne, tænkte jeg, da han ankom.
    Der sad en lille højt knurrende fyr og gjorde udfald med blottede tænder mod vores hænder, når de nærmede sig tremmerne i buret, han sad i.

    Men ud kom han og vi (min hund Holly og jeg) startede med at gå en lang tur midt om natten, både så de kunne lære hinanden at kende på neutral grund og fordi han kunne få tisset og bevæge sig.

    Han var elskeligheden selv, men veg ikke fra mig i over ½ år, og kom her gæster, enten trak han sig langt væk eller skulle sidde på mit skød.

    Jeg bad så mine gæster om simpelthen at ignorere ham og ikke engang se på ham. Selv gjorde jeg meget ud af at stå tæt på dem og røre meget ved dem, mens jeg talte med glad stemme - Jo, jeg havde forberedt dem smiley - mens han lå på afstand og gloede mistroisk på dem.

    Mødte vi bekendte og naboer, når vi gik tur, begyndte jeg allerede på afstand at tale med glad stemme "Næh, en sød dame", "Se, en lille ven" osv., men tæt på ignorerede jeg ham og bad folk om at gøre det samme.

    Efter et godt stykke tid på den måde sørgede jeg for at stikke et par godbidder til folk, når de kom, så de kunne tilbyde ham dem.

    I dag bliver lille Buster eldevild af glæde, når her kommer nogen - vil tilmed op til dem på skøddet. Det samme, når vi går tur - også over for vildt fremmede mennesker.

    Så nu, hvor det er 1 år siden jeg fik ham, er det faktisk for meget af det gode. En gylden middelvej ville være at foretrække smiley






Kommentér på:
Chihuahua - Hjælp

Annonce