{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
828 visninger | Oprettet:

Event-weekend {{forumTopicSubject}}

I den forløbne weekend blev der på Tirsbæk gods afholdt en event-weekend.
Her oplevede en af mine bekendte den såkaldte "hvalpelegestue".

Folk kom med deres hvalpe, som så blev smidt ind i små indhegninger på ca. 3 X 4 m. Her kunne hvalpe i alderen 8 uger til 6 mdr. så "boltre" sig.
Nogle ejere forlod deres hvalp og gik rundt på godset en times tid, for så at vende tilbage.

Det hed sig godt nok, at en adfærdsbehandler stod for at supervisere disse "legestuer", men der var også helt almindelige frivillige uden nogen særlig forudsætninger, som skulle være med til at overvåge hvalpene, idet der jo var flere af disse småindhegninger.

Endnu engang kan man kun sidde og ryste på hovedet.

http://www.tgg.dk/oplevelser-for-hele-familen/arets-slotshund/isaer-for-hunde/hvalpelegestue/


Kommentarer på:  Event-weekend
 • #1   12. jun 2013 Nu kender jeg ikke ikke til dette event halløj i/på Tirsbæk. Men jeg har da før gjort brug af Jan og jeg har kun haft gode oplevelse med ham smiley

 • #2   12. jun 2013 Den fanger jeg så heller ikke som en god ide...

  Derudover ville jeg ALDRIG forlade en hvalp og så gå rundt... ???


 • #3   12. jun 2013 Man må undre sig.

 • #4   12. jun 2013 Jeg var selv med i hvalpelegestuen. Jeg var skuffet. Havde troet at adfærdsbehandleren ville foretage en vurdering af hver enkelt hvalp, og så sætte dem dem sammen der passede sammen. Det skete ikke. Lulu er en hund som er meget fremme i skoene generelt, selvom hun ligner en sød lille hund smiley Ydermere er hun vant til at tromle min golden, så hun er ret voldsom når hun tumler.
  Den første hun blev sat sammen med, var lidt forsigtig og blev jagtet meget af Lulu. Jeg sagde flere gange til ejeren at de endelig skulle tage deres hvalp op, hvis de syntes det var for meget. Alligevel var der en lidt træls stemning, som om de syntes Lulu var en bølle. Til sidst spurgte min kæreste,,om Lulu ikke kunne få lov at komme ind til en anden. Men den var lidt hidsig, og knurrede ret heftigt når de tumlede. Ejeren gav den timeout mellem hendes ben mange gange, og blev irriteret over at Lulu kom hen. Men selvfølgelig gør hun det i så lille en indhegning, hun er jo dødnysgerrig. Til sidst gik de ud, og et andet par satte deres weimaraner hvalp ind, det var bare match made in heaven! Men træls at der ikke var mere styr på det.

  Og nej, jeg tog pænt Lulu med mig da legen var færdig smiley Med alle de besøgende og mange børn, skal min hund dælme ikke efterlades uden opsyn.


 • #5   12. jun 2013 Er der nogen der har sendt adfærdsbehandleren en mail ??? Har han trukket sin titel i en automat ??

 • #6   12. jun 2013 FADÆSE lyder det til !

 • #7   12. jun 2013 Jeg var også derude, men Jeg ville ikke have Icon i legestue. Han tullede sammen med os i stedet, kunne gå i kurven på barnevognen og sove når han trængte og havde vist en rigtig god dag. Det var hyggeligt derude.
  Legestuen havde jeg det dog rigtig godt med at springe over.


 • #8   12. jun 2013 Bella

  Nej - han er PAFF-uddannet.


 • #9   12. jun 2013 Ok Lise..

  Det ville være godt at smide ham en klagemail, gør vedkommende det ?


 • #10   13. jun 2013 Til mandens forsvar vil jeg lige sige, at to ting bliver blandet sammen. Hvalpelegestue var en ting man kunne vinde adgang til, der var vel i alt 10 hvalpe. Man efterlod ikke sin hvalp, men blev der mens adfærdsbehandleren fortalte om forskellige hvalpeting.

  Hundepasning var noget Dyrenes Beskyttelse stod for bagefter. De brugte samme indhegninger da hvalpelegestuen var færdig, men de to ting havde ikke noget med hinanden at gøre.

  Manden var sikkert dygtig nok, han er i hvert fald uddannet et ordentligt sted, det er mere konceptet den er gal med, som jeg ser det.


 • #11   13. jun 2013 Louise

  Hvis man er ordentligt uddannet, så er der også grænser for, hvad man vil støtte og stå for.


 • #12   13. jun 2013 Har I været til det såkaldte "hvalpe-lege-stue"?

 • #13   13. jun 2013 Lise L
  Selvfølgelig er der det. Men synes man skal passe på med at kritisere noget, man kun har fået fortalt om. Som jeg påpeger er to forskellige ting blevet blandet sammen (hvalpelegestue og hundepasning).

  Hvalpelegestue var noget skrammel, pga. de små indhegninger og at hver enkelt hvalp ikke blev vurderet.


 • #14   13. jun 2013 Louise

  Nu er det bestemt ikke din beretning, som ligger til grund for min kritik, men din beretning støtter fint op om noget af dét, som jeg har fået fortalt.

  Men skal det så betyde, at jeg bl.a. slet ikke skal tro på det, du siger?

  Du skriver, at du deltog i "Hvalpelegestuen" dvs. dét tilbud, som adfærdsbehandleren stod for.

  Sorry - men PAFF-uddannet eller ej, - så synes jeg bestemt ikke, at det tyder på nogen særlig kompetence, når man står i spidsen for et tilbud, hvor små hvalpe bliver tromlet og "jaget meget" af en anden større og mere fremmelig hvalp, som du selv skriver:

  <b>Den første hun blev sat sammen med, var lidt forsigtig og blev jagtet meget af Lulu. </b>


 • #15   13. jun 2013 Ej, nu havde jeg lige skrevet et indlæg og nu er det væk? Øv!

 • #16   13. jun 2013 Lise L

  Vi er sådan set ret enige om kvaliteten af arrangementet smiley Manden burde ikke ligge navn til den slags, hvis han han har en smule integritet.
  Ingen tvivl om at han burde have observerer hvalpene bedre inden sammensætning, og ikke blot gå ud fra størrelse, som det nogenlunde var tilfældet. Lulu er nok en lille spirrevip på 5 kilo, men hun elsker at tumle og at lege fangeleg. Det kan virke voldsomt for en anden hvalp.

  Det jeg synes er lidt problematisk er, når man går ud med offentlig kritik baseret på 2.hånds information. I princippet kan den slags true en mands levebrød, og tænk hvis det skete på urigtig baggrund.


 • #17   13. jun 2013 Louise

  <b> Det jeg synes er lidt problematisk er, når man går ud med offentlig kritik baseret på 2.hånds information.</b>

  Så er det jo godt at vi har din 1. hånds kritik.


 • #18   13. jun 2013 Var Louise ikke selv til stede? Det synes jeg da fremgår i hendes indlæg?

 • #19   14. jun 2013 Lise L

  Om det er godt, ved jeg da ikke. Men jeg synes da alle mennesker bør være varsomme med offentligt at kritisere noget, man reelt ikke selv har set foregå. Det andet er vel bare at sprede rygter om en mands levebrød. Det er du tilsyneladende kold overfor, og fred være med det.


 • #20   14. jun 2013 Jeg synes da det er under alt kritik at en person med den uddannelse han har, kan ligge navn til sådanne hundeleg eller pasning som der beskrives.

  og Louise, du beskriver jo selv at det ikke forgik som forventet..

  jeg ville aldrig udsætte min hvalp eller hund forsådan noget.


 • #21   14. jun 2013 Louise

  Nu er det altså ikke en hvilken som helst, som jeg har hørt dette fra.
  Er det en, man kender godt og stoler på, - nej - så har jeg slet ingen skrupler med at videregive evt. kritik eller ros for den sags skyld.
  Så jeg er bestemt ikke kold over for den slags.

  Hvad jeg så slet ikke forstår i den forbindelse, er dine egne indlæg.

  Du er da om nogen med til at understøtte det, du åbenbart er så inderligt imod. Men be my guest.
  Som sagt understøtter din beretning kun dét, som jeg i forvejen vidste.


 • #22   14. jun 2013 Louise

  Jeg tænker også, at din beretning er et godt eksempel på, hvad der ofte sker, når man som alm. hundeejer står overfor en uddannet person.

  <b> Den første hun blev sat sammen med, var lidt forsigtig og blev jagtet meget af Lulu. Jeg sagde flere gange til ejeren at de endelig skulle tage deres hvalp op, hvis de syntes det var for meget. Alligevel var der en lidt træls stemning, som om de syntes Lulu var en bølle. Til sidst spurgte min kæreste,,om Lulu ikke kunne få lov at komme ind til en anden. Men den var lidt hidsig, og knurrede ret heftigt når de tumlede. Ejeren gav den timeout mellem hendes ben mange gange, og blev irriteret over at Lulu kom hen. Men selvfølgelig gør hun det i så lille en indhegning, hun er jo dødnysgerrig. Til sidst gik de ud, og et andet par satte deres weimaraner hvalp ind, det var bare match made in heaven! Men træls at der ikke var mere styr på det. </b>

  Det er ofte, at jeg hører, at folk gør noget, som de egentlig ellers ikke ville have gjort, hvis det havde været op til dem selv. Men står der sådan en uddannet adfærdsbehandler i spidsen, så agerer folk typisk mere autoritetstro.
  Ellers ville man jo nok have stoppet en tydeligvis helt ulige leg med det samme.

  Den mekanisme, at vores autoritetstro får os til at gøre noget, som vi ellers ikke ville have gjort, er jo også med til at forværre effekten af den slags dårlig "adfærdsundervisning".


 • #23   14. jun 2013 "Hvalpelegestuen består af flere forskellige små indhegninger, og Jan vil forestå fordelingen af hvalpene, så de passer sammen i temperament, størrelse, adfærd osv., så vi er sikre på, at alle hvalpene får en rigtig god oplevelse."

  "Imens hvalpene boltrer sig, øser Jan ud af sin viden og giver gode ideer, så der er noget ”at tage med hjem. Når Legestuen er færdig, har I mulighed for at ”parkere” Jeres hvalp ved Dyrenes Beskyttelse som vil passe den, mens I går rundt og oplever alle de andre aktiviteter, der foregår på Tirsbæk Green Game"

  Så vidt jeg kan forstå er der to forskellige steder man kan "parkere" sin hvalp.


 • #24   14. jun 2013 Det var samme sted, - men tidsmæssigt var det først adfærdsbehandleren, bagefter Dyrenes Beskyttelse.

  Det ændrer dog stadig ikke ved konceptet, der som Louise beskriver, ikke holdt vand, fordi alle hvalpene blev sat sammen på en måde, så ikke alle passede sammen.


 • #25   14. jun 2013 Tja, jeg vil slet ikke udtale mig om det, da jeg ikke selv har været til det. Og det synes jeg generelt man skal passe på med.

  Jeg har kun haft gode oplevelser med Jan, og det kender jeg i øvrigt også mange andre der har.
  Vi kan jo ikke altid anbefale den samme person. Jeg kan f.eks. ikke anbefale den frisør min mor går hos, men hun er rigtig glad for at komme der (måske et dårligt eksempel) men det var lige hvad jeg kunne fiske op smiley


 • #26   15. jun 2013 Jeg kan sagtens forstå, at hvis man selv synes, man har haft gode oplevelser med en bestemt person og godt kan lide denne person, at det så er svært at se, at vedkommende bliver kritiseret.

  Men måske burde man kunne se lidt ud over det personlige aspekt.

  Både min gode bekendt og Louise havde samme oplevelser ift. hvalpelegestuen, hvor hundene, som ellers lovet, ikke blev vurderet ordentligt, men blev sat sammen ,selvom de ikke i temperament passede sammen.

  Og det er dét, der er hele humlen.

  Der er SÅ mange hunde, som har problemer ift. andre hunde, og én af de meget store årsager til, at det forholder sig sådan, er, at folk ikke har forstand på at udvælge passende socialiseringspartnere til deres hvalpe.
  Så ER det da trist og paradoksalt at skulle opleve, at man kan kommer til en såkaldt veluddannet adfærdsbehandler og opleve, at man heller ikke her kan regne med, at hundene bliver sat sammen ift. temperament.

  Men denne her historie er ikke enestående.

  Forleden fik jeg en hund i konsultation, hvor en anden adfærdsbehandler bl.a. havde brugt at sætte denne hunds poter op på ryggen af en anden hund, for at denne anden hund så skulle "afrette" den første og give den en overhaling.

  Folk skal vide, at de i dén grad skal have deres sunde fornuft med sig, - OGSÅ når de henvender sig til tilsyneladende veluddannede folk. Det er trist, at det er sådan, men det er desværre fakta.


 • #27   15. jun 2013 Jeg synes nu ikke det er svært - jeg kender ikke manden personligt. Jeg har kun brugt ham en gang til adfærdsbehandling. Disse hvalpestuer har jeg nogle veninder der har brugt, og de har gode oplevelser med det - jeg har ikke selv brugt dem. Og derfor kan jeg ikke og vil jeg heller ikke udtale mig om det.

  Jeg er enig i at der ER mange adfærdsbehandlere som måske ikke gør "arbejdet godt nok" (i mangel på bedre ord) hvilket er trist, får hvem skal man så vælge? Hvad skal gå og kigge efter?

  Nu har Jan også hvalpelegestuer hjemme på hans gård, og hvad der sker der -. ved vi jo ikke. Det kan da godt være at det er et enestående tilfælde i/på Tirsbæk, det ved vi heller ikke. Derfor synes jeg også vi skal passe på med at "male fanden på væggen" med det samme.
  Adfærdsbehandlere er jo også mennesker der kan begå fejl, såvel som læger, tandlæger osv.


 • #28   15. jun 2013 Hva? Nu er jeg ikke helt med mere...

 • #29   15. jun 2013 Natasja

  Ja, seriøst!

  Men jeg kan jo høre, at jeg slet ikke skal stole på mine kursister og dem, som kommer for at få hjælp, - for jeg er jo ikke til stede, når de oplever det ene eller det andet.


 • #30   15. jun 2013 Ja, - men bare man nu er "klædt på" og ikke stoler blindt på nogen, så har man jo også muligheden for at sige fra.

 • #31   15. jun 2013 Så døde debatten for mig med de sidste kommentarer, det kan man da kalde indirekte hentydninger smiley

  Det eneste jeg ville sige med det hele er: At man ikke altid skal dømme en person og den's arbejde, fordi man høre noget fra en anden. Det betyder ikke at personen ikke taler sandt - men helt ærligt, hvis jeg skulle dømme alle personer ud fra det jeg har hørt fra andre, så ville jeg da aldrig lære nogen at kende.

  Synes først man skal udtale sig om andre og deres arbejde/jobs, før man selv har set hvad det er de laver.

  God aften herfra smiley


 • #32   16. jun 2013 Man kan da i aller højeste grad udtale sig om adfærdsbehandler man ikke kender eller har mødt..

  Der er jo kun en taber i dette her socialiserings/ adfærds halløj, det er den lille hund som er placeret i en lille indhegning sammen med en eller massere andre hunde, som ikke synes det er rart og er bliver misforstået big time.

  Som ejer har man da tiltro til folk med en uddannelse inden for hunde adfærd og stoler på at tingene og forholdene er i orden.. Men det er det ikke altid.

  ja adfærds behandler har et omdømme og deres job, men det skal de sørme arbejde for at opretholde. Det er da deres job at sørge for at vi som hunde ejer lærer at forstå vores hunde og så de ikke lider overlast. Så hjælper det da ikke at de så selv går i spidsen eller ligger navn til uhensigtsmæssig hundeleg.

  Jeg forstår det ikke. Jeg havde da helt selv fundet ud af at "ødelægge" min hund med hundeleg og hundeskove, så jeg var tæt på at opgive hende ved en aflivning.
  Jeg trænede selv i DCH og var dybt frustreret over de ikke formåde at hjælpe mig.

  Men jeg ville blive endnu mere frustreret hvis jeg havde haft min hund hos en adfærdsbehandler og den så stadig var totalt ude af kontrol. Hvor går man så hen og får hjælp?????Kommentér på:
Event-weekend