{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
850 visninger | Oprettet:

Hvalp og kat sammenføring {{forumTopicSubject}}

Jeg står i den situation, at vores 8 ugers hvalp skal sammenføres med vores 5-årig hunkat.
Katten er vant til vores anden hund. Hun er lidt reserveret, men accepterer fint vores anden hund, da de har været sammen, siden katten var et par uger gammel. Hun er dog ikke vildt glad for andre hunde, men har altid lært at acceptere dem.

Nu har vi så fået en lille samojedhvalp (8 uger), og hvalpen synes, at katten er vildt spændende, og synes at de skal lege sammen. Hun er generelt ret voldsom og frembrusende i sin leg, også overfor vores anden hund.

Problemet er så hvalpen og katten, da katten slet ikke synes, at hvalpen er sjov. Den første dag snusede de til hinanden, og det gik rigtig fint. Katten tog det super flot, og hidsede sig ikke op som hun plejer. Første gang hun så en anden hund, voksede hun til dobbelt størrelse, men denne gang var hun helt rolig og afslappet og knap nok interesseret. Hun har langet ud efter hvalpen en enkelt gang, hvilket ikke havde den store effekt på hvalpen. I går blev hvalpen ivrig, og satte poterne på katten, hvilket katten - mærkeligt nok - slet ikke sagde noget til. Hun trak sig bare tilbage. Senere på dagen hvæsede hun dog af hvalpen og flygtede gennem vinduet.

Hun er primært udekat, men plejer at komme hjem (og ind) mange gange dagligt. I de sidste 5 dage, har hun måske maks været hjemme 10 gange, hvilket er MEGET lidt. Hun færdes dog meget omkring huset, og kommer frem når vi kalder.

Mit spørgsmål er så - hvordan sammenfører vi dem bedst? Skal de bare have lov til selv at finde ud af det? Altså at hvalpen prøver sig frem, og så må hun få en på snuden, når det bliver for meget? Jeg er bare bange for, om hvalpen så bliver vred på katten, og jeg er også bekymret for, om katten mon helt vælger at flytte hjemmefra.

Vi får snarest muligt lavet en hylde, som katten kan sove og spise på, så hun kan komme væk fra hvalpen. Indtil videre kan hun også løbe ovenpå, hvor hvalpen ikke kan følge efter. Er det mon nok?

Sorry, at det blev så langt. smiley


Kommentarer på:  Hvalp og kat sammenføring
 • #1   10. sep 2013 Jaaa for mig må jeg indrømme det lyder til at gå bedre end man kunne forvente af en hvalp og en kat.
  Jeg havde en 6 årig perser da jeg fik min første poms. Der gik et døgn så var de venner og legede sammen, men så igen det er jo en anden størrelsesorden det her, men jeg ville måske bare se tiden an.
  I kan risikere at katten demonstrere ved at "flytte hjemmefra" eller befinde sig mest udenfor, men det kan I jo ærlig talt ikke gøre noget ved for I kan jo ikke tvinge dem til at elske hinanden og jeg tvivler på I er villige til at gå af med hvalpen igen hvis katten beslutter sig til at flytte hjemmefra - så at sige.


 • #2   10. sep 2013 I skal sørge for at katten har mulighed for 'helle' i alle rum indenfor. Eller hvert fald hvor I opholder jer mest. Så tror jeg nok det skal komme, men lad katten få lov til at bo lidt mere ude her i starten

 • #3   10. sep 2013 Madam - Ja, det er jo netop det. Hun smutter jo bare, hvis hun ikke gider det, og det vil jeg helst undgå. Selvom hun er mest udekat, så er hun jo inde dagligt, og der er så tomt uden hende - selvom det næsten ikke er muligt, med sådan en lille krudtugle smiley

  I dag har hun været hjemme noget mere, end de andre dage. Hvalpen er heldigvis heller ikke så stor endnu, så katten kan let komme væk, ved fx at hoppe op i sengen eller sofaen. Hendes første reaktion er dog bare at løbe, og så følger hvalpen jo efter.

  Vi prøver også at give det tid, og lade dem vænne sig langsomt til hinanden (ok, det er nok mest katten, der skal vænne sig til hvalpen), men er jo også bekymret for, om de kommer til skade..


 • #4   10. sep 2013 Når hun allerede er mere inde idag, er det jo godt på vej, det skal nok komme smiley Må hundene komme i sofaen? Hvis ikke kan det jo også være et katte-helle-sted

 • #5   10. sep 2013 Det heldige ved katte er jo de kan hurtigt smutte opad hvor hunden ikke kan følge med smiley
  Er sikker på det nok skal gå, også når jeres hvalp bliver større og mere moden, den ikke synes katten er så interessant mere. Lige nu vil den jo bare lege. • #6   11. sep 2013 Så jeg kan godt 'regne med' at hendes enorme lyst til at løbe efter katten og lege, går over med alderen?
  Vil hendes trang til at snige sig ind på vores voksne hund, så også gå over med alderen? smiley

  Stine - Hun har været rigtig meget inde i dag, faktisk. Hun har også givet katten et par på hovedet i dag, uden kløerne fremme. Nej, de kommer ikke i sofaen, men det gør vores kat egentlig heller ikke. Hun må gerne, men vil ikke rigtig. Hun er ikke sådan en hyggekat, hun passer lidt sig selv. smiley


 • #7   11. sep 2013 Så hun skal simpelthen bare have det på den hårde måde? Er bare så bange for, at katten kradser hende i øjnene, eller gør hende bange/vred på dem. Eller at hvalpen simpelthen jager katten ud af huset.

  I går og i nat har katten været inde rigtig mange gange, uden de store problemer. Hvalpen får lov at se på afstand, og når hun er rolig, går vi tættere på. Så snart katten hvæser eller siger fra på anden måde, tager vi hvalpen væk. Altså hvalpen er jo ikke aggressiv eller noget, hun er bare legesyg og kan slet ikke stå, for sådan en viftende hale smiley


 • #8   11. sep 2013 I kunne også lade katten have helle fx i køkkenet. Lyder som om det nok skal falde på plads. Synes det er ret hurtigt katten begynder at komme mere ind igen smiley

 • #9   11. sep 2013 Tror hun får helle ovenpå, da det lige er der eneste sted, hvor hvalpen ikke behøver komme smiley

  Jeg håber det kommet til at gå. Katten har ikke været hjemme siden i morges, men mon ikke hun kommer luskende senere smiley


 • #11   11. sep 2013 Lusen - Men du lod dem bare finde ud af det selv? Har din hund fra starten bare holdt sig fra katten, eller lod du bare katten slå fra sig, til hunden kunne forstå det?

  Jeg tror desværre ikke, at det vil hjælpe at lade dem finde ud af det selv, for jeg tror ikke, at hvalpen vil trække sig, selvom katten slår ud. Sådan som hun kanøfler vores voksne hund, trods hun (den voksne) knurre og tydeligt viser signal til, at hvalpen ikke skal være så voldsom, så fortsætter hun.


 • #12   11. sep 2013 Min hund er vokset op uden kat, men fra han var ca 2 år, er han ofte blevet passet hos en veninde, som har kat. De leger utrolig meget sammen, og det er ret balanceret, hvem der spiller op. Her i sommer var katten hos os i 2 uger og de legede 5-6 gange om dagen. Det eneste sted de misforstår hinanden, er når katten i leg slår ud efter min hund (uden klør), så trækker min hund sig promte. Selvom han aldrig har fået tæsk af en kat, men han opfatter det som truende

 • #13   11. sep 2013 Tror ikke min hvalp fatter truende signaler smiley

 • #14   11. sep 2013 Nej, det er klart det er anderledes, når det er en hvalp smiley

Kommentér på:
Hvalp og kat sammenføring

x