{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.599 visninger | Oprettet:

Anne Jackson
Anne Jackson
Tilmeldt:
15. aug 2013
Følger: 1 Emner: 10 Svar: 51

Skal/skal ikke kastrere hanhunden? {{forumTopicSubject}}

Skal jeg kastrere min 7mdr gamle han labrador? OG jeg ved godt han KUN er 7mdr og "teenager", som vil prøve grænser af.
Men der er nogle ting, som spiller ind!
først vil jeg sige at han er den mest kælende basse. SUPER dejlig.
MEN. han har siden han var 4mdr. hoppet pludselig op ad min or og jeg når vi er ude at gå ture, hvor han bider i tøj og arme! Det kommer dog i perioder, nogen gange kan der gå mellem 2-4uger, hvor han går som en drøm. og pludselig er han inde i en periode hvor han springer op og bider en del- og vi gør ingen forskel! Det sker heldigvis meget sjældent indenfor, det sker kun indenfor hvis vi har sagt NEJ, til noget som han ikke må. Han er desuden begyndt at ville parrer os, når vi sidder og leger med ham på gulvet. Når han leger med andre, giver han den selvfølgelig gas, han er ikke sur eller viser tænder, men er nu begyndt at ville parrer dem alle. Vi har gået ved en træner som også er specialist i hundeadfærd, som har set, hvordan han har hoppet op og bidt mig til træning, og nu også hans paringsmode til leg. Hun har sagt den sidste måned "det er fordi han har kugler - kastrere ham". Hun siger det er et adfærdsproblem han har. Men nu har jeg været inde og læse en del, om fordele og ulemper ved at gøre det. og mange siger at det slet ikke hjælper på adfærden, og kan forværrer det hele??

Jeg vil bare høre, er der nogle som har prøvet ligende? og hvad mener i? har i en kastreret hund? smiley

Godaften!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Skal/skal ikke kastrere hanhunden?
  • #1   25. nov 2013 Der er intet af det der, der har noget som helst med testosteron at gøre - og det kan ikke afhjælpes med kastration.

    Kastration er IKKE en adfærdsterapi.

    Jeres hund skal opdrages og hjælpes til ikke at stresse.


  • #2   25. nov 2013 Jeg tænker også at i skal arbejde problemerne væk... Man kan jo aldrig forudse hvad der sker efter kastrationen og om det overhoved vil hjælpe smiley Syntes virkelig det er en skam at så mange træner og adfærds "eksperter" kommer med den vupti løsning som om det bare skal gå hurtig og være "nemt" - hvad med at arbejde med hunden i første omgang!? Håber i finder en god løsning og held og lykke

  • #3   25. nov 2013 Den træner og adfærds specialist ville jeg gå udenom i en stor bue.

    De problemer du har vil ikke løses ved at du kastrerer hunden, da vedkommende ikke kan være specialist når hun kommer med sådanne løsningsforslag.

    Har du overvejet at melde dig til noget hundetræning et seriøst sted, hvor trænerne ved hvad de taler om. Sådan et sted vil du få "værktøj" til at løse problemer.

    Opdrag/træn og aktiver hunden, så vil problemerne løses lige så stille og rolig.


  • #4   25. nov 2013 Christie, jeg synes også selv at det er en alt for nem måde at gøre det på. Men man bliver selvfølgelig i tvivl, når man regner med at det er en prof. Man får det atvide af? :).

    Anni, ja det har jeg og det skal vi også til. Her hvor vi har gået de sidste 4mdr har været til det grundlæggende i ved sit og dæk osv. Det kan han også. Ikke at jeg siger jeg vil slå eller råbe, men ham her kræver bare mere end pussenusse, som er ude ved hende her. End hvad vi har kunne gøre ved de andre vi har haft.
    Men jeg selv herhjemme. Øver øvelser som jeg finder på nettet med ham, lægger spor , går ture og det der, så det er ikke fordi han ikke bliver aktiveret.. Derudover har vi også været 'over' ham med at blive opdraget, men han kræver selvfølgelig en del mere :-).


  • #6   25. nov 2013 Agnete - bed i alting. Gjorde han så også som jeg har beskrevet med
    Min?:)


  • #9   25. nov 2013 Agnete, hvad er en "rigtig hanhund" I dine øjne ?. jeg spørger fordi jeg selv kun havde hanhunde de første 30år af mit hundehold + jeg altid har haft flere af gangen, og har aldrig haft problemer med dem jeg selv har opdraget. Kun 1 var som du omtaler din, men den "trænede" min daværende mand til at angribe, hvilket jeg aldrig har gjort med en eneste af mine. Så jeg vil nok vove at pastå at alt ligger I opdragelsen, ikke I hanhundenes "kugler."

  • #11   25. nov 2013 Okay, så har han da også haft travlt haha :D.

    Jeg tror jeg har det lidt lige som dig Agnete. En hanhund er en hund med kugler! Og har derfor indtil nu, været imod det at kastrere hanhundene. Men HVIS det virkelig kan hjælpe, så vil jeg hellere cutte de kugler, end at cutte hele hunden.
    Jeg er selv 21, og bor stadig ved mine forældre (indtil jeg finder mit eget, hvor man må have und), vi har splejset om ham, men det er mig der står som ejer, så i sidste ende er det mig, som bestemmer om han skal eller ej.
    Mine forældre og selvfølgelig også jeg selv, er bare meget usikre på, når han kan finde på at hoppe op ad os, om han så kan finde på at gøre det, op ad min 3årrig nevø. Når han endelig er i byen???


  • #13   25. nov 2013 Jeg er ikke modstander af kastration, når der er en god grund. Min egen han er kastreret. Men intet af det du skriver vil bliver bedre af at kastrere hunden. Måske enda være. Derudover er kastration ikke uden omkostninger, der er næsten altid ulemper ved det.
    Min egen han har fået øget tendens til overvægt og er blevet nervøs for andre hanner hvilket får ham til at agere "aggressivt"

    Din hund er en hvalp og opføre sig som en hvalp.
    Det hele kan trænes væk. Men jeg ville nu nok finde en anden træner, sorry to say.


  • #14   25. nov 2013 Okay tak smiley

  • #15   25. nov 2013 Noget andet er, der er en stor goldenretriver til det leg vi går til, som er meget efter Cato, eftersom han er den yngste. den anden hund er den ældste hund derude og den eneste sammen med Cato, som har kuglerne tilbage, de andre handhunde er kastreret. men den knurrer og står over ham hele tiden, hvor når Cato overgiver sig, og prøver at komme væk, bliver væltet ned igen. Træner siger hele tiden "det er fordi Cato har kugler"... Men er det ikke den andens problem, at den har det såen med ham? for ikke for at pudse glorien på min egen hund, men han gør intet ved den anden hund. ikke engang parring på denne..??

  • #16   25. nov 2013 Vil da lige gøre opmærksom på at ingen af mine hanhunde har fået "cutted" kuglerne smiley og ingen af mine efterfølgende tæver er blevet steriliseret. Derfor jeg er sikker på det har noget med opdragelsen at gøre. Men husk at tro kan flytte bjerge, og jeg har altid valgt at tro på at jeg nok kunne lære mine hunde at opfører sig pænt og som sagt har jeg aldrig haft en hund der opførte sig så "uopdragent".. Jeg syntes at det lyder lidt som et barn der constant søger anderkendelse..I ved : Se mig Se mig.og ser man ikke, så går barnet I gang med værre ting for at få opmærksomheden.
    Jeg tror simpelthen bare ikke på at det hjælper at kasterere, og slet ikke når det kun er en unghund, de vil afprøve grænser uanset hvad.
    De fleste af mine hunde er "adopteret" så nogle har haft dårlig opførsel med I bagagen, men de omtalte ting er altså til at træne væk, meget hurtigt endda hvis man vil. At kasterere er ikke lig med en mirakelkur. smiley


  • #17   25. nov 2013 Jo, det er den anden hunds problem, ikke Cato´s. Han/hun lyder ikke for klog den træner..Sorry to say- smiley

  • #18   25. nov 2013 Okay tak Anita :-D.

    Men har du nogle ideer, for synes snart vi har prøvet alt med ham :)?


  • #19   25. nov 2013 Skynd dig at komme væk fra den træner/træningsplad. Træneren ved åbenbart ikke ret meget om hunde og hundeadfærd.

    Det er ikke Catos problem, men den anden hunds problem.
    Du skal ikke finde dig i a din hund bliver trynet sådan af en anden hund. Det har din hund ike godt af.
    Jeg vil anbefale dig at din hund ikke går løs med den anden hund som tryner ham.
    Træneren burde stoppe sådan noget med det amme.


  • #22   26. nov 2013 Anni; hun siger også at det lyder farligt, men så længe han kun står og knurrer, så sker der intet. Hun gør først noget når den har gjort det rigtigt længe, eller at Cato piver, eller at jeg har givet en bemærkning, med at nu synes jeg ikke der er iorden mere!
    Susanne; vi har skam også haft fat i nakkeskindet på ham, og lagt ham ned, så han ved vi er øverst. (Det lyder voldsomt, men er det nu ikke). Men det er som om, det siger klik i hans hoved, når vi siger NEJ. Som om at det skal vi ikke bestemme.


  • #23   26. nov 2013 Prøver grænser, alfahan, dominerer, hieraki... hvorfor dog lægge så meget fortolkning i ganske almindelig unghundeadfærd?

    Tage fat i nakkeskindet fordi man skal vise man bestemmer? HVORFOR?

    Hunde slås ikke om magt ligesom mennesker gør, og vi skal bestemt ikke indgå i nogen magtkamp, som VI opfinder fordi det er VORES natur.

    Hunden har brug for et menneske, der venligt og bestemt guider den til at vise den adfærd, som kan betale sig for den - sådan et den frivilligt vælger den til.

    Bliver sgu ked af at læse at folk stadig tror på de der oldnordiske myter om, hvordan hunde forsøger at bestige magtens tinde og menneskers pligt er at holde dem nede.
    Sådan noget vrøvl.

    Vores pligt er at bygge dem op, så de tror på sig selv, så de ser livet som en leg og en glæde, så de betragter os som den bedste ven i verden og respekterer os for netop det.

    Man kastrerer ikke en hund på 7 måneder fordi den laver unghundelømmelstreger - og man lægger den sgu heller ikke ned på siden for ikke at den skal overtage verdensherredømmet.

    smiley
    SÅ trist.


  • #24   26. nov 2013 Det er svært at give råd når man ikke kender hunden eller måden I irettesætter ham på. Men kort sagt så skal man være konsekvent HVER ENESTE gang , selv om man er igang med 20 andre ting, så må man slippe og "glemme dem" og tage sig 100% af hundens opdragelse. Først når den ser at man ikke er nervøs/bange for den og til HVER en tid er 100% engageret, så retter de "hårde/svære" hunde sig til gode familiehunde. De kan inderst inde bedst li at vi tar`os af lederskabet, selv om mange tror det er modsat og at visse hunde trives med at være "herren/Fruen" I huset, men det gør de ikke. De skal føle sig beskyttet af Deres ejer, så de kan slappe af uanset om de ser fremmede hunde på gåturen osv.
    Jeg ved godt at det er let at skrive, men er man som sagt konsekvent, så er det faktisk ikke så svært som man tror inden man går igang med den "Nye opdragelses metode.


  • #25   26. nov 2013 Jamen det må jo gå over så, eftersom vi går det som du skriver.
    Det er vel også bare hundestreger han laver! Tak smiley


  • #27   26. nov 2013 Jeg læste lige dit indlæg igen, og vil lige tilføje at selv når I leger eller han leger med andre hunde og bliver for opkørt, og f.eks.begynder at humpe jer, din mor el.andre hunde, så skal I stoppe ham så han forstår at den opførsel er uacceptabel. Din mor skal også selv lære at sige fra overfor ham "selv om hun måske er bange el.nervøs for ham når han er så opkørt" men det vil hjælpe både din mor og hunden at hun I sådanne øjeblikke siger til sig selv at hun er usårlig aka "Arnold swartzenegger/Terminator som ingen kan slå ;-)", ligesom børn evt skal vende ryggen til ham så han ser de ikke gider den opførsel, hvis han bliver for voldsom og der ikke lige er en voksen som kan irettesætte ham øjeblikkeligt. Håber du forstår min ret forvirrende forklaring. jeg er bedre til det her LIVE end på skrift. smiley

  • #29   26. nov 2013 Hunden skal ikke irettesættes for at humpe, for når den er der, så har den været stresset lidt tid.
    Den skal ikke blive for opkørt - sådan en må gerne lege vildt og have en fest, men når den først når til at humpe, så er det over stregen. Og der skal den stoppes inden - ved afledning.



  • #30   26. nov 2013
    Hvorfor skal der være en god grund til at klippe kuglerne?!

    Her tænker jeg på hvad man undgår ved det..
    Eksempel ups kuld..
    Og en hanhund der humper alle tæver den evt må møde..

    Kan vitterlig ikke forstå den hetz der er på at kastrere en hund..
    I mine øjne synes jeg da det bedre end at den ved et uheld skulle komme til at lave hvalpe,,

    Vi har en medicinsk kastreret hanhund.. Og jeg har ikke fortrudt.. Han leger nu med alle hunde hanhunde som tæver uden hampen og agressiv adfærd..
    Derimod er han blevet en stor hvalp


  • #32   26. nov 2013 "Hvorfor skal der være en god grund til at klippe kuglerne?!"

    ???

    Synes du IKKE at der skal være en god grund?

    Man underlægger hunden kirurgi, bedøver den, skærer i den, fjerner en hormonproducerende kirtel, der har indflydelse på de allermest grundlæggende processer i hundens krop - med de konsekvenser DET nu har.

    Hvorfor i alverden skulle man dog gøre det uden man havde en overordentlig gyldig grund?
    Det er ikke for sjov, man opererer på et dyr.

    Ups-kuld undgår man ved at hundene ikke er sammen når en tæve er højløbsk. Humperi er et opdragelsesspørgsmål.

    At operere en hund for det er i mine øjne dybt respektløst overfor det individ, man har anskaffet sig og har taget ansvar for.
    Vil man ikke opgaven, så lad være med et købe hund.



  • #34   26. nov 2013
    Nu har vi skam prøvet både adfærdsbehandler og træne med andre hanhunde..

    Efter han fik sin medicinske kasteration så efter blot 1 måned så kunne han med alle hunde..

    Og der intet ændret ved træningen overhovedet..
    Så vi har valgt kastrere ham her til febuar..

    Alfred har et stort ego og er en hanhund med stort H uden sin sprøjte..
    Desuden er der faktisk ikke nogen ændringer i ham ud over han er blevet meget mere legesyg og glad for alle andre hunde.. Ellers er han stadig ganske alm.. Så beklager jeg kan ikke se problemet..

    Derimod så tør vi nu godt tage ham med til leg uden at frygte han sider i flæsket på en anden..

    Og han humper ikke engang tæver i løbetid
    Kan virkelig ikke se problemet..


  • #35   26. nov 2013 Hvorfor i alverden skal man operere på en hund for at få den til at lege med andre hunde?

    For hvis skyld er det lige?


  • #36   26. nov 2013 Skræmmende... ens hund gider ikke lege med alle.. og vupti kuglerne skal af??

    Hvorfor skal vi mennesker altid påtvinge vores hunde menneskers sociale adfærd... ikke alle hunde er så sociale... accepter det dog.


  • #38   26. nov 2013 Jeg forstår simpelthen heller ikke, at man kastrerer uden at det er yderst velbegrundet.

    At man vil forvandle en hanhund, med hanhundens kønspræg på godt og ondt til en intetsigende det. Jeg synes det er en trist udvikling smiley



  • #39   26. nov 2013 Maj-Britt, du får det til at lyde som om der altid er problemer med hanhunde. Der vil jeg bare lige sige. Det passer overhovedet ikke. Ham vi havde før, var der intet med!

  • #40   26. nov 2013 Og han havde ikke cutted kuglerne smiley

Kommentér på:
Skal/skal ikke kastrere hanhunden?

Annonce