{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.658 visninger | Oprettet:

Må bare ud med det -løse hunde {{forumTopicSubject}}

Ja, jeg havde egentlig bestemt mig for ikke at smide den herinde, men har simpelthen brug for lige at læsse af smiley beklager....

Var i dag på en lang gåtur langs Limfjorden med vovse idag. Hun var i snor og vi gik på en offentlig lille natursti og nød vejret.
Pludselig kunne jeg skimte en brun lab i et krat længere fremme, og jeg fik Björk i kort snor, mens vi nærmede os langsomt. Da vi var kommet noget tættere på begyndte labben langsomt at nærme sig. Den var desværre, så jeg fik Björk med mig lidt væk fra stien og på plads for at signalere at vi ikke ville hilse. Idioten kunne absolut ikke få kontakt til hunden, men råbte den berømte sætning "den gør ikke noget", hvilket de jo som regel gør alligevel.
Labben kom nærmere og jeg gik lidt længere væk og råbte at JEG gør noget! og at hunden IKKE skulle komme hen til os.
Han var total ligeglad....
Labben drønede nu hen med 180 i timen hen og fokuserede KUN på Björk. Björk gider simpelthen ikke labber da 9 ud af 10 af dem vi møder trumler hende fuldstændig. Hun gav derfor tydelig signal til mig om at få lortet til at skride. Jeg sparkede og bandede og svovlede af både lab og tilhørende idiot. Han var røvligeglad og stod bare og gloede. Han gjorde INTET for at få hunden til sig. Labben blev ekstrem voldsom og lavede store udfald ved at gø og hoppe frem mod Björk som jeg forsøgte at gemme bag mig. Kæft den var belastende og fuldstændig ude af kontrol.
Han havde desværre endnu en løs hund, lille terrier, som nu også gik lalleamok og fattede ikke en skid. Han mente at jeg selv var ude om det siden min køter var i løbetid.... Min hund er steriliseret?!
Jeg forsøgte virkelig at losse køterne sønner og sammen, men det var sgu umuligt som de hoppede rundt.
Måtte flygte løbende derfra.

Det kan da for helvede ikke være rigtig at sådanne klaphatte skal ødelægge andres gåture. Jeg har brugt laaaang tid på at træne hunden til at ignorer andre på ture og både hund og jeg vil helst gå i fred.
Ville sådan ønske man kunne forhindre sådanne tumper i at have hund, for det er typer som ham simpelthen ikke gearet til. Det er fint man ikke kan/gider lære hunden et sikkert indkald, men så holder man sgu kræet i snor af hensyn til andre!
Det er i min optik IKKE en menneskeret at have hund, men det er sgu en menneskePLIGT at tage hensyn og følge loven!

Langt de fleste folk med løse, ustyrlige og voldsomme hunde jeg døjer med på gåture, er folk med labber, hvilket desværre har resulteret i at jeg virkelig hader de hunde. Det løber mig koldt ned af ryggen når jeg spotter løse labber og min hund vil virkelig bare gerne slippe for at få dem i hovedet.
Beklager jer med labber, jeg ved I er en del fornuftige folk derude. Bare ærgerligt at det er idioterne jeg oftest støder på smiley

Beklager mit sure opstød....puha det gjorde godt at få ned på skrift.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Må bare ud med det -løse hunde
  • #2   30. mar 2014 smiley Jeg forstår dig filme godt. Jeg var tændt lige så meget af.
    Jeg er også én af dem, der bliver så ondt i sulet, så kan han meldes - havde jeg gjort det uden at blinke. Sikke en klaphat!!


  • #5   30. mar 2014 Jeg hader at møde løse hunde Ja og det er rigtig det du skriver folk råber altid de gør ikke noget nej men hvad hvis min ville gøre noget det tænker de nemlig ikke over Det er bare så iriterende de løse hunde Forstår godt du blev gal i skralden smiley

  • #6   30. mar 2014 Ja jeg ved ikke hvad jeg ellers skal sige til det smiley det er simpelthen SÅ hensynsløst, farligt og ødelæggende for ens træning.
    Jeg forstår virkelig ikke at man overhovedet tør slippe en hund, man slet ikke kan komme i kontakt med. Hvad hvis den så et dyr og løb efter det ud på vejen, det er trods alt en jagthund. Måske løb hen og gjorde et lille barn bange som ikke er tryg ved hunde. Små hvalpe kan jo også ødelægges fremadrettet, hvis den kan tromlende hen til sådan en.
    ØV! smiley

    Og igen, jeg VED at der heldigvis er gode labejere derude.


  • Irene L
    Irene L Tilmeldt:
    mar 2011

    Emner: 2 Svar: 120
    #7   30. mar 2014 Øv hvor er det bare surt! Jeg kan godt forstå, at du bliver tosset. Det er mere end ærgerligt at få ødelagt det arbejde man lægger i sin hund og jeg kan godt forstå, at du har et negativt syn på labber! Desværre er der grund til det!

    Jeg er i den lidt omvendte situation, at det virker som om andre hundeejere tænker: Men det er jo bare en labrador og sender deres løse hunde i alle størrelser hen til min.
    Nå ja, min er altså en voldsom (men yderst fredelig) lab og jeg vil hverken have at han skal tromle mindre hunde eller lære at skulle forsvare sig.
    Pelle leger meget voldsomt, han kropstackler dog aldrig, men det er alligevel for voldsomt for mindre hunde og hans dameinteresse er for meget for generte tæver, så derfor kommer han i snor, eller på plads, når vi spotter andre hunde.

    Det er så trist og ærgerligt at vi, i hver vores ende af oplevelserne, ikke kan få lov at gå i fred.

    Jeg håber, at Björk ikke får mén af oplevelsen.

    For resten kan du have en lille flaske med koldt vand og en lille sjat eddike i, så du kan modtage en for nærgående hund med et sprøjt på næsen.


  • #11   30. mar 2014 Jeg kan sige jer jeg var grædefærdig af raseri over den ligegyldighed han udviste.
    Er virkelig ked af at høre om jer andres dårlige oplevelser, det løber mig koldt ned af ryger når jeg læser det.

    Det kan simpelthen ikke være rigtig at det skal være sådan her i dagens Danmark! smiley kan det virkelig være rigtig at man skal finde sig i sådan noget som hundeejer idag. For mig er det ikke blot ikke overgreb på min hund, men også et overgreb på mig.
    Ville sådan ønske folk respekterede hinanden og gav hinanden plads. Man er sgu farlig for andre og deres hunde, hvis man ikke kan erkende at vovse nok skulle blive i snor.

    Der burde simpelthen laves en kampagne, hvor man sætter fokus på problemer med løse hunde.


  • #12   30. mar 2014 Ejer af...
    Ja der skal desværre ofte ikke ret meget til smiley
    Flere års træning kan nemt gå tabt ved sådan en oplevelse.


  • #13   30. mar 2014 Jeg synes det hjælper ret godt at få funden bag mig (min egen selvf), vente på den anden er et par meter væk og så træde fast frem og brøle den så højt jeg kan, ind i hovedet.

    Og jeg har endda en enkelt gang prøvet at ejeren blev glad... For det var ikke meningen at hunden var løs... Den havde revet sig løs og han kunne ikke fange den... Men den fløj lige tilbage i armene på ham :b

    Den med "Det er din skyld, din hund er jo i løbetid", har jeg også fået nogen gange om mine neutraliserede tæver...

    Men ja, det er møg irriterende. Det mest provokerende er når folk er ligeglade... Hvis de bare gad FORSØGE at gøre noget, så ville det ikke gøre mig særlig meget... Mine kan alligevel med alt og alle. Det er mere den der ligegyldige attitude, der virkelig pisser mig af.


  • #16   30. mar 2014 Allergisk
    Kan godt se hvor du vil hen. Det er prøvet, men desværre helt uden held smiley
    Den her lab var virkelig OVERALT. Den så helt igennem mig og fokus lå 110% på min hund. Hun sad lige så roligt og pænt bag mig.
    Og jeg skal ikke have fat i en hund jeg ikke kender.



  • #19   30. mar 2014 Det er så man bliver helt harmdirrende af raseri når man læser alle jeres oplevelser med løse hunde.
    Seriøst - kan vi herinde på HG være med til at få fokus på problemet? Hvor skal vi gå hen med forslag til en kampagne, for de hundeejere vi omtaler herinde er næppe at finde på HG?
    Det kunne være helt fantastisk med fokus på det overfor den almindelige, uvidende, lidt ligeglade hundeejer, skal vi gå sammen og lave fælles opslag/artikler i aviser, lokale medier eller hvad?

    Det at møde en aggressiv løs hund er simpelthen min eneste skræk mht det at have hund, men den er til gengæld også allestedsnærværende og man er som hundeejer nødt til at udvikle øjne i nakken og en ekstrem radar i forhold til at spotte andre hunde.

    Jeg tror ikke vi kan nå alle hundeejere, men nogen kan faktisk tales til fornuft.
    Min hund hader fremmede hunde der kommer buldrende, og vi hilser bestemt ikke på alle og enhver. Vi havde et par gange fornøjelsen af at møde et ældre par med tre løse, meget støjende og fremfarende hunde, og jeg bad meget klart og kontant om at de kaldte hundene til sig og tog dem i snor.
    Det fremkaldte en diskussion hvor jeg blev kaldt syg i hovedet og hvor de påtalte at det var synd for min hund at den ikke måtte lege med andre osv osv osv.
    Jeg var tosset, og gik hjem og skrev et brev til dem, et meget tydeligt brev, men i en meget pæn tone.

    Siden den dag har de altid taget deres hunde i snor når de så mig, og vi hilser pænt på hinanden og passerer med god afstand. Jeg nyder det simpelthen hver eneste gang, også fordi jeg faktisk fornemmer at de godt kan se at det er mere rimeligt at de tager ansvar for deres egne hunde ligesom jeg tager ansvar for min.

    Hvad skal vi gøre for at forsøge at gøre noget ved det her problem, som faktisk er det problem der er mest fremme her på HG som det vi som hundeejere frygter mest?

    Andre steder i verden har trenden med peberspray mod løse aggressive hunde bredt sig, og ja, jeg forstår godt folk. Det er dog ikke lovligt i DK, men findes der alternativer? Vand med eddike er nævnt her i tråden, men virker det?

    Lad os brainstorme.....


  • #22   30. mar 2014 Ja det er et godt spørgsmål, kender vi nogle hundeelskere med finanserne i orden? Det ville da være en fantastisk måde at blive brandet på, danske hundeejere må være et ret stort marked...

    Det med den gule sløjfe, nej det kom ikke ud over kanten, og jeg synes også det er for stift. Jeg vil da gerne kunne vælge i hver given situation om min hund skal hilse på en fremmed hund, det kommer sandelig an på så meget og kan ændre sig endda indenfor samme gå tur.

    At der er hundeejere herinde der ikke kan se at deres hund er deres ansvar og at det ikke er i orden at andre skal belemres på nogen måde - aarrggh det fatter jeg simpelthen ikke!

    Kom med flere idéer og input, vi må kunne gøre et eller andet....


  • #25   30. mar 2014 Her hvor jeg går har jeg heldigvis (7-9-13) ikke rigtig oplevet nogle problemer med løse hunde. Men generelt kunne mange hundeejere godt bruge noget opdragelse, ikke kun dem der har løse hunde, men faktisk også dem med hund i snor. Jeg går pt. til hvalpetræning med min 4½ mrd gamle hvalp. her træner vi også lidt på det der med at gå rundt til hinanden og hundene må hilse PÆNT og videre. Min er så MEGET glad for andre og vil meget gerne hilse, så som regel når der kommer andre hunde, må jeg holde ham tilbage, fordi han VIL hilse. Det kan vi sådan lidt styre til træning, men når man så er ude på tur, så er der desværre mange der mener at hundene da selvfølgelig skal hilse, og bare kommer over. savner lidt den der med at spørge om de må hilse, eller i hvert fald at man måske uden så mange ord, har afklaret at det er ok. Har faktisk kun mødt en der har spurgt, og gud hvor var det dejligt, fordi jeg kunne pænt sig, om et øjeblik, og så prøve at få lidt kontakt med min, inden vi gik hen mod. Desværre røg min hvalps opmærksomhed hurtigt på den anden hund, så kontakten var ikke helt god (mellem mig og min hund), men hvor var det skønt med en hunde ejer der først spørger, og så respekterer og venter det øjeblik man beder om. Der altså ikke noget værre end når min står og "hænger" sig i selen, og jeg derfor helst er fri for han hilser, og folk så bare går over og hilser. For ja, det jo egentlig ikke når han *"hænger" sig, at han skal have lov at hilse, nej tvært i mod, så skal det helst være når han slapper af, men det kan så blive lidt svært. smiley
    Og ja selvfølgelig må min i de fleste tilfælde da have lov at hilse, det jo godt for socialiseringen, men det skal helst være under mine forudsætninger.
    Og ja, jeg indrømmer da også jeg selv glemmer at spørge, men som regel når jeg så heller ikke dertil, fordi jeg bare står stille og holder i mod, sådan at han ikke få noget ud (af mig) at sit trækkeri.

    Og ja selvfølgelig kan man risikere at hunden får revet så løs, eller at det lige er den dag, hunden glemmer hvad indkald er eller lign uheld. Men det mindste man kan gøre, er vel at vise noget ydmyghed, og undskylde. Og da i hvert fald ikke begynde at skyde skylden på den anden part. Og ja jeg må så nok indrømme, at hvis jeg var ude for at min får revet sig løs eller lign, nok også ville kunne finde på at råbe at han ikke gjorde noget, samtidig med at jeg prøver at få ham fanget igen. Men jeg ville samtidig også være undskyldende når jeg nåede ejeren, og så i øvrigt bare bede til den anden heller ikke gør noget, for min egen hunds skyld.


  • #26   30. mar 2014 Og nåre ja, det der med store hunde der er voldsomme for de små, er netop årsag til jeg prøver at holde mig fra at have min hund i hundeskov med store, ikke fordi de nødvendigvis er voldsomme, men simpelhent af frygt for at de måske er, og fordi jeg helst ikke vil risikere at min skal få en dårlig oplevelse. Så enten prøver jeg at finde et tidspunkt hvor jeg håber der ikke er så mange, eller også tager jeg en hundeskov for mig selv, hvis det er muligt selvfølgelig. (nærmeste "hundeskov" har 3 folde, så man har en chance for lidt ro for sig selv)

  • #27   31. mar 2014 KAn godt forstå det er er pisse træls med løse hunde og uansvarlige ejere, men vi kan desværre ikke opdrage på andre..

    Det hjælper så ikke en dyt at sparke og gemme sin hund, det gør bare det hele værre...

    Når det sker for Balder og jeg, slipper jeg Balder fri, og griber fast i halsbåndet på den anden hund i det den løber forbi...

    Det er ikke hundens skyld at ejeren er en idiot..!!


  • #28   31. mar 2014 Simone
    Jeg er bestemt ikke enig. Min hund skal om bag mig, så hun bliver skrærmet bedst muligt og det er det hun er allermest tryg ved. Andet vil jeg ikke byde hende og selv hvis jeg slipper hende så sætter hun sig bag mig.
    Jeg sparker gerne frem for at hive fat i en fremmed hund som jeg ikke kender eller ved hvordan den reagere hvis jeg gjorde. Jeg HAR set en mand blive bidt noget så groft ved denne metode, så nej tak.
    Labejeren stod KUN 4 meter væk og gloede bare. Han havde derfor selv rig mulighed for at hente sit forbandede kræ.

    Muligt det ikke er hundens skyld, men det er heller ikke min skylder, ej heller min hunds.


  • #29   31. mar 2014 God der er plads til forskællige holdninger.. smiley

    Men gud nåde trøste den der sparker ud efter min hund..


  • #30   31. mar 2014 Synes det er synd, Simone at du skriver sådan. For det får det til at lyde somom, at din hund ville kunne være løs og den ville kunne finde på at gå efter andre hunde.
    Jeg ville aldrig drømme om at tage fat i en fremmed hund jeg ikke kender. Spark og slag med evt line..og dyb tale med en meget bestemt stemme. Fatter en hund ikke det, kan man håbe på der er andre til at fjerne den ...Min største frygt er også mine hunde vil blive flænset. Jeg ville gøre hvad jeg kunne for at holde evt aggressive uopdragne hunde væk fra mine smiley


  • #32   31. mar 2014 Allergisk - nu har jeg ikke googlet det, men jeg vil egentlig gerne vide om den ældre mand hvis hund blev flænset, stod og råbte og skreg, og dermed, efter nogens mening selv opildnede til det der skete?
    Jeg tror ikke der er så mange ældre mænd der råber og skriger, så mit bud er at det gjorde han ikke...og han stod jo alligevel med en flænset hund der blev aflivet på stedet.
    Er dit råd så et godt råd?
    Jeg er fuldt ud klar over at det er bedst at bevare roen, og at mange spændinger mellem hunde kan gå gennem ejerne, men når en hund angriber min hund og den rent faktisk har lukket kæberne om ham, så gør jeg ALT hvad jeg kan for at få den væk.

    Hvis min hund nogensinde skulle vælge at løbe hen til en anden hund trods det jeg har kontrol over ham og han lystrer på indkald, så håber jeg dælme ejeren af den anden hund giver min hund et bette los i røven og beder ham om at skride hjem. Det er da kun en hjælp for mig og opdragelsen af min hund, at den anden vælger at skælde ud og så kan jeg fint rose min hund for igen at komme hjem til mig. Og min hund er MIT ansvar og jeg kan love for jeg ville være EN stor undskyldning hvis det nogensinde skete. Bare det, at hundeejeren med den løse hund vil være så storsindet at sige undskyld, så er jeg egentlig glad, for ja, vi kan alle lave fejl og uheld kan ske.

    Man behøver jo ikke gribe til unødig vold når der kommer en løs hund, så jeg forventer da ikke at der er nogen der voldsparker min lille 15 kgs hund der på ingen måde har en aggressiv fremtoning, ligesom jeg ikke kan se noget galt i at jeg giver en kæmpe 50 kgs vovse et los i røven lige inden den placerer tandsættet i min hund.
    Eller råber af den så den stopper op og lusker hjem - det tvivler jeg på der er nogen hund af den art, der tager skade af.

    De af jer der ser rødt hvis nogen sparker ud efter jeres hund, vifter den væk eller råber af den - få styr på den eller hold den i snor. Længere er den vel ikke....?


  • #33   31. mar 2014 Simone
    Så sørger du jo bare for at den ikke har mulighed for at løbe over til andre.

    Jeg sparker hvis jeg kan komme til det. Satme nej om jeg vil finde mig i løse hunde, der kommer farende. Får jeg sparket en hund, så er det ejeren af den løse hunds skyld.


  • #35   31. mar 2014 Det er kun godt at det ikke endte galt i mødet mellem din hund og Rotweileren, jeg tror bare heller ikke at den ældre mand kunne ha gjort hverken fra eller til for at hindre eller opildne Rotweileren i mødet med hans hund.
    Der kan være så mange faktorer spiller ind, måske var det anderledes fordi din var hvalp, måske var Rotweileren så forvirret selv at den ikke handlede så overilet som den gjorde tidligere, og jeg gætter også på at Rotweilerens ejer handlede noget mere resolut og overbevisende denne gang i forhold til forløbet lige forinden...

    Masser af gætterier -

    bare godt at der ikke skete noget med din hund, uanset.


  • #36   31. mar 2014 Louise H - sikke da noget bullshit at fyre af, men held og lykke næste gang du sparker en hund smiley

    Ps, min hund løber kun hen til hunde han kender rigtig godt, ellers gør han som på billedet, hvis han ser en hund smiley
    og hvis der kommer en dag hvor det ikke er sådan kan jeg kalde ham til mig ude problemer... smiley


    profilbillede
  • #40   31. mar 2014 Simone
    Lige over.


  • #41   31. mar 2014 Jeg har prøvet 3 gange hvor jeg måtte pille hunde af min hund, før han selv ture at sige fra så jo jeg har prøvet det før.. smiley

    Og Maiken T jeg stor du skal søge hjælp til at håndtere den der dømmende adfærd smiley
    Jeg har langt mere respekt over for hundene end ejeren, 100% og det skal aldrig gå ud over hundene at deres ejer er en idiot..

    jeg har vært med til at splitte en del hunde fra hinanden efter hånden, og fået fat en mindst lige så mange inden de er hoppet på min eller andres hunde.. igen jeg tænker på HUNDENE...

    Og ja jeg tænker på mig selv om min hund, derfor får han aldrig lov at hilse på folk med deres hund i snor..



  • #43   31. mar 2014 Ejer af...
    Lige præcis!


  • #48   1. apr 2014 og så kalder man sig selv hunde elsker, fy for satan !!!! smiley

  • #50   1. apr 2014 Man kunne evt smide den på internat i stedet for at banke hunden, der tydeligvis er misforstået og understimuleret af sin ejer, på den måde straffer man ejeren, uden at blive dyre mishandler...

Kommentér på:
Må bare ud med det -løse hunde

Annonce