{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.072 visninger | Oprettet:

Kamphund {{forumTopicSubject}}

Nu har jeg igen haft en diskussion omkring kamphunde og deres *farlighed*. Argumentet blandt tilhængere, er at det ikke er hunden, men deres ejere, der er skyld i aggressiviteten.
Men min mening er, at kamphunde er avlet frem til deres nuværende udseende og væremåde, gennem mange år og det vil kræve lige så mange år, at fjerne disse instinkter igen.
For lige at sætte instinkter i perspektiv, vil jeg fortælle en historie, om vores tidligere hund.
Rambo var en Tervueren, altså en belgisk hyrdehund.
Da han var cirka 2år,var vi på en gåtur, hvor han på en mark, fik lov til at løbe frit. Han legede sammen med en anden hund, mens hundens ejere og jeg snakkede. Pludselig var han væk over en bakke og jeg kaldte på ham. Efter noget tid, kom der en flok køer frem over bakken, med Rambo løbende i en vifte bagefter dem. Da køerne var godt 50 meter fra os, løb Rambo hen foran dem. Så lagde han sig ned, cirka midt mellem køerne og os.
Vel hjemme igen, ringede jeg til kennelen, hvor vi købte ham og fortalte historien.
Ud fra hvad de kunne se, tilbage i Rambos stamtavle, var der ingen hunde, der havde været brugt til hyrdehund, men fortalte også, at hyrdehunde instinktet, ligger dybt i begierne!

Derfor er der ingen, der skal overbevise mig om, at instinktet ikke ligger lige så dybt i en kamphund.
Den er bare ikke blevet *trigget* endnu!
Det er potentielt farlige hunde!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kamphund
  • #3   16. maj 2014 #2 Det er netop argumentet!
    Selvom der ikke er antydning af kamphund i opførslen, kan den pludselig ændre karakter!
    Russisk roulette på kamphunde facon!!!


  • #5   16. maj 2014 Jeg tror tit når man siger at det er ejer og ikke hunden man så netop mener at hvis ejer ikke vil eller kan sætte sig ind i hvilken slags hund man har. Så er det det bliver farligt.

  • #7   16. maj 2014 Man skal forstå sin hund. Fx ikke lukke "dræberhunde" sammen med andre dominante racer, så sker "det" nemlig. Det er altså heller ikke smart at lukke en hyrdehund løs i nærheden af køer ol.

  • #8   16. maj 2014 Det var i starten af foråret og jeg havde aldrig set køer på marken før.
    Det var først, da de kom over bakken, vi fandt ud af, de var der! smiley


  • #9   16. maj 2014 Jeg er af bondeslægt og ved den slags smiley

  • #11   16. maj 2014 Hvad fik Ginga til at løbe efter hare hjorte katte osv? Hendes "enorme vogtergen" smiley

  • #13   16. maj 2014 Det er lige præcist hvad mange af os herinde har plæderet for - en hund har medfødte egenskaber uanset hvor mange generationer der går før de "kommer i brug".


  • #14   16. maj 2014 Jeg er som udgangspunkt enig - men jeg mangler alligevel, at man engang imellem har en lidt mere nuanceret holdning til visse ting.

    Ja, instinkter kan hverken trænes, kysses ellers fodres væk - MEN de kan avles væk!

    I min optik er der forskel på en hyrdehund, der har bevaret sit instinkt, fordi ingen på noget tidspunkt har ønsket at fjerne egenskaben
    og så på f.eks. en amstaff, hvor der i en årrække i en bestemt linje har været arbejdet mod at fjerne f.eks. aggression mod andre hunde.

    Jeg ved, det som regel ikke falder i god jord hos de, der har set sig sure på div. kamphunderacer - men faktum er, at selekteret avl ændrer billedet over tid - og det gælder for alle racer. Arbejder man målrettet på at fremavle eller fjerne en egenskab, så vil det også ske med tiden - og så kan man råbe op at kamphunde er tikkende bomber på grund af deres egenskaber alt det, man vil, men i sidste ende afhænger det af, hvordan avlen har set ud.



  • #15   16. maj 2014 Kan du så udrede hvorfor der er jagthunde der er avlet i dekader KUN til udstilling der stadigvæk vil gå på jagt?
    De er fuldt ud i stand til at tage diverse prøver - måske minus markprøve da de ikke er bygget til det


  • #17   16. maj 2014 Netop Minion. Netop derfor kan vi avle "tilbage" med disse hunde og stadigvæk bevare hvad de oprindeligt er "designet" til

  • #19   16. maj 2014 Fordi der ikke er avlet målrettet på at fjerne et instinkt, som jeg allerede har skrevet. Det er forskel på at være ligeglad med en egenskab og så arbejde målrettet for at fjerne den.

    Kunne det ikke lade sig gøre at udvande egenskaber ved hjælp af avl, var det ikke muligt for mennesket at leve med hunde, på den måde vi gør i dag.


  • #20   16. maj 2014 Selvfølgelig kan det avles væk - spørgsmålet er på hvor kort/lang tid. Hvis ikke egenskaber kunne ændres via avl, ville alle racer jo ha' samme egenskaber som ulven.

  • #21   16. maj 2014 Se - det har jo ikke kun taget få hundrede år.
    Dårlige egenskaber kan du avle ind i bare 1 generation - men ud igen?
    Det er ikke bare sådan lige.


  • #22   16. maj 2014 Jeg har på intet tidspunkt sagt noget om, hvor lang tid det tager.

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.320
    #24   16. maj 2014 Nu møder jeg flere sch der aldrig vil kunne bruges som brugshunde. Her er det lykkes at avle alt mod og drift ud af dem over kort tid.

  • #25   16. maj 2014 Men Max, en schæfer er jo altså også en hyrdehund smiley

  • #26   16. maj 2014 Jeg mener som udgangspunkt, at 90% af alle "uheldige" episoder med hunde, er ejeren der har fejlet.
    Ikke ment på den måde, at der er pga af forkert opdragelse, socialisering mm, men mest pga, at ejeren ikke vil indse og acceptere hvad ens hund indeholder, og tage forholds regler derefter.
    Har man en "kamphund" lignende hund, ja så holder man hunden i snor og hegner sin grund ordentlig ind.
    Har man en hund med stærke jagt gener, så går man ikke løs i skoven, når vildtet har unger. Har man en vagtsom hund, så sørger man for, at nogen ikke går ind til den ved et uheld, ved at døren er låst, eller skilt på havelågen mm.
    99% af alle overfald sker fra løse hunde, og det er her jeg mener ejer har fejlet, og deres ansvar.
    Naturligvis kan gener avles væk, eller dæmpes kraftigt, men det kræver målrettet avl. Engelsk bulldog, mastiff osv er hunde med en drabelig fortid, men aggressionerne og drifterne er dæmpet voldsomt med tiden.

    Jeg ser ikke nogle racer som farlige i sig selv, men potente racer med en uansvarlig/uvidende eller bare en dum ejer, det kan blive farligt.
    Jeg vil hellere have en nabo med en pitbull, som han altid holdte i snor og evt mundkurv, og har hegnet grunden ordentlig ind, end have en uansvarlig narkoman til nabo med en rottweiler, som bare får lov at løbe løs.

    Det største problem med kamphunde racer er, at de har en tiltrækning på stupide ejere. Alt for mange vælger dem pga "musklerne" eller deres rygte, frem for at vælge dem efter deres gode egenskaber som familie hund, og så må have dem med visse forbehold, så man ikke ender med at være en del af en kedelig statestik.. De fleste der køber disse hunde, vil hellere vide hvor store forældrene er, fremfor hvilket sind er er avlet efter.

    Der bør være plads til alle racer i Danmark, men især kamphundene skal være niche racer for kendere, og ikke et modefænomen som nu, og det er grunden til alle problemerne.

    Desværre er dumhed og uansvarlighed ikke noget man kan lovgive imod, og derfor har vi nu fået en hundelov med forbud mod visse racer, også selvom den måske ikke virker særlig godt.


  • #27   16. maj 2014 Med alle de der bliver bidt ihjel af Pitbull er jeg slet ikke i tvivl om det ER racen.
    De står immervæk for en meget stor procentdel af alle overfald - familiehunde - servicehunde osv - indgår i statistikken.

    http://nyhederne.tv2.dk/udland/2014-05-16-usa-denne-hund-er-den-farligste-mennesker?nidk


  • #28   16. maj 2014 En kamphund er ikke en speciel race, da alle hunde med den "rigtige" træning kan gøres til en kamphund.

    Jo, Pitbull er en race, men i mange lande også bare en massebetegnelse for korthårede, muskuløse hunde. Jeg har endvidere læst, at Pitbull'en (hvis den er skarp) er skarp over for andre hunde, ikke mennesker.

    http://www.care2.com/causes/heres-what-pit-bulls-are-really-bred-to-do.html






  • #29   16. maj 2014 Natravn det er simpelthen noget vås...
    Min puddel bliver satme aldrig en kamphund, uanset hvor meget jeg prøver!

    Angstbider, udfald mod andre hunde og mennesker, ja.. Men han får ALDRIG modet og kamp iveren som fx en pit bull...


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.320
    #30   16. maj 2014 den Danske kæmpe. Der hvor jeg vil hen er at man godt kan avle tænding og mod væk. Gør man det er der vil ikke meget kamphund tilbage. Jeg kender ikke en eneste der bruger deres Sch til at hyrde i dag. At en hund løber efter og småbider er ikke det samme som at der er egnet til at hyrde.



  • Anna Maria
    Anna Maria Tilmeldt:
    jan 2014

    Følger: 1 Svar: 3
    #31   17. maj 2014 Hvis man skulle mindske "kampgenet" i muskelhundene, så ville det tage mange generationer, der forudsætter en meget restriktiv avl. En sådan avl ville aldrig kunne lade sig gøre herhjemme, ikke med alle de hunde der bliver ulovligt importeret og alle de amatør opdrættere, der mener at de har fuldstændig tjek på kontrol af egenskaber.
    Når de er som de er i dag, så er det jo fordi man har avlet på den hund der vandt kampen og ikke den der tabte. Og selv om man blander andre racer ind i Pitt bulls, så er det som regel med racer der besidder en byttedrift (terrier og bulldog). Så den avl er ikke for, at mindske "kampgenet", det er at erstatte det med et andet "kampgen".
    Disse hunde er ikke egnede til at være i "fri" handel.
    Så ved at have en forbudsliste, så forhindrer man faktisk, at mange af disse hunde ender på internater og efterfølgende aflives, fordi de bliver for stor en mundfuld for en uerfaren ejer.
    Når man ser tilbage på 2008/2009, så vil man kunne erindre at mange af disse hunde netop endte på internater, hvor man ikke havde så let ved at omplacere dem igen. Vi havde et meget højt antal af aflivninger på netop disse racer. Så hvis man virkelig holder af disse racer, så er forbuddet den eneste vej. Forbuddet forhindrer, at mange af disse hunde ender i de forkerte hænder og som bliver aflivet når ejer ikke magter dem efter kønsmodning.


  • Anna Maria
    Anna Maria Tilmeldt:
    jan 2014

    Følger: 1 Svar: 3
    #33   17. maj 2014 Ja, men det kan kun foregå med en målrettet og restriktiv avl og det er svært, når så mange mennesker lystigt importerer hunde fra bl.a. Østeuropa.

  • #34   17. maj 2014 Så skal man også have i tankerne, at bidet fra en *kamphund* er avlet meget kraftig og at hvert fald nogle racer, ligefrem låser i bidet og giver ikke slip igen.
    Hvis garderen, der blev bidt i benet, af den royale gravhund, i stedet for var blevet bidt af en sådan kamphund, havde han måske mistet benet!
    I alle hunde racer, kan der være bidske eksemplarer, men der er stor forskel på, hvor meget skade de forvolder!!


  • #35   17. maj 2014 Garderen var heldig. Var det en "kamphund", ville benet have været rykket af helt oppe i hofteskålen. Sådan fungerer et låsbart mundtøj. Så det!

  • #37   17. maj 2014 smiley

  • #39   17. maj 2014 Der er ingen levende mennesker i dag, der kan få glæde af en *kamphund* race, der gennem avlsprogrammer er afrettet, så kamp generne er væk.
    Vi skal mange generationer ud i fremtiden, hvis det overhovedet kan lade sig gøre.
    Hunden som husdyr er omkring 13.000 år gammel og der er vel avlet forskellige brugsmønstre, lige siden!!
    Det er derfor uhensigtsmæssigt, at overhovedet prøve at ændre disse hunde!


  • #40   17. maj 2014 Der er næppe meget kamphund over en engelsk bulldog længere....


  • #42   17. maj 2014 Stærkt, Vark! Den slags kramper er der sgu mange af herinde smiley

  • #45   18. maj 2014 Det nytter ikke noget, at fraavle disse racer, deres kampgen, for det bliver ikke samme hund og det tager desuden mange generationer, overhovedet at ændre dem!
    Der skal ikke avles videre på dem!!


  • #53   18. maj 2014 Et "sovende" gen hos både hanhund og tæve, kan sagtens give hvalpe, med aktivt gen.
    Ligesom sygdom kan arves, fra ellers ikke syge forældre!
    Eneste måde at stoppe det, er at stoppe racen!!


  • #55   18. maj 2014 Har aldrig hørt, det skulle være et problem.
    Og ængstelige hunde, findes vist i alle racer!! smiley


  • #58   18. maj 2014 Lige for at slå det fast, så er der ikke et forbud imod "kamphunde".
    Der er kommet et forbud imod 13 racer, hvorfra de fleste er vogtere/hyrdere, og så 3-4 kamphunde racer. Det burde vel nærmere hedde vogter forbud frem for kamphunde forbud smiley
    Nå men anyway, så er der stadig lovlige "kamphunde" racer at vælge imellem.
    Så "kamphunde" forsvinder ikke ved at overholde loven, eller lade dem uddø osv.


  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #59   19. maj 2014 Gert H jeg synes du skal kontakte en bruger herinde der hedder Lisa B. Hun ved rigtig meget om kamphunde, sepecielt er hun meget inde i racen staffordshire bull terrier.

    http://www.hundegalleri.dk/forum/Generel-diskussion/569733-kamphunde_moden#newest

    I denne tråd videregiver hun noget af sin ekspertviden.


  • #62   19. maj 2014 En ret vigtig detalje i kamphunde snakken er at de fleste ikke aner hvad game-stock pitbulls i virkeligheden er avlet til. den er avlet primært til stor kærlighed til mennesker(med enkle manbiter undtagelser som der ofte ses skævt til, men nogle blev ace og brugt i avl desværre), gamenss eller viljestyrke om man vil. det er denne egenskab der ses når en hund ikke slipper sit bid trods modstand og den ikke er trænet til at slippe på kommando. og selvfølgelig skal der ej forglemmes avlen mod en stor loyalitet til ejeren. aggression har på intet tidspunkt været et mål i avlen. Pitbulls der blev champions, multi champions og ace begik sig også på udstillinger og på gaden. En sådan hund kan ikke stilles op side om side med andre hund eller færdes på gaden hvis den var aggressiv. når dommeren stopper en kamp og dogmens tager hundene, så skifter hunden fuldstændig karakter og bliver nærmest rolig trods hundene står med meget kort afstand til hinanden, af de hunde som selv kan stå på benene efter. disse ting karakterisere sig udelukkende for gamestock pitbulls og ikke jagt/cathingdogs som ikke kan sammenlignes. der findes klip af hundekampe på netter hvor overstående adfærd ses. Vil man udtale sig om pitbulls bør man også kende til dette. Jeg er selvfølgelig enig i at det som en hund er avlet til ikke er noget som lige kan pilles ud af den over en kort periode, men ikke sagt at racen ikke kan præges kraftigt på kort tid. Bare se på de rigtige schæfere og belgier som er formidable værktøjer for politi og militær og som jeg nu ikke vil forbinde med fårehyrdehunde. Det er avl som kun har været præget i lidt over 100 år.

Kommentér på:
Kamphund

Annonce