{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
844 visninger | Oprettet:

Mikkel S
Mikkel S
Tilmeldt:
30. jun 2014
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 8

Foder til en 4 måneder gammel Dobermann {{forumTopicSubject}}

Hej med jer.

Jeg får en 4 måneder gammel Dobermann han hjem inden for 7-14 dage.

Jeg tænkte på om det evt. var nogle der kunne hjælpe mig lidt på vej mht. til foder. Jeg har efter en del research besluttet at jeg vil fodre min hvalp med Orijen hundefoder, og senere skifter over til BARF.

Mit spørgsmål går på om jeg skal købe den der hedder Orijen Puppy LARGE eller bare en almindelig Orijen puppy? En dobermann bliver jo max. 41-45 kg tung når den er fuldvoksen. Er det tilstrækkeligt til at den kvalifcerer sig til at blive fodret med LARGE-varianten?

Jeg syntes desuden at det er ÉN stor jungle at købe ind til en hvalp. Der er jo utrolig meget at vælge imellem. Har I nogle forslag til hvilket legetøj, godbidder, længden på linen osv jeg skal investere i?

Jeg har besluttet at hvalpen skal have seler og ikke halsbånd i begyndelsen af dens liv, hvor den ikke er trænet til ikke at trække. Når den en gang er trænet til at gå ved siden af mig, vil jeg overveje halsbånd.

Vh

Mikkel S.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Foder til en 4 måneder gammel Dobermann
  • #1   30. jun 2014 Tillykke med hvalpen. Når man læser om Orijen foder så burde puppy large passe til en 40-45 kg's udvokset hund. Jeg ville dog imidlertid være en lille smule tilbageholdende pga det meget høje proteinindhold. Det er jo en af de racer hvor man skal passe lidt på at de ikke vokser for stærkt. Da jeg fik min doberhvalp anbefalede opdrætteren at fodre med voksenfoder. Jeg valgte dog at fodre med Tholos hvalpefoder til store racer, der svarede meget godt energi- og næringstofmæssigt til det foder opdrætteren anbefalede. Min har vokset jævnt og er ikke 'eksploderet' rent vægtmæssigt (har set nogen der voksede med over 1 kg om ugen de første 16 uger !). Min lå på 500-700 gr vægtøgning om ugen. Hun har fx ikke lidt af vokseværk og er nu 2 år gammel en pæn lille tæve på 30 kg. Jeg vil forvente 1-2 kg yderligere inden hun er helt færdigudviklet. Hvordan det så 'ser ud' indvendigt bliver spændende - hun har fået taget HD og AD billeder idag smiley Umiddelbart ser det pænt ud, men nu må vi se hvad DKK's bedømmere siger.

  • #2   30. jun 2014 Jeg har selv fodret med Orijen og er nu gået over på BARF.

    Orijen er et super godt foder, og jeg vil til hver en tid anbefale det som tørfoder. Til gengæld vil jeg sige, at BARF som vi kører på nu, er endnu bedre smiley
    Jeg synes bare, at du skal købe Orijen Adult. Der er sjældent forskel på indholdet, på de forskellige poser, om det er hvalpefoder eller voksenfoder.

    Men uanset, så husk at fortsætte med det foder hunden får nu i den første tid, og kør så langsomt over på der nye foder.

    Og tillykke med den nye ven smiley


  • Mikkel S
    Mikkel S Tilmeldt:
    jun 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 8
    #7   2. jul 2014 Mange tak for hjælpen alle sammen.

    Jeg har købt 26 kg foder. Hvor længe holder det? Bare sådan cirka smiley


  • Mikkel S
    Mikkel S Tilmeldt:
    jun 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 8
    #12   3. jul 2014 Tak til jer der har givet mig et brugbart svar. Jeg takker ydmyget.

    - Først og fremmest så skal han ikke adopteres, så slap du bare helt af Birgitte, jeg har læst op på lektien.

    Derudover bor jeg ikke i inde København, men i en lille stille by, med masser af grønne arealer. Jeg syntes personligt ikke at en race som Dobermann hører til inde i byen.





  • #15   4. jul 2014 Mon ikke TS er igang med at importere en kuperet dober fra udlandet og det er derfor den er 4 mdr gammel smiley


  • Mikkel S
    Mikkel S Tilmeldt:
    jun 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 8
    #16   4. jul 2014 jeg ved heller ikke hvad Birgitta læser smiley

    Jeg får min hund hjem i næste uge. Og ja det er en kuperet hund fra udlandet smiley


  • Mikkel S
    Mikkel S Tilmeldt:
    jun 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 8
    #17   4. jul 2014 Og nej Birgitta. Og hvis du mener en 4 måneder gammel hund er for gammel til at skifte hjem, så har du da i hvert fald misforstået noget meget vitalt.

    Jeg syntes desuden at 8-10 er lidt for tidligt at fjerne hvalpen fra dens moder.
    Personligt syntes jeg 12 uger er passede som MINIMUM!


  • Mikkel S
    Mikkel S Tilmeldt:
    jun 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 8
    #18   4. jul 2014 En hurtig google søgning: http://www.dobermantalk.com/puppy-corner/42456-4-months-too-old.html

    Overstående link indeholder udtalelser fra personer der rent faktisk HAR haft en dobermann smiley


  • Mikkel S
    Mikkel S Tilmeldt:
    jun 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 8
    #20   4. jul 2014 Altobello i Serbien.

    En rød hanhund. Glæder mig sådan til at få ham hjem i næste uge. smiley



  • Mikkel S
    Mikkel S Tilmeldt:
    jun 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 8
    #21   4. jul 2014 Mange mange tak. Det vil jeg gøre løbende, hvis der skulle opstå noget.



  • #23   4. jul 2014 Mikkel jeg synes så at det optimale er at få hvalpen 8 uger gammel. Fra 8-12 er hvalpen allermest åben overfor nye indtryk og den har ikke rigtig nogen frygt endnu. For mig er det det meget vigtigt at have hvalpen i den periode, så den kan blive præget til det miljø den skal leve i resten af livet. Der lukkes et vindue når de bliver 12 uger. Men dermed ikke sagt at en hvalp ikke med success kan skifte hjem når den er ældre end 12 uger - det sker jo faktisk ret ofte og det er trods alt sjældent at det ikke bliver en success smiley Men altså min dober var i den grad klar til at møde verden da hun var 8 uger og jeg tør da ikke tænke tanken om at de alle 8 skulle være blevet hos opdrætter, der så skulle have startet træning + socialiseret 8 stk turbobrugshunde smiley
    Husk at vi er flere doberejere herinde der gerne er klar med gode råd til nye doberejere, da vi jo vil vores fantastiske race det bedste.


Kommentér på:
Foder til en 4 måneder gammel Dobermann

Annonce