{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.453 visninger | Oprettet:

Forvirret {{forumTopicSubject}}

Hej alle.

Jeg var i havnen idag med min 12 ugers hvalp.
Jeg havde hende i snor og halsbånd og en dame stopper mig og spørger om "hvad grunden er til at jeg har sådan en lille hvalp i halsbånd, når man kan bruge sele". Hun ruller uforstående med øjnene, da jeg siger at Fella går pænest i halsbånd og jeg generelt bedre kan styre hende på den måde.
Hun snakker efterfølgende til mig, som om jeg ikke aner en bjælle om hunde og at det var meget forkert, det jeg har gang i.

Nu vil jeg lige høre jer ad.. Det skader vel ikke at gå med halsbånd? For Fella trives fint med det, men damen var vildt nedladende..

Mvh Tine


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Forvirret
  • #4   27. jul 2014 jeg har nu altid brugt sele til mine hunde simpelthen fordi det er langt mere skånsomt for hunde hvis den skulle kunne finde på at trække eller af andre grunde blive udsat for ryg i linen.

    Trækker hunden aldrig er det jo sådan set lige meget om hunden får i halsbånd, sele eller alt muligt andet - men trækker hunde ville jeg til hver en tid vælge det mest skånsomme indtil den har lært aldrig at trække...

    Men hvad man bruger er nok meget smag og behag - Jeg er LANGT mest til seler og har brugt dem til alle mine hunde.


  • #6   27. jul 2014 Hvis hunden ikke trækker i halsbåndet, så er det lige så skånsomt som en sele..
    Hvis hunden trækker kan det trække i nakkehvirvlerne eller skade musklerne i om halsen på hunden.
    Så lær du bare din vaps at gå pænt. Så er der intet tilbehør der skader den.
    Jeg foretrækker halsbånd da det slider pelsen mindre. Men Jeg vil ikke udelukke jeg ville købe en sele til en hvalp.


  • #7   27. jul 2014 Jeg oplevede lidt det samme. Fik nærmest en skideballe af en fremmed mand fordi jeg havde lucky I halsbånd, for jeg brækkede nakken på ham osv osv. Prøvede at forklare ham at han var for lille til at kunne passe nogen af de seler de havde en de dyrebutikker der var I omegnen, og derfor blev nød til at have halsbånd på indtil han blev stor nok.

    Behøver jeg at sige at jeg gik grædende hjem. Det var bestemt ikke sjovt at høre på at jeg brækkede nakken på min lille hund, når jeg netop faktisk gik op I sele men bare ikke kunne finde en ordentlig han kunne passe. Han fik selvfølgelig en sele da han blev stor nok.


  • #8   27. jul 2014 jeg gik nu med to newfer i sele - den ene vejede 56kg den anden vejede 72 - det var intet problem. Det er som du selv skriver ikke halsbåndet eller selen der skal lære hunden at gå pænt men ejerens evner.

    har man en hund som trækker kan dette sagtens skade hunden også selv om han ikke selv trækker tilbage i snoren - dette er allerede undersøgt grundigt at dyrlæger mm. i Sverige.


    profilbillede
  • #9   27. jul 2014 Jeg havde en sele til Fella. Da hun fik den på, smadrede hun derud af og lagde et gevaldigt tryk på skuldrene. Men så snart hun fik halsbånd på, slappede hun af. Så halsbånd er vel det rigtige for hende.
    Dog har jeg tænkt mig, at hun skal lære at være i sele senere hen, til når vi er på camping mm, så hun ikke behøver at have halsbånd på hele dagen


  • #11   27. jul 2014 Jeg vil til enhver tid fortrække sele,har fået at vide af hunde træner og dyrlæger at det er det bedste at gøre for sin hund at bruge seler, jeg syntes også man kan se det at det er meget mere behageligt for hunden at have sele på selvom den ikke trækker,lille som stor hund..

  • #12   27. jul 2014 Man skal bruge det, der fungerer bedst for en selv og ens hund.

    Jeg droppede sele på Laika, da hun forstuvede skulderen. Så gav det lidt sig selv, at hun ikke kunne have sele på...
    Og så gik vi ikke tilbage igen, da hun egentlig trives bedre med halsbånd.


  • #13   27. jul 2014 Holger og Viggo - Fella synes ikke at selen er mere behagelig. Hun stresser med den på smiley

  • #14   27. jul 2014 Det er bare et spørgsmål om tilvending..Men det er jo dit valg,vi kan jo ikke spørge hunden?

  • #15   27. jul 2014 Hvis jeg giver mine sele på og de begge skulle finde på at trække i samme retning, så er jeg godt nok ked af det, men så ligger jeg vandret bagefter. Jeg ville ikke være i stand til at holde dem.
    Det ville jeg tilgengæld med et halsbånd (det er nemlig sket smiley )

    Mine trækker normalt ikke, men jo, det kan da hænde at de (mest Gaia) får trukket.

    Reiki hader selen -finder jeg den frem er han den der er gået. Jeg trænede det med ham da jeg fik ham, men uden effekt, og jeg blev enig med mig selv om at det sgu var synd han skulle være så ked af det hver gang vi skulle ud, når nu han ellers nød turene
    Gaia er sådan set ligeglad med hvad hun har på. Pt går hun med sele efter en grim omgang lungebetændelse mm hvor hun dårligt har kunnet få vejret. Tænkte at så var sele nok rarere.
    Men jeg mangler kontrol med selen, og hun går fuldstændigt i "kampvognsmode" hvor hun bare buldrer derudaf uden mindste hensynstagen til stram snor mm... Det gør hun ikke med halsbånd.

    Hvis hunden går pænt er det fuldstændigt ligegyldigt om man bruger det ene eller det andet -der kan jo ikke laves skader med et halsbånd, hvis ikke der er træk i snoren.
    Omvendt er en sele altså heller ikke helt "uskyldig" -der er dælme langt mellem de seler der yder et helt lige træk, osse når hunden måske trækker mod en af siderne fremfor ligefrem... og skævt træk ved skulder/ryg er heller ikke sundt


  • #16   27. jul 2014 Sele betyder træk for vores hunde, derfor går vi naturligvis med halsbånd.
    Vælger man et bredt halsbånd, som dækker min. to nakkevirvler, fordeles trækket bedre, hvis hunden skulle trække lidt.


  • #18   27. jul 2014 Jeg bruger sele til min den lille Men hun har den kun på når vi går tur Men nu hvor hundene skal til byen at bo, har jeg tænkt at hun skal ha en lille tynd halsbånd på med navneskildt Fordi jeg er bange for, at selen skal nave hende ,hvis hun skal ha den på hele tiden smiley

  • #19   27. jul 2014 Maiken - hun går pænt fordi vi har trænet det meget. Intet andet. Hun var bare ekstremt hurtig til at fatte det.

  • #22   27. jul 2014 God læselyst smiley

    (link fjernet)


  • #24   27. jul 2014 Jeg var for nylig til foredrag med en hundekiropraktor som fortalte, at han oplevede lige så mange skader pga forkert brug af seler som på grund af halsbånd. Det var bare nogle andre knogler (og muskler), der fik skaderne.

    Mine egne hunde har kun sele på når de går spor og det har jeg ikke spor dårlig samvittighed over.


  • #26   27. jul 2014 Maiken -alternativt har man givet sig tid til at lære hvalpen at gå pænt inden snoren kom på.

    Der er mange måder at lære hunden at gå pænt på. Og jeg kender da nogen stykker som ganske enkelt ikke har snor på hunden før den har lært at følge pænt med ved siden af. Så når snoren kommer på, er den sådan set bare et håndtag eller sikkerhedssele om man vil.
    -men det er self ikke muligt hvis man bor i en by og er nødt til at lufte blandt andre mennesker fra start.

    Reiki blev i øvrigt luftet i sele ved sin første ejer og var ikke vandt til luftning i halsbånd da jeg fik ham, så her var det heller ikke erindring om et ubehag der fik ham til at gå pænere med halsbånd.
    Personligt tror jeg bare aldrig han har været tilpas med selen, og at han derfor går pænere med halsbånd.


  • #29   28. jul 2014 Allergisk *Nu som "Hundestirren" Version 2.0 :)Vis profil

    at din hun trækker i selen har jo som sådan ikke meget med selen at gøre - men indlæring at gøre - din hund har lært at det kan betale sig at trække i den og ikke i halsbåndet.

    Min egen hund Salik er trækhund og når han får sin træksele på og bliver spændt foran en cykel skal jeg da lige love for at han trækker i den sele. Dette er fordi han lært det kan betale sig. Derimod trækker han ikke i sin gåsele fordi han har lært at lade være. Det handler altså om indlæring og ikke om hvilket udstyr man kommer på hunden.

    Men jo hvis man har en hund man rent faktisk ikke fornår at træne så man har den under kontrol og desuden heller ikke kan holde i fx en sele - så har man naturligvist et ansvar for at træne den så man kan eller tage andre forholdsregler så man kan holde den...

    Som sagt gik jeg ALTID med min Newfoundlænger i sele og jo han var størrer end en Rottweiler men jeg havde naturligvis min hund under kontrol og har derfor ikke brud for at påføre ham halsbånd for at kunne holde ham.

    Når jeg går med mine 5 hunde sammen har de alle 5 også sele på (også når vi har min venindes OEBer med (som også er i sele)... Mine hunde er trænet til at være under kontrol så det behøver jeg ikke et halsbånds hjæp til.

    Men som sagt har man en hund som ikke trækker (og det træner man den vel til ikke at gøre) så ser jeg sådan set ikke noget forkert i at bruge halsbånd hvis det er det man vil.


  • #31   28. jul 2014 det kommer lidt an på hvad du mener med gå pænt - om det er gå uden at trække elller gå på venstre side.

    Er det gå uden at trække så ville jeg benytte metoden med at stoppe op når snoren bliver stram og så vente til snoren bliver slap igen og din hvalp tager kontakt til dig og så først derefter gå videre. PÅ denne måder lærer din hvalp at stram line betyder man ikke lige kan komme videre før den bliver slap og altså at lade være med at trække. Det er vigtigt at du er konsekvent og stopper hver gang linene bliver stram og ikke kun 9 ud af 10 gange. Ellers er der en risiko for at din hvalp istedet lærer at bare den bliver ved med at gå ud i stram line mange gange nok så lykkes det til sidst at komme frem - og det var jo ikke det du ønskede at lære den...

    En anden metode (som kan kombineres med den første) er fx at lige inden snoren bliver stram og så dreje og gå den modsatte vej - på den måder lærer din hvalp at blive mere opmærksom på dig under gåturen.

    Hvis det er at gå på plads du mener (ved din venstre eller højre side) så ville jeg bruge klikker til at lære din hvalp dette. Så til en start ville jeg lære hvalpen klikkeren. Når den kan dette ville jeg guiden den (med en godbid) til at følge dig i pladspossitionen når du går og så klikke og forstærke når den gør dette. Del øvelsen op i mindre sektioner og klik på denne måde for små fremskridt frem for en perfekt udført øvelse... Det er ikke sikkert det er du behøver at guide hvalpen meget - mange hvalpe er også meget glade for en del frishaping men var opmærksom på om det bliver for svært for hvalpen og den derfor bliver frustreret - det er ikke hvad vi ønsker så hellere guide den lidt smiley

    Håber dette gav mening ellers uddyber jeg naturligvis gerne.


  • #32   28. jul 2014 Så længe du tager hensyn til at bruge det skånsomt så synes jeg det er SUPER, at du mens hvalpen er lille, træner at gå pænt med halsbånd.

    Rigtig rigtig rigtig mange har problemer med trækkende hunde når de bliver ældre, fordi de ikke har fået det indlært mens hunden var mest modtagelig for læring.

    Sele giver ikke mening for mig. Det er til hunde der trækker og hvor ejeren ikke har styr på dem eller smider en flexline i dem og lader dem flyve rundt i den ...

    Se ... Det er så MINE fordomme der spiller ind :o)

    En sele for mig er kun som træk eller som sikkerhedssele i bilen :o)


  • #34   28. jul 2014 Det er jo din holdning at store hunde ikke skal have sele på fordi de pludselig kommer ud af kontrol. Sådan har jeg bestemt ALDRIG oplevet det og jeg har trods alt gået med stor hund i sele siden 1997 og jeg har ALDRIG ikke kunnet holde mine hunde. Du beskriver en problematik jeg simpelthen ikke kan nikke genkendende til. Mine hunde er desuden trænet til at gå ordenligt også selv om de ser et dyr fx De har netop lært at vil de frem så dur det ALDRIG at trække så derfor bakker mine hunde typisk to skridt bagud når de meget gerne vil hurtigt frem...

    Desuden er ingen af mine hunde skamtrænede - så kender man mig bestemt meget dårligt. Men de er trænet til ikke at skulle springe frem hverken efter vildt, andre hunde osv. Skulle min hund af en eller anden grund finde på at trække voldsomt frem er jeg sikker på at jeg kan holde ham - det er nemlig sket at jeg har skulle gå med ham i sin træksele hvor han sådan set ikke laver andet end at springe frem og trække meget hård og ja han trækker hårdt men selvfølgelig kan jeg da holde ham det kan jeg naturligvis også når han går spor og også her har stramline

    Men ja vi er forskellige som hundeejere og har forskellige holdninger og fred være med det. Mine hunde får lov at beholde deres seler på.


  • #35   28. jul 2014 når hunden holder et konstant træk er man desuden som ejer forberedt og er man dette kan de fleste raske voksne mennesker godt holde en stor hund som trækker. Selvfølgelig vil hunden kunne holde et hårdere træk i en sele end i et halsbånd. Og har man en hund som holder et sådan konstant træk så kan jeg godt forstå den er svær at holde i en sele. Men så synes jeg nu også man burde sætte ind med gå uden at trække træning da det bestemt ikke er sundt for hunden at gå sådan i udstyr som ikke er skabt til det.

    Men ja et pludseligt hårdt ryk kan man ikke altid være forberedt på og selvfølgelig vil hunden så kunne rykke sig løs så - Hunden kan imidlertid rykke lige så hårdt frem i selen som i halsåndet ( men kan ikke holde sammen hårde ryk) så her bude det altså være hip som hap om hunden har sele eller halsbånd på (bortset fra at halsbåndet vil belaste hunden mere end en god sele vil)


  • #37   28. jul 2014 enig - kan man ikke holde sin hund og har man en hund som smutter fra en har man selvfølgelig pligt til at bruge de remedier (og i aller højeste grad træning) der skal til for hunden ikke er til gene for sine omgivelser.

    Men som sagt der er ikke selens skyld at man ikke har styr på sin hund i første omgang - det er manglende eller for dårlig træning... Jeg vil kunne kontrollere mine hunde som følge af reel ordentlig træning, socialisering og relationer og ikke de remedier jeg kommer på min... I den klub jeg på et tidspunk var meldt til var der et helt hvalpehold som alle kunne holde deres hunde og hvor alle hunde gik pænt (fordi alle gik med en meget smald kvælkæde helt oppe i nakken af hundene) Dette giver jeg intet for - og det endte da også med en labradorhvalp fik en del skader efter dette.

    Som sagt jeg vil kunne kontrollere mine hunde som følge af træning og ikke hvilke remedier jeg kommer på dem...


  • #38   28. jul 2014 Chiva går med halsbånd. Hun trækker ikke i snoren, når hun går. Derfor har jeg valgt at hun sagtens kan bruge halsbånd imens hun vokser.
    Vi ønsker dog at købe hende en sele, når hun er fuldt udvokset, da jeg synes det ser pænt ud smiley

    Men forstår ikke hvad der er galt med halsbånd (hvis altså hunden ikke trækker, for så må den da få dårlig nakke smiley ).


  • #39   28. jul 2014 CMP: TS gør vel også netop noget rigtigt ved at træne sin hund mens den er allermest trænbar?
    Hun vælger så at bruge halsbåndet til dette fordi det er det der pt. passer bedst ind i det behov hun har i forhold til gåture med sin hund ...

    Det er vel kun supergodt.

    At smide en sele på hunden, hvis ikke dette er hvad der bedst vil fungere for TS's måde at holde hund på .. er da åndsvagt hvis det er for at stille andre tilpas?


  • #41   29. jul 2014 Sanne M, Kradsebørsten og hundehvalpens moar smiley
    enig - det lyder meget fornuftigt.

    Allergisk *Nu som "Hundestirren" Version 2.0
    stoler man så lidt på sin hund at man for det første ikke kan holde den og for den andet ikke stoler på den ikke river sig løs, angriber og bider en anden hund ihjel eller andet så mener jeg bestemt ikke man er nativ men har et problem..
    For stoler man så lidt på sin hund hvordan søren kan man så argumentere for at have den fri nogle som helst steder - det kan jo pludselig reagere uhensigtsmæssigt og løbe væk og bide en hund ihjel -eller et barn. Og hvad med hunden der hjemme - kan man stole på den der så? Eller kan man simpelthen ALDRIG stole på hundene så?
    Jeg har haft hunde siden 1997 og ALDRIG har nogle af dem revet sig løs så jo jeg stoler både på dem og på min egen formåen her. Præcist som jeg også stoler på dem når jeg har dem frie og som jeg stoler på dem her hjemme osv. Man ja vi hundeejere er bestemt forskellige


Kommentér på:
Forvirret

Annonce