{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.527 visninger | Oprettet:

Hvad kan en 10-ugers hvalp? {{forumTopicSubject}}

Hej HG!

Jeg har lige siddet og beundret vores snart 10 uger gamle golden retriever, og er kommet til at tænke på, hvor meget der egentlig er sket siden, vi hentede hende for ikke engang to uger siden, og hvor utrolig hurtigt sådan en lille størrelse lærer at færdes i et helt nyt miljø.

I den forbindelse synes jeg, det kunne være sjovt at høre, hvad en "standard" hvalp på 10 uger kan? Her tænker jeg ikke kun ift. kommandoer, men også ift. den almindelige hverdag.

Vores lille vaps kan:

Gå pænt i snor
Forstå betydningen af "nej" som "stop hvad du laver og se på mig"
Komme når man kalder
Sit
Være alene
Lade være med at jagte katte
Forstå at man skal besørge udenfor ("holdbarheden" er selvfølgelig ikke i top, og der sker stadig uheld, men det grundlæggende princip er forstået)
Holde sig om natten
Omgås høns
Være sammen med (gode og fornuftige) voksne hunde
Underholde sig selv
Køre bil
Være med på kontoret uden problemer
Være med i stalden
Møde andre mennesker og børn på en fornuftig måde uden at ryge i "OMG-HVOR-ER-DET-AWESOME-AT-MØDE-DIG-JEG-KAN-JO-SLET-IKKE-STYRE-DET" gearet

Vores anden hund på nu to år var i samme alder noget længere fremme med nogen ting og knap så langt med andre ting.
Forskellen på de to ligger især ved, at den "gamle" var meget mere rolig, blød og eftertænktsom, hvilket enormt hurtigt blev ekspert i dagligdagens rutiner og regler, men ikke så hurtig til at blive tryg ved nye ting udenfor hjemmet.
Vores nyeste skud på stammen er modsat: Hun er voldsomt eventyrlysten med kæmpe gå-på-mod, så hun suger nye oplevelser til sig, men er en lidt større udfordring at lære den rolige del af tilværelsen hjemme i stuen.

Lad mig endelig høre jeres erfaringer med hvalpesocialisering - Det er altså imponerende, hvor meget de kære krapyler formår at suge til sig hver eneste dag!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad kan en 10-ugers hvalp?
  • #3   14. mar 2016 Tak for dit svar!
    "Standard" er også sat i "" af en årsag - Det er jo altid individuelle og racerelaterede forskelle.
    Derfor synes jeg dog stadig, det er interessant, at få en fornemmelse af, hvad der er normalt for en hvalps mentale udvikling. Både fordi jeg til stadighed kan blive imponeret over, hvor meget sådan et nyt væsen kan suge til sig på meget kort tid, men også for at få sat min egen måde at socialisere og vise mine hunde verden i perspektiv smiley


  • #4   14. mar 2016 Når jeg har haft whippethvalpe på 10 uger har de ikke kunnet meget andet end at være hvalpe, Nysgerrige, legesyge, bidende, små tornadoer.
    De har dog alle været renlige allerede i 9-ugers alderen (holde sig 6-8 timer om natten, gået til døren om dagen), men på alle andre indlæringsmæssige områder er de ikke så hurtige som mange andre racer.

    De er ukoncentrerede og har temmelig meget krudt i numsen, motorisk er de dog de fleste andre racer i den alder overlegne.
    Ro til egentlig indlæring kommer først i 3-4 måneders alderen.


  • #5   14. mar 2016 Alligevel imponerende hvis din hvalp kan køre bil smiley smiley

  • #7   15. mar 2016 Vores to chihuahuaer kunne som 10 ugers:
    - Sit
    - Dæk
    - Indkald
    - Snurre rundt
    - Gå i kurven
    - Kravle
    - Ligge i bur i bilen
    - Være med i diverse butikker
    - Være med hjemme hos familie og venner
    - Gennemføre diverse aktivitetslegetøj
    - Være alene i op til 4 timer
    - Springe i favnen på alle og en hver
    - Pive når folk går forbi uden at hilse.... smiley

    Og sikkert mere jeg ikke kan huske. Det går hurtigt med en klikker. smiley


  • #8   15. mar 2016 Jeg kan overhovedet ikke huske hvad Coco kunne, da hun var 10 uger smiley

    Hun kunne nok sitte... Det var det aller første jeg lærte hende, og det er den ting, jeg har fortrudt aller mest, at jeg lærte hende først smiley


  • #9   15. mar 2016 Ingen af mine 10 ugers hvalpe har kunnet særlig meget andet end være hvalpe når de er 10 uger gamle. De første uger bruger jeg ikke på at lære dem alt muligt konkret, men på at få et godt forhold til dem, miljøtræne dem og socialisere dem med andre hunde.
    De fleste af mine hvalpe har været Irske Terriers og det er vist det samme som med Kirstens Whippets; de er ikke så hurtige rent indlæringsmæssigt og de kan ikke 'paces' frem. Til gengæld så har de nogle fysiske færdigheder som er meget anderledes end hvalpe af andre racer. Der er intet klumpedumet over en irerhvalp på 8 uger. Den har helt styr på sin krop og sine ben.
    Da min Dobermann var 10 uger gammel havde hun været på camping, kørt langt i bil, set en hel del forskellige miljøer, var blevet introduceret til klikkeren og lært at bolde og bidepøller er fest. Til sommer flytter der en ny irer ind hos os. Han skal bruges til schweissspor, kaninslæb og lidt lydighed. Så det han skal de første uger er socialisering, miljøtræning, lære at lege med mig, introduceres til klikkeren og så skal han startes op på sporene. Om han så kan sitte, gå pænt i snor eller komme når jeg kalder tager jeg ikke så tungt. Min erfaring med den race er at det betaler sig at bruge stort set hele det første år på helt almindelige grundfærdigheder og en rigtig gopd relation med hunden. Når de bliver 1 år så kan er de så tilgengæld klar til at lære en hel masse. Racen er først mental voksen som 3-4 årig.


  • #10   15. mar 2016 VW kunne nogenlunde sit navn, havde hilst på mange forskellige hunde ( racer og alder ), mange mennesker, havde luret ordet Nej, ok renlighed og de daglige rutiner.

    Han har været med i butikken fra dag 4 hos os, og det har været genialt med hensyn til socialisering smiley



Kommentér på:
Hvad kan en 10-ugers hvalp?

Annonce