{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
997 visninger | Oprettet:

Forskelle mellem DKK og specialklub udstillinger {{forumTopicSubject}}

Et lille emne herfra der både er til pral og en lille tanke..

I går blev min gamle tøs Mynte dansk champion. Wee
Og så ved en italiensk special dommer. Det var sgu fedt smiley
Det var pralet smiley

Jeg har de sidste gange udstillet i specialklubben, der er selvfølgelig ikke mange udlændige at konkurrerer imod, hvilket måske gør det lettere at få sine certer. Men eksteriørbedømmelsen burde jo tilsvare.
Min tæve har altid primært fået vg hos DKK. I kss har hun fået ene excellent og 3 ud af 4 dommere har givet hende ck.

Kan det være alderen der spiller ind? At hun nu står i veteran klassen?
Eller kan det ikke spille ind, især med en lille race som min at på specialklubbens udstillinger så vælger man oftere specialiserede dommere, og ikke de store all around dommere?

Hvordan oplever i forskelle mellem bedømmelser i jeres specialklub og hos DKK?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Forskelle mellem DKK og specialklub udstillinger
  • #2   16. maj 2016 Der er en yngste grænse på 2 år.

  • #3   16. maj 2016 Stort tillykke med titlen smiley

    Jeg kan bedst lide at udstille på specialklubudstillinger, netop fordi det oftest er dommere med mere specialiseret viden om racerne.

    Der er ikke færrere whipper på vores specialklubudstillinger, snarere tværtimod, der kommer mange svenskere og enkelte tyskere og nordmænd, men dommerne har ofte en anden tilgang til racen i deres bedømmelser.

    Nogle af de ting, som jeg lægger stor vægt på hos en whippet, ænser all-rounddommerne knapt. eks. er et af racens absolutte særkender, at den holder sin facon, med let buet overlinie i bevægelse, og hovedet bæres kun let hævet over ryglinien.
    Bevægelserne beskrives af englænderne som " daisy cutting" dvs. billedeligt talt, at poterne holdes så tæt på underlaget, at disse kapper hovederne af tusindfryd.

    Detaljer som jeg finder væsentlige, da bevægelsesmønstret er unikt for racen, ingen anden race bevæger sig som en whippet, men en del whipper har ikke korrekte bevægelser, det ser specialdommeren.

    Typisk vil mange allround dommere også slå kraftigt ned på størrelsen og uden videre give et VG til en hund, som er for stor i forhold til standardens mål, specialdommeren vil kigge på højden som en fejl på lige fod med forkert ansatte ører eller for kort hale og sætte det op mod hundens øvrige kvaliteter.


  • #4   16. maj 2016 Og i princippet kan jeg vel nu vælge at stille min 8 år gamle tæve i CH klassen, og dermed være med i konkurrencen om at få tildelt internationale certer. Disse uddeles ikke i vet klassen.?

    Men det var lige en drejning fra emnet smiley


  • #7   16. maj 2016 Min oplevelse hvad angår schæferen er, at man får en lempeligere bedømmelse i DKK-udstillingerne end ved specialklubbens udstillinger.

    Nogle har tidligere brugt DKK til at få deres hunde, der ikke overholdt standarden avlsgodkendt fordi det ikke var muligt at få et godt nok resultat til at gå videre og få en avlskåring i specialklubben.
    Og langt de fleste konkurrerer i specialklubben og ikke under DKK.

    Tillykke med resultatet smiley


  • #9   16. maj 2016 Det ved jeg ikke, er ikke inde i det i den detaljegrad.
    Før udstillingskravet faldt væk var det mest brugslinjehunde der brugte DKK-udstillingerne sådan.

    Hvilken kennel kommer den hund fra?


  • #14   16. maj 2016 Jeg er også klart mest til specialklubudstillingerne, for selvom vi er så stor en race, så vil DKK ikke ofre racespecialister (typisk fordi dommerne skal kunne dømme en anden race dagen efter) og en del af bedømmelserne hos allrounddomnerne er helt hen i vejret.

    Værste eksempel var i år i Fredericia hvor vi havde specialklubudstilling lørdag og DKK søndag. Bl.a. fik cert vinderen fra lørdag gult bånd om søndagen. I junior tæverne blev der givet et rødt bånd, 3 blå bånd, 5 gule og 2 grønne bånd (og det var faktisk en OK klasse). En af mine hvalpe fik også gult bånd og 14 dage senere nåede han på en weekend at deltage på Crufts og få cert i Tyskland og CACIB i Belgien, så helt grim er han altså ikke.

    Og jeg har flere eksempler (dog ikke helt så slemme) på mærkelige bedømmelser af allround dommere.


  • #15   16. maj 2016 Jeg har aldrig set ham før ??



  • #16   16. maj 2016 Altså jeg kan forstå en all around dommer kan være helt skudt når de står over for bolognesen men et hundeantal på få tusinder.
    Men labrador, schæfer, boxer - det burde de da have en ide om?


  • #18   16. maj 2016 Hos whipperne sker det jævnligt, at de ældre hunde klarer sig særdeles godt, en 8-årig whippet er ofte stadig i topform, det er set at 10-11 årige hunde er røget helt til tops.
    Vi plejer at være omkring 50 på de store DKK udstillinger, så nok er racen foholdvis lille i antal, men der er stor udstillingsaktivitet.


  • #20   16. maj 2016 Hvis man er eneste tæve, så har man jo en chance smiley

  • #22   17. maj 2016 Med mine Irske Terriers er det så afgjort bedst at komme på specialklubudstillingerne. Racen er ikke så almindelig og oftest er der kun 3-8 hunde på en udstilling. DKK har en tendens til at sætte all-round dommere eller dommere uden særlig meget erfaring i racen til at dømme dem. Det er fx rimelig trælst at blive dømt af en der tror en irer skal ligne en foxterrier i lidt større udgave eller en lille airedale. På DTK's udstillinger bruges ofte lidt mere specialiserede dommere og man får mere fair bedømmelser. På DTK's udstillinger kommer også mange udlændinge (primært svenskere, nordmænd og tyskere) og konkurrencen er hårdere på end på DKK udstillingerne.
    Jeg kan stadig huske hvor stolt jeg var dengang min gamle Carlson vandt racen ved en DTK udstilling med en irsk dommer, der har opdrættet racen i en menneskealder og selv lavet virkelig gode hunde. Dommerens afsluttende kommentar i kritikken var: 'The true Irish look!'. Jeg havde også selv trimmet ham.


  • #23   17. maj 2016 Jeg kan se, at mange af jer har samme holdning som jeg har, nemlig at det ofte er specialklubudstillingerne, der er de mest spændende. Og det er de gode resultater der, man virkelig er glad for. Der er lidt mere prestige i at vinde hos en specialist og med den større konkurrence der ofte er.

    Nu har vi ikke længere en specialklub fr pyreneerhunde, vi blev for få, så den blev opløst her til årsskiftet, og lige netop specialklubudstillingen med specialdommer og en del udenlandske udstillere, er det jeg vil savne allermest. Nu er de nødvendigt, at køre til udlandet for den oplevelse, for som talmæssig lille race får man meget sjældent specialdommer på DKK's udstillinger.

    Men det er jo logisk nok, at DKK for at få tingene til at hænge sammen er nødt til at prioritere dommere, der kan dømme mange racer, og ret naturligt er de ikke eksperter på ret mange racer.
    Det gør dem ikke nødvendigvis til dårlige dommere. De fleste af dem er formentlig specialister på enkelte racer, og derudover bør de have et godt indtryk af, hvordan de andre racer, de dømmer, skal se ud, lige som de bør kunne genkende en velbygget hund, når de se den. Men type detaljer kan man ikke forvente, at de er stærke i.

    Vi har også set ret store forskelle alt efter hvilke dommere, der dømmer. Pyeneere er i forvejen en race med ret store typeforskelle, hvor man har prioriteret forskelligt i forskellige dele af verden. Mit indtryk er, at tophunden kan alle dommere genkende, det samme gør sig gældende med bunden. Men med en del af de andre, er det tydeligt at se, at der er hunde, der gør sig fint hos gruppe/allround dommerne, men som får fingeren nedad hos race specialisterne. Det modsatte gør sig også gældende, men måske knap i lige så høj grad


  • #24   17. maj 2016 Mest spændende og mest spændende. . Jeg synes det er gudsjammerligt kedeligt smiley
    Udstilling er på ingen måde min ting, heller ikke i specialklubben. Det er et nød onde, et bump på vejen til en avlskåring.


  • #25   17. maj 2016 CH for nogen af os, er det spændende smiley Ellers brugte vi ikke en masse tid og penge på det.

    Men klart med din holdning kan det jo være ganske lige meget, hvor man udstiller og hos hvilken dommer. smiley


  • #26   17. maj 2016 Kan det det?
    Tværtimod kan jeg så fortælle dig.
    Når man har brugslinjeschæfer i DK skal det udvælges nøje.
    Det har intet at gøre med interesse i udstillingssporten.


  • #27   17. maj 2016 Okay, hvis man kommer en enkelt gang bare for at få det overstået, så må man selvfølgelig vælge rigtig i forhold til dommer, hvis man er i tvivl om, at man kan opnå høj nok præmiering. Jeg ved ikke, hvad præmiering du har brug for.

    Jeg tænkte mere i om hvorvidt, det var spændende eller ej - som i betydningen interessant, noget man tillægger værdi. Hvis man som udgangspunkt synes udstilling er dødsygt, så vil det nok ikke være specielt spændende/interessant/mindre dødsygt hverken med den ene eller den anden dommer. Men selvf. resultatet kan være forskelligt.


  • #28   17. maj 2016 Tak for jeres gode tanker om emnet.
    Hos os er konkurrencen - lidt - større på de internationale DKK udstillinger. Det går fra ingen til måske en eller to udlandske hunde. Udlændingene kommer efter de 'lette' crufts kvalifikationer og' cacib'er smiley


Kommentér på:
Forskelle mellem DKK og specialklub udstillinger

Annonce