{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
683 visninger | Oprettet:

Mave/tarm problemer {{forumTopicSubject}}

Øv øv øv øv! smiley

Min lille Argo måtte igår indlægges på Odense Dyrehospital, efter at have været ved dyrlægevagten i Kolding, som mente det kunne være en mavedrejning som havde vendt sig tilbage af sig selv.

Det mente de så ikke i Odense, men vil beholde ham til observation og stabilisere ham. De mente at de tyde på nogle problemer i hans mave-tarm system, som han så skal udredes for. smiley Hans system stod helt stille og tarmene var fyldt med luft.

Det hele startede med at han kastede op på gåtur i går eftermiddags, og han kastede op 8-9 gange inden jeg nåede de 2 km tilbage til bilen med ham. Hans mave var pludselig helt vildt udspilet, men efter han kastede op igen forsvant det næsten helt. Og han var helt febrilsk efter at spise græs. Ved bilen have jeg lidt vand i en flaske som han fik. Så kastede han op en sidste gang, med kun græs og skum. Da vi kom hjem drak han lidt vand og virkede faktisk til at være okay. Men han træk ikke vejret normalt, det var som om han smaskede/sank/sugede luft ind. Så efter at have ventet lidt, ringede jeg til dyrlægen som ville se os med det samme fordi hun frygtede mavedrejning (hvilket jeg slet ikke selv havde overvejet på det tidspunkt, jeg tænke han måske have et eller andet siddende i halsen der generede ham).

Så der blev taget røntgen, hvor man kunne se at hans mavesæk var stor men lå rigtigt, men hans tarme var fyldt med gas. Fordi dyrlægen mente at han have haft en mavedrejning der havde vent sig tilbage af sig selv, sendte hun os til Odense hvor de bedre kunne klare en operation.
Det blev så ikke nødvendigt i denne omgang.

Men puha hvor er det hårdt at skulle aflevere sin lille vaps der og uvisheden om hvad der er galt. smiley

Nu venter jeg bare på at de ringer med besked om hvornår jeg kan hente ham. Ringer nok selv til dem kl. 8 - har ikke tålmodighed til at vente længere.

Det blev lidt langt..
Men ville egentlig også hører om der er nogen der kender til nogle dygtige dyrlæger der er specialister i mave/tarm området? For vil lige så gerne have ham udredt hos en specialist med det samme.


Kommentarer på:  Mave/tarm problemer
 • #2   5. dec 2016 Stakkels lille Argo og dig smiley
  Det er så hårdt, når ens vaps er syg smiley
  Jeg krydser fingre for Argo og ønsker god bedring smiley
  Kram til dig smiley


 • #3   5. dec 2016 Tak begge to smiley

 • #4   5. dec 2016 Velbekomme smiley
  Jeg har selv lige stået med en syg hund - det er ikke spor rart smiley
  Håber din lille Argo hurtigt bliver frisk, og kan komme hjem til dig igen smiley


 • #6   5. dec 2016 Tak for tankerne smiley

  Jeg er lige kommet hjem med Argo og han har det fint, selvom han er noget træt.
  De har ikke fundet nogen årsag til hans symptomer, så de synes jeg skulle se tiden an og selvfølglig holde lidt ekstra øje med ham de næste dage. Og så skal han bare langsomt igang med hans foder igen.

  Men jeg overvejer lidt om jeg alligevel vil have undersøgt hans mave/tarm-system. Men det må jeg lige summe lidt mere på, og se om jeg kan finde en specialist jeg kan kontakte.

  Men hvor er det dog dejligt at have ham hjemme igen smiley


 • #7   5. dec 2016 Dejligt at du har fået Argo hjem igen smiley
  God bedring med ham og jeg krydser fingre for at alt er ok med ham smiley


 • #9   5. dec 2016 Jo det med små portioner er der styr på. smiley

  Jeg spekulerer i om det måske "bare" har været noget græs/tov totter der har haft svært ved at passere og derfor har stoppet systemet. For han har lige haft afføring der var fyldt med græs. Og han er virkelig slem til at spise græs og stykker/totter fra sine legereb. Selvom jeg forsøger at holde ham fra det. Må prøve at være endnu bedre til at forhindre det.


 • #10   5. dec 2016 Det der legereb, ville jeg smide ud lige med det samme. De små sytråde, det er lavet af kan give nogle seriøse tarmproblemer i følge min dyrlæge.

 • #11   5. dec 2016 Græsspisning i sig selv kan give hunden mavesygdomme, ikke sagt at det er årsagen til vaps blev så akut syg som her, men dog rart at vide fremefter hvis den har tendens til sart mave, hunde kan godt tåle at spise græs problemet er bla. snegle som kravler rundt på græsset og afsætter deres bakterie fulde slim som hunden så indtager sammen med græsset, Har kæmpet med sådan en bakterieinfektion snart et år - nu ser det dog endelig ud til at lysne og samtidig er hans vilde lyst til græsspisning stort set væk, gætter på det er fordi maven nu endelig er ved at være i orden, har lært ham ikke at spise græs udenfor - det var ikke nemt men hjalp da jeg tilbød ham et alternativ - vi sår/dyrker kattegræs og tilbød vovse lidt det inden han skulle ud i haven eller på tur - det græs ved jeg i det mindste er bakteriefri.

 • #12   6. dec 2016 Tak for gode råd! smiley

  Argo er helt på toppen igen, om end han synes det er lidt unfair at han kun får små portioner mad af gangen smiley

  Så håber jeg bare at mine tiltag/små forandringer i hverdagen, forhindrer at det sker igen smiley  profilbillede
Kommentér på:
Mave/tarm problemer

x