{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
528 visninger | Oprettet:

Hunde aktiviteter i Vejen omegn + andre små problemer.. {{forumTopicSubject}}

Halløj herinde.
Det er ved at være længe siden at jeg har været sådan rigtig aktiv, udover mine små opdateringer selvfølgelig, jeg håber i alle har haft det godt, og selvfølgelig at i stadig har det.

Nå men sagen er den, at jeg jo er flyttet til Vejen sammen med min kæreste og selvfølgelig de to små bæster. Jeg kender ikke området særlig godt og da slet ikke i forhold til hunde, så er der nogen der kan anbefale nogle gode steder at gå tur, eller andre aktiviteter i området til hunde? hunde træning, hunde svømning eller lign. altså ting hvor hundene skal lave noget, men for hyggens skyld, uden at de nødvendigvis skal være gode til det. ?
Dette selvfølgelig både fordi jeg gerne vil have oplevelser med hundene, og at de skal have det sjovt og alle dage ikke bare er ens, men også fordi jeg har et andet lille problem, som jeg ikke helt ved hvordan jeg kommer 100% til livs.
Hundene har sovet i sengen hele deres liv, og jeg elskede det, MEN min kæreste kan ikke sove når de er i sengen, ikke fordi han har et problem med dem, men fordi han en dag kom til at smide Lucky på gulvet i søvne, og Lucky slog sig selvfølgelig (ikke noget alvorligt) og skreg op som Lucky nu gør når han bliver forskrækket. Siden har min kæreste været så bange for at komme til at smide dem ned eller på anden måde skade de små pus når han sover, så vi blev enige om at de ikke længere skal være i sengen. Lucky accepterede det med det samme, og sover fint i en af de kurve vi har placeret ved siden af sengen (de har adgang til hele lejligheden, så det er dem frit hvor de sover, de må også være på sofaen).. Rosa derimod har ikke siden jeg fik hende som 8 ugers prøvet ikke at sove hos mig, og oftest helt oppe ved min hovedpude (på nær når hun er blevet passet, hvilket er gået fint) hvis hun er kørt godt træt i løbet af dagen, kan jeg få lov til at gå i seng uden hende, uden det helt store piveri nede fra gulvet, men hver eneste morgen kl 4-5 stykker bliver jeg vækket og hun bliver ved til jeg kommer, uanset om det er 5 minutter eller 1 time. Jeg prøvede de første par dage at ignorere hende, men da min kæreste skal op på arbejde, og dermed skal have sin søvn, er jeg blevet nødt til bare at stå op når hun begynder og ligge mig ind på sofaen.
Er der nogen der har nogle forslag til hvad jeg kan gøre for at trække tiden lidt? så jeg med tiden kan få lov til at sove i sengen HELE natten? det skal måske siges at jeg tidligst går i seng kl 24, så det er altså ikke længe hun er uden mig, og at jeg pt har ferie og derfor er hjemme ved hende stort set 24/7 og bruger meget tid med hende på sofaen og hvad vi nu ellers laver.

Puuh, det er allerede blevet langt, men jeg håber i alligevel vil læse videre. Mit sidste problem er at Lucky døjer med ryggen. Han var til dyrlægen for efterhånden 2 år siden, hvor hun sagde at han spændte i musklerne i ryggen, ikke noget værre end når vi mennesker har ondt i lænden eller lign. men han kom alligevel til kiropraktor, som konstaterede det samme og som viste os nogle forskellige øvelser vi kunne lave. Det gik også okay i starten, men han stoppede ret hurtigt med at ville slappe af og samarbejde så vi kunne lave dem, da det jo var ubehageligt. Nå men indtil nu har det været nok med godt med motion hvor han får brugt musklerne, og så ellers så meget af stræk øvelserne jeg kunne komme afsted med uden at blive uvenner med ham, samt en smule "massage" (mere eller mindre bare lidt grundigere end almindelig nus)
Nu synes jeg dog det er blevet værre igen, ja faktisk værre end før
Han skal til dyrlægen på torsdag, til sundhedstjek og vacc, men hvor jeg også vil snakke om hans ryg. Umiddelbart er det stadig bare musklerne der driller ham, men i dag f.eks. virker han meget stiv i ryggen og jeg kan tydeligt mærke at han spænder.

Er der mon nogen der har nogle anbefalinger til hvad man kan gøre for at få ham løsnet op eller som er godt for hans muskler så han netop ikke får ondt?
Jeg tænkte selv på noget hundesvømning, og fandt et sted da jeg kiggede på hundetræning i området, men det viste sig så desværre at svømmedelen ikke var samme sted som træningen (Det var doxx jeg kiggede på) så jeg kan ikke komme derud, da jeg desværre ikke har bil

JEG FÅR HAM SELVFØLGELIG ORDENTLIGT UNDERSØGT VED DYRLÆGEN INDEN JEG GØR NOGET SOM HELST!Kommentarer på:  Hunde aktiviteter i Vejen omegn + andre små problemer..
 • #1   14. jul Synes da godt nok at det er synd at det er to år siden at Lucky har været ved dyrlægen når han har problemer med ryggen.
  Han skal da have noget smertestillende og så ville jeg jævnligt runde en kiropraktor med ham.
  Gorm på Evidensia i Kolding er rigtig god.
  https://evidensia.dk/dyreklinik/evidensia-kolding-dyrehospital/

  Måske kunne du løse "soveproblemet" ved at stille en stor lænestol eller en lille sofa ved siden af din side af sengen, så kan hundene sove der.

  Angående hundeaktiviteter i Vejen, så er jeg ikke særlig kendt der, men der er DCH


 • #2   14. jul Når han døjer med ryggen dur det jo ikke at droppe besøgene hos kiropraktor/massør. Fungerer samarbejdet ikke med én, så må man finde en anden. Og så ville jeg få røntgenfotograferet ham, for at være sikker på hvordan ryggen, benene mv ser ud. Ofte er der jo en årsag til muskelspændinger, skævheder mm.

 • #3   14. jul Anni, det er blot 2 år siden han fik "diagnosen" han har været til dyrlægen flere gange siden det, og har også smertestillende til hvis han har en dårlig dag. Det er altså ikke fordi han render i konstant smerter. Han har heldigvis lige haft en lang periode på 1 års tid vil jeg tro, hvor pillerne slet ikke har været nødvendige, på nær lige efter faldet fra sengen, hvor han selvfølgelig også lige var en tur forbi en dyrlæge hvor han blev tjekket.
  Nu er det så kommet igen, og han har som sagt en tid på torsdag, det var det hurtigste jeg kunne få når det ikke var akut (nyt sted = ny dyrlæge og sommerferie travlhed) det er først i dag og i går han er begyndt at være øm igen. Ellers har der ikke været noget som jeg ikke selv kunne klare.
  Men vil da lige kigge på dit link

  Desværre brokker Rosa sig over at hun ikke kan være hos mig, hun er pisse ligeglad med om hun kan se mig eller om jeg sover med en hånd ned i hendes kurv, hun VIL putte oppe ved mig, ellers er der ramaskrig, nu er det heldigvis kun kl lort om morgenen, og ikke om aftenen mere, men ville da gerne nå så langt at hun kan sove HELE natten hehe.. Hun kan desuden ikke selv komme op i en lænestol eller lign, så skulle alligevel være vågen til at hjælpe hende op og ned den lille lort.


 • #4   14. jul Nicole, dyrlægen mente ikke at det var nødvendigt at få ham igennem alle mulige undersøgelser, fordi både hende og kiropraktoren var enige om at det blot var musklerne der drillede ham lidt. Ligesom når vi andre får muskelspændinger.

  Jeg vil dog snakke med min nye dyrlæge om det på torsdag, og se om de vil undersøge ham nærmere, for selvfølgelig skal han ikke have ondt. Det er han ikke tjent med og jeg ønsker da bestemt heller ikke en lille hund med smerter, jeg elsker ham jo som mit lille barn. Men jeg render altså heller ikke til alt muligt unødvendigt. Men jeg indrømmer gerne at jeg nok kunne have taget ham til kiropraktor mere end jeg har gjort, men der har været så meget (længere privat historie) som har gjort at pengene har været små og jeg nok desværre lidt har fejlet, selvom Lucky på intet tidspunkt har lidt under det, han har IKKE ondt, jo i dag er han øm, men indtil i dag, har han altså ikke gået med smerter eller på anden måde stort ubehag.


 • #5   14. jul Ok, så har jeg misforstået det med dyrlægen.
  Man kan få sådan nogle trapper hundene kan gå op ad så de ikke skal springe op i møbler.


 • #6   14. jul Nu får jeg selv tjekket mine hunde jævnlig hos en massør og man kan aldrig se på dem hvis de bare har muskelspændinger - kun når massøren piller ved musklerne under behandling. Men aldrig herhjemme. Kan jeg se på dem de har ondt, så er der altså ikke tale om muskelspændinger - så er vi ude i skævheder el.lign og de kommer ofte af en årsag.

  Så jeg synes det er voldsomt at du kan se og mærke på ham at han har ondt hvis det bare er muskelspændinger...


 • #7   14. jul Anni, dem har vi desværre prøvet, dem gider de ikke. Men vi har pt en sækkestol så de selv kan komme op i sofaen, og som de elsker at sove på, specielt Lucky. Men der er desværre ikke plads i soveværelset til alt det.
  Jeg tror også Rosa ville kæmpe alt for meget for at komme over til os, hvis hun kunne komme op i højde med sengen. Og den lille lort ville bare komme til skade i forsøget, for hun fatter ikke altid at det kan være farligt


 • #8   14. jul Nicole, man kan ikke se at han har ondt, jeg kan bare se at han spænder lidt mere i ryggen. Han er kalvehaset og har PL på begge ben, så jeg ved skam godt hvorfor det er der, jeg fik en længere forklaring dengang men jeg kan ikke helt huske den, det er noget med at musklerne bliver brugt anderledes eller noget i den stil, hvis jeg ikke husker helt forkert. Lucky er altid rimelig stiv i benene, men når han har spændinger i ryggen går han mere stift. Normalt kan jeg ikke se det, men jeg kan tydeligt mærke det, når jeg massere ham (Det er jo ligesom når en massør gør det, og ligesom når du massere et menneske og du kan mærke at de spænder bestemte steder) ved Lucky er det lige ved krydset.

  Men som sagt synes jeg også det er blevet værre denne gang, end det har været tidligere (Det er i perioder han spænder, jeg synes dog det plejer at være mest om vinteren, da han der får bøvl med bentøjet pga kulden, og dermed ikke går som han skal og ikke bevæger sig så meget som han burde)
  Derfor vil jeg også have ham tjekket ved dyrlægen, for jeg er lidt bange for at der kan være noget andet galt nu, som ikke har været der før, eller som ikke har vist sig før.

  Det kan også være det viser sig at jeg har fejlet som ejer, og lyttet til en kiropraktor og dyrlæge som jeg ikke skulle, og i stedet skulle have fået ham tjekket helt igennem første gang, men det håber jeg da selvfølgelig ikke, jeg vil kun det bedste for mine hunde. Så jeg får ham selvfølgelig tjekket godt igennem denne gang. Men god ide at få ham tjekket helt igennem selvom det udenpå "kun" er muskelspændinger, de har jo ikke røgent syn.


 • #9   14. jul Undskyld men hvis han får decideret problemer med benene om vinteren og går og spænder i ryggen pga PL hvorfor pokker er han så ikke blevet opereret? De kan altså få ret slemme rygproblemer fordi de aflaster og går forkert når der er PL. At han allerede døjer med rygproblemer og I kan se benene driller om vinteren er tydelige tegn på at hans PL er et problem..

 • #10   14. jul Nicole.. Det er kun et problem hvis hans ben bliver kolde, så jeg ved ikke om det er PL'en men det tror jeg. Det er kun det ene ben.
  Men for at være ærlig fordi jeg er dum.. Han er min første egen hund, og selvom jeg har læst og læst og læst, så ved jeg ikke specielt meget om PL. Min ex ville ikke ofre pengene, og vi havde dem heller ikke og samtidig har jeg haft en dyrlæge (som jeg kun har fået anbefalinger om og som jeg stolede på, fordi hun virkelig virkede kompetent) som sagde at han ikke skulle opereres det ville være spild af penge, han skulle bare have noget tilskud og så måtte vi holde hans ben varmt om vinteren hvis det drillede ham. Og så som sagt det med ryggen. Han er vel blevet tjekket af hende ca. hvert halve år siden for 2 år siden. Der har været lidt en gang imellem, men ikke noget som ikke gik hurtigt over.
  han har på intet tidspunkt gået med smerter. Men jeg kan godt se nu at jeg skulle have sat foden i jorden og gået til en anden dyrlæge for at få det dobbelt tjekket. Det gør jeg så nu, men jeg kan godt se at jeg skulle have gjort det før, og jeg er ked af det på Luckys vegne, at jeg har fejlet ham, men jeg vidste ikke bedre
  Jeg tror jeg vil få bestilt en tid kun til at få tjekket ham ordentligt igennem, både med hans PL og med hans ryg. For selvfølgelig skal han ikke gå med ubehag eller smerter.


 • #11   14. jul Lucky fik konstateret sin PL inden han blev 1 år gammel, og han bliver 5 til december, og jeg har spurgt min dyrlæge (Den samme) måske hvert halve år siden om status og om han skulle opereres, og hver gang har hun sagt at status var uændret og at det ikke var nødvendigt. så jeg troede på hende. Men der er ingen tvivl om nu, hvor du siger det sådan, at jeg bliver nødt til at få ham tjekket ordentligt igennem og se om der er en sammenhæng eller noget som vi ikke kan se, og om hans status på hans PL er som hun har sagt eller om han skal igennem en op..

  Der er ingen der skal tvivle på at jeg vil gøre alt for ham og hvad der er bedst for det lille pus, så selvfølgelig skal det tjekkes i bund, jeg tog det jo bare for gode vare når det var det de begge sagde, og jeg jo har fået tjekket op på det hos hende flere gange, hvor hun har sagt alt var fint, og jeg bare skulle fortsætte med det jeg allerede gjorde, fordi det jo tydeligvis virkede.
  Men jeg kan godt se at jeg har fejlet i det her, men det retter jeg så op på nu.


 • #12   14. jul PL giver smerter i kulde. Og gør det det, ja så er PL jo problematisk og bør i mine øjne opereres. Det er så almindelig en operation - jeg kunne forstå hvis det var et stort indgreb. Jeg har selv fået opereret vores yorkie i begge knæ pga PL og hun havde ikke engang så mange symptomer som Lucky har. Men der var ingen tvivl om at det skulle opereres. I det ene knæ var brusken næsten væk pga slid.. Allerede dét var for sent opereret selvom hun viste færre symptomer end Lucky.

  Så god ide at få ham til en ny dyrlæge. Ville så nok igen vælge en anden end du har valgt nu, hvis de først vil se ham torsdag. Det ville jeg ikke acceptere hvis han har ondt. Der er næsten en uge til.


 • #13   14. jul Og tag til en ortopædspecialist. Lad vær med at bruge en almindelig dagligdagsdyrlæge til at vurdere og evt operere PL. Der er en grund til at specialisterne findes og det er ganske enkelt fordi de er meget dygtigere på deres specialeområder.

 • #14   14. jul Da jeg bestilte tiden havde han ikke ondt, de skulle bare til sundhedstjek som jeg skrev i start indlægget, det var jo på ingen måder akut.
  Nu er det jo lørdag i morgen, og han har smertestillende så han har som sagt ikke ondt, og nu er det jo weekend, desværre, og jeg er desværre ikke millionær, så jeg prøver at få fat i dem mandag morgen, medmindre han får ondt.
  Pt opfører han sig som han plejer, springer rundt og leger tosset med Rosa, så jeg tænker han godt kan vente til mandag. Men skulle han få det værre ringer jeg selvfølgelig derhen før.


 • #15   14. jul Nicole ved du om der er sådan en i sydjylland, eller hvor der er en for den sags skyld? jeg har ikke bil, så jeg kan ikke komme så langt omkring med ham, men vil da selvfølgelig også gøre hvad jeg kan for ham.

 • #16   14. jul Vi har dyrlæge i Virklund i midtjylland, de er specialister inden for det ortopædiske. Men ellers kender jeg desværre ikke andre. Men det er jeg helt sikker på der er andre der gør, som kan komme med en anbefaling

 • #17   14. jul Du skal dog forberede dig på at din sygesikring ikke dækker PL operation når det er konstateret inden 2 års alderen. Medmindre du har Agria. Det er vidst kun Agria der gør det, hvis der er tegnet forsikring inden 4måneder.

 • #18   14. jul Okay tak
  Og det ved jeg godt at den ikke gør, desværre. Men det må jeg jo tage til den tid. Lige nu skal han jo lige tjekkes igennem og så må jeg snakke med min kæreste om pengene.. Vi sidder da stramt i det, men jeg kommer på SU i næste måned, så må jeg jo tage et SU lån hvis det går helt galt. Så det er ikke pengene der kommer til at afgøre noget som helst.

  Og tak fordi du har brugt dig tid på at svare. Selvom det da selvfølgelig ikke er sjovt at høre at man som ejer kunne og skulle have gjort mere, så er det da rart at få lidt erfaring og viden på banen, så jeg forhåbentligt kan nå at rette det op. Ville blive så ulykkelig hvis det skulle ende ud i at jeg skulle ligge ham til at sove i en så ung alder, fordi jeg fejlede


 • #19   14. jul Ja altså jeg er jo ikke dyrlæge, men har desværre tilegnet mig en del viden om PL og det lyder som meget klassiske symptomer Lucky har. Og så er PL nok også lidt min kæphest fordi SÅ mange almindelig dyrlæger fejldiagnosticere og ikke lader hunden operere selvom den burde.

  Jeg håber uanset hvad der er, at I finder årsagen til det der driller Lucky. Men mit bud er desværre PL.


 • #20   14. jul Det kunne godt lyde sådan. Jeg håber bare at vi stadig kan nå at få det det fixet. Jeg ved jo desværre også, ud fra hvad jeg har læst (som jeg stadig banker mig selv i hovedet for ikke at have gjort noget ved) at de kan få gigt og som du skriver at det bliver værre så det bliver svære at fikse med succes, og sidst men ikke mindst, at han jo kan have smadret ryggen ved det nu, så det ikke kan rettes ordentligt op.
  For selvom han ikke har vist det, har det jo hvis det er pga PL været et problem med hans ryg siden altid så, og selvom han jo kun bliver 5 til dec, så er 4 år med rygproblemer altså længe, hvis man ikke virkelig kommer ind og gør noget.
  Og jeg har altid sagt at han ikke skal meget igennem, så hvis det er en større omgang og der er alt for meget uorden over det hele pga det, så får han fred, selvom det ville knuse mit hjerte. Lige nu er jeg optimist, men jeg bliver jo også nødt til at tænke på at det kan blive nødvendigt at sige stop på et tidspunkt.
  en ting er i hvert fald helt sikkert, han skal ikke gå med smerter!


 • #21   14. jul En god dyrlæge (specialist) og ordentlig genoptræning giver heldigvis succes i de fleste tilfælde med PL

 • #22   14. jul Det er da altid noget. Men det løber jo også hurtigt op, og selvom jeg kan tage SU lån, er det jo desværre heller ikke uendeligt, og det er jo nok begge knæer. Men jeg må tage prisen når han er undersøgt ordentligt igennem og vi ved hvad der skal ske.
  Nu er jeg så også bange for at de knæer som dyrlægen mente var perfekte på Rosa ikke er så perfekte, da jeg synes hun går stift, men fordi hun jo sagde de var perfekte og der ingen PL var tog jeg det jo bare som at så er det nok bare fordi hun er så lille at det ser sådan ud når hun går, og ikke fordi hun faktisk går stift. Men jeg ville uanset have hende tjekket ved sundhedsundersøgelsen, det får jeg hvert år, bare for at se om alt er som det skal være. Jeg krydser fingre for at jeg ikke står med 2 med benproblemer, for jeg har altså ikke råd til at få dem fikset begge to
  Rosa har dog aldrig vist tegn på at der skulle være noget, hverken med ryg eller ben (udover at jeg mener at hun går lidt sjovt nogle gange, men hun trækker ikke benet op som man ofte ser ved PL) og har aldrig mærket muskelspændninger, så jeg skal nok heller ikke tage sorgerne på forskud. Men jeg bliver da lidt betænkelig, når min dyrlæge kunne sige det om Lucky, og så han jo nok kunne have brugt en operation for 3 år siden.


 • #23   15. jul Det er ikke billigt. Med undersøgelse, operation og genoptræning har vi givet omkring 12.000kr pr. knæ. Det koster desværre at have hund - og særligt de små hunde som chihuahua er meget disponeret for PL.

  Og Liva har aldrig trukket nogen af sine ben op i gang trods PL på begge knæ.


 • #24   15. jul Ang at sove i sengen:

  Jeg plejer at træne den slags ude af normal kontekst for så er set up nyt for hunden og ofte nemmere at lære nyt i. Jeg ville derfor sove om dagen, hvor hun er i kurven og så gradvis øge tiden. Ganske som du lærer en hvalp det ville jeg træne det. Og så starte med fem minutter, så lidt længere tid osv osv osv.
  Og så overføre det gradvist til natten. DVS jeg ville rykke tiden jeg tog en morfar fra om dagen til gradvis at overlappe til aften, og så stille og roligt lægge mig og sove til aften og gradvis mere og mere nat.... indtil jeg igen sov om natten.

  Giver det mening? Det er lidt svært at forklare på skrift

  Det er klart at det vil genere din døgnrytme lidt i en 14 dage. Men går du gradvis frem, holder dig under hundens tærskel for hvornår hun reagerer dvs du står op FØR hun får en dårlig oplevelse og kalder - så bør du kunne få succes med det.

  Imens du træner det om dagen osv er der to muligheder. enten sover du med hende i sengen om natten eller du sover det mindre om natten og kompensere ved at sove om dagen og aftenen, når I træner det.

  Der er også mulighed for at ændre set up så meget at du lukker dem ude af soveværelset og skaber en helt ny sovesituation, men det tror jeg hun reagerer for voldsomt på.

  En tredje mulighed er at sætte dit ur om natten og stå op FØR hun reagere og så gradvis øge tiden. Så slipper du for at genere din rytme meget. Jeg ville dog stadig træne det dag og aften og gradvis mere og mere nat var jeg dig, fordi jeg selv har haft succes med metoden. Min erfaring er, at de lærer det på ca 14 dage... alt efter hvor tit man træner det, hundens erfaring med at kunne vække dig og om du formår at sikre at du står op FØR hun gør.

  Jeg ville træne det, når hun i forvejen er velstimuleret og godt træt. Og stressede min hund voldsomt over en ændring, så ville jeg ikke tøve med at give den Kalm eller Anxi Calm imens jeg trænede det.


 • #25   15. jul Lens, problemet er at hun om dagen intet problem har med at sove for sig selv. I går brugte hun en del af aftenen i køkkenet hvor jeg var i stuen, jeg gik i seng og der var ingenting, kl 3 mente hun så pludselig at moar manglede. Det er aldrig fast hvornår hun gør.
  Hun kan være alene hjemme, være for sig selv når hun selv vælger det osv. Når min mor passer hende sover hun også for sig selv.

  Jeg tror ikke hun stresser, hun virker ikke stresset, hun vil bare gerne have min opmærksomhed.
  Men du har ret, hvis vi lukker døren reagere hun endnu mere.

  Men det er nok bare svært at pille noget af hende som hun har været vant til altid.

  Nicole ja jeg ved godt at de er mere disponeret og at det desværre nogle gange er dyrt at have hund, men på su har jeg bare ikke 50.000 at kyle efter, hvis de begge viser sig at skulle opereres men jeg må tage det som det kommer. Nu skal Lucky lige til dyrlægen først og så tager vi den derfra.


 • #26   15. jul Hurtigt svar

  Netop fordi hun kan om dagen er det der du starter og bygger på indtil de gode vaner er overført til nat


 • #27   20. jul Tak lens, jeg må se hvad jeg kan gøre, det er dog ikke lige hvad er vigtigst lige nu, men det lyder egentligt logisk nok..

  Lige en update på Lucky (jeg opretter en ny tråd omkring ham senere)
  Men han fik det bedre i ryggen, så vurderede at han godt kunne vente, vi havde jo smertestillende. Vi var ved dyrlægen i dag, og hun sagde at han skulle opereres på minimum det ene ben. Der var ingen tvivl fra hendes side om at det i ryggen var pga hans pl, men da hun ikke var specialist, kunne hun ikke vurdere om det var nødvendigt med begge ben. Jeg fik en anbefaling på en specialist i Århus som jeg skulle kontakte hvis det var det jeg besluttede mig til, det ville også blive dem der undersøger ham nærmere i forhold til en evt operation med røgent osv.
  Så jeg har tudet den sidste time, tildels fordi jeg ikke ved hvad jeg skal gøre med Lucky, og tildele fordi jeg føler mig som en dårlig hundeejer og at jeg har svigtet ham. Det er så nemt at være bagklog, men jeg skulle have fået ham tjekket ved en anden allerede da han fik det konstateret


 • #28   20. jul Du fårlige et kram pga Lucky Lad være med at slå dig selv i hovedet - se fremad. Vi laver alle nogle fejl og lærer af dem. Det er livet, og du kan ikke ændre det nu. I stedet gør du det rette nu og det er det, som du skal fokusere på og så tage det andet med dig som en erfaring

 • #29   20. jul Tak Lens, problemet er desværre at jeg ikke ved hvad det rette for ham er. Jo det ville være at operere, men jeg har ikke den slags penge, og selvom jeg om et par måneder kan låne dem, virker min kæreste ikke særlig begejstret for at skulle bruge 15-35.000 kr på det. Ikke fordi han ikke elsker Lucky, for det gør han, men fordi det er virkelig mange penge, og det kan jeg godt følge ham i. Så står jeg med aflivning tilbage, men han har det jo for det meste godt, men han skal jo heller ikke have ondt, og problemet er jo netop at man ikke kan se det på ham, jeg kan ikke spørge ham. Men han leger jo med Rosa, vil gerne gå tur og virker til at have det godt, men jeg er heller ikke i tvivl om at han har ondt nogle dage, at han spænder i ryggen og det vil han jo fortsat gøre, og selvom han ikke viser det, må knæet da heller ikke være godt men han er kun 4,5 år gammel, han er mit barn og min første egen hund, jeg kan heller ikke bare aflive ham hvis han har mange gode år i sig endnu, men jeg kan heller ikke lade ham gå med smerter fordi jeg ikke er klar til at sige farvel. Det er virkelig et stort dilemma, for hvornår er det tid til at sige stop
  Jeg ved godt de fleste siger når der er flere dårlige dage end gode, men i luckys tilfælde er det bare nærmest umuligt at vurdere.


 • #30   20. jul Vil du ikke operere for PL, så må du aflive ham. Sorry men så sort/hvidt er det altså i mine øjne. Han vil kun få mere ondt som tiden går. Han har allerede problemer med hans ryg - og han får snart også slidgigt i knæene hvis ikke han har fået det allerede nu.

  Du har valgt at anskaffe dig en race som i dén grad døjer med PL, så det er en udgift man må have forventet, allerede da du købte ham. Enten hjælper du ham og lader ham blive opereret og ellers må du tage konsekvensen af det og lade ham få fred. Du er nødt til 100% at sætte dine egne følelser ud af spil her - det handler om Lucky. Og han skal ikke leve et liv hvor han har ondt. De kan få nogle alvorlige rygproblemer pga. PL der ikke bliver behandlet - samt slidgigt i knæet. Og så det faktum at en knæskal der hopper ud af led gør ondt ad helved til - uanset om der er slidgigt eller ej.. Det er de færreste smertestillende der kan afhjælpe dén smerte når knæskallen smutter af led..


 • #31   20. jul Jamen du har helt ret Nicole. Jeg har fejlet som ejer og selvfølgelig skal Lucky ikke lide under det.
  Jeg var ung og naiv da jeg købte ham og vidste ikke nok om pl. Jeg troede alt var i orden når forældrene var fri. Min situation har ændret sig meget de sidste 6 mdr, noget jeg ikke havde forudset. Derudover har mine hunde sygeforsikring men den dækker jo så ikke dette.
  Men ja det koster at have hund, og jeg kunne som sagt låne pengene, men vi er to i dette hjem og derudover skal jeg jo også vurdere hvad der er bedst på sigt. Som du siger så har Lucky gået med pl længe og det kan være slemt, dyrlægen kunne dog ikke sige så meget, da hun jo ikke var specialist, det måtte de tage i Århus og vurdere hvordan og hvorledes.

  Men jeg ved ikke om jeg har lyst til at trække Lucky igennem den omgang, det er da helt sikkert mest et økonomisk spørgsmål, uanset hvor meget jeg hader det, men samtidig er det også en stor omgang for ham at skulle igennem. Men jeg kan heller ikke på en time bare sige så afliver vi, når han så samtidig render rundt og leger med Rosa og springer rundt, efter at have gået både hen og tilbage fra dyrlægen.

  Hans ryg er ikke slem overhovedet, i følge dyrlægen og jeg kunne symptom behandle og han kunne have det godt i følge hendes vurdering hvis det var det jeg ønskede, men jeg vil ikke symptom behandle ham.

  Så det ender jo nok med en aflivning, selvom det gør sindssygt ondt, jeg elsker ham jo.
  Men jeg bliver nødt til at tage lidt tid til at tænke det hele igennem. Det var kl 14 vi var ved dyrlægen, så har ikke haft særlig lang tid til at tænke det hele igennem.

  Mit dilemma med aflivning er ikke om han skal aflives hvis han ikke bliver opereret men om det er nu eller om nogle måneder eller hvornår det er tid, for han har jo langt flest gode dage.


 • #32   20. jul Først en stor krammer til dig. Det er aldrig rart at have en syg hund.

  Desværre for dig, så er jeg fuldkommen enig med Nicole.

  Men My only, han er IKKE dit barn, han er en hund og har krav på at blive behandlet som en hund.
  Og nej, i mine øjne har han ikke mange gode år tilbage selv om han kommer på smertestillende.
  Hans knæskalkler hopper ud, det er vanvittig smertefuld, jeg har selv prøvet det for mange år siden da jeg røg af hesten.
  Han spænder i ryggen, det er også noget som gør vanvittig ondt.
  Selv om han er på smertestillende, så vil han aldrig være helt smertefrit.
  Jeg er fyldt med slidgigt, og på trods af at jeg får smertestillende, så er jeg aldrig smertefrit.
  Nogle dage ville jeg faktisk ønske at jeg var en hund og kunne aflives. Smerterne bliver hellere ikke mindre efterhånden som tiden går, tværtimod.

  Når han har gået med ryggen i så lang tid, så tror jeg hellere ikke, at han vil blive smertefri efter en operation, jeg tror, at hans ryg vil blive ved med at plage ham.
  Har Lucky fortjent et liv med smerter kun fordi du ikke vil undvære ham ?

  Jeg kan godt forstå, at kæresten ikke vil betale 20-35.000 kr for at få ham opereret.
  For som skrevet før, så tror jeg ikke at han bliver smertefri selv om han bliver opereret for PL, der er stadig ryggen tilbage.
  Havde han været min hund, så var han ikke kommet med hjem fra dyrlægen.

  Stort kram til dig, og håber ikke, at jeg har fornærmet dig, for det er ikke min mening.


 • #33   20. jul Mit dilemma med aflivning er ikke om han skal aflives hvis han ikke bliver opereret men om det er nu eller om nogle måneder eller hvornår det er tid, for han har jo langt flest gode dage.

  Selv om han har gode dage, så har han ondt. Hans skavanker forsvinder jo ikke bare i de dage, hvor han har det bedre.
  Smerterne er lidt mindre de gode dage end de dårlige dage, men de er der. • #34   20. jul Anni, du har ikke fornærmet mig, for det er også de tanker jeg går med. De gode år var nok mest i forhold til hvis jeg fik ham opereret. Dyrlægen sagde at han burde blive smertefri, fordi det "kun er muskel spændinger" med ordentligt genoptræning og kiropraktor/massør ville det ikke være et problem, men det ville kræve meget i forhold til at lære ham at bruge sit ben ordentligt igen.

  Men jeg tror vi har taget en beslutning selvom den gør ondt. Han skal på ingen måder lide, men samtidig forstår jeg også godt min kæreste ikke er frisk på at bruge så mange penge. Det skal måske lige nævnes for de der ikke kender mig, at jeg kun har haft min kæreste i 6 mdr, så selvom han jo selvfølgelig har taget hundene til sig, så har han altså ikke været med i det fra start. Så selvom jeg jo selvfølgelig har påtaget mig en udgift da jeg købte Lucky, er jeg lige flyttet sammen med min kæreste og vi har fælles budget, så nu bliver jeg også nødt til at tage hensyn til min kæreste.

  Da jeg købte Lucky i sin tid var jeg dum og naiv, og jeg har mange gange fortrudt, ikke at jeg fik Lucky for han er fantastisk, men at jeg ikke satte mig mere ind i det og købte med tavle. Men det gjorde jeg ikke og nu må jeg jo bare tage konsekvensen af det og gøre hvad der er bedst for Lucky.

  Jeg ville ALDRIG lade ham gå med smerter eller på anden måde lide bevidst, han og alle andre hunde fortjener at deres ejer gør alt for dem eller i det mindste ved hvornår det er tid til at sige stop.

  Jeg er glad for jeres meninger, selvom de selvfølgelig lige nu er både svære at høre og kan lyde lidt hårde, netop fordi det er så ømt et punkt. Men jeg kan godt se hvad i siger og det er rart med nogle erfaringer. Det hjælper mig også til at vide at det er det rigtige at sige stop, selvom det gør ondt, og det da uden tvivl bliver en rigtig hård tid herhjemme, både for mig men også for lille Rosa.

  Men jeg vil hellere sige stop for tidligt end for sent, for han mærker det jo heldigvis ikke.


 • #35   20. jul Sig til, hvis du trænger til nogle fysiske krammere når du sender ham over regnbuebroen.
  Jeg bor jo ikke så langt fra dig


 • #36   20. jul Tak Anni det er sødt af dig.

  Jeg har nu skrevet til dyrlægen før at få en tid. Jeg kunne simpelthen ikke ringe, jeg græder hver eneste gang jeg kigger på ham eller tænker på det.
  Jeg har heldigvis min kæreste hos mig og min mor er også klar til at komme hvis jeg har brug for det.

  Jeg skal dog lige finde ud af hvordan og hvorledes med urner, og om jeg skal have ham i sådan en i stuen eller om han skal begraves hos min mor.


 • #37   20. jul Sender dig varme tanker og en stor krammer.


 • #38   20. jul Altså du behøver jo ikke træffe beslutningen i dag. Lad nu være med at gøre noget forhastet - men enten operation eller aflivning.

  Ville min mand modsætte sig at jeg havde ladet Liva operere for PL så var han røget direkte ud til højre. Det er mange penge ja, men en operation der udføres virkelig ofte og med stor succes. Det er imo ikke nogen stor ting at trække hunden igennem. Det har virkelig været nemt med Livas to knæoperationer. Jeg ville aldrig aflive pga PL fordi det så nemt kan opereres. Var jeg dig ville jeg først forhøre mig hos specialister - har ryggen ikke taget varig skade kan han med stor sandsynlighed opereres med succes.


 • #39   20. jul Nicole, jeg er tilbøjelig til at være enig med dig, men min kæreste elsker Lucky og er også rigtig ked af det, men sandsynligheden for at det er begge knæ er utrolig høj og der sætter jeg selv grænsen.

  Jeg giver Lucky fred, selvom det gør så ondt og det er en af de sværeste beslutninger jeg nogensinde har taget, så er det det bedste jeg kan gøre for ham.

  Vi kunne godt satse på at et knæ er nok men de kan ikke sige det før det er opereret og når jeg på forhånd ved at jeg ikke kan ofre penge på begge, vil jeg hellere bare sige stop for hans skyld.

  Jeg har været dum og naiv og stolet på den forkerte dyrlæge. Det er gået udover Lucky, men nu tager jeg ansvaret og giver ham fred. Det er hårdt men det er den fineste opgave som ejer at vide hvornår man skal sige stop.

  Men havde jeg pengene, så havde jeg nok valgt anderledes. Men nogle gange er tingene bare ikke som man gerne ville det.


 • #40   21. jul Havde ikke opdaget den her tråd, før nu (pga dit emne om hunde der bliver alene).
  Sådan som situationen er, er jeg enig i at det bedste vil være en aflivning, desværre Stor respekt for at du vælger at give ham fred, så han ikke skal gå og få mere og mere ondt i de kommende år.

  Kæmpe krammer her fra !!


 • #41   21. jul hejsa... jeg vil lige knytte en kort kommentar til di. hunds spændinger??

  mine svigerforældre har en hund som døjede MEGET med spændte muskler m.m. ja i hele kroppen..

  den var blevet dømt til aflivning, men jeg lokkede dem til at besøge den behandler jeg bruger til min hund.

  efter blot 1 behandling var der synlig forskel ja faktisk kunne vi se det under selve behandlingen..

  hun har fået 3 behandlinger nu og de har nu en frisk gl. hvalp<3

  min hun skulle også have været aflivet, men grundet andre årsager - hende hjalp Berit også..

  Berit Højgaard fra Go' Hund er virkelig dygtig og har nogle evner andre bare ikke besidder..

  inden du tager en trist beslutning ville jeg prøve at køre en tur til hende - hun bor i Tjæreborg ikke forfærdeligt langt fra vejen??

  Jeg er i øvrigt opsamlingssted - det vil sige, at Berit kommer i mit hjem og behandler hunde en gang hver 2-3 måned ca. næste gang er d. 26 august, men synes ikke du skal vente så længe...

  hun har hjulpet flere hunde hvor dyrlægen og andre behandlere har givet op...??

  det er ikke for at sætte Kriller i hovedet på dig, men blot for muligvis at hjælpe dig og din hund d;)

  PS har ikke læst alle kommentarer


Kommentér på:
Hunde aktiviteter i Vejen omegn + andre små problemer..