{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
404 visninger | Oprettet:

Flåtbid, rød og hævet erfaring??? {{forumTopicSubject}}

Suk hvor uheldig kan man være torsdag fik zweep øjenbetændelse, i dag da jeg kommer hjem fra arbejde har han svært ved at støtte på hans forben og det viser sig at han har revet hul på de øverste trædepuder og har meget ondt, da vi har fået pakket ham ind finder jeg så en halv død flåt på ham, han er hævet og meget rød.
Nogle der har erfaring med hunde hvor immunforsvar er på over arbejde på grund af andre ting om hund så reagere voldsommer på et flåtbid.

PS vi har været forbi dyrlægen.Kommentarer på:  Flåtbid, rød og hævet erfaring???
 • #1   15. jul Altså et skud, kan han have bidt sig i poten, grundet flåten?

 • #2   16. jul http://www.hundegalleri.dk/grupper/hardinhundallergi/463917-immunforsvar_og_flaatbid

  Kia reagerer voldsomt når hendes immunforsvar er nede.


 • #3   16. jul Silke har haft masser af flåter i hendes 15 årige liv.
  Da hun var ung, var det op til 20 om dagen. Hver dag, hele sommeren.
  Nogle gange kom der en rød hævelse. Andre gange kom der ingenting.
  Hun er altså blevet bidt mange tusinde gange.
  Hun har været syg to gange. Første gang som ung, da hun fik borreliose og fik kronisk infektion i albuerne.

  Og for nylig, hvor hun fik anaplasmose med voldsomme blodforandringer, som var ved at tage livet af hende. Ingen varsel. Ingen røde pletter. "Bare" et pludseligt kollaps.
  At hun blev syg denne gang skyldes nok hendes nedsatte immunforsvar på grund af alder..

  Flåter kan være rigtig farlige. Men det ER ikke ret tit at en hund bliver syg af flåtbid. Uanset hvordan biddet ser ud.
  Det er kun hos mennesker, at en lokal ringformet reaktion kan være tegn på borreliose.

  Hvis hunden har fået en flåtsygdom, , så er man ikke i tvivl. Den bliver SÅ dårlig...

  Er det dyrlægen, der har tegnet den blå streg rundt om den røde reaktion?
  Det kan jo være fornuftigt at holde øje med at infektionen ikke vokser for meget. En almindelig infektion på grund af bid eller krads skal jo også behandles, hvis hundens immunforsvar ikke selv kan klare det.
  Hvad er årsagen til Zweeps problemer med immunforsvaret? • #4   16. jul Med sådan en reaktion ville jeg forventer der blev givet en antibiotikakur.

 • #5   16. jul Det er dyrlæge der har tegnet på ham de vil godt lige se det an til på mandag hvor han kommer der op igen.

  De mere at på grund af øjenbetændelse og de to åben sår samt lidt feber at hans immunforsvar er Max presset og har overreagere på flåten.
  Han er træt og har meget ond i hans ben. Så det er lidt svært at vurdere om det er det ene eller det andet så lige nu behandler vi øjet og forben og holder øje med flåtbidet.

  Blev bare lige lidt bekymret da han normalt ikke reagere sådan på en flåt. Så vil lige høre om der var andre der hade oplevet det


 • #6   16. jul Hm... flåter gør ligesom alle andre blodsugende insekter: de spytter i såret, så det blod som flåten suger, holder sig flydende.

  Og flåtens spyt kan godt give en reaktion, så huden bliver rød eller hæver. Det ser vi jo også ved myggestik.
  Sandsynligvis er det bare sådan en reaktion, han har. Det kan klø, og når han så bider eller klør sig, så bliver huden mere rød og irriteret.

  Men det er godt at I holder øje med det røde mærke. For det kan jo også være starten på en flåtsygdom. Det behøver ikke lige være borreliose. Der er sikkert mange andre flåtsygdomme i flåterne herhjemme. Hunde fra andre lande, -eller danske hunde, der har været med familien på ferie- de kan bringe fremmede flåter eller flåtsygdomme til Danmark. De hunde, der er bærere af en fremmed flåtsygdom behøver ikke at være syge selv. De spreder bare bakterierne når en dansk flåt suger en smule af bærer-hundens blod.

  ...Hvis Zweep bliver ved med at halte og være sløj, så kunne dyrlægen måske tage en generel blodprøve. Flere af de alvorlige flåtsygdomme giver nemlig blodforandringer. ---Silke havde næsten ingen blodplader. Og en meget lav blodprocent. Så det var ikke så sært at hun var meget træt og dårlig.

  Men jeg håber at Zweep bare har en lokal reaktion i huden. Han har jo rigeligt at slås med i forvejen...
  Hvordan har han det ellers? Er han blever friskere?

 • #7   16. jul Han er stadig noget sløj men spiser og drikke normalt. Men han vil bare ligge og sove. Han er hævet i forbenene men det skyldes nok der er lidt betændelse i de to sår.
  Men han er ved dyrlægen i morgen hele dagen så stoler 100 % på de gør hvad er nødvendigt. Det røde fra flåtbidet er ikke vokset her over natten så det er jo godt. Han klør ikke i det og har ikke gjort det.
  Men tak for feedback
  Men tilfredse med mig er han ikke


 • #8   16. jul Nu tror jeg ikke man smittes så hurtigt, men et af symptomerne er jo netop stive og ømme led.

 • #9   17. jul Nej, borreliasmitten bliver ikke overført så hurtigt.
  Men hvor der er een flåt, er der osse mange. Og hunden kan sagtens have haft -HAR ret sikkert haft- mange flåter tidligere, som man ikke har opdaget. De fleste flåter er unge flåter -nymfer- der er bittesmå.

  Anaplasmosesmitten overføres og giver symptomer hurtigere end hunden kan nå at danne antistoffer. Så hvis hunden bliver testet i begyndelsen af sygdomsforløbet, så kan testen godt være negativ.
  Det betyder bare at man må teste igen 1-2 uger senere..


 • #10   17. jul En gang BC, har han fået antibiotika for den infektion i forbenene?

 • #11   17. jul Har lige hentet ham igen og han har fået taget blodprøver og der var ikke noget skal så testes igen om 2 uger. Han er på antibiotika både for det ene og det andet men flåtbid er meget pænt i dag slet ikke så rødt

 • #12   18. jul Fornuftig dyrlæge der tester igen om 2 uger. Så når Zweep da at danne antistoffer, hvis der er en flåtsygdom i kroppen.

  Hvor længe skal han være på antibiotika?
  Det rigtige antibiotika virker jo ganske kvikt på både hudinfektion og på udslet på grund af borreliose. Man skal bare ikke stoppe for tidligt..


 • #13   18. jul Vi har til 7 dage. Det ser allerede meget fint ud ikke rødt eller hævet.
  Zweep er også begyndt at blive sig selv igen eller så meget sig selv man kan være med krave på


Kommentér på:
Flåtbid, rød og hævet erfaring???