{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
608 visninger | Oprettet:

PL erfaringer/historier/gode råd {{forumTopicSubject}}

Hejsa igen søde HG smiley

Da vi jo har bestemt os for at kæmpe videre for vores lille elskede Lucky, og dermed skal til undersøgelse og OP d. 7 august med ham i Århus, vil jeg gerne høre andres historier og erfaringer.
Har i nogle gode råd, og ting som i ville ønske der var nogen der havde fortalt jer inden?
Hvordan gjorde i med genoptræning?
Gør i noget ekstra for jeres hund nu efter det er helet og hvordan blev resultatet?
Hmm ja bare alt imellem himmel og jord.

Jeg kontakter min dyrlæge i næste uge omkring genoptræning, da hun sagde de havde nogle der var dygtige til den del på klinikken (de har både kiropraktor og massør tilknyttet) jeg ved dog ikke om de har waterwalk, som specialisten anbefaler, så det skal jeg også lige finde ud af.
Er der evt nogle der kender et sted med waterwalk som de kan anbefale i nærheden af Vejen?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  PL erfaringer/historier/gode råd
  • #1   22. jul 2017 Bacon blev opereret i begge knæ, og selvom genoptræningen var hård både for hund og ejer, så var det det hele værd, når man så hvor godt jan havde det efter benene var helet! smiley

    Han blev opereret i Norge, og gik til genoptræning hos magtor - 2 x waterwalker om ugen. Der fik vi også at vide at det at gå i sand var rigtig godt, og også det at gå på en luftmadras. Så hvis i har en volleyball bane i nærheden med sand, så tag ham derhen efter operationen, og så skal han gååå, ikke løbe, husker ikke hvor lang tid pr gang, men det er ikke meget. Samme med luftmadras smiley

    Men det var som sagt det hele værd. Det sværeste med Bacon var det at han skulle holdes i ro. Han havde jo separations angst og ville helst være hos mig hele tiden, men kunne ikke sætte ham i et bur, så jeg måtte holde øje med ham konstant, og så sov vi på gulvet, hehe.

    Men hele arbejdet ligger efter operationen. Det et hårdt, og det kræver meget af ejeren. (men man får en lykkelig hund når det er overstået)

    God bedring til Lucky smiley


  • #2   22. jul 2017 Har du snakket med simone f med potepatruljen? smiley

  • #3   22. jul 2017 Jeg har kontaktet Simone F privat og gjort hende opmærksom på opslaget.. Det varer nok ikke længe, inden hun deltager smiley

  • #4   22. jul 2017 Mille blev opereret i det ene knæ for 7 år siden, hun er 12,5 år nu.
    Hun går stadig ture på en time til halvanden uden problemer.
    Jeg er altid opmærksom på at hun ikke bliver overvægtig og så holdes hun i god form.
    Et halvt år efter hun blev opereret begyndte jeg stille og roligt at cykle med hende igen(det gør jeg ikke mere grundet alder) og siden da har der ikke været taget særlige hensyn til hende pga. det.
    Du kan læse lidt om det i mit fotoalbum jeg har lavet om det.


  • #5   22. jul 2017 Jeg har jo været igennem det her med hele 3 hunde inden for ret kort tid...

    Hvis du ikke allerede har gjort det, så kan du læse om vores oplevelse på min blog. Start fra bunden på hver side. smiley

    Boss: http://tossetmedhund.weebly.com/mine-hunde/category/boss-er-syg-feb-2016

    Paya: http://tossetmedhund.weebly.com/mine-hunde/category/payas-loslashs-knaeligskal-2016

    My: http://tossetmedhund.weebly.com/mine-hunde/category/mys-loslashse-knaelig-2016

    Svare også gerne på spørgsmål, en først når dette er læst, så jeg ikke skal gentage mig selv. smiley
    Derudover er der en gruppe på facebook. "Hunde med løs knæskal (patella luksation)"


    Resultatet er blevet godt på dem. De er alle smertefrie i knæene. My halter stadigvæk og hverken dyrlæger eller kiropraktor kan finde ud af hvorfor, men det virker til, at hun ikke har ondt.
    Hun løber agility på konkurrenceplan og løber på greyhound stadion 1-3 gange om måneden.

    Alle tre kan fint gå lange ture, lege vildt, træne osv.


  • #6   22. jul 2017 Jeg er lige på vej til at se film og putte med kæresten og hundene, så jeg svare lige lidt bedre i morgen smiley Vil blot sige tusind tak for de svar der er kommet indtil videre, de er alle værdsat og bliver læst grundigt!

    Og tak til de der tog fat i Simone og til Simone for at komme på banen.
    Jeg fulgte en del med da Boss og Paya blev opereret, men jeg vil helt sikkert lige læse bloggen igen for at få det opfrisket og se om der er svar på nogle af de ting jeg går og overvejer, og måske jeg ser noget jeg ikke lige har tænkt på smiley Det var egentligt en super god ide at lave en blog på den måde, så andre kan få glæde af ens erfaringer på noget ellers rigtig træls.

    Hav en rigtig dejlig aften alle sammen. jeg læser jeres kommentarer grundigt i morgen smiley


  • Hunden
    Hunden Tilmeldt:
    jan 2013

    Følger: 1 Emner: 8 Svar: 492
    #7   22. jul 2017 Pøj pøj med operationen, de er super dygtige i Aarhus.

  • #8   23. jul 2017 Jeg kan da lige nævne, at mine er opereret hos Virklund Dyreklinik, der også har klinik i Århus / Tranbjerg (Østergaard Dyreklinik) og de har waterwalker - kunne dog også forstille mig, at Århus Dyrehospital har? Hvis det er dem du skal til? smiley

  • Hunden
    Hunden Tilmeldt:
    jan 2013

    Følger: 1 Emner: 8 Svar: 492
    #9   23. jul 2017 Aarhus dyrehospital har også waterwalker. De har et helt rum til genoptræning og en veterinærsygeplejerske der næsten udelukkende arbejder med genoptræning, og har forskellige kurser/uddannelser inden for dette område. Og så har de en kiropraktor tilknyttet.

    Aarhus dyrehospital har to dyrlæger som udføre denne type operation.


  • #10   23. jul 2017 Tak, men det er i Vejen jeg har dyrlæge. Det er alt for langt at skulle til Århus når det er genoptræning, da jeg ikke har bil, så skulle med tog hele tiden. Det havde været noget nemmere hvis jeg stadig havde boet i det område, men det gør jeg desværre ikke, så det bliver kun selve operationen som bliver lavet i Århus. Genoptræning må jeg finde tættere på smiley

  • #11   23. jul 2017 Det er Ulrik bech der skal undersøge ham, og da vi har fået tid til operation samtidig, går jeg ud fra at det også er ham der skal operere ham smiley

  • #12   23. jul 2017 Jeg skal helt sikkert have fundet et sted med waterwalk, men der er forhåbentligt noget tættere på end Århus smiley

    Hvor mange gange tog i til kiropraktor/massør og hvad i ellers var til udover waterwalk? Kan læse mig frem til at waterwalk er ca. 2 gange i ugen, hvor lang tid fortsatte i med det? Bare så jeg har en ide om det.

    Simone, jeg kunne læse at du anbefaler at have et bur/"kravlegård" til dem, er der noget du kan anbefale? Lucky er ikke vant til bur, men jeg tænker at jeg godt kan nå det hvis jeg begynder nu. Han er ikke vant til at sove i sengen, og han hopper ikke op i sofaen hvis der ikke er noget at hoppe fra (han hopper ikke direkte fra eller ned på gulvet), men jeg tænker det alligevel er rart for ham at have et sted hvor Rosa ikke kan irritere ham, og hvor han kan være i ro, så han ikke finder på at lege vildt med hende.

    Nu hvor såret er helt frit, for at de kan bevæge sig osv. hvordan har i der har flere hunde så gjort i forhold til at de andre hunde ikke skal komme til det? Lucky kan jo få en krave på, men det er lidt svære med Rosa.


  • #13   23. jul 2017 Vi var ved kiropraktor inden operationen, midt i forløbet og ved slutningen. (efter behov sådan ca.)

    Jeg havde bare en kaninløbegård som jeg brugte. Og deri var de så snart de var uden opsyn. Hundene var heller ikke alene sammen.

    Mine hunde var noget ømme og lod bestemt ikke de andre komme til såret. Hvis de andre viste interesse i såret så fik de et "'nej" smiley
    Mine hunde havde brug for at være alene på dagen (de var helt væk ved første operation og stod ikke op før dagen efter) og dagen efter var de i bur hele dagen pånær da de skulle ud og tisse.

    De første par dage er meget hårde, og her overvejer man om det virkelig var det værd - men det er det!! Hunden skal bare lige komme sig, og man skal bare sørge for en masse ro og hygge. Se på muligheder og ikke begrænsninger.


  • #14   23. jul 2017 Tak for svarende Simone smiley

    Hvor hurtigt kan de være alene hjemme et par timer? jeg skal desværre begynde i skole dagen efter operationen, 2 timer 3 gange i ugen, dagen efter OP, vil min mor dog tage fri for at være hos ham imens, og så har jeg en fri dag, men på tredje dagen har jeg pt ingen pasning, kan han godt klare sig alene et par timer der, eller skal jeg finde noget pasning/melde mig syg?

    Jeg er ikke i tvivl om at det bliver en hård periode, men det er godt nok også hårdt at se på en lille ulykkelig hund nu og vide at han ikke har det godt. Så jeg ser frem til at han forhåbentligt kommer på toppen igen og han igen kan være en lille glad tosse sammen med Rosa smiley Det er han heldigvis af og til stadig, men ikke nær så meget som han har været, så hun bliver nok ellevild hvis han igen vil lege vildt med hende, når alt er overstået smiley

    Giver i noget tilskud til dem eller specielt foder? Canosan eller noget med noget bestemt indhold osv?

    Jeg må bare holde øje med ham, så Rosa ikke kommer til såret og ikke driller ham. men mon ikke selv en lille lort som hende hurtigt fanger at Lucky ikke er på toppen og skal have ro, det synes jeg de plejer at være gode til.

    Tror i denne kan gå an? tænker jeg så kan bruge den til marsvinene bagefter, eller slå den sammen. Det er jo mange penge for et "bur" han kun skal bruge imens det står på, men jeg synes også det er vigtigt at han har et sted hvor han har ro og et sted hvor vi kan sætte ham ind når han bliver lidt for frisk.
    Og ville i købe det i den største eller næst største str, hvis den er ok?
    Målene er:
    Den store:
    L 116 x B 116 x H 58 cm

    Den lille:
    L 92 x B 92 x H 49 cm

    I må også gerne komme med links af andre i mener er gode, jeg ved ikke om han skal have et stort bur eller en løbegård, eller hvor stor den skal være?


  • #15   23. jul 2017 Jeg ville købe den store, især pga. højden. (ville være bange for at hunden forsøgte at hoppe over, især når den er alene)
    Så er der også plads til to forskellige sove/putte steder, vandskål og lidt tyggelegetøj eller hvad den nu kan lide. Og selvfølgelig lidt plads til at bevæge sig rundt uden at overbelaste.

    De kan sagtens være alene i to timer, jeg ville dog ikke gøre det dagen efter - men to / tre dage efter i to timer gør ikke noget. smiley

    Vores hunde har fået canosan lige siden operationerne, om det virker ved jeg ikke. I december startede de så på strong joint fra innordic - jeg er dog mest til pilleform, så når den dåse er tom tænker jeg, at vi går tilbage til canosan - dette har også en dokumenteret virkning, det har det andet ikke.
    Her tænker jeg, at det handler mest om hvad man selv (og hunden) er til.


  • #16   23. jul 2017 Super tak Simone smiley Så vil jeg lige tage en snak med dyrlægen om canosan når jeg alligevel skal snakke om genoptræning.

    Dagen efter kommer min mor, det har jeg det også selv bedst med. Men dejligt hvis han kan være alene om torsdagen (han bliver opereret mandag) men jeg kan jo se torsdag inden jeg skal afsted hvordan han har det, så kan jeg jo altid melde mig syg hvis jeg ikke føler det går.

    Ups, jeg glemte at sætte link ind i den tidligere kommentar, det er dette, så der er "tag" på.. http://www.zooplus.dk/shop/smaadyr/loebegaarde/nylon/247852


Kommentér på:
PL erfaringer/historier/gode råd

Annonce