Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Samle kommode 400 kr.
  • Skifte cover til lampe i loft 500 kr.
  • Utæt afløb i køkken 1.500 kr.
  • Sæt en loftslampe op i udtaget 400 kr.
  • Cykelkæde 475 kr.
  • Tømrer til reparation og ophængning af badeværelses skab 1.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Rie Ravn
  • #1   5. aug 2017 Der er både gode og dårlige ting ved hende. smiley
    Og det samme gælder hendes elever. Der er nogen ting, som jeg slet ikke forstår... Men jeg kan se, at de er blevet meget populære det sidste års tid.


  • #2   5. aug 2017 Det eneste indtryk jeg har, er at hun gerne vil have fjernet al stress. Men jeg tænker, at så vil man vel også gerne have fjernet alle drifter - altså hvad er en hyrdehund så lige, hvis den ikke i en hvis grad bliver tændt af at se får?

  • #3   5. aug 2017 Jeg ville holde mig laaaaangt væk fra hende.

    Hendes tilgang til hunde er i min verden helt forskruet.


  • #5   5. aug 2017 Jeg er undervist af flere af hendes elever, og det har været prima undervisning med leg og det hele.
    Det har været væsentligt bedre end de første DKK-hold jeg var på, idet man kommer omkring langt flere ting.


  • #7   5. aug 2017 Altså jeg kan forstå at man hos en topstresset hund, vælger at holde pause med "stresslege" til en start, det gjorde jeg også med Milo. Men nu bruger vi det både som ekstra belønning, når jeg ønsker mere go, men netop også for at træne slukknap, impulskontrol osv. Det er absolut det, der har rykket os mest på kortest tid.

  • #8   5. aug 2017 Se, hvor han ligger der og stresser efter en times træning, rusk og leg smiley

    profilbillede
  • #9   5. aug 2017 jeg har trænet hos Nicklas og kan kun anbefalde ham..

  • #10   5. aug 2017 Virkelig mange hunde kan ikke slukke efter leg med pind og bold, så der er god grund til at der advares mod det mange steder.
    Det bør kun bruges af folk der ved hvad de laver.
    Generelt henvender de familiehold sig til nybegyndere, så jeg synes det er fint at de snakker meget om stress. Folk aner jo ikke en pind til at starte med. For mange er gåture og boldkast det eneste de laver med deres hund.

    Jeg kan hverken bruge trækkeleg eller bold til min race, så jeg kan gode lide de instruktørers holdninger.
    Det er jo smag og behag, afhængigt af træningsform og et spørgsmål om temperament og erfaring.


  • #12   5. aug 2017 ved Nicklas har jeg ikke oplevet fri leg..

  • #13   5. aug 2017 Puha, jeg har ikke nerver til hundeskov eller det, der ligner. Milo trækker sig hvis det bliver for meget, og kan med alle - meeeeeen, hvor har jeg tit oplevet hunde, der bestemt ikke burde være der. Så vi holder os til private legeaftaler smiley

  • #14   5. aug 2017 Jeg ville holde mig langt væk, det samme gælder for Nicklas Vega.

    Sidst i maj var jeg ud at gå med Taliban på de grønne områder mellem Vonsild og Dalby.
    Der holdt Rie Ravn og trænede et hvalpehold med store hvalpe.
    Jeg stod og kiggede på, og må så sandelig indrømme, at jeg blev rimelig rystet.

    Der blev trænet indkald. Det foregik på den måde, at træneren holdt hvalpen. Ejeren løb 50 meter frem, satte sig på hug med ryggen til og kaldte.
    Det gik helt fint med nogle af hvalpene, men så kom holdets "sorte får" Den piskede af sted, og det tog over ti minutter at få indfanget hvalpen igen.
    Ok, sådan noget kan jo ske, men prikken over i'et var, at man prøvede at lave indkald igen med samme hund på nøjagtig samme måde...
    Taliban og jeg skyndte os at gå inden de fik fanget hunden ind for anden gang, for indrømmer, at jeg havde stor lyst til at kommentere træningsmetoderne.



  • #15   5. aug 2017 Jeg ville aldrig nogensinde stole på, at Rie Ravn og dem, der er uddannet af hende overhovedet er i stand til at se forskel på stress og drift/vild leg.



  • #16   5. aug 2017 Anni - det synes jeg godt nok lyder skørt.

  • #17   5. aug 2017 Hvordan kan man advare imod klikkertræning? smiley
    Jeg ved at der er nogen som siger, at der er forskel på "træning med klikker" og "klikkertræning". Menes der så den typiske form for klikkertræning hvor man benytter sig af shaping? Eller hvad er det præcis der menes? For tænker da at man ikke rigtig kan advare mod den klassiske betingning der ellers foregår hver evig eneste dag i alle andre sammenhænge


  • #19   5. aug 2017 Jeg kender ikke Ries begrundelse, men jeg har hørt flere snakke om forskel på lydig og velopdragen. At en hund skal være velopdragen, og det bruger de ikke godbidder til = ingen klikker. Begrundelsen har været, at hunden ikke skal have et ansvar - den skal bare høre efter, agtigt.

  • #20   5. aug 2017 Ansvar = stress

  • #21   5. aug 2017 Stress, Fünke... det giver stress... smiley smiley

    Forventningens glæde er usund for hundene fordi der skabes dopamin....


  • #22   5. aug 2017 Det er simpelthen hul i hovedet....

    Uha, glade hunde... DET kan vi ikke have. Forventningsfulde... Uh - farligt.

    Jeg kan slet slet ikke tage det seriøst.


  • #24   5. aug 2017 Sparrede med en adfærdsterapeut (eller noget) ang Shaggie dengang, og han brugte netop "den" metode. Hun måtte ikke hoppe op i sofaen, når hun selv ville, kun når hun blev bedt om det. Skulle gå sidst ud af døren, måtte ikke tage stilling til kontakt med nogen, kun komme tæt på når der blev bedt om det. Desuden var det UHØRt at tage hende med ud og opleve nye ting. Vi skulle holde os til samme rute, for andet var unaturligt. Samvær med andre hunde var også forkert - sådan kunne jeg blive ved og ved og ved og ved. Sååååå mange regler, og ingen ros

    Jeg ser pointen i en hund, der bare skal koncentrere sig om at være hund, men for mig bliver hunden så mere et møbel, end en samarbejdspartner. Og sikke dog et kedeligt liv


  • #26   5. aug 2017 Jeg har også fået af vide af Vega (på hans facebookside), at min chihuahua helt sikkert er stresset, fordi jeg træner rally med hende. Jeg kan ikke huske hvordan vi kom ind på det, men jeg er i hvert fald meget uenig i, at rallytræning (på hundens præmisser) stresser den..

  • #27   5. aug 2017 Det er skægt med os mennesker. Hvis bare én lyder overbevisende, så æder folk det råt. Bare se på Cesar, hvor man endda synes at det er så åbenlyst.

    Prøvede faktisk at fyre noget totalt pis af til en familiefødselsdag for et stykke tid siden, totalt modstridende alle folks holdninger gav de mig bare ret.. det er lidt skægt smiley


  • #28   5. aug 2017 Tak for link. Mit ansigt lige nu: WTF?

    Der skal virkelig noget seriøs forvrængning til for at fremstille klikkertræning som usundt og stressende. Ja, hvis man slet ikke kan finde ud af det og stiller alt for høje krav til hunden. Men korrekt udført... "Og her er det af en eller anden grund blevet moderne at klikkertræne hvalpe!!!!" - ja guess why. Det lyder da som en helt forskruet jeg-lever-i-min-egen-verden tankegang smiley


  • #29   5. aug 2017 Det handler om at se på sin hund.
    For jo, klikkertræning (shaping) kan stresse en hund, frustrationen kan blive for stor - og så giver det sig selv, at man skal finde en anden metode til den øvelse eller i det hele taget.

    At der dannes dopamin, cortisol og adrenalin i en krop er fuldstændig naturlig og stress er også naturligt og ikke skadeligt så længe vi ikke snakker kronisk stress.
    Det de gør er at sygeliggøre noget, som ikke er sygeligt.
    Det er ikke pr. definition skadeligt at der dannes dopamin (som i SLET ikke), cortisol og adrenalin. Det sker hver dag, hvis hunden er aktiv.

    Og aktiv, det skal en hund sgu være!


  • #32   5. aug 2017 Nej nej, fordi dopamin er åbenbart kun noget der findes ved stressende klikkertræning hvor du får en dopamin-glad hund, og så snart du stopper med at bruge klikker, så får du en ÆGTE glæde, altså ikke dopamin-glæde smiley :D smiley

    Jeg tror den mand har nogle ret seriøse misforståelser omkring klikkeren. Og signalstoffer. Eller måske har han bare kun set noget der virkelig var skidt. For jeg er helt enig med jer i, at det kommer an på den enkelte hund - klikkeren kan jo i sig selv bruges på mange måder, hvis det fungerer.


  • #33   5. aug 2017 #23 OMG smiley Seriøst!!!

    Tror nok mine hunde dør af stress om et par minutter! smiley

    Men selvfølgelig så er den bedste familiehund og også en totalt apatisk hund der aldrig tager initiativ til noget smiley



    profilbillede
  • #34   5. aug 2017 AG hun er ikke stresset. (i hvert fald ikke hele tiden, der er selvfølgelig enkle situationer, som fx igår ved dyrlægen)
    Jeg tror der blev skrevet lidt om træning, og så skrev jeg, at jeg går til rally med Paya. Og så fik jeg hele smøren om, at så er min hund med sikkerhed stresset.


  • #38   5. aug 2017 Der er også lineføring.

  • #40   5. aug 2017 lineføring er jo ikke bare at klikek snor på, men hvor hunden lærer at gå ordenligt.. Det gik jeg til

  • #42   5. aug 2017 Det lyder meget som noget træning jeg gik til med den collie vi havde for måske 15 år siden. Der var en ny træner i klubben med meget moderne metoder (altså sådan blev det "solgt" - og sammenlignet med tidligere tiders kæft trit og retning var det skam MEGET moderne). Jeg kan huske at vi sad meget længe og aede hundene, spyttede godbidder i hovedet af dem for kontakt (for godbid fra hånd dur bare slet ikke) og enhver form for lege-belønning var absolut no go. Det samme var at løbe med hunden - for det kører dem op (altså ikke som i jogge en tur, men som i lineføring med løbe-momenter). I det hele taget skulle hunden helst se mere død end levende ud.
    Jeg kan ikke huske hvor længe vi trænede der, men ikke ret længe, for det var godt nok kedeligt... ikke mindst for hunden.

    Og det tænker jeg må være kendetegnende for enhver hunden der ALDRIG må få bare et let øget dopamin-, adrenalin- og kortisolniveau. For det øges altså i et eller andet omfang hver gang vovse liver lidt op, bliver spændt, glad osv. Så hvis aldrig den må have noget udsving mellem "ligger og sover i sofaen" og "gør klar til en gåtur" osv. så skal hunden jo nærmest dopes... eller være totalt livstræt.

    Der er jo forskel på stress = hjernen brænder fuldstændigt sammen og vovse kan slet ikke magte at være i sit eget skind (og gør træning og opdragelse ganske vanskeligt) og stress = vovse er spændt/glad og har superfokus på opgaverne... og så naturligvis kronisk stress, som igen er noget helt andet og det, der reelt er skadeligt i det lange løb. Lyder som om de ikke forstår, at stress ikke bare er stress... at der også findes positiv stress.


  • #43   5. aug 2017 lineføring og fri ved fod er ikke det samme

  • #45   5. aug 2017 Nej det er det ikke når hunden bare skal lærer at gå ordenligt og ikke i konkurrece

  • #46   5. aug 2017 Hvis hunden bare skal lære at gå pænt og ikke trække, så er det korrekte begreb jo ikke lineførring da det netop dækker over noget andet. Så AG har da helt ret.

  • #47   5. aug 2017 Frk. jensen - Lineføring er jo det, man ser i konkurrenceøjemed. Her skal hunden ikke bare gå pænt uden at trække, den skal tæt op ad venstre ben uden at gå ind foran fører osv.
    Det du beskriver, er jo øvelsen "gå pænt i snor" - det er også en vigtig ting for hunden at kunne. Men lineføring er det i min verden ikke.


  • #48   5. aug 2017 Jeg havde for nogle år siden kontakt med en ejer af et ungt whippetmix, der havde gået hos en Rie Ravn elev. Hunden var destruktiv og nappede, hvis den var lidt opkørt. De fik at vide, at de ikke måtte lege hverken bold eller trækkeleg, skulle fjerne alt legetøj, som hunden kunne ødelægge og kun motionere hunden korte ture i snor.
    Jo flere dage der gik, des mere frustreret blev hunden og dens hærgen blev kun værre.

    En af mine hundebekendte havde givet ejer mit telefonnummer fordi hun vidste, at flere af mine unge whipper havde været ret destruktive. Min løsning var en helt anden, ud at krudte af med frit løb, jagt/trækkeleg med tov og en hulens masse papkasser og lignende som hunden gerne måtte flænse. Der gik 14 dage, så havde de en kontaktbar hund, der ikke kastede sig over inventaret, men holdt sig til sit eget legetøj.

    At forbyde en hund, det den er skabt til, er da i den grad at plante frustration i hunden, whipperne kører op, når de løber og når de leger, men de falder omkuld, så snart man igen træder ind af entredøren.
    Intet kan i et whippethoved måle sig med det her.


    profilbillede
  • #49   6. aug 2017 Det er håbløst. Stress skal da bruges konstruktivt til træning.

  • #54   6. aug 2017 Hun er så langt ude *GGGG*

    Jep, det er nemlig helt og aldeles udelukket at have relation til hunden, når man benytter sig af en klikker smiley smiley


  • #55   6. aug 2017 Er absolut ikke fan af Rie Ravns metoder og synes hendes fremhævninger i overstående er helt galt, da hun tydeligt bruger Karen Pryors citater fuldstændig ude af kontekst, hvilket giver et noget andet billede, end når man læser Karen Pryors tekster.



Kommentér på:
Rie Ravn

Annonce