{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
970 visninger | Oprettet:

gentagende problem med hunde. {{forumTopicSubject}}

lidt inspireret af trådende om de løse hunde.

Hvis man står i en situation med en person som altid har sin hund løs, og derved skaber en mulig farlig situation (fremmed hund + fremmed hund kan hurtigt give ballade)

Hvis denne person har været til stor gene for andre andre flere gange, ofte er blevet påtalt, og bedt om at holde sin hund i snor, og indkaldet ikke er sikkert.
Hvis der aldrig endnu er sket bidskader, men man egentligt kun "venter" på at det sker.

- hvordan griber man så sådan en person an, for at nå ind til denne?

Tænker ikke at politiet er til megen nytte, eller er de?

(Denne tråd er inspireret, men på ingen måde lavet for at vi skal kører vidre i den anden debat, så venligt undlad at nævne den episode, tak!)Kommentarer på:  gentagende problem med hunde.
 • #1   8. aug Det er faktisk skrevet ind i loven, at politiet kan gribe ind hvis en hund er til gene/frygt for andre. Så start med at læse der

 • #2   8. aug Lader være med at gå hen i nærheden af den

 • #3   8. aug Altså med hende trunte missen der boede herude, blev folk VED med ringe til politiet, til sidst medierne, og hun ramte en del overskrifter, og røg i retten til sidst og fik en dom.

 • #4   8. aug Her i området var der en ambullblanding, som endte med at blive meldt til politiet, og den fik så påbud om at bruge mundkurv altid, udover self snor.
  Det gør de nu ikke, men ejeren er til gengæld blevet noget "sky"; går sjældent hvor der er mange, går på tidspunkter hvor få er ude, har nu altid hunden i snor.
  Det er alt sammen noget, der foregik lang tid før jeg flyttede til området, så det er hvad, jeg har fået fortalt.
  Jeg tror, at så længe ejer holder sig væk, og der ikke sker flere episoder, så er folk ligeglade med, at de ikke overholder påbudet. I princippet kunne man vel godt brokke sig til politiet over det... Men som situationen er nu, fungerer det jo:)

  Men ja, man kan så åbenbart godt få politiet til at reagere, uden at en hund er blevet skambidt.


 • #5   8. aug frk. jensen: nu kan man ikke vælge ikke at møde folk. når episoderne opstå, så sker det jo netop fordi at man ikke opdager hinanden inden at det er forsent.

 • #6   8. aug Jeg mener stadig det skal meldes til politiet, eftersom det er lovpligtigt at have snor på sin hund.

 • #7   8. aug AT hvis man ved hvilken hund der laver udfald kan man godt..

  så kan man fx vende om og gå den anden vej..


 • #8   8. aug Frk. Jensen: prøv at læs havd jeg skriver

  - episoderne opstår oftes fordi at man ikke ser hinanden inden det er for sent - hvordan skal man kunne vende om hvis man ikke ved at personen kommer?

  Hvis man har gentagende problem med en person, så vender man selvfølgelig om hvis man ser denne.


 • #9   8. aug det står der intet om i startindlægget

 • #10   8. aug Frk.: Hvad mener du?

  #5 var henvendt til dit svar nr. #2..
  ---

  Ved i hvad man gør for at have bevis for sin påstand?
  Det er trods alt påstand mod påstand, så længe at man ikke har et fysisk bevis.


 • #11   8. aug Hvis flere er generet, ville jeg simpelthen fortælle personen, at får denne ikke snor på, så bliver der lagt en politianmeldelse.

  Med hensyn til bevis for sin påstand, vil det nok være godt, hvis du kan finde nogle andre, der kan bakke op om det, du siger


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 3 Emner: 11 Svar: 970
  #12   8. aug Jeg mener stadig det skal meldes til politiet, eftersom det er lovpligtigt at have snor på sin hund

  Det er så ikke korrekt Maiken. Det er lovpligtigt at have snor på hunden de steder der er skiltet med det, ellers må du gerne have din hund løs så længe du har kontrol over den.


 • #14   8. aug Ida, forkert. Der står fx ikke noget skilt om at man skal have snor på sin hund på stranden (i sæsonen), eller inde i byen, men det skal man ifølge lovgivningen.

 • #15   8. aug Man skal ikke have snor på sin hund i byen. Loven siger bånd eller fuld kontrol. Dog kan den enkelte kommune lave andre regler, men det har meget få gjort.
  På stranden må hunde være løse om vinteren.
  I offentlige skove skal hunde være i snor med mindre der er tale om en hundeskov.


 • #16   8. aug Men der står i opslaget at indkald ikke er sikkert = ikke under kontrol?

 • #17   8. aug
  **Maiken**
  Som Malene også skriver: Nej det er ikke lovpligtigt at have sin hund i snor.

  Hundeloven:
  § 3. I byer og områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de enten føres i bånd eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem.
  Stk. 2. Uden for byer og områder med bymæssig bebyggelse påhviler det besidderen af en hund at drage omsorg for, at den ikke strejfer om.

  Hvis jeg gentagne gange mødte løse hunde der generede og havde en ejer der er ligeglad, så ville jeg rette henvendelse til politiet.
 • Ida og Figo
  Ida og Figo Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 3 Emner: 11 Svar: 970
  #18   8. aug Ja det er under miljø- og naturstyrelsens love og regler, så det tog jeg ikke lige med.

  I hundeloven står der intet om at man SKAL have sin hund i snor.


 • #19   8. aug Frk Jensen: man kan altså ikke altid bare vende om. Coco kom på et tidspunkt op at slås med en foxterrier, efter det så den sig bare SÅ gal på hende, at den gik i "killer mode", når den så hende.
  Og det blev såmænd til 5 angreb, hvoraf hunden kun var i snor én gang! (Her var uheldet at den kom løbende med sin ejer rundt om et hjørne, hvor jeg stod med min, kunne heller ikke undgås, men det var så heldigvis ekstremt kortvarigt).
  Det er meget svært at gøre noget ved det, når den angribende hund er løs...

  Sidste gang det skete, blev jeg simpelthen så gal på ejer, at jeg brølede vedkommende ind i hovedet, at det nu var 5.gang hendes hund angreb min, og hvis det nogensinde skete igen, ville jeg anmelde det til politiet. Jeg har aldrig nogensinde set dem siden.

  Ift anmeldelse havde jeg ud af de 5 gange vidner til hændelserne de 2. Så om ikke andet kunne jeg vel have meldt de to angreb, og så nævnt at der egentlig havde været 5...


 • #20   8. aug Jeg har også tit tænkt, at man kan da bare vende om.

  Men da min hund blev angrebet forleden af to Border Terrier, kom de jo bare stormende og sprang på ham. Det kan man jo ikke forhindre som sådan. Det går jo ret hurtigt.

  De var så stukket ud af hoveddøren skal lige siges (uheld).

  Uanset, hvis en hund er fri, og det er en hidsigprop, så kan den med hund i snor gøre så meget end at råbe af hunden.

  I sidste ende sparke den (det hjælper dog ikke så meget ved end Border Terrier kan jeg sige, den er for hurtig.. :-D)..


 • #21   8. aug Jeg stopper hunden i dens halsbånd og holder den til ejer kommer frem.. Herefter har jeg haft god succes med at tage en snak med ejeren - især fordi jeg jo har deres hund Mit argument er, at de er nødt til at holde deres hund væk for at beskytte den plus der er en streng lov. Det virker godt synes jeg. Møder jeg dem igen, går jeg den anden vej. Og hvis en blev ved med at genere mig, så ville jeg ringe til politiet og høre, hvad de synes jeg skulle gøre.

  Men heldigvis er de rigtig farlige hunde få.... Med tanke på hvor mange gange jeg går ud, med egne hunde og andres og over hvor mange år, og hvor FÅ farlige hunde jeg har mødt, så synes jeg egentlig ikke problemet er så stort. Jeg har mødt FEM sammen med mine hunde, og hvor det var liv eller død og vi mennesker måtte gribe ind for alvor. Så jeg tror ikke det er så tit man møder dem derude - heldigvis. De fleste der ejer sådan en, ved godt at den ikke skal ud mellem andre og "lege"...


 • #22   8. aug AT rollo, #1
  "Hvordan griber man sådan en person an, for at nå ind til denne?"

  --------Det gør man ikke ved at diktere personen, hvordan hxn skal opføre sig.

  Man skal snarere lære personen at kende og dermed prøve forstå hvorfor personen gør som hxn gør. MÅSKE kan man så foreslå sin nye ven en eller anden ordning, som er mere udbytterig end at færdes med løs hund et sted hvor alle andre hunde er i snor. Kender du ikke et område, du kan foreslå, hvis ejeren helst vil have sin hund løs?

  ----Men jeg ville personligt gå andre steder, hvis der var hunde eller personer, jeg følte mig truet af.
  Nu er jeg så heldig at her er plads og muligheder nok. Så jeg behøver ikke komme i nærheden af de hundeluftere, jeg ikke bryder mig om.


 • #23   8. aug Lens: men en hund behøver jo ikke være farlig før at der kan opstå en ærgerlig og uønsket situation

  jeg vil nødig stå med rollo også at der kommer en løs hund hen. 7-9-13 har jeg aldrig oplevet det, og rollo plejer ikke at være god til fremmede hunde selvom at han har snor på, men det kan være svært at holde styr på to hunde hvor den ene er stor, og hvis de hopper og danser om en

  birgitta: det gav faktisk rigtig god mening at skabe en forståelse af hvorfor personen gør som denne gør, også snakke ud fra det - tak


 • #24   8. aug Nej men det hjælper på det hele, når den ikke er rigtig farlig... Langt de fleste hundemøder går jo godt... og ofte er det mennesker, der bliver meget oprørte over disse møder hvor der i bund og grund intet er sket... Det bliver jeg også selv nogle gange. Men hvis jeg virkelig skal se på det, så skete der jo intet andet end det var en irriterende hund... De fem rigtige angreb på egne hunde, jeg har oplevet var til gengæld.... skrækkelige.... Så heldigvis er de få.

  Jeg tænker også, at opdræt har et ansvar. Avl nogle hunde der ikke går op i limningen eller skal bruge timer eller dage på at afreagere, fordi en anden hund råber røv til den eller løber op i dens ansigt og stiller sig an....

  Der burde trænes i hundemøder og måder at håndtere det på alle hvalpehold....


 • #25   8. aug Lens: Hvordan i alverden får du fat i de fremmede hundes halsbånd? Jeg oplever nok 99% af gangene, at hundene er utroligt sky overfor fremmede, også selvom det egentlig er hunde, jeg kender - når deres ejer ikke er der, så er de praktisk taget umulige at komme tæt på.

 • #26   9. aug Jamen jeg tager dem bare. Har aldrig mødt en sky. Her kommer de irriterende hunde brasende ind ens personlige rum.

 • #27   9. aug A-S, hvis du sætter dig ned på hug og har din egen hund helt tæt på dig, så må den anden hund jo nødvendigvis komme hen til DIG for at komme nær din hund.
  Hvis du står op og bøjer dig ned over den anden hund for at nå den, så viger den naturligvis. Og så står du med din egen hund i snor, der forsøger at komme væk eller i flæsket på den anden hund, PLUS en fremmed hund, der kan nå din hund fra alle sider.


 • #28   9. aug I går hvor vi gik tur på engen. Kommer der pludselig en stor lab blanding med kæmpeskærm om hovedet. Jeg kalder hundene ind men den stormer direkte ind imellem mine hunde. Den store skærm rammer direkte ind i siden på min lille dsg så han tumler rundt med et piv.
  Jeg får fat i halsbåndet på hunden, der er helt oppe og køre. Og kigger rundt efter ejer. Langt væk kommer en dame gående og jeg råber til hende.
  Da hun endelig når hen til os, fortæller jeg hende at det ikke er særlig smart, at lade sin hund løbe rundt på den måde og så med en kæmpe skærm om hovedet.
  Det kunne hun vist ikke forstå, men hun tog dog sin hund i snor og vi begav os videre.
  Hvis jeg møder hende igen på samme måde, vil hun få et møgfald.
  Jeg har to intakte hanhunde og de kan nu med næsten alle hunde. Men sådan en skærm gør altså ondt.

  Prøv først med det søde, hvis det ikke virker så må man skrue bissen på.

  Jeg tror det er mangel på omtanke fra visse typer ( måske særligt lab ejere ) og jeg tror der skal meget til før de ændre adfærd.

  Normalt har jeg ikke noget imod at venlig stemte hunde kommer hen til mine. Jeg fortsætter med at gå og mine hunde hilser 2 sekunder og følger så med mig. Den fremmede hund slår ofte følgeskab. Og flere gange har vi haft fremmede hunde med på tur flere hundrede meter.
  Det får normalt ejer til at reagere og komme halsende efter for at hente sin hund.
 • #29   9. aug @Lens.

  Din ide med at træne den slags på hvalpeholdet, synes jeg er hamrende god!

  Jeg vil tage emnet op med trænerne i vores klub. For da vi gik på hvalpeholdet med vores gamle hund mindes jeg ikke at vi trænede det som sådan. Men naturligvis bør man det.

  For de færreste af os kan jo nok komme igennem et "hundeliv" eller flere uden at opleve det.

  Jeg er i øvrigt fuldstændig enig i, at at i 99 % af tilfældene er reaktioner mere forskrækkelse end reelt at situation var farlig for nogen som helst.

  Når jeg tænker overfald, så er det et direkte angreb, ikke bare et par hunde der hunde der kommer løbende og spiller op. Det er for mig fuldstændigt ligegyldigt.

  Desuden vil det være en god test af min egen frygtløshed.

  Jeg plejer jo at sige at jeg ikke er bange for noget, men lad os nu se, hvis naboens Mastiff kom buldrende om jeg så er så kæbhøj (skal dog siges at det sker næppe, store hunde er sjældent dem man hører problemer med).


 • #30   9. aug Martin
  Man er nu sjældent så bange hvis det er en chihuahua størrelse der kommer imod en med blottet gebis.
  Så JO, det er normalt store hunde der er problemet.


 • #31   9. aug En hundehilsen bør holdes på få sekunder. Og jeg er stor fortaler for at hunde lærer at ignorere hinanden når de arbejder og når de er i snor.
  Det er ok med legeaftaler, hvis det er hunde der kender hinanden og som kan sammen. Men lege med alle og enhver de møder, nej.
  Når mine hunde har legeaftaler er det altid på et stort område hvor man bare kan gå rundt. Så følger hundene med i løb og leg og snus.

  Jeg har trænet mine hunde til at jeg er det sjoveste i verden. Andre hunde er bare noget der er der. Og man pisser der hvor de pisser.


 • #32   9. aug @AG
  Vi skal nok lige definere hvad en stor hund er for os hver især.

  Under 10 kg lille.

  Under 40 kg mellem

  Over 40 kg stor.

  Det er fordi, at når en hund vejer over 40 kg, så er de fysisk sværere at skubbe væk. Plus, de kan tåle en hel del, uden at de reelt "går" i stykker (grim tanke uanset størrelse).


 • #33   9. aug Lens/Birgitta:
  Måske er det anderledes, når man har en lille hund..
  Eller fordi jeg kun har oplevet løse hunde, som havde brug for, at jeg tog fat i dem, pga de enten var blevet væk fra ejer, eller ville angribe min hund.. i begge tilfælde har hundene trukket sig udenfor min rækkevidde, når jeg har rakt ud efter dem. Og nej, jeg står ikke bøjet henover dem, er ikke helt idiot

  Birgitta: min hund vil godt nok aldrig i flæsket på nogen hund/og hun forsøger aldrig at komme væk fra mig, hun ved da godt, hun er sikrest hos mig, hvis der kommer en aggressiv hund, hvor du lige har det andet fra, ved jeg da ikke lige..!


 • #34   9. aug Martin
  Det kan vi da godt, hvis du syntes.
  Lille under 8 kg
  Mellem under 15 kg
  Stor under under 40 kg
  Gigant over 40 kg

  Stadig er det vel de færreste der bliver meget skræmt af en lille hund


 • #35   9. aug @AG
  Det forklarer jo meget, og det er bare nemmere at debattere når definitionerne er i orden.

  Jeg er absolut enig i, at en hund under 8 kg ikke burde skræmme nogen som helst under normale omstændigheder.


 • #36   9. aug Jeg opfatter størrelser noget i retning af Martins. Mine tre er fx mellemstørrelse (idealvægt omkring 21, 22 og 25 kg).

 • #37   9. aug Så er aslan stolt for han er lige blevet stor hund med sine 16 kg

 • #38   9. aug Åh hvor jeg dog elsker den der "lad være med at gå hvor de er."
  Der er en hundeejer her i byen med 3 westier og ser jeg hende, går jeg gerne en anden vej - hun har nemlig 2 løse hunde uden sikkert indkald og hanhunden kan ikke lide min.

  Men stadig gik jeg en dag i skoven med 2 hunde i snor, total uvidende om at jeg pludselig ville blive løbet op af de 2 løse kræ. Sådan nogle er samtidig ret lydløse, så jeg nåede kun lige at registrere en lyd bag mig, før hanhunden var over min. Da jeg først havde fået dem skilt ad og hevet min hund på armen, der gik der yderligere 2min før ejer kom GÅENDE og sagde "de bliver så ivrige og løber i forvejen" Jeg lod hende vide, at hendes hanhund havde overfaldet min, men hun går stadig med hundene løs.

  Jeg er også noget mere nervøs for at møde de større hunde løse - labradorstørrelse og opefter. Jeg føler ikke at jeg på samme måde kan få dem af min hund og jeg føler heller ikke, at min hund er uden for rækkevidde og i sikkerhed i mine arme.


 • #39   9. aug Jeg vil kalde en hund på 20 kg for stor.
  Min BC vejer 20 og er 54 cm høj så han er en stor hund. Hvor mange størrelser skal vi dele hundene op i? 2-3-4-5-10 grupper?
  Men ja det kan jo diskuteres, debatteres og muligvis kan wikipedia også give svar
  Men hvad det skulle hjælpe ved jeg ikke???
  Det er vel næppe de små hunde der er problemer med?


 • #40   9. aug Jeg er mere urolig for at møde min nabos total usocialiserede møghund af en Jack Russell end min anden nabos total usocialiserede møghund af en Rottweiler. Den sidste er nemlig så bange for mig, at jeg kan skræmme den med stemmen plus Aslan ville kunne løbe fra den pga den er fed og i elendig form. Den lille til gengæld... den er hurtig, har et stærkt bid og hader ham plus den har modet til at gå på. Endelig er det en dame, så Aslan elsker den og ville aldrig sige fra..Men så må jeg jo stoppe den i halsbånd eller med min egen snor, hvis den en dag kommer... den får øvrigt tæsk derhjemme har jeg set så den er ekstra aggressiv.... har konfronteret ejeren om det - hun hader også mig...

  Så for mig handler det ikke om størrelsen men gørelsen

  Martin: Ang hundemøder: Jeg har selv haft det med stor succes på mine hold. Jeg har også holdt en række endagsseminarer på ønske fra klubber kun om det emne, for mange famler og er usikre. Jeg taler aldrig for fri leg på træningspladsen, men lærer folk at se, hvad der sker i hundemøder via nogle live eksempler - også hvor jeg har min egen, der jo kan være en mundfuld at møde. Så har jeg en hjælper med, og så går vi imod hinanden med hundene, mens folk ser på. I mens fortæller jeg, hvad de gør og hvorfor, og hvornår man ikke skal lade dem mødes i snor. Mange filmer det. Ved Aslan kan de fx sagtens se hans forskellige reaktion på en tæve, på en hvalp, på en kastreret han og endelig på en ung/ældre intakt han - de sidste lader jeg ham naturligvis ikke komme hen til. Folk ser dermed, at adfærden viser sig allerede på meget lang afstand ved en normal hund. På den måde får de lov at se sagen fra begge sider fra sidelinjen. Det har været et stort hit.

  Desuden har jeg forklaret og lært om sproget, hvad rolle spiller ejeren, hvad gør en snor og hvordan slipper man to hunde, som man gerne vil have leger (jeg lærer dem at få kontakt til deres hund, vende ryggen til den anden hund, så de ikke løber direkte med øjenkontakt men i en bue til hinanden og er rolige før de slippes, fordi deres fokus er på noget andet end leg-leg-leg mood), hvilke typer leger bedst sammen, hvad gør man ved en hund, der ikke gider, hvis behov er det man opfylder - ejers eller hunds? - og hvordan kan man se om ens hund egentlig nyder den leg eller ej. Endelig går vi teenagere og stress under leg samt begrebet bøllehund igennem. Det sidste er den der irriterende hund, der har lært fra hvalp at lege voldsomt og grænseoverskridende med andre, fordi ejeren har "ladet dem klare det selv" - og har man uheldigvis sådan en, så får man at vide, hvordan man træner det væk igen. Til sidst tager vi de rigtig farlige hunde, hvordan genkender man dem, hvad gør man ved et slagsmål, hvorfor skal man ikke lade sin egen venlige hund storme hen til folk uden at spørge osv osv. Og har man en farlig hund, så fortæller jeg til sidst om, hvad det kræver, hvordan man træner hunden bedre eller helt ud af adfærden varigt og hvilken rolle andres sikkerhed spiller i det arbejde.. Og om smerter... For langt de fleste af den slags hunde har ondt er min erfaring desværre.. Alt sammen kombineret med foto, video og live sessioner.

  Det kunne andre sagtens tage op og undervise i også. Det er mit indtryk, at ejerne suger det til sig og der er virkelig mange spørgsmål. Samtidig er det lidt spændende for dem at se, hvad hundene mon gør, når vi går ud med fremmede hunde og sætter møder op i snor. Mange overraskes over det anti-klimaks de ser Jeg har aldrig sluppet hunde sammen - jeg driver ikke en hundebørnehave, og det ansvar vil jeg ikke stå med. Men i snor er det let at styre fordi jeg jo er vant til at styre problemhunde, og så er normale hunde ingen sag. Og når ejerne ser dette og får disse redskaber, så håber jeg at de går ud i verden og ikke kommer til at genere andre. Så min opfordring er klart - tag det op. jeg tror endda nogle tilbyder hold alene i dette. Jeg gider ikke have hold mere, men jeg laver endagsseminarer om emnet nu og da, og det kan jeg kun anbefale andre at gøre også. Vær dog obs på at sikkerheden skal være i top, men jeg går ud fra, at folk der kaster sig ud i det, også er i stand til at styre det på en sikker måde. Ellers skal man naturligvis ikke gøre det, men så kan man måske inspireres af det her skriv og gøre noget af det eller vise videoer osv og så selv forme et indhold. Der er i hvert tilfælde et behov og en interesse er mit indtryk


 • #41   9. aug Øj - jeg har nu to mellemstørrelsehunde: Perle Dobermann på 35 kg og Clinton Irsk Terrier på 17 kg Tror de fleste opfatter Perle som STOR. Selv vil hun gerne være en Chihuahua - nå, sidespring.
  Render der en løs hund rundt som er til gene for andre hunde og mennesker og er det en man er bange for, så er der intet galt i at melde det til politiet. Der behøves ikke være bidepisoder før de tager det alvorligt. Man skal bare være saglig og ærlig og ikke virke som en 'hystade'


 • #42   9. aug A-S # 33 man må nødvendigvis bøje sig ned for at få fat i en hund, hvis man står op. Hvis ikke hunden er meget stor.... og/eller man selv er meget lille .

  Derfor giver det mere pote at sætte sig på hug... med den dyrebare skat (egen hund ) gemt bag sig.

  Det er ikkenoget jeg skriver ud fra en viden om, eller en kritik af, hvordan du forsøger at få fat i en fremmed hund, der generer din hund. Det kan jeg jo ikke vide noget om.
  Jeg skriver ud fra, hvad jeg selv, --og Silke-- gør.

  Silke kan sagtens så inderligt vise ekstremt truende adfærd, hvis en fremmed hund kommer farende og truer HENDE. Det er dog sjældent at Silke er forsøgt overfaldet når hun er i snor.

  Hvis det "bare" er en overglad vild og voldsom hund, så har jeg efterhånden fået lært hende, at jeg nok skal klare problemet, altså jeg går ned på hug, hun holder sig bag mig. Og jeg tager fat i den anden hund, når den forsøger at komme omkring mig og hen til Silke.

  Silke forholder sig roligt i den situation. Og jeg har heldigvis ret lange arme..


 • #43   9. aug Birgitta:
  Som du selv siger, kan man jo sætte sig på hug, hvilket jeg har haft gjort, især fordi Coco så kan være imellem mine ben/under mig, hvilket har kunnet holde angribende hunde væk.
  Jeg har som sagt kun haft problemer med angribende, aggressive hunde og så hunde, der er blevet væk fra deres fører. Almindelige glade hunde med ejere har jeg ik behov for at tage fat i.


 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  jun 2012

  Følgere: 2 Emner: 7 Svar: 391
  #44   9. aug Det er sikkert nemmere for folk med kun én hund, at mene man bare kan tage fat i halbåndet på den løse.

  Men har man 2 (eller flere) hunde med, så er det altså ikke så nemt.

  Jeg er her i området kendt som en skrap kælling, for jeg har aldeles ingen problemer med at sparke til løse hunde der render hen til os.
  JEG VIL IKKE HA´DET!

  Jeg har en hund der absolut ikke kan acceptere at få sit personlige Space invaderet af hunde han ikke kender. Han hakker til med det samme (han er flere gange blevet tromlet (med skader til følge) og nu tager han ingen chancer mere)
  Og jeg gider simpelthen ikke at stå med 3 hunde i snor og et potentielt slagsmål, så jeg BRØLER af hunde der opsøger os, og virker det ikke får de simpelthen et los.

  Da jeg stadig havde 5 hunde havde jeg en ridepisk med når jeg gik tur. (jeg bor i tumbe-land hvad hunde-ejere angår)
  Efter et stykke tid lærte folk at få deres køtere i snor når de så mig komme, for jeg brugte altså uden blussel at svirpe deres hunde en med pisken hvis ikke jeg kunne brøle dem væk.

  Nogen gange savner jeg lidt dengang i start ´90erne hvor Rottweileren var "verdens farligste hund" i følge aviserne, for jeg havde 3 af slagsen og dengang kunne folk satme få rendt deres hunde op og få dem i snor inden de nåede hen til mine.
  Og det sjove er at ingen af de 3 ville have gjort noget, hvor min lille 11 kilos hanhund nu bider for et godt ord hvis fremmede hunde kommer for tæt på.


 • #45   9. aug Dorte: eller står med en 50 kg hund som hopper rundt om dig som en loppe..

  jeg har set hvor mange kræfter min 100 kg tunge styrkeløfter kæreste skulle bruge for at skilde rollo fra en anden lige så stor hund - og det var kun leg. det var nær umuligt for ham..
  hvad skal jeg så stille op?

  jeg er interesseret i at rollo hilser på så mange typer hunde som muligt, og han må hjertens gerne lege med hunde han kender, men jeg har ikke i nærheden af interesse i at han hilser på fremmede hunde, hvor ejer enten syntes at de skal hilse uden min accept, eller fordi anden hund er løs.
  - simpelthen fordi at jeg intet kan stille op hvis det skulle ske at rollo farede i flæsken på en anden hund.

  og jdg ved godt at som skrevet tidligere er et få tal af gange hvor der sker overfald, og at de færreste hunde er aggresive - men hvorfor overhovedet tage chancen???

  rollo ville kunne dræbe en chi på et bid (og det er desværre dem der altid er løse her..)


 • #46   10. aug Jeg har selv stået i situationen, med et pigebarn, som mente at det var helt fint bare at lukke sin schæfer ud, så den kunne lufte sig selv
  Hunden hoppede altid på andre hunde og humpede løs. Hvilket min hanhund absolut ikke ville finde sig i, så det var sådan lettere anstrengende konstant at rende ind i den her møghund = STOR risiko for at stå med 60 kg's frådende bullmastiff, som ville nakke 40 kg's schæfer Og ejeren var sjældent til stede, så man ville stå alene med problemerne
  Jeg havde fat i pigebarnet flere gange, og bad hende pænt om at holde sin hund hjemme på egen matrikel, uden effekt.
  Min hanhund havde dårlig ryg, og skulle bare ikke udsættes for det humperi, og slet ikke slås, så på et tidspunkt fik jeg nok, og lossede møghunden i røven. Ejeren stod et stykkke væk, og gad ikke at reagere da jeg råbte op. Men hun kom hysterisk løbende, efter jeg havde losset til hendes hund. Vi havde en temmelig heftig diskussion, hvor hun indrømmede, at hun ikke troede at jeg havde ment det, da jeg bad hende om at holde sin hund hjemme ??? Hvor dum kan man være ??
  Nå, men der gik kun kort tid, hvor hunden blev holdt hjemme, efter den episode, hvorefter den igen begyndte at strejfe rundt. Men nu havde den heldigvis fået så meget respekt for mig, at den ikke turde at nærme sig mig og min hund. Så problemet blev løst for mit vedkommende, dog ikke en særlig elegant løsning
  I dag er jeg blevet ældre, og måske lidt mere fornuftig Så i dag ville jeg nok have valgt at lave en underskriftindsamling fra andre hundeejere, som følte sig generet af hunden, og så i første omgang konfrontere hende med det, hvis det var uden effekt, ville jeg anmelde hos politiet.


 • Stine H
  Stine H Tilmeldt:
  okt 2011

  Følgere: 6 Emner: 80 Svar: 6.209
  #47   10. aug Jeg har et problem med en grand danois ejer, jeg tit støder på på tur med hans løse kæmpe af en hund. Min cavalier er utryg ved store hunde, særligt efter han er blevet overfaldet to gange af store hunde som er kommet farende. Både grand danois og ejer er fuldstændig ligeglade med, at min hund tydeligt signalerer, at han ikke er interesseret i kontakt og ejeren er også ligeglad med, at jeg flere gange har sagt, at min hund ikke vil have kontakt med hans løse hund. Grand danoisen jagter min hund rundt, som så gør alt hvad han kan for at komme væk fra den. Er simpelthen så gal over, at ejeren ikke respekterer, at jeg frabeder mig kontakt. Han siger det sædvanlige "min hund gør ikke noget" og er så ellers ligeglad med, at jeg siger, at min hund og jeg alligevel ikke ønsker kontakt med den. Er SÅ træt af den mand og hans køter Sidst jeg så dem, gik jeg en anden vej og det så bare ud til at more ejeren

 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 5 Emner: 1 Svar: 1.373
  #48   10. aug Jeg bryder mig ikke om at råbe af andre hunde

  Mine hunde tror det er dem, jeg råber af og bliver derfor straffet for noget de ikke har gjort

  Ikke fordi jeg normalt råber af dem, det gør jeg aldrig , men fordi det jo er mig der ejer og går med dem tror de også at det er dem jeg råber af

  Jeg er begyndt at gå med paraply når jeg er et sted hvor mine og andres hunde må løbe løs, det er afprøvet og meget effektiv at slå en paraply ud mod en hund , der kommer farende hen til egen hund


 • #49   11. aug God ide med paraplyen!

Kommentér på:
gentagende problem med hunde.