{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.701 visninger | Oprettet:

Kender jeg slet ikke schæferen godt nok? {{forumTopicSubject}}

I de sidste par år har jeg stødt på schæfere der har et trist reaktionsmønster, også nogle goldens.
Men de schæfere vi har mødt på vores vej har reageret negativt på Albert bare ved at se ham, og jeg har mildest talt bare gået og håbet på at linen holder. Vi har en enkelt schæfere hvor jeg bor også som ikke kun reagere på Albert, men ALT hvad der rør sig udenfor matriklen, og har nogle gange også været sluppet ud, hvor folk har måtte løbe.

Jeg tænker så, kender jeg ikke racen godt nok, for jeg troede at den " hvilede " mere i sig selv / slappede mere af i forhold til andre hunde der også er ude og gå?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kender jeg slet ikke schæferen godt nok?
  • Maria FL
    Maria FL Tilmeldt:
    mar 2014

    Følger: 1 Emner: 8 Svar: 300
    #1   27. sep 2017 Vi har også 2 schæfere her i området og de er som dem du beskriver - jeg håber også inderligt linen holder når vi møder dem

  • #2   27. sep 2017 Jeg undrer mig over at racen ligger så højt i statistikken, for man ser dem jo aldrig. Gemmer folk dem hjemme - bliver en af verdens største brugshunderacer slet ikke brugt ordentligt?

    Der bor én i vores lille by. Den går bananas ved alt der passerer dens hundegård, og kan gø i timevis hvis ejer ikke har den med.


  • #3   27. sep 2017 Vi har en Schæfer i den by jeg bor i, den er folk rædselsslagen for!
    Hver gang jeg ser ham, så gør jeg mig klar til at "slå ihjel" indeni. For jeg ved bare at slipper han løs fra ejer, så slår han min hund ihjel. Og jeg vil forsvare min Topper.

    Jeg har personligt aldrig oplevet en Schæfer der opførte sig normalt, men jeg har så heller aldrig mødt de virkelig godt avlede hunde.

    Man kan virkelig se hvor meget den race er blevet ødelagt, af skam-avl. Og hvor er det bare synd.

    På udstillinger er jeg ikke gået hen til Schæferne, så der har jeg ikke kigget på dem. Bare lige så folk ikke tænker: Opføre de sig også sindsygt på udstillinger?


  • #4   27. sep 2017 Den vi har her i afdelingen hvor jeg bor er vi ALLE så bange for. Den knurre og gøer helt vildt lige så snart den er ude.
    Men jeg ser bare generelt at de markere sig hurtigt også bare ved alm. gåture. De ser bare Albert og så reagere de negativt?


  • #5   27. sep 2017 Skræmmende læsning smiley

  • #6   27. sep 2017 Jeg har samme oplevelser. Hysteriske og udadfarende. Jeg tror det bunder i at schæferen er en Hr og Fru DK hund, og man får sprunget aktivering og motion over.

    Men med det sagt, så har Sally heller ikke særlig begejstret for "muskel hunde", altså den type udseende med kort pels og kraftig bygning i ansigtet. Hun bliver utryg og viser tydeligt at hun vil have afstand med bisser og lyd. Hun har desværre haft 2 hængende i nakken, oplevet leg der var for voldsomt.


  • Maria FL
    Maria FL Tilmeldt:
    mar 2014

    Følger: 1 Emner: 8 Svar: 300
    #7   27. sep 2017 Vi oplever også meget voldsomme udfald når vi møder dem på tur og det sker selvom vores (Golden) hverken kigger på dem eller siger en lyd.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.318
    #8   27. sep 2017 Der er vil som så mange andre racer. Når de bliver populære går det galt. Det er en hund som nu bliver solgt og avlet så alle kan være med. Det burde kun være for en mindre gruppe som har et formål med hunden. Det være job eller træning.

    Dårlig avl,opdragelse,manglende aktivitet,kan jo være grunde til en sådan en opførelse.


  • #9   27. sep 2017 Albert er blevet racist. Vi har haft den schæfere i hælene en gang. Så bare vi går forbi hvor den bor, så er han på vagt og holder øje med rejste hår fra nakke til r**. Men det ville jeg også være hvis nogen stod og råbte røvhul af mig hele tiden smiley
    Albert er heller ikke til mørke/sorte store hunde, men han reagere ikke med udfald eller skæld ud med det samme. Han er faktisk aldrig den der starter noget som helst.


  • #10   27. sep 2017 Der er flere ting i det.
    Både det, at racen pr. definition er verbal og reagerer med lyd med snart sagt hvad som helst - dette bliver ofte tolket som værende aggression. Dermed en misforståelse af folk, der ikke kender racen.

    Derudover - som andre har nævnt - det er en meget populær race, der er mange af dem og rigtig mange får simpelthen ikke det, de har brug for. Det gør, at de for det første underholder sig med den førnævnte lyd, for det andet går op i dens iboende vagtsomhed og beskæftiger sig med det, når den kan.
    Derudover total manglende socialisering og miljøtræning, hvilket gør, at den ikke bare kan ignorere forbipasserende. Manglende opdragelse, manglende stimulation, osv....

    Og så kommer avlen ind i billedet - for der findes så sandelig væsenssvage individer, som reagerer usikkert overfor alt for meget.
    Dem er der for mange af, men de præger ikke racen generelt. Der er nok en overvægt af disse hunde (nogle tolker dem som værende skarpe, det er ikke sandheden) i højavlen...


  • #12   27. sep 2017 Hønen eller ægget?

    For er et problem med en hel race er et ejerproblem i 99 procent af tilfældene.

    En hund er med garanti hamrende ligeglad. Hunde har ikke præferencer på den måde er min overbevisning.

    Det er sådan noget menneske jeg forsøger at tolke min egen følelser over på en race, og derfor har jeg besluttet at det er x races skyld.

    Beklager hvis jeg lyder lidt hård, men en Schæfer er ikke mere besværlig end en Grosser, Rotte etc....

    Den er i øvrigt en lille hund i min optik, så at frygte dem er lidt pudsigt synes jeg, når jeg hører folks fordomme. Dobberen er i øvrigt den der kommer flest omkring har jeg bemærket i vores hundeskov.

    Den hund der er flest problemer i vores skov, er i øvrigt en hønsehund. smiley

    Men de hunde der ingenting siger, det er dem man skal passe på med.

    En Schæfer gøer meget af natur, men det gør den altså ikke farlig! smiley

    Tænk over om du strammer snoren lidt ekstra omkring den race eller lignende.


  • #13   27. sep 2017 De fleste schæfere har det kun i munden;) slippes de sker der intet, de larmer simpelthen bare:) træls at høre på, men meget sjældent farligt;)

  • #15   27. sep 2017 Jeg er super glad for, at der kommer nogle på banen med forstand på racen. Jeg kan jo sagtens have et billede af den, og som så slet ikke er virkeligheden.

    Jeg er da ret sikker på, at mange af dem slet ikke bruges som de skal og bør. Den her i afd gør i hvertfald slet slet ikke. Men med den viden, gør den ikke mindre behagelig :).

    Martin jeg ved ikke hvad du mener med " Tænk over om du strammer snoren lidt ekstra omkring den race eller lignende. "?


  • #16   27. sep 2017 Et PS - når man færdes i schæfermiljøet er det faktisk meget få, der reagerer uhensigtsmæssigt.
    Det er meget få, jeg har set, der virkelig har haft en skrue løs og man må sige, at jeg har set en god del schæferhunde smiley


  • #19   27. sep 2017 Min oplevelse med schæferen er meget lig din TS. Desværre...

  • #20   27. sep 2017 @Stafford.
    Fordi min gamle hund havde et problem med små hunde (han var blevet bidt af en CHI).

    En gammel dame, med en lille bitte Chi gjorde mig opmærksom på at det var min egen fejl. For jeg strammede snoren hver gang en lille hund var i nærheden.

    Derfor var blev min lidt mere nervøs. I dag har jeg lært at tage det roligt uanset race.

    Selv omkring en Stafford som nok er den lovlige race jeg har flest fordomme om (min hund er ligeglad)... smiley


  • #21   27. sep 2017 Jeg strammer ikke snoren op på Albert hvis det er det du mener. Albert reagere først på dem nu, hvor han er blevet " skældt " ud af dem så mange gange. Uanset hvilken hund eller race jeg møder, så bliver Albert enten kaldt ind på plads, eller går en smule foran mig. Han bliver bedt om at gå videre.
    Men som du ser i tråden er jeg jo ikke ene om at møde disse udadreagerende schæfere smiley

    Det er jo lidt som amstaffen. Her havde avl og miljø jo også en stor betydning.



  • #30   27. sep 2017 "Vi" har en her i byen .. en stor hanhund med en idiot til ejer. Den hund er jeg "bange" for på mine hundes vegne - den ter sig fuldstændigt idiotisk og kaster sig frem i linen og galper som kun en schæferhund kan gøre det.

    Jeg synes at schæferhunden er idag som "dengang" da jeg gik fra racen i 2005. Jeg er personligt ikke fan af at møde dem på mine gåture, men omvendt, har jeg ingen problemer med at møde dem på træningspladserne.

    Højavlen er hysterisk - det er min oprigtige og inderste mening. Jeg ser tit højavl og brugs mødes når de er hvalpe - og kæft, noget hysterisk *biip*, det der højavl.
    Brugserne er OK imo.

    De eksemplarer jeg selv har haft af racen har været forskellige mht aggression overfor andre hunde - at man så helt vildt nemt kan styre det, hvis man ellers lægger lidt energi i det, er en anden ting.
    Men jeg synes ikke at man "bare" kan sige, at sådan er schæferhundene .. undtagen højavlen. Det er noget hysterisk pis.


  • #31   27. sep 2017 Synes ikke man møder særlig mange schæferhunde rundt omkring når man færdes på gåture osv. Men dem man møder er så den slags som flere andre også beskriver her. Og her tror jeg at CH i @10 giver en ganske udmærket forklaring.
    På træningspladsene møder jeg en del brugsmodeller og de har et ganske andet reaktionsmønster. Der ER meget lyd på dem og de er ikke specielt interesserede i andre hunde. Men det er ikke hunde der hænger ude for enden af linen og forsøger at få fat i andre hunde og langt de fleste af dem er meget afslappede omkring det at der er andre hunde tæt på.
    Vi haft et par enkelte højavlshunde på forskellige hold og de har netop haft et lidt uhensigtsmæssigt reaktionsmønster på andre hunde, der med 99% sikkerhed har bundet i usikkerhed og fejlhåndtering af denne (hvor fører netop har tolket usikkerheden som aggresion).


  • #33   27. sep 2017 Vi har to her i vores lille by.

    Den første er en efterhånden ældre han. Når han er i sin have, gør han når man kommer forbi, dog ikke værre end hvis man lige giver lyd fra sig, stopper han. Møder vi ham sammen med ejer, er der ingen ting. Han kigger selvfølgelig, men er fuldstændig afslappet og har ikke andtydningen af agrasivitet.

    Nr 2. Bor på samme vej, en ung hund. Ejer har ikke hegn om haven, så første møde blev på vejen foran deres hus. Hunden rejste sig og gik lige så stille og lydløst efter os. Mig og min kæreste vendte os, så vi stod frontalt mod den. Den syntes stadig vi var lidt spændene. Men jeg sagde men et stort nej, at vi ikke var interesseret. Så den listede hjem igen. Sidst vi møte den, gad den ikke engang rejse sig.

    Så nej her i byen er de ski meget fredelige.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.318
    #36   27. sep 2017 Nej. I flere tilfælde er det altså avlen den er galt med. Er hunden nervøs kan ingen ændre på det.

    Når man fjerner noget,mister man noget andet. I det her tilfælde nerve,mod,drift, og det koster altså i nogen tilfælde. I bedste fald har du en hund der kan begå sig og ikke meget andet. Hvorfor så købe den race.


  • #37   27. sep 2017 Tror jeg må prøve at filme lyden af den her i afdelingen en dag. Det er ikke bare gø, og dem vi møder er ud i stram line og råber røvhul.

    John, vi møder også nogle små hunde der gør og reagere på Albert/andre hunde, men dem er han fuldstændig ligeglad med smiley


  • #38   27. sep 2017 Jeg møder virkelig ingen schæfere der er som du beskriver TS smiley når det så er sagt møder jeg måske heller ikke så mange smiley men de er meget verbale og kan nok tit blive misforstået pga. det. Vores egen er den blideste, men meget verbal, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det kan virke voldsomt, når døren bliver åbnet, og han kommer ud, trods han blot siger velkommen og er meget glad smiley


    profilbillede
  • #39   27. sep 2017 Min egen lyder heller ikke særlig rar, når der bliver banket på døren indtil den bliver åbnet.
    Men er det normalt at schæferen bliver verbal bare den ser en anden hund?


  • #40   27. sep 2017 Hvis ikke den er opdraget til andet, så ja.

    Lyd er schæferens go to reaktion..


  • #41   27. sep 2017 Okay smiley

  • #44   27. sep 2017 Vi har mange goldens hvor jeg bor, og har kun mødt to der ikke reagere negativt på Albert smiley
    Men ja, der er staffer der er noget mere skarpe end andre. Der er absolut også nogle der ikke burde være i avlen pga temperament :'(.


  • #46   27. sep 2017 Åh gud et mareridt. Håber aldrig den kommer til at lave skade på nogen smiley


  • #47   27. sep 2017 Jeg kan slet ikke kende det billede af racen, ikke på sådan en måde at de skiller sig ud fra andre racer. Det eneste jeg har bemærket er at jeg ikke synes at højavlen er bare halvt så nervefast som de grå.
    Og jeg ved godt at folk vil tænke at det bare er fordi jeg selv har racen, men det er det ikke.
    Jeg har mødt et par knapt så nervefaste højavlshunde, men aldrig endnu mødt en grå med dårligt sind. Måske er et tilfælde?

    De hunde jeg møder der er blæste, det er altid forskellige racer og den eneste jeg er blevet bidt af, var en Doberman.


  • #48   27. sep 2017 Bare 3 af de schæfere vi møder er absolut ikke venligt stemte. De er alle 3 hanhunde. Puha de er på mærkerne.
    I går mødte jeg så en tæve som vi ikke har det før. Hun skældte også ud, men hun virkede ikke helt så meget oppe og køre som de andre. Ejer valgte dog selv at gå en anden vej, så vi ikke rendt ind i hinanden igen.


  • #49   27. sep 2017 Men man skal huske at Schæferen er en hund med meget lyd på og for folk der ikke kender den, det kan man sagtens få et forkert billede. Hvis jeg husker det, så skal jeg filme næste gang jeg får gæster så folk kan se det. De er meget voldsomme og med meget lyd på.

  • #51   27. sep 2017 Zenta det er noget helt andet hvordan de reagere når de er i ejet hjem. Det her er på gåture. De bliver jo bare luftet som min egen.
    Jeg kender ikke schæferens normale reaktionsmønster og derfor spørger jeg smiley
    Men kan se at jeg ikke er den eneste der møder dem negativt smiley



  • #52   27. sep 2017 De schæfere der er her i området er sgu ikke bare fordi de er "verbale". Det er ganske tydeligt at hvis de ikke var i kort snor så ville de fare lige i fjæsset på Sally. Og jeg nikker også genkendende til at det primært er højavls. Jeg tror vi har én i lokal området opføre sig "normalt" og ikke mindst kan med andre.
    Jeg vil næsten gå så vidt at jeg oplever flere schæfere med udfald en småkravl smiley

    Taget i mente, så er Sally heller ikke bleg for et kort brum og blottet gebis hvis den skaber sig og går tæt forbi. Og det forbedre nok heller ikke situationen.


  • #53   27. sep 2017 Det er virkelig sjældent jeg efterhånden ser schæfere - jeg er ellers vild med racen og har kun kendt skønne eksemplarer.

    Vi har fået en ung hanhund på vores ene træningshold, hold nu op han er skøn smiley Men jeg kan bestemt godt kende det med at det er en verbal race smiley Han har ingen problemer med de andre hunde, men det siger nok ikke så meget når hunden er under 1år.


  • #56   27. sep 2017 Da Lucky var lille 4-10 mdr boede vi et sted hvor der kom mange schæfere i en ikke indhegnet hundeskov, hvor vi også gik tur stort set dagligt. Der var ingen af de schæfere vi mødte der reagerede som du nævner ts. smiley
    Der var også en dch træningsplads tror jeg det var, dernede, så det kan jo være derfor der var så mange lige i det område.
    Oftest dækkede de af sig selv eller stod helt stille så Lucky kunne gå hen og hilse (vi fik selvfølgelig lov først), men det skete da engang imellem at vi mødte nogen hvor de var søde til at trække ud og lige sige at de ikke skulle hilse fordi deres var i snor og dermed ikke god til at hilse, de sagde eller gjorde dog intet, når vi bare gik forbi :).
    Men jeg har da boet et sted hvor jeg ikke turde nærme mig en bestemt schæfer og ejer, det var ikke fordi den gøede, men alt ved den skreg bare drab når den så mine hunde. Om jeg har overfortolket ved jeg ikke, men jeg var virkelig udtryk ved lige præcis dén.


  • #57   27. sep 2017 Det var for at filme hvordan det lyder når de møder gæster. De larmer som åd de gæsterne.

  • #60   27. sep 2017 Jeg møder som sagt ingen af de slags som beskrevet i tråden.
    Det eneste er kun at højavlen, der set med mine øjne, er knapt så nervefast.
    Men det er ingen kritik grundet at jeg selv har grå, for jeg elsker højavlen lige så højt.
    Jeg har endnu til gode at møde en grå som dem der beskrives i tråden.


  • #63   27. sep 2017 Vi har både grå og højavl i vores klub.

    Ud over at larme for meget og være lidt for meget piv til min smag når de leger, så er de ganske søde.

    Det er jo en pokker kvik hund! Hvis vi træner en ny øvelse, så kan de banditter efter 2 gange, min skal lige prøve 7-8 gange mere førend han fatter noget.

    Jo, jeg kan ikke lide dem eller deres ejere, men det har intet med hundene eller ejerne at gøre..... .. smiley



  • #64   27. sep 2017 Kan godt se, at jeg ikke er den eneste der løber ind i dem, så må jeg bare krydse for at folk kan holde dem smiley

  • #65   27. sep 2017 Vi får altid af vide at vi har en rigtig sød schæfer - og at hun er overraskende stille smiley Hun har faktisk ikke særlig meget lyd på, kun når hun leger brydeleg, eller hvis hun stresser op ifbm. træning - så kan der godt komme et VOV.

    Hun er sådan en hund, der er lidt usikker på andre hunde - og vi gjorde den fejl i starten, at vi roste hende for at tage kontakt til andre hunde, mens hun tydeligvis var usikker. Det har resulteret i, at hun nu (forsigtigt) går linen ud, med rejste børster og evt. knurrer lidt. Hun knurrer ikke altid - måske 1/10 gange. Hun vil rigtig gerne hen til dem, men signalerer samtidig "jeg er stor og farlig".

    Hun er blevet mere beskyttende, efter vi har fået Easy. Når hun først hilser på hundene, er der intet - hun gider dem faktisk ikke rigtigt.

    Vi skal blive bedre til at have guffere med, og have vendt det til, at når vi møder andre hunde, så skal hun søge os - ligesom vi lærer Easy (det er bare op ad bakke med Easy, fordi han tænker VEN, VEN, VEN, NY BEDSTE VEN, YAAAY!!!)

    Det er dog ikke sådan at hun hænger ud i linjen, gør og skaber sig helt vildt - slet ikke smiley Når vi træner er der intet, der ignorerer hun det meste smiley


  • #66   27. sep 2017 Har mødt begge typer.
    Schæferen er, sjovt nok ligesom alle andre racer, et produkt af avl, ejer og oplevelser (træning/socialisering). Så der findes selvfølgelig gode, og dårlige eksemplarer af racen.


  • #67   27. sep 2017 Og det gør der jo af alle racer.

  • #68   28. sep 2017 vi har et par schæfere her i området. Den ene er så møg aggressiv at den går på alt der bevæger sig. Den har haft revet sig fri fra ejeren og bidt to børn i området, samt en hund. Hvorfor den ikke er blevet aflivet aner jeg ikke, men jeg drejer ihvertfald hurtigt af hvis jeg ser ejeren komme med den.

    Den anden vi har i området er dog helt anderledes. Hun er SÅ sød og vil så gerne snakke med alt og alle. hun er godheden selv. Og så er hun ikke meget mere end et år. Hende har jeg fulgt fra ejeren fik hende, og hun har simpelthen den skønneste sind. Hun er præcis som jeg under normale omstændigheder ville beskrive en sund og rask schæfer, både mentalt fysisk.

    Freja er jo godt nok en blanding, men schæferen i hende er alligevel meget tydelig. Et lille eksempel er at jeg flere gange måtte forklare folk at hun er meget vokal, men at det absolut ikke er et tegn på aggression. Hun gør simpelthen altid når hun snakker og leger med andre hunde, og jeg vil hurtigt give ret i at de absolut ikke altid lyder venligt, men når man kigger på hele kropssproget er der absolut ingen spor af aggression.

    Vi har også et par andre i området, men de er ikke så snaksagelige. De lader dog til at hvile meget i sig selv når man ser dem. De er ikke opfarende eller vokale, de er oftest fokuserede på sin fører og ignorere andre på gåturen.


  • #70   28. sep 2017 Dejligt at de gode schæfere er derude også smiley
    Men det forventede jeg også :). Der er jo skidt og kanel i alle racer


  • #72   28. sep 2017 Vaxhound
    mig træder du ikke over tæerne for jeg er enig i det du skriver smiley

    Jeg har selv en hanhund der ikke elsker alle hanhunde, og det har jeg fuld respekt for. Han kan sagtens med dem der er fornuftige i hovederne ;).

    Jeg ser da også staffer hvor jeg tænker ( indimellem tænker jeg det også højt ) at de burde delme ikke være i avlen. Så der ligger, som du skriver også et kæmpe kæmpe ansvar hos opdrætterne.

    og til sidst, ja jeg er så bare en af dem der er nysgerrig på alle racer og spørger hvis jeg er i tvivl om noget. Jeg kan sagtens være dømmende og hurtig på aftrækkeren, men jeg kan også vende igen med den rette information smiley


  • #75   28. sep 2017 Jeg kender hunde i begge lejre. Nogle af dem er super velfungerende, mens andre er den slags hunde, der snapper folk i ansigtet, har ressourceforsvar og er generelt reaktive.

    Jeg har ikke oplevet en forskel på arbejdstyper og showtyper - Det er ikke enten eller, men individuelt.


  • #76   28. sep 2017 #74

    Det er vist godt skudt over målet, at betegne en højavls-schæfer som "brugs" hund ..


  • #77   28. sep 2017 Vil bare lige skrive, at jeg har slet ikke forstand på de forskellige typer indenfor racen ( højavl osv )
    Så jeg ville ikke kunne forskel og aner ikke hvad jeg har mødt


  • #78   28. sep 2017 Jeg har endnu tilbage at møde en schæfer som ikke reagerer med gøen og udfald på kræ....

    Jeg har dog egentlig bare vendt det lidt mod at han jo er fransk, at hans snude er permanent rynket, ørene vendt frem og selvom han ikke grynter vildt så er hans kropssprog lidt anerledes.

    Det har som sådan heller ikke været et problem for de fleste schæferhunde ejere har deres hunde i snor herinde. (i modsætning til bordere der har en lignende reaktion på ham...men ejerne har dem så godt som aldrig i snor, og dem har han altså haft siddende i sig..)

    Jeg tror dog stadig at det er hans "skyld" eller de signaler han kender, for nu har vi bjæfere af en lidt anden kategori rendende herinde på blågårds plads ret ofte (sammen med deres politimennesker)...og de reagerer altså også på ham... og jeg tænker ikke det er de allermest usikre hunde der er valgt der. smiley

    Han får pænt at vide at de har sort bælte i hund, og han skal ikke stikke snotten op efter at udfordre dem smiley smiley


  • #79   28. sep 2017 Tak for de rosende ord, Nicole smiley Bella er nemlig bare pisse fantastisk! Og jeg aner ikke hvordan hun er blevet så god.

    Jeg erkender at jeg var helt blank da jeg købte hende. Jeg ville have en pæn hund, og så ville jeg have en tæve, for de kan jo med alle smiley Jeg lod hende have virkelig lange tøjler i mødet med andre hunde da hun var ung, og hun havde aldrig én eneste dårlig oplevelse! Jeg tror det har lagt fundamentet til hendes evne til at omgås andre hunde, og netop have evnen til bare at lade dem helt være, hvis de ikke selv tager kontakt.

    Men ja, der er både gode og dårlige hunde derude. Jeg oplever egentlig meget sjældent schæfere som rent faktisk VIL æde andre hunde - jeg tror jeg har mødt en enkelt eller to - men ja, de er meget vokale!

    Bella kan reagere meget voldsomt på andre hunde, men det er altid pga min reaktion. Hvis jeg tager hende ind i kort snor, er hun straks på dupperne og klar til at forsvare mig. Hvis jeg derimod stikker en bold i munden på hende og beder hende gå pænt, så lunter hun bare forbi.

    Når vi møder en ny schæfer, lyder det tit som om de er klar til at dræbe hinanden. Men det er helt tydeligt for mig at både se og høre på dem, at det bare er snak smiley

    Men altså, særligt højavlshundene har et kropssprog der er lidt trælst, med at de stiller sig meget på tæer, rejser børster og ligner nogle der er ved at rykke sig selv af led, for at æde en anden hund. Igen, det er som regel bare snak. Tomme tønder buldrer jo mest smiley


  • #82   28. sep 2017 Åh åhhh smiley

    #81
    En brugshund er vel som ordet angiver - en hund der skal/kan/evner at bruges

    Folk herinde er ikke enige om hvad en brugshund er, Vaxhound.
    Se evt. denne tråd: http://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/704385-hvad_er_en_brugshund?t=1506637924


  • #83   29. sep 2017 Det er jo desværre sådan at udstillingslinjerne ikke længere har de egenskaber som er nødvendige for at varetage de opgaver, som racen blev skabt til..
    Benytter man den helt snævre definition af ordet brugshund, ja, så udelukker det schæfere af showlinjer.

    De er ikke længere brugbare ude i den virkelige verden. At de har en IPO3 er desværre ikke nogen garanti for noget.
    Der er flere ting at tage højde for i den forbindelse, desværre.

    Der er langt mellem snapsene.




  • #86   29. sep 2017 Nej John. Målrettet avl på henholdsvis udseende og brugsegenskaber giver to helt forskellige hunde.
    Det handler ikke bare om ejeren/føren overhovedet.

    Forskellen er markant og kan ses lige fra starten.

    RED: John, hvis dit svar er til TS, så bare se bort fra mit det seneste smiley


  • #87   29. sep 2017 Martine, jeg er nødt til lige at spørge dig om det er dit alvor at en højavl ikke kan kaldes en brugshund?

    Ja.


  • #89   29. sep 2017 jeg var i den tro at brugshund er en hund der kan/skal/evner at bruges, hvad enten det er til rally, IPO programmerne, sporarbejde, hyrdning, politiarbejde, eller noget helt syttende

    Hvis det er kriteriet, så er alle hunde jo brugshunde .. og ja, så er en højavler da også.


  • #93   29. sep 2017 Vaxhound

    Du må naturligvis kalde din hund for hvad du lyster - det skal jeg ikke være den, der bestemmer smiley

    Jeg er lodret uenig i, at det at en hund står med en IPO3 prøve og har bestået den "mod" og kampdriftdel, som findes i jeres avlskåringsprogram, på nogen måde skulle være "bevis" for noget som helst.
    Se mod-og kampdriftdelen på HAS og Siegerschau .. og så se en hund i en IPO3 gr C del til DM / VM.
    Der er ganske enkelt ingen sammenligning imo.

    Jeg har for en del år siden - tilbage i 90´erne - uddannet en del højavlshunde til BHP1 som det hed dengang, og AK.
    Lad os bare sige, at vi ikke gjorde prøverne unødvendigt svære smiley

    Nej, højavlshundene vil imo aldrig kunne kaldes "brugs" - men naturligvis må du da kalde din hund det, hvis det er det, du mener han er.


  • #94   29. sep 2017 #91

    All good things come to those who wait ...


  • #95   29. sep 2017 Bare lige for at lære når vi er ved det, kan mit utrænede på schæferen så se forskel på højavl og ikke? Er højavl udstillingslinje?

  • #97   29. sep 2017 Så brugslinjerne er altid grå :)? Jeg kan tydeligt se forskellen på dine nemlig smiley

  • #100   29. sep 2017 Jeg kender godt alle farverne, jeg anede bare ikke hvad forskellen var smiley
    De hvide har vi også et par stykker af i nærområdet.
    Ved godt at de hedder schweizisk hyrdehund, men de reagere på andre hunde som jeg troede schæferen skulle gøre. Altså være ligeglade smiley


  • #101   29. sep 2017 TS - nej, det utrænede øje kan langt fra se forskel.

    Jeg lavede en tråd for nogle år siden om netop det og den viste med tydelighed at det ikke er så enkelt.

    Skal prøve at finde den


  • #102   29. sep 2017 Det må du gerne smiley

    Hvad er dit nye kuld CH? ( Som jeg i øvrigt følger med i udviklingen ved i din tråd smiley )


  • #103   29. sep 2017 Vaxhound, selvsagt er der hunde af udstillingslinjen, der laver IPO, det er en del af avlsprogrammet.

    Det har bare desværre ikke sikret brugsegenskabernei den population.

    Og - højavl som tjenestehunde? Hvor? Hvilke hunde fra hvilke kenneler?


  • #104   29. sep 2017 Mine er brugslinjer Staffmor smiley

  • #107   29. sep 2017 Gu' er de Minion smiley
    Og nogle stride sataner, de har tænder og de kan lide at bruge dem smiley

    Den gamle tråd: http://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/544675-kan_du_se__hvilken_schaefer



  • #112   29. sep 2017 Der er ingen højavl i Fyns politi - men som tråden viser kan man snildt forveksle den ene vej - altså tage en brugslinjevaps for en udstillingsditto.

    Vagthunde kan være snart sagt hvilken som helst hund, der er disse specifikke egenskaber ligegyldige.
    Måske er et lidt nervøst råbende individ helt god til det.


  • #114   29. sep 2017 Gi gas smiley

    Det der med hundevagter på markederne, det er ofte den lokale schæferklub, de har inviteret. Ikke vagthunde, bare schæfere smiley

    Det deltager vores i hvert år, det giver en slat til kredsen smiley


  • #116   29. sep 2017 smiley smiley

  • #117   29. sep 2017 Så fik jeg den kigget CH og fik kun 5 rigtige. Så hvad jeg møder på min vej, ville jeg aldrig have en anelse om smiley

  • #118   29. sep 2017 Det er slet ikke så enkelt som man umiddelbart skulle tro smiley

  • #119   29. sep 2017 Nope smiley

  • #120   29. sep 2017 Nu kan jeg se du har malle, der virker højavlen måske også i mange tilfælde som en ballon der har tabt luften

    Og brugserne også smiley

    Ja, jeg har malle, men fra 89 til 2005 havde jeg schæferhund. Jeg har faktisk deltaget til både HAS og DM i IPO3 (naturligvis ikke med den samme hund), så jeg vil da ydmygt mene, at jeg har lidt erfaring med racen smiley



  • #121   29. sep 2017 hej tror ikke det har det store med racen af gøre men som det også bliver nævnt har det en stor betydning hvilken opdragelse og aktivitet den for. Min mor har og haft hunde med der havde schæfer i sig og er meget glade for dem. En hund med så højt et aktiverings nivo fungere ikke i en hundegård eller i en snor i flere timer den skal ud og lave nået om det tager måske længere tid at opdrage sådan en hund men så er det måske bare ikke den race man skal havde. min mors hund er schæfer, labrador og Golden ratriver og han kommer med i stalden flere timer hver dag eller fungere han ikke. Det er heller ikke kun en fysisk hund den skal også aktiveres i hjernen.

    Men min oplevelse af den hund er god hvis den bliver bahandet som den skal og har brug for.


  • #122   29. sep 2017 @Vaxhound.
    Farligt emne... smiley

    Brugshund:

    I følge ordbogen skal det være en hund der bruges til noget.

    I følge Politihundeforeningen er der vist 25 racer.

    Sidste definition du støder på, er som jeg lærte gennem en debat, en meget snæver definition, består at to racer. Malle og den lille Schæfer.

    Den sidste er en subkulturs definition.

    Hvad der er rigtigt er vist afhængigt af øjnene... smiley


  • #124   29. sep 2017 Martin

    Jeg mener ikke at jeg er toneangivende for hvad der kan kaldes brugshund eller ej - jeg fortæller blot min udgave af tingene.

    Du har også igennem nogle tråde skrevet om din race og din opfattelse af den.
    Noget, jeg fra mit kendskab til den i min KHKG periode (havde australian shepherd), på ingen måde kan nikke genkendende til.
    Er din vurdering forkert ?
    Nope, folk opfatter ting forskelligt, og hvad der er hurtigt for dig, er det måske ikke for mig.
    (Hurtigt blot ment som et eksempel).

    Mit indspark i tråden er udtryk for min mening - som du også vil kunne læse i #93.
    Kald jeres hunde hvad I vil - det gør jeg jo også smiley


  • #126   29. sep 2017 @Martine & John.

    Jeg skriver bare definitionerne vi endte ud i.

    Ikke så meget andet.

    Jeg har ikke sagt hvad jeg finder rigtigt og forkert.

    Så find en anden og belære... smiley


  • #127   29. sep 2017 Ja, for det er jo det jeg er ude i Martin - "belæring" ... troede et sekund at man rent faktisk kunne have en fornuftig meningsudveksling med dig - my bad - det skal du trods alt ikke klandres for ....

  • #131   29. sep 2017 #129

    Det var mere ment som oplysning, det der med at jeg skam har haft schæferhund inden jeg fik malle smiley


  • #132   29. sep 2017 #125

    Det var den mest elendige hund, jeg nogensinde har haft - sådan meget kort fortalt smiley

    Jeg medgiver, at det muligvis ikke var det bedste eksemplar af racen jeg fik fingre i - men .. nej, det er slet ikke mig, den type hund.

    Jeg trænede kort i PH med den - var med i en af deres utallige før-konkurrencer hvor den klarede sig ret godt ... men den var ikke mig, så jeg solgte den, da den var 10 mdr til en i Jylland, der brugte den i DCH.


  • #135   30. sep 2017 Din lille charmetrold - du må se om du ikke nemmere kan håndtere dit crush på mig .. jeg er ikke til piger smiley

  • #136   30. sep 2017 #133

    Jeg tror som sagt, at det eksemplar jeg fik ikke var det stærkeste, så jeg derfor har et enormt dårligt indtryk af racen ?
    Men nej, den er nok heller ikke lige mig smiley


  • #139   2. okt 2017 Der står "ikke til piger" - prøv at se om du ikke kan klappe dig igennem ordet .. ik-ke ..

    Du skulle da vist ikke være smuttet efter 7. smiley


  • #141   2. okt 2017 Du er pinlig nu .. du bliver pænt bedt om at stoppe i en anden tråd, og fortsætter så herinde.
    Der må sidde nogle forældre og være stolte .. eller noget.

    Stop nu med at ødelægge folks tråde - jeg har fattet din aversion imod mig.


  • #143   2. okt 2017 Hvis du ikke selv kan se hvor tåbeligt du fører dig frem, så fred med det.
    Det er ikke mig, der fremstår som en retardo lige her - men knock yourself out.
    Over n out


  • #145   2. okt 2017 Kunne I tage den der et andet sted?



Kommentér på:
Kender jeg slet ikke schæferen godt nok?

Annonce