1.052 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 11 Svar

tidlig løbetid - psykiske konsekvenser? tidlig løbetid - psykiske konsekvenser?

Jeg sidder og debattere med en på nettet angående tidlig sterilisation, da en jeg kender, er ved at undersøge om hun måske skal sterilisere en tæve hvalp hun har fået tilbage, inden hun sælger den igen. (det er selvfølgelig ikke en lille hvalp, den er 6 måneder ca)
hun mener man skal vente til efter 3 løbetid, med at sterilisere, for at tæven har tid til at udvikle sig mentalt.
egentlig er jeg nok enig med hende, alligevel tænker jeg hvorfor? jeg ville nok helst vente til efter to år, da man jo siger at hunden her er udviklet mentalt.
men hvorfor skulle hunden ikke kunne det, bare fordi den er steriliseret? og hvorfor skulle det lige være den 3 løbetid, der gør forskellen?
jeg synes jo oftest det har en positiv effekt på tæver, at blive steriliseret.
nogen der har noget link eller noget der underbygge det ene eller det andet?
Vika skal steriliseres her i november, hun er ikke 2 år, men er gået ud af hendes 3 løbetid. så synes jo det er lidt spændende.
har det mon en konsekvens for hundens psyke og mentalitet at blive steriliseret inden første eller anden løbetid? her skulle man jo have den positive konsekvens, at man mindsker risikoen for brystkræft betydeligt.


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Græsslåning (højt græs) og fjerne ukrudt imellem fliser 1.200 kr.
  • Opsætning af savsmuldstapet og male ca 300 m2 205 kr.
  • Køkkenskabe og skabe til mødelokaler 1.800 kr.
  • Samling af havemøbler 300 kr.
  • Kør fliser/sten på genbrugspladsen 500 kr.
  • Slå græs 1.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  tidlig løbetid - psykiske konsekvenser?
  • #1   7. okt 2017 Hvorfor skal hun sterilliseres?

  • #2   7. okt 2017 Vika skal steriliseres fordi hun har nogle hormonelle ubalancer. så det er i samråd med dyrlæge det er aftalt.

    men hele debatten er startet fordi min opdrætter skal sælge en hvalp og hun er ved at undersøge muligheden for at få hvalpen steriliseret inden salg.


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 5 Emner: 49 Svar: 961
    #3   7. okt 2017 hvis det er på baggrund af hormonele problematikker, og sterilation, så ville det da være dumt at vente?? så bør indgrebet vil gøres hurtigt muligt

  • #4   7. okt 2017 AT det er det ikke.
    det er min tæve der skal steriliseres pga det. hun skal selvfølgelig ikke vente.
    det jeg bare vil vide er om nogen faktisk ved og har noget viden indenfor om det rent faktisk har konsekvens for tæven at blive steriliseret tidligt, evt før første løbetid.
    og hvorfor skulle den 3 løbetid være grænsen, der gør at hunden nu fint kan steriliseres.


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 5 Emner: 49 Svar: 961
    #5   7. okt 2017 stine: okay, jeg misforståd totalt dit indlæg, sorry smiley

  • #6   7. okt 2017 det er okay smiley
    Vika har i princippet intet med det at gøre, det er kun min bekendte hund der ligesom har startet debatten.
    det er fordi hende jeg skriver med, siger det er helt hul i hovedet at sterilisere før første løbetid. men hun kan ikke underbygge den påstand, at det skulle gøre hundens psyke bedre udviklet.

    det interessere mig så bare ekstra meget, fordi Vika skal steriliseres 2 november, efter hendes 3 løbetid og inden hun er 2 år.
    jeg har altid selv været af opfattelsen, at det er bedst at vente til hun er 2 år, da de her er udviklet helt mentalt.
    jeg kan ikke se hvorfor den 3 løbetid skulle gøre forskellen.


  • #7   7. okt 2017 Nu skriver jeg kun udfra Asti og hold da op, hun ændrede sig markant under/efter hendes første løbetid og faktisk også anden.
    Det skete en kæmpe psykisk modning med hende og jeg er sikker på at det er tilfældet ved alle tæver, det er bare ikke alle at det er lige tydeligt ved og det er heller ikke alle hvor ejerne ligger mærkelig til det. Jeg vil aldrig selv sterilisere før efter 3 løb, hvis tæven har den normale interval på 5-8 måneder.


  • #8   7. okt 2017 Konsekvensen er, at du fjerner hele det system, der udvikler en hund, både fysisk og psykisk.
    Når du steriliserer/kastrerer før hunden er færdigudviklet, opstår der en risiko for fejludvikling, fx i kroppens proportioner. Om man kan bremse en hund i den mentale udvikling ved jeg ikke.
    Jeg ville aldrig selv købe en hvalp, der er frataget sin naturlige udvikling. Det giver simpelthen ingen mening.


  • #9   7. okt 2017 Jeg kan ihvertfald sige at løbetiden betyder en hel masse for en tæves udviklig. Min nummer 3 var næsten 2 år før hun gik i løb og indtil da var hun sådan set bare en hundehvalp - andre hunde anede ikke hvad de skulle stille op med hende. Hun var jo egentlig voksen, men hun var totalt hvalp inde i hovedet. Hun modnedes voldsomt og pludseligt, da løbetiden ENDELIG kom for første gang, da hun var 1 år og 11 måneder gammel. Hendes anden løb havde hun i sommers 8 mdr senere, den gav også mere på "voksenkontoen" - om hun bliver endnu mere moden efter nummer 3 tør jeg ikke sige...

    Er ret sikker på, at hun aldrig var blevet voksen hvis jeg havde ladet hende sterilisere som halvandet årig inden hun gik i løb første gang.


  • #10   10. okt 2017 Jeg har haft tæver der aldrig blev steriliseret, tæver der blev steriiseret sent i livet, tæver der blev steriliseret tidligt i livet og nu en der blev steriliseret før første løbetid. For at være helt ærligt så tror jeg altså at tævens medfødte mentale egenskaber betyder langt langt mere end steriliseringen for hendes mentale udvikling. MIn dobertøs blev steriliseret 8 mdr gammel før hun kom i første løbetid. Hun er helt klart mentalt en tæve og hun er absolut ikke mentalt 'uudviklet'. Hun er blid og rar og mentalt meget ligevægtig og kan nærmest ikke bringes 'ud af fatning'. Hun er helt klart mentalt en voksen hund. MEN hun er så også en hund, hvor der er lagt vægt på mentalitet i avlsarbejdet bag hende; hun er en brugsmodel smiley
    Den mentale udvikling hos et pattedyr af hunkøn er jo ikke kun afhængig af hormonproduktion fra de hunlige forplatningsorganer smiley
    Jeg har haft én tæve, hvor sterilisering gjorde en kæmpe forskel; en hund der var meget negativt påvirket af sine løbetider (virkede nærmest deprimeret). Hun blev steriliseret som 5 årig, blev sine humørsvingninger kvit og blev meget ligevægtigt og generelt en glad og positiv hund.


  • #11   10. okt 2017 Jeg bliver lidt forvirret af overskriften kontra første indlæg, men går ud fra at overskriften skulle have heddet "tidlige sterilisation", ikke "tidlig løbetid".

    Der er efterhånden en del studier der peger på at neutraliserings har betydning for hundens udvikling af knogler og led, og at man derfor bør vente med at neutralisere til hunden er færdigudvokset.

    Men umiddelbart synes jeg ikke der er grund til at vente til efter 3. løbetid. Jeg ville selv sterilisere efter 1. eller 2. løbetid, baseret på hvor meget risikoen for brystkræft mindskes.

    Min schæfer blev steriliseret inden hun var 1 år gammel, og er bestemt både voksen og fornuftig nu. Min corgi blev steriliseret efter 2. løbetid, og er evigt hvalp. Jeg nægter at tro at det nogensinde ville ændre sig.

    Man skal jo huske at hunde også modnes af tid, sådan som Mette skriver. Det er ikke kun hormoner der modner.


Kommentér på:
tidlig løbetid - psykiske konsekvenser?

Annonce