{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.626 visninger | Oprettet:

hunde i supermarkeder {{forumTopicSubject}}

Nu har jeg de sidste par gange hvor jeg har handlet mad set hunde sidde i henholdsvis indkøbskurve, og vogne uden at de er blevet bedt om at gå ud med hunden.

Sidst i går, hvor en dame kommer ind med sin lille hund i kurven, ikke på nogen måde skujlt, da jeg så stod i køen kom der en ind gående med sin hund der straks blev bedt om at gå ud med hunden.

Jeg har også en enkelt gang set i sunset en komme ind med sin hund i taske, og hun fik lov at blive og spise.

Hvem er det der sætter regler for om man må havde hunden med? jeg har altid troet at hunde var helt forbudt steder med mad, men sådan hænger det åbenbart ikke sammen allesteder


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hunde i supermarkeder
  • #1   16. dec 2017 jeg synes det er voldsomt respektløst at tage hunden med ind , ved fra min datter (17 år) at hun bestemt ikke synes det er sjovt at skulle be folk om at gå ud med hunden, hun har flere gange fået en overfusning når hun har sagt at hundene ikke er velkomne. Det betyder også at hun ikke altid har modet til at sige noget hvis der ikke lige er en leder i nærheden, der kan bakke hende op.



  • #2   16. dec 2017 jeg må indrømme at jeg ikke har helt 100% styr på det... MEN.. hvis en forretnings smiley bliver påvirket af hund, hvor der ikke må være hund (førerhund undtaget)... så er vi ovre i sure smileys OG pænt store bøder. Dvs at man pga sin egen egoisme kommer til at koste butikken både penge og omdømme - og det er sgu IKKE iorden!

  • #3   16. dec 2017 Det er simpelthen ikke i orden med hund i fødevarebutikker.. Jeg har heldigvis aldrig set nogen have deres hund med ind sådanne steder.

  • #5   16. dec 2017 hunde må ikke komme i butikker der laver med eller sælger fødevare.
    medmindre der er tale om en service hund, som fx til en blind.
    det er dybt uhygiejnisk, og hvor lækkert er det lige at være den næste kunder der får den kurv der har siddet en hund i.

    derudover kan butikken få en kæmpe bøde, hvis fødevarestyrelsen kommer forbi.


  • #8   16. dec 2017 Selv om jeg har en vis empati ift blinde og svagtseende, så har jeg vanskeligt ved at forstå, at en førerhund skulle være tilladt i en fødevarebutik. Enten er hunden et hygiejneproblem, eller også er den det ikke.

  • #9   16. dec 2017 Hunde må ikke medtages i butikker, hvor der forarbejdes fødevarer. Cafeer/restauranter kan som udgangspunkt selv bestemme, om de vil tillade hunde i serveringsområdet. Men produktionsområde (køkkenet) er lukket land. Og da supermarkeder går under samme “forklaring” gælder reglen også med ingen adgang her. Reglen kan IKKE gradbøjes!

    Dog kan virksomhederne have særregler for fører- og servicehunde.
    https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Førerhunde-og-servicehunde.aspx


  • #11   16. dec 2017 Enig med Linda smiley

  • #13   16. dec 2017 Jeg har aldrig set hunde i fødevarebutikker - heldigvis, for de hører slet ikke til der. De eneste jeg kan acceptere er førerhunde.

  • #15   16. dec 2017 Reglerne er jo lavet af en grund smiley

    Hunde hører lige så lidt til i fødevarbutikker, som unger gør i en indkøbsvogn eller -kurv. Og jeg taler ikke om de dertil-indrettede klapsæder men oppe i selve vognen eller nede i kurven.

    Men jeg er nok bare sippet smiley


  • #16   16. dec 2017 Jeg har haft begge mine med da de var bitte små hvalpe. Jeg gjorde som Nicole, og spurgte pænt om lov. Bella sad i en indkøbsvogn i en klapkasse med en masse tæpper, og Dorit sad inde i min jakke med hovedet ud smiley

    Jeg fik lov hver gang. Det var måske 3-4 gange med hver hvalp, og i perioden fra de var 8 til 10 uger, og altså dermed bitte små über nuttede hvalpe.

    Og så må jeg bare erklære mig enig i den med folks børn, som render og piller ved al frugt, slik, brød m.m. Det mindste man kan gøre er at have styr på sit lort, hund eller barn smiley


  • #17   16. dec 2017 Jeg forstår slet ikke de butikker der siger ja, de kan få en kæmpe bøde

  • #18   16. dec 2017 Ja, angreb er jo som bekendt det bedste forsvar - debatten med børn er jo egentlig ligegyldig ifm, at vi nu her taler om hunde i fødevarebutikker smiley


  • #19   16. dec 2017 Når det kommer til servicehunde er der oftest en ordning, hvor hund og ejer enten placeres et sted, mens der handles ind for dem, eller hvor hunden må bindes af udenfor, og ejeren så får en medarbejder som ledsager til, at hjælpe med indkøbet.

    Hunde har intet at gøre i fødevarebutikker, efter min mening.


  • #20   16. dec 2017 Selvfølgelig har hunde eller andre dyr ikke noget at gøre i fødevarebutikker eller køkkener. Uanset størrelse af hunden. Og det vil helt sikkert give en sanktion for virksomheden hvis det ses ved kontrolbesøg. Sandsynligvis vil det dog ikke give en bøde i første omgang.

    Jeg synes slet ikke det er ok at tage dyr med, og jeg forstår ikke at virksomhederne tør sige ja til det.


  • #21   16. dec 2017 Sammenligningen mellem børn og hunde er lige så malplaceret her som i alle andre debatter omkring hunde.
    Dyr er forbudt i supermarkeder. Børn er ikke.
    Jeg har aldrig set en hund i en madbutik og har heller aldrig set et barn gå og røre ved alt muligt. Til gengæld ser jeg rigtigt mange kvinder gå og vende/kigge/mærke på frugt og grønt, for til sidst at vælge noget andet. Vi snakker altså voksne mennesker. Det er mega uhygiejnisk og ulækkert. Tænk alle de bakterier, de har på hænderne fra mobil, indkøbsvogn, penge osv.


  • #23   16. dec 2017 Emma: som Linda skriver, så er det forbudt i produktionsområdet. Serveringsområdet kan Fødevarestyrelsen ikke stille krav til.

  • #24   16. dec 2017 Jeg syntes det er lige så forkert at lade barnet sidde/stå/rende rundt i kurve og vogne udover stedet som er lavet til at sidde i.. 9 ud af 10 ulækre kurve og vogne skyldes børn og andre retarderede.
    Har selv lagt mærke til flere og flere mødre især syntes det er helt ok og cutesauce at fyre poden i kurven som man kan trække med sig... Så skal man ikke døje med en unge som piller i alt muligt! Smart..

    Her til vinter når der kommer sjap og ungerne lige skal med ind og handle.. Lig mærke til hvordan bunden og siderne af alle kurve kommer til at se ud..


  • Trine A
    Trine A Tilmeldt:
    aug 2017

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 71
    #26   17. dec 2017 Altså som mange skriver er der jo regler for hvilke butikker en hund må komme med i. Kender selv en med fører hund, som mange gange har fået besked på at den skal blive ude, trods han har ret til ar tage den med ind.
    Oplevede selv en gang en kvinde handle i IKEA med en lille mops hvalp, på armen, hun blev bedt om at forlade butikken (godt nok næsten ved kassen).

    Men ligeledes kan jeg faktisk heller ikke forstå at fru Jensen må have sine to små hunde med ind i butikker i gågaden. Når jeg ville blive bedt om at parkere hunden uden for, da det er en hund på 60 cm og 25 kg. Kunne dog aldrig finde på at tage min hund med i butikker, og ligeledes kommer hun kun med for socialiseringen og en anden kan holde hende.


  • #27   17. dec 2017 Enig med Marlene og huskierne ,

    Der er nok en grund til at det ikke er lovligt at have hunde eller andre dyr med i butikker og at børn godt må?
    Ved ikke om jer der beskriver børn som beskidte og ved ikke hvad, ikke har børn??
    Som forældre slæber man da ikke børn med ind fyldt med møg og lort ? Det har jeg aldrig oplevet og kunne aldrig selv finde på at gøre det med
    mine børn?
    Husk lige at LIGESÅ mange vokse er ligeså uhygiejniske som børn !

    Det er sku mærkeligt for mig at nogle mennesker overhoved kan finde på at sammenligne børn med hunde ? OMG!


  • #29   17. dec 2017 Går da også ud fra at man ikke vil have møg beskidte børn med ind i bilen fx, jeg sørger da hvertfald altid for at mine hånd har rene fingre og ikke møg beskidt tøj/ fodtøj på når vi handler..
    Mine børn piller ikke ved frugt eller andet den at have fået lov .
    Hvis de nu alligevel kommer til at tage et æble fx så køber jeg det da ?

    Ja jeg plejer nu også at vaske frugten eller grøntsagerne inden jeg overhoved tænker på at spise det. smiley


  • #30   17. dec 2017 Hånd- børn**

  • #32   17. dec 2017 Tror da Henning skal med i brugsen, og selv udvælge det frugt og grønt han vil have at spise smiley

    profilbillede
  • #33   17. dec 2017 Hahahahahha salla smiley

  • #34   17. dec 2017 Det er bare ikke ok, for butikken kan komme i problemer mht. fødevaresikkerhed.

    Det er kun i orden, hvis der er tale om en førerhund.


  • #36   17. dec 2017 Jeg har så oplevet et mindre barn tage en flaske saft og stå at sutte på toppen af flasken, og moderen tog bare flasken og satte tilbage. Det var godt nok ulækkert og ufint overfor den, der ender med at købe den flaske. Men jeg går ud fra, at de fleste forældre ikke bærer sig så dan ad.

    Men man kan jo ikke forbyde børn, og ja, voksne står jo også og rager rundt på en masse uindpakket frugt og grønt. Faktisk kender jeg en, der flytter rundt på jordbærerne i bøtterne for at få de bedste selv. Vi har diskuteret det, og hun påstår, at det er helt almindeligt, og at det er mig sart, og det er da muligt.
    Jeg tror ikke, at en gruppe af mennesker har så meget at lade andre høre, når det gælder opførsel i supermarkeder.


  • #40   17. dec 2017 Jeg mødte en blind med en førerhund i Aldi i dag.

    Min ville aldrig komme med i en fødevarebutik, men det var faktisk kun pga. denne tråd at jeg bemærkede den anden hund i dag.

    Synes næsten det er værre med alle de hundeejere jeg ser i gågaderne her i tiden. De lader til at mene, at det er helt OK, at lade køteren gnide sig op af tøjstativerne eller strinte op af varerne og udstillingerne... smiley


  • #42   17. dec 2017 Næppe John smiley Og var jeg blind ville jeg helt udgå Aldi. Selv med synet i behold er gangene så smalle, at jeg af og til får væltet noget... ??

  • #49   17. dec 2017 Jeg ved nu snart ikke hvad sviner mest i en fakta..
    En hund som ligger stille under en barnevogn, eller barnevognen selv..
    Sådan et par hjul kan altså samle en hel del grønhakkere op som den så slimer gulvet til i fakta med..


  • #52   18. dec 2017 Hvis folk må have deres chi med uden en gyldig grund, så må jeg også have min flok ulvehunde -hanhunde, der alle markerer og savler på varene med.

    En førerhund har et formål i butikken, det har alle andre hunde ikke. Og fra en der altså var/er single og boede alene med en hund der ikke kunne være alene hjemme i så meget som fem minutter før han var over et år -så synes jeg det er en ugyldig undskyldning at man har en hvalp der ikke kan være alene hjemme. -Var det pisse fedt? nej gu var det da ej, hver eneste gang jeg var bare i nærheden at sammen med en ven eller veninde eller familie, så strøg jeg ud og handlede. Jeg brugte også penge på at få bragt varer og engang imellem så fik jeg andre til at handle for mig...

    Men jeg ville sgu ikke være skyld i den lokale Netto blev lukket, til gene for alt og alle, fordi jeg ikke kan finde ud af at overholde de samme regler som alle andre også skal...


  • #54   18. dec 2017 J0hN, dig har jeg bestemt ikke nogen respekt for! At hunde intet har at gøre i supermarkederne er da soleklart, det er jo folk som ikke gider lufte hunden men bare slår det sammen med en indkøbstur. Dårlige hundeejere, vil jeg kalde dem. Men når det så er sagt må jeg til dig sige at du burde have undersøgt dit hoved! Hvordan kan du finde på den løsning at du ville trampe på hunden efter et cirkelspark,- ih guder hvor lyder du "SMART". Det er squ da ikke hundens skyld den bliver trukket med ind i en forretning, den er da helt uskyldig!
    Skulle du sparke nogen burde det være dig selv eller hundeejeren!


  • #56   18. dec 2017 Det der med humor på skrift... Det går vidst hen over hovedet på nogen... smiley

  • #57   18. dec 2017 Vibeke E:

    profilbillede
  • #60   18. dec 2017 Hunde hører ikke hjemme i butikker hvor man sælger mad. Førerhunde o.l. kan jeg til nød forstå. Men lille truntes chi skal altså ikke med ind uanset hvor hun gemmer den. Jeg der synes det er OK så længe den bare sidder i en taske eller på armen eller hvor den nu sidder hende. Synes i også at det er OK at jeg tager min Dobermann eller min Irske Terrier med ind bare jeg sætter dem på et tæppe i indkøbsvognen ? Begge mine ville sagtens kunne sidde der stille og roligt og blive trillet rundt (faktisk ville ireren elske at blive trillet rundt i en indkøbsvogn - han elsker at køre i divese kørende ting som fx trillebør, trailer eller står på sækkevognen og få en tur) og de skulle nok lade være med at savle på noget, smage på noget eller fælde i grøntsagerne.
    I denne her sammenhæng er en hund en hund uanset alder og størrelse. Og kan man ikke lide at lade den sidde uden for butikken så må man lade den blive hjemme.


  • #67   18. dec 2017 Hunde er forbudt (undtaget førerhunde) men efter at hver arbejdet 11 år i detailhandel for både fakta og Føtex har jeg af princip udvist alle hunde men at skændes med kvinder omkring 40 om deres katte er mit liv for kort til. Deres sprog og adfærd generelt er forfærdelig overfor butiks personale. Ja det er en genrealisering og ja der er sikkert undtagelser - jeg mødte vist bare aldrig en. Det samme gælder for folk med en høj promille med mange års misbrug med små dyr i lommerne og hænderne var også ofte noget jeg ikke magtede.

    Ja det koster en bøde og en sur smily men det er risikoen værd versus at bruge tid og 800 kr på et vagtudkald for at få hjælp til at smide de .... kunder og deres dyr ud.

    Desuden er min erfaring at voksne er mere uhygiejnisk end dyr. Hvad jeg ikke har været vidne til at brugte bleer bind opkast fæces og urin ufattelig mange gange. Snot papir der bare kastes og ens fingre skal røre ved alt frugt og grønt selvom de fleste voksne burde vide at syren i vores fingre får det til at mugne rigtig hurtigt og ofte bliver det meget stødt fordi der bliver gravet voldsomt.

    Så ja måske burde personalet være bedre men det bliver de ikke før standarden for hvordan man modtager en afvisning af sit kæledyr generelt bliver bedre.



  • #69   18. dec 2017 Mon ikke også det handler om at det er nemmere ikke at gradbøje.
    Det er nemmere at håndhæve et totalt forbud


  • #70   18. dec 2017 Jo, tror også det handler om, at enten må man have hund med ellers må man ikke, det bliver noget værre bøvl at administrere alle de påhit folk i så fald kan finde på.
    Jeg synes slet ikke hunde skal med ind i nogen butikker, jeg har set for mange hanhunde der lette ben og det er giga ulækkert - det har jeg set utallige gange både i dyrebutikker og hos dyrlæger, der har butik.

    Og hvorfor skal man proppe ens hun i en taske for at tage den med, så lad den dog blive hjemme.


  • #71   18. dec 2017 Nu er grundlaget for fødevarelovgivningen også andet end at hunde sviner...blandt andet fødevare kontaminering, -sikkerhed og zoonoser (og en masse andet, jeg ikke er bekendt med smiley ). Og det er selvom risikoen for ovenstående er minimal...men den er der, og derfor er der brug for en lovgivning. Lovgivning bliver jo ikke lavet for at irritere folk, men for at sikre folk.

  • #74   18. dec 2017 Det kan ikke undgås, især ikke nu hvor alle er syge. Snot i lange baner især omkring offentlig transport. Mums. smiley Jeg giver fodbold skylden for at nogen mænd OG kvinder syntes man godt kan harke hvor andre skal gå. smiley

Kommentér på:
hunde i supermarkeder

Annonce