{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
462 visninger | Oprettet:

1. nytår - Kan man hjælpe? {{forumTopicSubject}}

Vi sidder med en 11 uger gammel trut, der skal holde nytår for allerførste gang. Nu bor vi godt nok ude på landet, med 200 meter til det nærmeste hus, og vi fyrer ikke selv af, så det bliver næppe det vilde han kommer til at opleve.
Men kan man evt. gøre noget for at hjælpe de små pelskugler igennem deres første nytår, og evt. undgå at de bliver skræmt fra vid og sans eller måske give dem en god oplevelse?

vores gamle tæve var ikke bange for fyrværkeri, men til gengæld tissebange for lyn og torden - En frygt der hang ved.Kommentarer på:  1. nytår - Kan man hjælpe?
 • #1   29. dec 2017 Opdræt på væsenstærke hunde og god lydtræning hjemme hos opdrætter er første skridt. Er det på plads, er basis for ny ejer lagt og hvalpen langt bedre rustet.
  I det nye hjem fortsættes træning via fx lyd-cd, trafikken, tørretumbler og andre høje hverdagslyde. Hvalpe der vokser trygt op med børn er som regel utroligt lydstærke, da de er vant til meget høje toner.
  Husk at træningen skal udføres hele året, og ikke kun dagene op til nytår.

  For en god første nytårsaften er der jo de gængse forslag omkring solid mental stimulering og motion i løbet af dagen, en rolig atmosfære derhjemme (ejers uro smitter hund), et lækkert kødben når larmen er værst osv.


 • #3   29. dec 2017 Jeg har altid købt rigeligt med hundepropper hjem, så når jeg får ny hvalp skydes de langsomt ind, det gør så meget for hundene

 • #4   29. dec 2017 I skal bare opføre jer normalt,da vovsen vil lægge mærke til hvis i “pyller” når der skydes af og så vil den forbinde det med krudt,, men nogle dejlige gåture i løbet af dagen, så vovsen er lidt brugt i ben og hoved og ellers lade som ingenting når der skydes af udenfor,, det virker ihvertfald herhjemme

 • #6   29. dec 2017 Det er også min erfaring, at det sjældent er hvalpe, der har problemer med nytår. Hvis det kommer, er det som regel først, når de er voksne, og for nogen først når de bliver halv- eller helgamle.

 • #7   29. dec 2017 Tusind tak for svar - Yuki gav os dog det endelige svar idag. Vi var lige forbi gamle madfar og mor og hente hans bur, og allerede mens vi holdt på parkeringspladsen fyrrede de heksehyl af ikke langt fra os. Det sagde han slet intet til - Som i reagerede ikke engang. Da vi så kom ud skulle han tisse, og det gjorde han med det samme til trods for at både heksehyl og børn hylede og skreg blot 50 meter fra os, samt der lød raket bum og bang i det fjerne. Han var super ligeglad.
  Så vi har ikke længere nogen bekymringer på dét punkt.
  Det bedste ved det hele var, at han ikke tog det tungt at se sine tidligere forældre, og så sige farvel igen. Vi var lidt nervøse for det, men han kom da jeg kaldte og stod op ad bilen og ventede på jeg bar ham ind, så er bare super glad og tilfreds


Kommentér på:
1. nytår - Kan man hjælpe?