{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.006 visninger | Oprettet:

Gakkede gangarter {{forumTopicSubject}}

Tja, ved ikke hvad jeg skal tænke. Bassen har en aftale ved dyrlægen til tjek og vaccination og der skal hans bagben så også lige tjekkes for der er noget galt.
Det startede den 30 december hvor han pludselig gik på 3 ben (han blev så båret hjem da han ikke skulle hoppe 1 km på 3 ben). Da vi kom hjem og han havde hvilet lidt gik han normalt. Vi valgte at se tiden an og holde ham i ro. De næste dage var der intet. Så kom det igen ganske kort for så at stoppe af sig selv efter et kort stykke, og siden har det været on/off en gang imellem (ikke hver dag). Har snakket med 2 forskellige dyrlæger der mente det godt kunne vente til på onsdag når han alligevel havde tid ved en dyrlæge da han ikke halter hele tiden og ikke hver dag.

Jeg ved ikke helt hvad jeg vil med dette indlæg, trænger vist bare til at få min frustration ud. Og jeg som troede at vi måske kunne starte det nye år på en frisk uden sygdom og skader


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Gakkede gangarter
  • #2   14. jan 2018 Kan åbenbart ikke ligge video ind, hverken på den ene eller anden eller 3 måde. Men altså, Han springer over at bruge højre bagben 1-2-3 gange lige efter hinanden så han hopper på 3 ben lidt og så bruger det igen for så at hoppe på 3 ben. Det gør han så en 10-15 meter, så går han et par skridt lidt underligt, for så at gå normalt igen. Og som sagt ikke hver tur, ikke hver dag, men der er helt klart et eller andet. Han virker iøvrigt helt normal

  • #3   14. jan 2018 så lykkedes det at få den op under videoer

  • #4   14. jan 2018 jeg tænker staks...knæluxationer.....strækker han ikke også benet bagud?

  • #5   14. jan 2018 syntes mere han bøjer det op under sig, men har efterhånden set mig helt blind på det og ved ikke mere hvad jeg skal mene

  • #6   14. jan 2018 Tænker patella?

  • #7   14. jan 2018 Jeg tænker også patella?

  • #8   14. jan 2018 Kan det komme lige pludseligt? Jeg troede det var medfødt (der kan man se hvor meget jeg ved smiley ). Han blev tjekket i hele kroppen i midten af september af både dyrlæge/kiropraktor og fys, og har fået af vide af begge at han har fine knæ og der var intet der

  • #9   14. jan 2018 og syntes ikke benet låses, mere at det bliver lidt løst

  • #10   14. jan 2018 Åh det husker jeg ikke, men jeg synes det ligner?

  • #12   14. jan 2018 Det er helt sikkert noget der skal undersøges, af en fagperson inden for knogler og led.
    Ud over den grund der er til det, så kan du risikere at det modsatte ben bliver overbelastet. Og selvfølgelig risiloen for gigt og slud.


  • #13   14. jan 2018 Men igen, kommer det bare lige pludseligt? Han er jo 4 år gammel så det er ikke medfødt (har fået tjekket knæene som 1 års og igen her da han var skadet og intet at komme efter). Og hvorfor har han fået det? Han gik bare da det kom første gang, i lidt højt tempo da han ikke var så tryk da de skød fyrværkeri af, men ingen spring eller drej.
    Håber at dyrlægen finder svaret smiley


  • #14   14. jan 2018 Jeg ved ikke om den dyrlæge jeg skal til har speciale i led og knogler men ellers må vi jo af sted til en der ved noget om den slags. Men første punkt er dyrlægen på onsdag.

    Og med hensyn til gigt og slid, så er jeg allerede bekymret der, da han jo gik med skaden i venstre hofte/bækken i et halvt år


  • #17   14. jan 2018 Ts ang #16 og almindelig dyrlæge. Prøv at snakke med solvej med Lucky, hendes alm dyrlæge sagde han kun havde grad 1, så han rendte faktisk i flere år med en grad der var operationskrævende smiley

  • #19   14. jan 2018 De dyrlæger der har tjekket ham før har været nogen med forstand på det, eller det fik jeg da af vide. Den ene var den samme der lavede røngten på hofter og albuer. Den anden var uddannet kiropraktor så hun burde vel også have forstand på det.
    Men kan være jeg skal søge en specialist, nogen forslag? Gerne i Nordsjælland smiley


  • #22   14. jan 2018 Vi kommer da vidt omkring med den hund. I december var vi i Næstved med hans maveproblemer, og nu Faxe?

  • #24   14. jan 2018 Som alle de andre, tænker jeg også patella luxsation, og det var allerede inden jeg så videoen.
    Din hund kan sagtens have haft det i mindre grad i flere år, men desværre er det en lidelse som udvikler sig og ofte rigtig hurtig, når det først er startet.
    Det slider på knogler og ledbånd, at knæskallen hele tiden smutter ud af led, derfor forværres graden med tiden.

    Mille(på min profil) blev opereret på det ene knæ, da hun var 6 år. Hun er 13 år nu, og der har ikke været problemer siden. Se evt. fotoalbum for at læse lidt om forløbet.

    Patella luxsation er oftes en genetisk defekt, men kan også opstå pga. et traume.

    Som afsluttende bemærkning så er patella luxsation en kendt lidelse hos DSG.


  • #27   15. jan 2018 Jeg ved det er et meget kort klip, men har lidt svært ved at gå og følge med samtidigt med jeg filmer, og så går han ikke længere stykker før han stopper op og skal snuse til et eller andet (eller også farer han afsted med 110 km/t og der kan jeg ikke følge med)

    Jeg tror dog at det ikke er knæet der er galt med, også fordi jeg fandt ud af i dag at når han står lige på alle 4 ben og så "vipper" ham let fra side til side på bagkroppen så "klikker" en muskel øverst i låret. Selvfølgelig så kan den stadig have forbindelse til knæet, men umiddelbart tror jeg måske mere det er eftervirkninger fra hans gamle skade i hofte/bækken/lænd som har flyttet sig og overbelastet et andet sted. Og han virker ikke til at det generer ham (andet end at han hopper lidt sjovt og det skal han selvfølgelig ikke), normalt så viser han hvor der er noget der generer ved at vende sig rundt og snuse til stedet eller tage det i munden.

    Men under alle omstændigheder så bliver han tjekket af en ekspert og nok også kiropraktoren.


  • #28   15. jan 2018 Min schæfer har gigt i knæet, og giver netop sådan en "klik-lyd" øverst på låret. Du ved godt at knæet er det bøjeled der faktisk sidder på forsiden låret, ikke? Og altså ikke det led der vender bagud på bagbenet. Så et klik øverst på benet, er ofte knæet. Om det så er PL, gigt eller noget andet, skal selvfølgelig undersøges. Men muskler klikker ikke, det er led der gør det.

    Se billedet her:
    http://amys-choice.dk/Sygdomme.html


  • #29   15. jan 2018 ja, jeg ved godt at knæet er det der sidder på forsiden smiley . Klikket er ikke med lyd, men man kan se musklen "klikker" eller "spjætter" oppe fra hoften og til midt på låret og altså ikke helt ned til knæet, og ikke en normal bevægelse af musklen, mere som om at det starter som en normal bevægelse af musklen for så at give et pludseligt "spjæt". Viste bare ikke hvad jeg skulle kalde det, en ting er hvad man ved det er i hovedet, en anden ting er at sætte ord på. Det har aldrig været min stærke side. Men som sagt så er det selvfølgelig stadig muligt at det er noget i knæet.

  • #32   16. jan 2018 Jeg vil ikke forsøge at sige hvad det er, for det har jeg slet ikke nok viden om, men det skader i hvert fald aldrig at få det tjekket af en specialist.
    Nu kan jeg se at jeg er nævnt i tråden, og derfor vil jeg selvfølgelig også svare smiley
    Det er helt rigtigt som Salla siger at jeg har været turen igennem med Lucky, der som omkring 10 mdrs fik af min daværende almindelige dyrlæge konstateret PL 1/1, den ene dog meget lidt (det ene knæ har aldrig drillet ham, han har aldrig gået forkert pga det eller haltet på det ben, og det gav specialisten ret i var en grad 1, som vi blot skal holde øje med) Lucky blev tjekket 1-2 gange i året i de efterfølgende 3 år hos samme dyrlæge, både fordi jeg i perioder, specielt om vinteren mente at det var værre, men også bare for at holde øje med det, hvis det nu blev så slemt at det skulle opereres. Jeg kom endda ind på et tidspunkt fordi Lucky begyndte at få muskelsmerter i ryggen, han kom til kiropraktor, som fik løsnet op, men som ligesom min dyrlæge ikke mente at det havde noget med hans pl at gøre, det var bare noget hunde fik ligesom mennesker engang imellem.. Jeg stolede på min dyrlæge og min daværende kæreste mente altså jeg var for pyller når jeg snakkede om at tage Lucky ud til nogle andre og få det tjekket, for det var spild af penge, og vi havde i forvejen ikke en masse (vi kunne godt få råd til det, hvis vi ville!)
    Da jeg endelig gik fra min daværende kæreste af andre årsager og flyttede langt væk fra min dyrlæge, og jeg derfor fik en ny, fik jeg en tid, for Lucky havde igen ondt i ryggen og jeg syntes han var begyndt at blive mere passiv. Dyrlægen som heller ikke er specialist, men som selv har en hund der har været igennem det, og som har set flere i klinikken med problemet, kunne med det samme fortælle at hun mente at det skulle opereres, men hun ville ikke give en grad og kunne ikke sige om det som ikke havde problemer også skulle med, men rygsmerterne var forbundet med at han gik forkert, og det var hun ikke et sekund i tvivl om.
    Han blev også lige mærket godt igennem af en massør de har på klinikken, og så afsted til den specialist de henviste til nogle uger efter.
    Beskeden var klar, Lucky på 4½ år havde en grad 2-3 på højre knæ, og han blev opereret samme dag. Efter han er kommet sig over operationen, er han blevet min glade og aktive lille Lucky igen, han har ikke længere ondt i ryggen, han har fået muskler i bagparten, går rigtigt og halter stort set aldrig mere (og når han gør har det intet med PL at gøre, det er simpelthen af vane)
    Jeg er heldig, ikke fordi jeg lod min hund gå i 3-4 år med PL, for det har jeg stadig dårlig samvittighed over, men jeg har heldigvis lært meget, men fordi jeg har verdens sejeste hund der klarede det hele til UG, og fordi hans lille krop er så stærk at han ikke fik nogle store skavanker af at gå med det så længe, han havde ikke tegn på slidgigt, som de ellers får når de går så længe.

    Jeg er ked af den lange historie, men jeg kan ikke sige nok hvor vigtigt det er at reagere (som du også gør! smiley ) og at gå til specialisterne, for almindelige dyrlæger har bare ikke den samme viden. Det kan sagtens være at det ikke er PL din hund har TS, det har jeg ikke nogen ide om, men jeg tænker en specialist i led og knogler, så kan finde hvad end årsagen er.
    Jeg er helt med på at man starter ved siden egen dyrlæge, det gør jeg selv, og jeg har været så heldig at finde en dyrlæge jeg føler at jeg kan stole på. Min tidligere dyrlæge var så flink og så god til de andre ting, men set tilbage i bakspejlet skulle hun for f..... have sendt Lucky videre, den specialist der opererede ham boede hvad 5 km fra den dyrlæge. Og jeg skulle have gået til dem fra starten (eller da jeg fandt ud af at de var der) smiley


  • #33   17. jan 2018 Så har jeg været til egen dyrlæge (den nye dyrlæge). Han undersøgte meget grundigt og sagde der var en del spændinger og det føltes lidt skævt i bækkenet og det kunne godt gøre at hunden også fik problemer med knæet da han går forkert, men han ville ikke sige noget præsis da han ikke er specialist med det. Der kommer så en med speciale i knogler/led i klinikken en gang om måneden eller jeg kunne vælge en anden, det var op til mig (helt underligt efter at min gamle dyrlæge skulle jeg kæmpe med for at få papirene sendt til specialist da hunden havde maveproblemer). Vil lige tænke over hvad jeg vælger til i morgen, også fordi at hvis jeg vælger den specialist der kommer i klinikken så kunne jeg få kastreret samtidigt nu hunden alligevel skulle bedøves så han ikke skulle bedøves mere end højst nødvendigt (han skal også en anden gang i år for at få renset tænder). Og så skal vi også finde pengene til det hele, sidste år var hård trods forsikring (som blev brugt fuldt ud).
    Men udover at der er noget i bagpartiet, han skal kastreres og ordnet tænder, så er Bassen rask og fin (det gælder om at glæde sig over de små ting)


  • #34   17. jan 2018 Nu er det jo uklart, om din hund skal opereres for noget ift bevægeapparatet.
    Men hvis det er tilfældet at han skal det, så skal du være forberedt på at de ikke vil operere for flere ting på en gang, rigtig mange dyrlæger har det princip pga infektionsfare.
    Ved mindre indgreb eller behandling, såsom: tandrensning, neutralisering, fjernelse af mindre knuder eller vorter, udfører de ofte et par ting, men ellers ikke.


  • #35   17. jan 2018 Det ved jeg godt. Nu var det røngten/diagnose og kastration som jeg tænkte kunne gøres samtidigt. For han vil ikke blive opereret for noget på bevægeapparatet samme dag som diagnose, da det er noget jeg føler skal forberedes (min mand og jeg er ikke helt enige på det punkt, så hvis operation er løsningen på problemet er det muligt at vi vælger at aflive da hunden har været syg/skadet rigtigt meget af sit liv allerede). Men som sagt var det også i min overvejelse, har ikke besluttet noget endnu, og vil nok også snakke med dyrlæge igen inden jeg er helt sikker

  • #37   17. jan 2018 Fik af vide at tandrensning og kasteration ikke er en god kombi. Tandrens er en behandling fyldt med bakterier og er ikke godt for åbne sår.
    Og nej, han skal ikke nødvendigvis i narkose til røngten, men det gør ingen forskel på billederne hvis det er. Og det var for at spare besøgene til dyrlægen for Bassen syntes ikke de er sjove mere. Og tjek af bækken/lænd/ben kan ikke vente, kastration skal også være inden for en overskuelig tid da det skal være inden den kemiske aftager, hvor tandrens kunne vente lidt (dog ikke alt for længe).
    Bassen har prøvet det med at få noget at sove på, han skal have dobbelt dosis for at det virker ordentligt, så er lidt spændt på hvordan en narkose vil virke.
    Som sagt, var det også kun med i overvejelserne, men intet er besluttet.


Kommentér på:
Gakkede gangarter

Annonce