{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.808 visninger | Oprettet:

Dilemma efter aflevering af hvalp {{forumTopicSubject}}

Hej.
Jeg skrev her inde for noget tid siden omkring at vi ville aflevere vores hvalp tilbage, hvilket at vi gjorde og alt var fint bagefter, det var helt klart den rigtige beslutning.
Nu er der så kommet et nyt dilemma omkring hende der har kennelen.
Da vi afleverede den tilbage sagde hun at vi ville få nogle penge tilbage for hunden minus depositum, og minus hvad hun nu måtte bruge af mad, udgifter osv på at have hvalpen indtil at hun fandt en ny ejer.
Hun sagde at hun vil gøre hvad hun kunne for at sælge hvalpen igen så vi kunne få så mange penge tilbage som muligt, og at hun blandt andet vil ligge nogle gode billeder op af hende på facebook, for så plejer der at komme mange henvendelser, mente hun.
Det er ved at være en måned siden og hun har ikke lagt billeder op.
Hun skrev til mig at nu når folk har ferie er det svært at finde en ejer.

Skal jeg sige noget til hende eller bare lade det tage den tid det tager?
Ved jo godt at det var os der ville aflevere hunden tilbage, så må vi jo også acceptere at vi ikke kan få så mange penge tilbage for hunden.
Hvad tænker i?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dilemma efter aflevering af hvalp
  • #3   2. jul 2018 Jeg er enig med Bodil. I nogle kontrakter, ved ikke om det er alle, står der et beløb man får refunderet i tilfælde af at opdrætter køber hunden tilbage

  • #8   2. jul 2018 #6
    Er Holly kommet tilbage til opdrætter?


  • #9   2. jul 2018 Det lyder til at I er blevet taget i røven, på godt gammeldags dansk.
    Du har fortrudt handlen og leveret varen tilbage - du skulle have haft dine penge samme dag.
    Det er IKKE tilladt opdrætter at trække penge fra dit beløb på den måde.
    Undskyld - men du har været frygteligt naiv. Jeg håber du får taget dig sammen og krævet dine penge, og det hellere i dag end i morgen.
    Utroligt at nogle opdrættere vil snyde købere på den måde


  • #12   2. jul 2018 Godt kæmpet smiley

  • #13   2. jul 2018 Med hensyn til at sælge hvalp i sommerferien, der er jeg enig med opdrætteren, det er ikke noget godt tidspunkt at sælge hvalp. Det er også min erfaring. De fleste har jo for længst besluttet, hvad ferien skal bruges til.

    Sommerferien er ganske rigtig et godt tidspunkt at have hvalp, men så er det som regel planlagt på forhånd. Det der med at vågne op en morgen og tænke: "nu har vi ferie, hvad skal vi lave, åh ja, vi køber da lige en hvalp, nu har vi jo tiden", er måske ikke lige det bedste udgangspunkt.

    At opdrættere kræver kommende udgifter betalt i forbindelse med at tage en hvalp retur, har jeg hørt før. Om det er lovligt eller ej ved jeg ikke, men hvis hun vil gøre det, havde det været rimeligt at betale dig størsteparten af beløbet tilbage, dvs. salgspris minus evt. depositum og et mindre beløb til løbende udgifter, som så kunne afregnes, når hvalpen var solgt. At tage hvalpen tilbage uden at tilbagebetale noget, er ikke ok. Du står i en dum situation nu. Har du noget skriftlig på, at hun skylder dig penge ?
    Det betyder dog ikke nødvendigvis, at vedkommende er en fusker, det er da stadig muligt, at hun ikke har sat sig ordentlig ind i tingene og faktisk har intentioner om at betale tilbage til dig. Men selvfølgelig skal du ikke bare vente, så fat i hende.


  • #16   2. jul 2018 udgifter osv på at have hvalpen indtil at hun fandt en ny ejer.

    Hvad hvis den får øjenbetændelse inden den er solgt? Flækker en negl eller skærer en trædepote? Det kan da hurtigt æde en del af hvalpens værdi ved dyrlægen....


    Synes det er en underlig måde opdrætter har taget hvalpen retur på...


  • #17   2. jul 2018 Depositummet skulle jo netop dække opdrætters ekstraudgifter.
    Sikke da en møgaftale.
    Den bliver du nødt til at få afsluttet.

    I min race er kulturen at opdrætter enten tager hunden tilbage til fuld pris eller med fratræk af ejerskiftegebyr.
    Mere er jo altså ikke nødvendigt.

    Er der kontrakt på både køb- og salgsaftale?


  • #18   2. jul 2018 Man kan ligeså godt selv sælge den på de vilkår der...

  • #20   2. jul 2018 Jeg må tilstå at jeg, som andre her, tror at i et blevet tørret godt og grundigt. I ser ikke en krone - desværre smiley Det eneste hun med rimelighed kan trække fra i det beløb hun betaler tilbage til jer er depositummet. I det øjeblik ejerskabet overgår til opdrætter så hæfter opdrætter selv for alle udgifter. Og ja, det kan givetvis være svært at sælge hvalpe i ferie, men så må opdrætter bare have hvalpen gående til den kan sælges. Det lyder som en dybt useriøs opdrætter i har været i kløerne på. Sådan en hvor det betyder mere at hvalpene kommer ud af klappen lidt hurtigt og mindre om hvalpen kommer det rigtige sted hen smiley
    Jeg har to hold opdrættere (DKK) blandt mine nære venner. Det hænder at der er en hvalp der kommer retur fordi matchet ikke var det rigtige, fordi køber alligevel ikke kunne overskue at have hund eller af andre grunde alligevel ikke kan have hund. Jeg har aldrig hørt dem have 'bad feelings' over det. De er i stedet glade for at hvalpen ikke er endt som kastebold eller har fået et dårligt hundeliv. Men kommet tilbage til dem så de kan finde en anden ejer til den. De betaler fuld pris retur og bruger den tid det tager at finde en ny ejer til hvalpen. Og ja, det indebære at de må bruge krudt på at opdrage hvalpen og gøre alt det som en ny ejer skulle have gjort. Men de er seriøse omkring deres opdræt og så høre sådan noget med - incl. at man ikke vil være den opdrætter der ender med et virkelig dårligt rygte fordi man behandler sine hvalpekøbere virkelig dårligt. En af mine gamle hunde var en hvalp der måtte tilbage til opdrætter da hun var 6 mdr. gammel. Opdrætter betale fuld pris tilbage til den oprindelige køber. Jeg fik hvalpen ganske gratis: Det vigtigste for opdrætter var at hun vidste at hvalpen fik et godt liv hos en der var i stand til at få rettet op på den manglende socialisering og prægning som første ejer desværre ikke havde givet den (Det viste sig at første ejer var gået lidt ned med flaget psykisk over, hvor stor en mundfuld det havde vist sig at være at få en meget aktiv hvalp inden for dørene og havde følt det som et nederlag så han havde gået og puttet med det i knapt 4 måneder inden han opgav og leverede hvalpen tilbage).


  • #22   2. jul 2018 Jeg tænker det samme som de fleste af jer, at det virker lidt mærkeligt. Tænkte nemlig også at depositum var til udgifter osv.
    Har også snakket med DKK og de sagde at der ikke var nogle bestemte regler i forhold til at sende en hvalp retur så de sagde at jeg skulle aftale det indbyrdes med kennelen.
    Jeg har snakket med hende og hun havde ikke regnet med at det vil tage så lang tid at finde et nyt hjem til hvalpen så hun vil snakke med hende som hun har et samarbejde med (det er hendes tæve som hvalpen er fra) om at de vil finde ud af at give mig pengene tilbage snart, men det hele var stadig lidt uafklaret??
    Jeg tager en snak med hende igen om et par dage hvis jeg ikke har hørt fra hende.


  • #24   2. jul 2018 #23
    Nej, tror jeg heller ikke at hun vil, og hun er også til at snakke med. De har en stor kennel som har et godt ry så tror bestemt ikke at det er tilfældet.
    Hun har kun oplevet et par gange at få en hvalp tilbage så tror ikke at hun er vant til at skulle håndtere det her problem, men derfor skal hun jo stadig gøre det ordenligt.


  • #25   2. jul 2018 Noget helt andet er - hvis opdrætter har kaldt det et depositum, så skal I også have det tilbage. Et depositum skal altid tilbagebetales, eventuelt med fratræk fordi "varen" nu er af ringere værdi. Tænk på et depositum til en lejlighed.

    Hvis opdrætter skal have ret til at beholde det beløb, skal det hedde et reservationsgebyr.

    Står der ikke i jeres kontrakt, hvad der sker ved tilbageleveringen af hunden og til hvilken pris? Det står nemlig med begge vores DKK hunde smiley


  • #26   2. jul 2018 Depositummet har forhåbentligt virket som reservationsgebyr og modregnet købsprisen?

  • #29   2. jul 2018 En seriøs opdrætter bruger ikke pengene før der er gået 2 år. Med mindre man har midlerne til at tilbagebetale under alle omstændigheder!

  • #31   2. jul 2018 Helt korrekt Mette.
    Men det er desværre ikke alle, der har orden i økonomien.
    Min datters veninde købte en GD, der fik OCD (hedder det det, sygdommen, hvor knoglerne smuldrer) og blev aflivet.
    Opdrætter (DKK) var forfærdelig ked af det, men havde ikke lige penge pt, så hun fik tilbudt en anden hvalp, når opdrætter fik et nyt kuld.
    Hun havde ikke lyst til flere GD `ere, men så aldrig en krone.


  • #33   2. jul 2018 Der må være slettet et opslag? Kan se at en har skrevet "kan hun se at fingeren ud og f" for 47 minutter siden?

  • #35   2. jul 2018 Selv en seriøs opdrætter står ikke nødvendigvis med et stort beløb på hånden, som man lige kan lægge til side, når regningerne for kuldet er betalt. Men så må opdrætteren låne penge i banken eller skaffe dem på anden vis, hvis der er behov for erstatning eller tilbagebetaling.

    Nu skal man lige huske på, at det her er ikke en erstatningssag. Og hvis ikke opdrætteren har lovet det i sin kontrakt, så har man som køber ikke krav på at kunne levere sin hvalp tilbage for det fulde beløb. At man så som opdrætter foretrækker at få den tilbage, for selv at være den, der skaffer den et nyt hjem, er en anden sag.

    Det er ærgerligt, at nogen bliver snydt i forbindelse med hvalpekøb, men folk behøver ikke nødvendigvis være fuskere, bare fordi tingene ikke fungerer præcis, som HG synes det bør. Man kan også blive for mistroisk, og det er da også trist.

    Jeg håber, tingene falder på plads for dig.


  • #36   2. jul 2018 Jeg havde krævet pengene i hånden før jeg gik ud af døren.
    Desværre tror jeg aldrig I ser de penge igen. Kender til ét par få opdrættere i min race, der desværre kunne finde på det samme. Får leveret en hvalp tilbage, men nægter at betale fuld købspris retur.
    Enhver ansvarlig og seriøs opdrætter ville ikke gide det bøvl, men betale fuld beløb tilbage, da vedkomende med sikkerhed kan få hvalpen afsat igen til samme beløb.

    Det kommer dog suverænt an på, hvor længe du har haft hvalpen. Jo længere tid den har været din, jo mindre kan du kræve retur.
    Min tæves opdrætter fik dog min tæves kuldsøster retur efter 2 mdr ved hvalpekøber, og opdrætter betalte samtlige 9.000 kr retur. Hun beholdt selv tæven og har den stadig i dag.

    Nogle opdrættere noterer i købsaftalen, at de har forkøbsret på hvalpen til en given pris, det er så op til én selv, hvis man vil acceptere de vilkår der står opremset. Nogle opdrættere stiller et hav af klausuler op, andre er blot lykkelige for at få hvalpen retur, så den ikke ender som kastebold.

    Håber dog denne opdrætter betaler dig i det mindste hele beløbet tilbage. Depositum ER en del af hvalpens pris og kan ikke beholdes.


  • #37   2. jul 2018 DKK, "I det mindste hele beløbet tilbage" ?? Er der en grund til, at opdrætter overhovedet skulle overveje at betale mere end hele beløbet ?

    Jeg ved ikke, om du ikke har læst tråden, der henvises til, men denne hvalp fejler ikke noget, men køber har simpelthen fortrudt køb af hvalp på nuværende tidspunkt.


  • #38   2. jul 2018 Jeg forstod det somom, at køber kun fik noget retur, og resten blev beholdt som en slags buffer pga hvalpen skulle fodres indtil ny ejer blev fundet.

  • #39   2. jul 2018 Jeg kender dog ikke til baggrundshistorien. Dog må jeg sige, at det er at fortrække hvalpen kommer tilbage til opdrætter og ikke "bare" sælges videre pga køber ikke magter en hvalp...Det hører man nemlig også om.. smiley

  • #40   2. jul 2018 Køber har ikke fået noget endnu. Sælger vil beholde til dækning af, hvad det koster at have hunden, indtil den bliver solgt igen. Det er rigtig forstået.
    Men når du skriver, at du håber, at hun får i det mindste hele beløbet, så lyder det for mig, som om du forestillede dig, at hun kunne få mere end hele beløbet.


  • #41   2. jul 2018 Nåå, nej det forestiller jeg ikke.

  • #42   2. jul 2018 Du burde have fået et beløb for hunden, hvis opdrætteren reelt har købt den retur for at sælge den igen. Så burde i have aftalt en tilbagekøbspris og have fået det ordnet med papirer osv med det samme du afleverede hunden. Hvad man sætter en sådan tilbagelevering til er virkelig forskelligt, afhængig af race, efterspørgsel på unghunde og hundens alder.
    Halve aftaler der ikke er afsluttede er det værste.

    I princippet kan hunden blive kørt over i morgen.. Hvad gør i så?

    Hvis aftalen er opdrætteren blot hjælper med salget og passer hunden indtil salget, ja så står i jo som nu med uafklaret sag og må afvente hvad det løber op i og en ny køber. Den type aftaler vil jeg aldrig anbefale. Men nogen foretrækker den da både opdrætter og køber reelt får det ud af det man kan. Altså opdrætteren får hverken købt hvalpen for billigt eller for dyrt tilbage.. Men det kan bare skabe stor usikkerhed.

    Jeg synes du stille og roligt skal kontakte opdrætteren og spørge om i ikke kan få afsluttet aftalen. I min optik hellere tabe lidt økonomisk og have rene linier end at stå og ikke vide hvordan og hvorledes.



  • #43   2. jul 2018 Og til det med depositum osv. Dette er jo en ny handel! Der er ikke returret i dk, med mindre det er aftalt.
    Hvad og hvordan det var sat op i første handel er underordnet!


  • #44   2. jul 2018 # 34 - Det var OCD.
    Den blev opereret og senere aflivet på Karlslunde.


  • #46   3. jul 2018 @21: Fordi hun havde det virkelig dårligt over ikke at have gennemskuet at personen måske ikke var egnet til en ung aktiv Irsk Terrier. Hun følte vist selv at hun bar en del af ansvaret.

  • #47   3. jul 2018 Det er nemt som opdrættet at slå sig selv oven i hovedet, hvis det ikke går godt hos en af hvalpekøberne.

    Men det kan være svært at sikre sig fuldstændig. Virkeligheden er ikke altid som hvalpekøberne præsenterer den, og som de muligvis også selv forestiller sig, at den vil være. Det behøver ikke være fordi, hvalpekøber bevidst lyver. Der kan være de bedste intentioner, men det er let at snakke forbi hinanden. Bare det den ene f.eks. kalder en aktiv hund, vil en anden måske tænke på som hyperaktiv og en tredje person som ikke specielt aktiv.


Kommentér på:
Dilemma efter aflevering af hvalp

Annonce