{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Græske hunde?
  • #1   25. feb 2007 Har været plejefamilie for Arthur(boxer) som er her inde - det var da noget af en mundfuld

  • #2   25. feb 2007 vil jeg gerne tro :o)

    Vi ved at vi på et tidspunkt gerne vil have en hund mere, og har jo længe kigget på græske hunde, så også reportagen i fjernsynet, følger tit op på deres hjemmeside, og vi overvejer nu at få en hund derfra når den tid kommer


  • #3   25. feb 2007 Jeg har Karla, som jeg har haft i 13 mdrs tid efterhånden.

    Jeg fik Karla som 3½ mdr ca (man ved det jo ikke hundrede procents sikkerhed med de grækere) og hun var enormt usikker og angst ved sin ankomst og i det første lange tid. Det tror jeg ikke har så meget med hendes baggage at gøre men mere at hun har en blød psyke, samt at hun selvfølgeligt ikke var socialiseret på samme måde som danske kennelvovser.

    Derudover har jeg ikke haft dårlige oplevelser overhovedet, bortset fra noget allergi, men det kan man jo opleve hos alle hunde.

    Men selvfølgelig kan det være hårdt arbejde at få en græker ind i sit hjem som ikke har været præget ordentligt. Nogle kræver lang tilpasning, andre opfører sig som om de da har boet lige der altid...


  • #4   25. feb 2007 Hvis jeg skal komme med en enkelt overvejelse så er det at man ikke ved hvilken type hund man får inden for sine døre.

    Foreningen forsøger af bedste evne at matche familie og hund (-etype) men når man ikke kender hundens ophav så kan det være en vanskelig opgave.

    Jeg er da blevet overrasket på flere punkter i mit bekendsskab med Karla og hvis jeg var blevet præsenteret for en hund af hendes type inden jeg fik hende havde jeg nok sagt nej tak, for umiddelbart ville jeg vurdere at det ikke var et godt match, men nu er jeg typen der kæmper for at få tingene til at fungere og samspillet Karla og jeg imellem er med tiden blevet helt uproblematisk!


  • #5   26. feb 2007 Mie *med grækeren*:
    Dejligt at høre :o)
    Men jeg tror også det har lidt at gøre med, om de har været i en plejefamilie før og hvor gammel hunden er etc. Men man må jo snakke med de kontaktpersoner der er, og så finde en hund der passer til os og vores hjem. Vi er ligeglade med alder, størrelse og udseende, så vi skal nok finde os en dejlig hund der igennem, det er jeg sikker på.


  • #6   26. feb 2007 Hvorfor vælge en græsk hund fremfor en dansk hund fra et internat?
    Det er ik ondt ment, bare et simpelt spørgsmål.......synes det er meget flot at tage en gadehund til sig:-)


  • #7   26. feb 2007 CKJ, nu kan jeg kun svare for eget vedkommende, jeg undersøgte flere internater inden jeg bestemte mig for en græker men fik beskeden at jeg ikke kunne komme i betragtning idet jeg bor i lejlighed, punktum slut.

    Og så sad Karla der på hjemmesiden med sit bedårende ansigt og kiggede sørgmodigt lige ind i mit hjerte!

    Tilsidst vil jeg sige at den virkelighed som de græske (og mange andre gadehunde i verden) lever i, slet ikke kan sammenlignes med den ca. 1 måned som en internathund oplever mellem familier.


  • #8   26. feb 2007 CKJ: Det kan også være det bliver en hund herhjemme fra dk fra et internat, det er derfor jeg opretter denne tråd, for at få noget mere information om de græske hunde, så de også bliver taget med i vores overvejelser.
    og som Mie siger, så har de danske hunde nok ikke været udsat for det samme som de græske hunde har, og derfor mener jeg at jeg bør have lidt mere information om dem, inden jeg påtager mig det ansvar at skaffe mig en hund derfra.

    Men har desuden haft en dårlig oplevelse med et internat her i dk. Inden jeg havde fået min allerførste hund besluttede jeg mig for, at få en hund fra et internat. Jeg snakker med dem et par gange i telefonen og aftalte at komme op at kigge.
    På dette tidspunkt var jeg 19, næsten 20 og har altid haft dyr i min barndom, også hunde. da jeg kommer derop sammen med min daværende kæreste og hans mor, bliver vi taget imod af en ung pige på ca. 22 - 23 år, vi får en hurtig rundvisning af internattet, der overhovedet ikke ar rent, der lå opkast og afføring overalt indenfor!!! Vi kigger på de forskellige hunde de nu har og ser så den dejligste lille westie blanding, han var så dejlig og venlig og alt det man gerne vil have i en hund! Vi snakker så lidt om ham, og vi beslutter os for at det skal være vores nye hund
    Tror i så ikke at hende tøsen, står og siger til os at hun ikke synes vi skal have ham, for jeg kunne jo umuligt vide hvad ansvar er, og jeg havde nok ikke engang fundet ud af hvad jeg ville med mit liv, og vidste nok heller ikke hvordan man tog sig af en hund!!!!!
    For det første var jeg igang med en HF og vidste udemærket godt at jeg skole på pæd. seminarium, og for det andet er jeg opvokset med hund!

    Så vi gik med en meget sur og bitter følelse.


  • #9   26. feb 2007 Hej

    Ja jeg har så 2 græske hunde.

    Jeg fik dem som voksne hunde og de trives fint her.
    Den ene Balou har jeg aldrig haft problemer med. Hun faldt til med det samme.

    Ja så har jeg jo så også lige Boxeren den Kære Arthur. Hi HI.
    Han er nok den bedst opdraget hund i dag. Jeg fik ham i pleje for 1 1/2 år siden og ham kunne jeg altså ikke sende vidre igen. Han er bare så dejlig i dag. Dog stadig meget mor dårlig. Han har dog krævet en hel del tålmodighed;men i dag elsker alle ham.
    Jeg tror aldrig jeg finder en så trofast hund igen. Nu er han den eneste Boxer jeg kender så jeg kan ikke sammenligne ham med andre Boxerer.


  • #10   26. feb 2007 Birthe P:

    Mange tak for dit svar :o) Altid dejligt med en lykkelig historie


  • #11   26. feb 2007 Min bekymring ville være :

    Manglende fortidskendskab.
    Hvor traumatiseret er hunden af hele den oplevelse det er at blive internatiseret og fragtet i fly
    Manglende racekendskab, som jo er vigtigt for at kende hundens behov.
    Hvor kan man søge råd og hjælp under vejs ?
    Hvad hvis det bare ikke går med den hund ? Kan man levere dyret tilbage eller hænger man på den ?


    Jeg har ikke erfaring med græske hunde, bortset fra at der er en på mit hold, men jeg har selv en genbrugshund, og selvfølgelig kan man finde en dejlig voksen hund, der trænger til et nyt hjem, men det kan så sandelig også være noget af en krævende opgave at resocialisere en " skadet" hund.


  • #12   26. feb 2007 Alex, jeg kan godt forstå din bekymring og dine spørgsmål, for selvom at Græske Hunde forsøger af bedste evne at vurdere de hunde der er til adoption så kan man jo først se hundens sande jeg når den falder til i sine nye omgivelser.
    Det har da også vist sig at et par hunde har været for skadede af deres oplevelser og har fået fred herhjemme.

    Ang. flytransporten så er det jo ikke kun gadehunde der bliver fragtet med fly, men også "almindelige" hunde når de skal fra A til B i verden. Selvfølgelig tror jeg ikke at det er en behagelig oplevelse, men man kan sige at hundene aldrig kommer hjem alene så de har hinanden at støtte sig til under flyveturen. Derudover får de beroligende så de ikke er helt lige så skræmte.

    Med hensyn til racekendskabet så kan det være en vanskelig affære når man ikke kender hundens ophav. Med de hunde hvor det er tydeligt hvad de indeholder der har foreningen selvfølgelig sat sig ind i hvad racen kræver og matcher hund og familie derefter. Blandt andet har der været et pr huskeys og et par setter-mix gennem systemet og der var da særlige krav til de der ønskede at adoptere en af de mere "udfordrende" racer.

    Man kan søge råd hos foreningen, deriblandt (mener det er) 3 tilknyttede adfærdsterapeuter, herunder Merete Børgart.

    Man skriver under på en kontrakt med Græske Hunde ved overtagelse af sin hund, der forpligter man sig til at kontakte foreningen hvis man evt. ikke kan beholde sin hund. I de situationer træder nogle af foreningens plejefamilier til og tager hunden ind.

    Selvføgelig kan det være et kæmpe arbejde at få en potentiel skadet hund ind i sit hjem men som jeg hører det så tilpasser de fleste gadehunde sig uden problemer i deres nye hjem.


  • #13   26. feb 2007 Vi har Telly, og hun er den nemmeste hund jeg nogen sinde har haft, vi har været plejefamilie og har haft 5-6 forskellige græske hunde, hvor vi beholdte 2 selv smiley
    Lupa (vores anden) er desværre lige blevet aflivet.. men hun var osse så nem og sød,,

    Det er som om at de græste gør ALT for at gøre deres ejere glade, også er de osse bare HELT spicelle på alle måder. smiley

    Hvis du vælger en Græsk gade hund, får du en hund fu ALDRIG glemmer, og du vil helt sikkert ikke fortrude det køb.

    Mvh Natasha og Telly smiley


  • Rakijas S
    Rakijas S Tilmeldt:
    jan 2007

    Følger: 1 Hunde: 3 Svar: 8
    #14   27. feb 2007 Hvorfor græsk hund ?
    I Danmarks dyreinternater bliver hvert år aflivet ca. 20.000 hunde fordi ejerne ikke kan/vil/gider have dem længere. Kan man ikke "redde" en af dem fra døden, frem for at importere en fra Grækenland ?
    Bare lige en tanke...


  • #16   27. feb 2007 Hej Rakijas


    Jeg giver dig fuldkommen ret.

    Jeg syntes det er skræmmende alle de hund som er uønsket også i Danmark.

    Derfor er jeg også imod at folk bare laver blandningshvalpe for sjov også her i Danmark.

    Her i Danmark går de dog ikke sulten syge og forhutlet rundt i gaderne.De kommer på intenat og er der ingen der ønsker dem må man aflive dem på en human måde.
    Sørgeligt ja ;men dog bedre end f.eks Grækenland hvor det er forbudt at aflive en voksen rask hund.
    De fleste af de penge der kommer ind ved adoption fjern adoption mm. bruges i Grækenland til dyrlæger og foder.
    Alle arbejder frivillig ingen får løn,måske er det netop disse ildsjæle som jeg belønner. Denne håbløse kamp i et land som mener at hunde ikke har nogen sjæl og derfor ikke behøver at blive behandlet godt.
    Vi møder da heldigvis ikke syge forgiftede hængte og små hvalpe der bare løber rundt mellem bilerne som virkelig syntes det er sjovt hvis de kan ramme dem.
    Vi ser ikke børn der for morskabens skyld bruger en lille hvalp som fodbold,og hvor forælderne kan stå og syntet det er sjovt. Vi møder ikke børn der binder kattekillinger fast til deres cykler og køre ned af en bakke for at se hvor stærk de kan løbe og hvor længe. Vi møder ikke kattekillinger som børn har stukket øjnene ud på ALTSÅ KUN FOR SJOV.Vi har ikke intenater hvor hundene ikke bliver fodret lørdag søndag fordi folk har fri.
    Vi har heller ikke intenater hvor hundene får lov til at æde hinanden for så er der jo en hund mindre.
    Det virker som en magteløs kamp;men for dem der gør en stor frivillig indsats dernede og som også råber politikerne op der betyder det meget at der tros alt kommer nogle i sikkerhed. Denne opmærksomhed omkring deres arbejde har nu bevirket at politikerne er begyndt at reagere og tænke på deres dyrvelfærd.

    Det er tros alt den eneste rigtigt vej frem , så lad os håbe at det på et tidspunk ikke er hunde at finde på gaderne som ingen tager sig af.

    Men prøv at læse deres hjemmeside og se hvad de skriver om deres arbejde dernede.

    Jeg tager virkelig hatten af for deres ildhu derfor har jeg 2 Græskegadehunde og giver 300 kr pr mdr til fjernaddoption. Jeg kan jo ikke redde hele verden desvære!! Men jeg kan gøre det jeg kan og ikke bare læne mig tilbage i stolen og sige det kommer ikke mig ved .Jeg betaler også til dyrenesbeskyttelse ,Anima og jeg har i 10 år betalt hver månede til en pige i Indien.

    Tænk på hvis alle i velfærds landene ville gøre det samme?? Det vil sige at jeg bruger Ca 500 kr pr mdr.
    Nej jeg ved godt at jeg ikke redder verden ,men jeg prøver tros alt.


  • Rakijas S
    Rakijas S Tilmeldt:
    jan 2007

    Følger: 1 Hunde: 3 Svar: 8
    #17   27. feb 2007 Hej Birthe P
    Jeg kan godt se det fra din synsvinkel, men dog synes jeg det er eftertænksomt, at hver gang vi redder en hund i Grækenland, så må en hund lade live i et dansk internat.
    Og så er der jo forresten også lige det, at de penge som internaterne får ind, går til det kæmpe arbejde, som internaterne i Danmark gør for katte og hunde.
    De danske internater kan ikke overleve på, at vi hjælper hunde i Grækenland.
    Men sådan er der jo så meget smiley


  • Rakijas S
    Rakijas S Tilmeldt:
    jan 2007

    Følger: 1 Hunde: 3 Svar: 8
    #18   27. feb 2007 ...og så rejser jeg forresten til Indonesien i morgen, så hvis jeg ikke deltager i diskutionen er det ikke af uhøflighed, men fordi jeg trænger vanvittig meget til en gang sol...

Kommentér på:
Græske hunde?

Annonce