{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
810 visninger | Oprettet:

Betændte poter {{forumTopicSubject}}

Godaften HG smiley

Spot har tendens til betændte, irriterede og udslåede poter. Især i forbindelse med salt og vådt vejr om vinteren.

Pt er han i behandling, da poterne desværre er nået at blive rigtig grumme, men vi vil til enhver tid langt hellere kunne forebygge næste vinter, så det ikke når dertil hvor det er nu.

Vi har prøvet potevoks, potespray, vask af poter og sko. Intet af dette har vi haft succes med.
De sko vi har er fra ruffwear og er dem, vi er blevet anbefalet, men de falder simpelthen af. Og så har vi også oplevet at de sad og gned sig op ad ulvekloen, så der gik betændelse i den.

Kan I anbefale nogle andre sko til vinterperioden?
Eller kender nogen måske lige den perfekte potevoks eller andet middel?

Det er noget rigtig øv, for tror ikke andet end at det må gøre ondt i fusserne. Og når der gerne bliver smidt 10 kg salt pr. Kvm ved hvert tegn på minusgrad her i København, så er det svært at få helt bugt med irritationen i trædepuderne, når først der blusser op.

På forhånd tak for svar smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Betændte poter
  • #1   9. apr 2019 Pawz sko ... holder Ikke til voldsom løb, men så kan man evt tage dem af på marker og kun have dem på på vejene med salt.

  • #2   9. apr 2019 Er du sikker på, at de betændte poter ikke er et tegn på at hunden evt kan have allergi ?

  • #3   9. apr 2019 Louise, dem vil vi prøve at kigge på! smiley

    Anni, nej det er vi egentlig ikke helt sikre på og har også snakket med dyrlægen om det. Men vi skal snart til check-up, så vi må lige få spurgt ind til det igen.


  • #4   9. apr 2019 Jeg er svært begejstret for Kovaline, både servietterne og salven.

    Min veninde lånte salven af mig sidste sommer, hvor hundens poter var totalt smadrede af varmen. Hun smurte hver aften før sengetid, og om morgenen inden hun tog på job. Efter 14 dage var der sket virkelig meget!

    Når Bella har haft poteskader, har jeg brugt nogle sko fra zooplus: https://www.zooplus.dk/shop/hund/hundebekaedning/hundesko/330061

    Jeg har én størrelse til forpoter og en anden til bagpoter. Det kræver lidt træning at få dem til at sidde perfekt, så hunden skal være tålmodig og samarbejdsvillig. Poten skal skrues helt ned, så man kan mærke at tæerne er lige ved at ramme skosnuderne. Så skal de spændes lige tilpas, og så vidt jeg husker, spænder jeg den nederste først og så den øverste. Det kan lette selve arbejdet med at få skoen på, hvis man drysser lidt talkum ned i støvlen.

    De sko har præsteret at sidde på i en B-rundering og i et feltsøg. Men de kapitulerer efter en 4-5 udslag i en eftersøgning smiley Så de kan holde til god gas, men ikke fuld smadder smiley


  • #5   10. apr 2019 Det lyder som en voldsom reaktion.
    Reagerer hunden andre steder, fx lyske og indeni ørerne?
    Udredning kræver en specialist.


  • #7   10. apr 2019 Kan I ikke bare vaske og tørre poterne efter hver gåtur i frostperioderne? Det gør i måske allerede.
    Klip evt pelsen under og imellem poterne.
    Kovaline salve syntes jeg er god ved poteproblemer.


  • #8   10. apr 2019 Malene, nej, det er udelukkende poter. Vi må få taget en snak med dyrlægen om det er noget, der kræver videre udredning smiley

    AG, vi må få skaffet os en lille klipper til at tage pelsen dernede under!


  • #9   10. apr 2019 Hold pelsen under poterne klippet helt ned og så er jeg også fan af Paws ballonsko.

  • #11   17. apr 2019 Pawz sko er desværre ikk den hellige gral er min erfaring... Der går ret nemt hul på dem og er der bare det mindste hul så kommer salt, væske osv ind i skoen og de går direkte i "salt vand" inde i skoen! Så med mindre du vil risikere at der kommer hul meget nemt og at du skal skifte sko nærmest hver tur (bliver pænt dyrt) så ville jeg overveje det endnu en gang.. Har før brugt dem til tidligere hunde med disse problemer og har også brugt dem til Mille med samme problemer.. Hun bruger dem faktisk pt pga en negl der er sledet for langt ned så det blødte og som skal ha fred for slidtage.. Men allerede efter 1-2 ture er der en del huller i skoene.. Heldigvis er det jo ikk snevejr og saltet.. Der er andre "faste" sko bedre hvis man altså kan finde nogen der sidder godt nok fast hvilket kan være et problem...

    Tænker med det samme også om der er allergi indover.. Også ville jeg klart overveje et b vitamin tilskud i vinter perioden/op til også.. Og kovaline kan varmt anbefales.. Biotin kan også være en ide som kosttilskud.. Men tænker at det skal udredes via dyrlægen om der er noget underliggende.. Ellers kan man i slemme slemme tilfælde blive nødt til at anskaffe en taske/klapvogn også lade hunden være deri indtil man kommer til et område uden salt feks mark/græs og lign også ellers være i tasken/klapvogn hvor der er salt.. Kan være sidste udvej tænker jeg.. Må ihvertfald være frygteligt smertefuldt!

    Har en bekendt der har en hund der døjer med samme problem, og den har lige fået konstateret allergi og fået taget en biopsi som der endnu ikk er svar på..


  • #12   17. apr 2019 Pernille, vi har siden været hos dyrlægen og fået os en snak med hende om det kunne være allergi. For det er jo meget plausibelt!

    Det skal selvfølgelig i videre udredning, men han er pt i udredning for noget andet, så det må lige vente.

    Han får allerede B-vitamin tilskud af anden årsag smiley

    Men vi skal selvfølgelig finde en løsning, for du har da helt ret i at det må gøre latterligt ondt!


  • #13   17. apr 2019 Min mors hund og min egen plus tidligere hunde har med fordel selvom de får b vitamin komplex fået niacin tilskud ved siden af når poterne var værst.. Det har haft en udmærket effekt smiley Men det skal være de stærke så som feks

    https://www.med24.dk/kosttilskud/vitaminer/b-vitamin/b3-vitamin-niacin/natur-drogeriet-niacin-nikotinamid-420-mg-50-tabletter

    Der er nemlig ofte ikk særlig store mængder i b komplex pillerne, og hvis det er dem til dyr er der oftest kun få af b vitaminerne i og ofte ikk niacin.. Men niacin skal selvfølgelig ikk stå alene smiley

    Håber I finder en løsning og får nogle svar smiley


  • #14   17. apr 2019 Mange tak for råd i al fald smiley
    Så håber jeg også vi finder en løsning.


  • #15   17. apr 2019 Det var da så lidt smiley Al mulig held og lykke smiley

Kommentér på:
Betændte poter

Annonce