{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.193 visninger | Oprettet:

Poul N
Poul N
Tilmeldt:
29. jul 2018
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3

Furunkulose {{forumTopicSubject}}

Hjæææælp!
Vores dejlige labrador på snart 3 år, har det seneste år halvanden døjet med furunkulose
(Byld mellem tæerne)
Syntes nærmest vi har prøvet alt, forskellige creme og andre midler. Han har været på adskillige kurer, og alt sammen har hjulpet et par uger, hvorefter det blusser op igen, vi har lagt adskillige penge ved dyrelægen, og er ved at være godt træt af at intet virker i mere end en månedstid..
han får Royal Canin, og har hørt noget om at det furunkulose kunne skyldes foder allergi, har i nogle andre anbefalinger på foder man kunne prøve?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Furunkulose
  • #1   8. maj 2019 Furunkler er følgesygdom til allergi, så hunden skal udredes inden du følger alverdens råd fra andre.

    Michael Butler i Ålborg eller Lene Boysen ved København.. begge specialister på området.

    Du spilder penge ved at symptombehandle, og det burde din dyrlæge vide.


  • #2   8. maj 2019 Enig med Louise.
    Hvis ikke du ved, hvad hunden evt. er allergisk for, så hjælper det ikke at skifte foder.
    Når din dyrlæge ikke kunne få bugt med det, så burde vedkommende have sendt dig til en specialist frem for at blive ved med at eksperimentere.


  • #3   8. maj 2019 Enig med Louise dog anbefaler de fleste dyrlæger (incl allergi specialister) at når man skal starte på udelukkelseskost, for at se om det også er foder allergi, at gi Royal Canin Anallergenic foder. Desværre kan man ikk stole på den blodprøve der tages for at vise om de tåler forskellige ting i foderet - men hunden skal ha taget en blodprøve for om det tåler feks pollen, lagermider, husstøvmider mv.. Så personligt ville jeg skifte til Anallergenic foder og ta til allergi specialist..

  • Poul N
    Poul N Tilmeldt:
    jul 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3
    #4   8. maj 2019 Tusinde tak for svar.
    Jeg vil køre langt for at løse det problem, men kan jeg stadig beholde min dyrelæge herhjemme, selvom jeg tager til specialist fx i Aalborg eller København ?


  • #5   8. maj 2019 Ja ... der er jo frit valg af dyrlæge.

    Kontakt Michael Butler i Ålborg, og få en tid hos ham.


  • #6   8. maj 2019 Ja selvfølgelig smiley Det er ligesom hvis egen læge henviser til en specialist - så tager specialisten sig af det problem.. Du har altid mulighed for at bruge hvilken dyrlæge du ønsker til hvad du ønsker smiley

  • Poul N
    Poul N Tilmeldt:
    jul 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3
    #7   8. maj 2019 Dejligt at høre!
    Jeg må få kontakte ham imorgen.
    Tusinde tak for hjælpen smiley


  • #8   8. maj 2019 Selvfølgelig kan du det smiley

    Til sammenligning, så kan jeg få kiropraktor til min hest, men det er stadig min faste dyrlæge, som står for f.eks vaccination smiley


  • #9   8. maj 2019 Held og lykke med det smiley

  • Poul N
    Poul N Tilmeldt:
    jul 2018

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3
    #10   8. maj 2019 Tak smiley

  • #13   9. maj 2019 Rc hypoallergenic er slet slet SLET ikk at sammenligne med Anallergenic.. Anallergenic er langt mere hydroliseret og er derfor det der anbefales til dem hvor intet virker og af allergi dyrlæger (ihvertfald dem jeg har været i kontakt med samt egen dyrlæge og Århus dyrehospital).. Så at sige det er royal canin som mærke sys jeg er lige hurtigt nok... Min hund kan feks ikk tåle kylling - det har jo intet med mærker at gøre men indholdet i den enkelte sæk/variant som hunden ikke tåler...

  • #15   9. maj 2019 14# Det har nu da bestemt meget at sige at foderet er hydroliseret i stor grad, men ja selvfølgelig kan man ikk 100% udelukke at det er vitaminer, olier osv.. Men mht olier er det nu ikk det samme i al RC foder - men selvfølgelig kan det være vitaminerne.. Er dog langt fra enig i at det så er dumt at prøve et mere foder fra RC fordi hunden ikk har tålt dem man har prøvet - ihvertfald ikk hvis det lige præcis er Anallergenic foderet da det er noget af det mest effektive på markedet.. Men okay, jeg ville så nok også starte der hvis jeg skulle prøve allergifoder fra Rc da det pga det er så hydroliseret derfor har langt større chance for at ikke at gi symptomer.. Men vi er jo forskellige..

  • #17   9. maj 2019 Er enig og selvfølgelig kan det være kemien/vitaminer mv.. Og ja, det er en jungle smiley Dog ville mit første gæt hvis feks jeg havde prøvet feks 2 x RC (andet end Anallergenic) dog ikk være at hunden ikk ku tåle RC men nærmere at jeg havde valgt nogle som hunden ikk ku tåle af andre årsager - Mille tåler heller ikk hydroliseret foder med mindre det er Meget hydroliseret som feks Anallergenic..

  • #18   9. maj 2019 Men hvad hjælper foderskifte, hvis det er pollenallergi?

  • #22   9. maj 2019 Er fuldstændig enig med 21#

  • #24   9. maj 2019 Det ved du jo heller ikk at det er når du ikk har prøvet Anallergenic..

  • #27   9. maj 2019 Lige præcis, Anallergenic Er mere hydroliseret end andre mærker og anderledes i sammensætningen så jo, det giver rigtig god mening!

  • #28   9. maj 2019 Du kan ikk sammenligne Anallergenic med andet foder fra Rc..

  • #30   9. maj 2019 Jo men læs hvad jeg skrev, når du ikk har prøvet Anallergenic kan du ikk udlede at det ER kemien!! Det kan ligeså godt være alt muligt andet den ikk har kunnet tåle!

  • #32   9. maj 2019 Vi er meget uenige ja..

  • #33   9. maj 2019 Hvorfor bliver man ved med at anbefale at eksperimentere med allergifoder frem for at udrede hunden først?
    Det er da skide synd for hunden at man eksperimenterer med den.

    Pernille, hvad hjælper det at hælde allergifoder på hunden, hvis den evt er allergisk over for husstøvmider, svamp, græs, pollen mm?

    TS, glem alt om at skifte foder, få hunden til en specialist og få den udbredt i stedet for. Den har ikke fortjent pinslerne trækkes ud, hvis nu det ikke er foderallergi den har.


  • #34   9. maj 2019 Det er det samme som at sige hvis jeg bruger wolfsblut foder med kylling og ikk kan tåle det, så prøver jeg med kænguru og det tåles ikke men i stedet for at prøve det med hest så skifter jeg til et andet mærke.. Det har jo sandsynligvis været pga proteinkilden (det ville det jo være for min hund da den ikk tåler kylling og kænguru).. Det er rent gætteri.. Og hertil kommer det oveni med Rc foderet at Anallergenic er super hydroliseret dvs at chancen for at kunne tåle det er endnu højere end ved mit eksempel med wolfsblut.. Lige præcis mht Rc, så ville du kun kunne vide om det er kemien hvis du havde prøvet Anallergenic og du har ligemeget om du har prøvet andre Rc foder, større chance for at din hund tåler Anallergenic end alt muligt andet foder der ikke er hydroliseret i stor grad hvilket er hele pointen som du virker til at misse..

  • #35   9. maj 2019 Anni, læs hvad jeg skrev.. Jeg skrev at jeg ville skifte foder, ta til allergi specialist OG få taget blodprøve.. Så det du skriver hverken mener jeg eller har skrevet...

  • #36   9. maj 2019 Pernille, hvorfor så blive ved med at køre i foder?

    Jeg synes da også du skulle tage en snak med en dermatologi, for du er forkert på den, for Jinx har ret


  • #37   9. maj 2019 36# Fordi vi har en debat.. Sidst jeg tjekkede var det vist tilladt smiley

    Vi kan sagtens være uenige, men enten skal man prøve noget hunden ikk har fået før eller gå hydroliseret.. I den situation vi specifikt taler om er jev bare ikk enig i at man kan konkludere at det er kemien hunden ikk kan tåle og at et andet mærke er den eneste rigtige vej.. Og hvis du spørger en specialist, så vil de også sige der er to muligheder noget hunden aldrig har prøvet før eller hydroliseret.. Nu har jeg jo rent faktisk selv været ved specialist med Mille og været møllen igennem.. At du har en anden mening er fint.. Men jeg er så heller ikk den eneste med min mening.. Og jeg er ikk interesseret i at skulle debattere det yderligere med dig smiley


  • #38   9. maj 2019 I den situation vi specifikt taler om er jev bare ikk enig i at man kan konkludere at det er kemien hunden ikk kan tåle og at et andet mærke er den eneste rigtige ve

    Uanset hvilken situation, så skal hunden først udredes inden man begynder at eksperimentere med forskellige typer foder.
    Alt andet er synd for hunden.


  • #39   9. maj 2019 38# Det modsiger ingen? Ej heller mig.. Det er slet ikk det vi snakker om.. Det har jeg allerede skrevet længere oppe... Foder skifte til Anallergenic, specialist og blodprøve..

  • #41   9. maj 2019 40# Fordi risikoen for at det er kemien ikk er så stor som for at den vil bedre kunne tåle hydroliseret foder end så meget andet.. Jeg ville slet ikk antage at det er kemien uden at ha prøvet Anallergenic. Og jeg ville prøve Anallergenic før alt andet (incl andre mærker) da det er det foder der er bedst resultater med og det er meget hydroliseret.. Derfor smiley

  • #43   10. maj 2019 # 39 Nej nej nej, Pernille, hvorfor skal der først skiftes foder ? Det er da rablende sindssyg når ikke man ved, hvad hunden er allergisk for, man kan jo gøre det meget værre.

    Man får FØRST udredt hunden, og så kan man evt skifte foder hvis altså det viser sig at hunden har en foderallergi.


  • #44   10. maj 2019 Jinx, du kan lige så godt give op og sætte dig hen i et hjørne og græde. Jeg kommer og græder sammen med dig.....

  • #46   10. maj 2019 42# Faktum er at jo mere hydroliseret et foder er jo bedre tåler de fleste hunde det... Og når det nu er det foder der er mest hydroliseret.. Er det så ikk lidt logik?

    Og selvom det er det der oftest er bedst tålt (da det er mest hydroliseret) betyder det jo ikke at ALLE tåler det eller ønsker at gi det.. Det har da intet med effekten at gøre at der findes andet allergi foder og at dyrlægen sælger det.. Jeg siger jo heller ikk at alt andet ikke kan virke, men fakta er bare at jo mere hydroliseret et foder er jo bedre tåles det da kroppen ikk kan genkende det..


  • #47   10. maj 2019 Jeg er herfra ude af denne tråd - jeg har forklaret hvad jeg mener og det gir ingen mening at blive ved.. Vi er bare dybt uenige..

    Selvom jeg har svært ved at finde ud af hvad Anni egentlig er uenig med mig i udover at sige jeg mener ting jeg hverken har skrevet eller mener.. Men lad os nu lade det ligge smiley

    God aften til jer alle smiley


  • #48   10. maj 2019 PS Anni, skriver ingen steder at man skal starte på udelukkelseskost før man er hos specialisten eller "prøve med forskelligt foder", men faktum er at allergi specialisten vil starte hunden på udelukkelseskost da allergi blodprøver for foder allergi ikke er 100% til at stole på.. Du læser ikk hvad jeg skriver og tolker ud fra en snak om en helt anden specifik situation!

  • #49   10. maj 2019 men faktum er at allergi specialisten vil starte hunden på udelukkelseskos

    Pernille, så har Lene Boysen da gjort det helt forkert med min hund, for hun startede ikke med udelukkelses kost, hun startede med en blodprøve.
    Hvorfor pine hunden længere end nødvendig med en udelukkelseskost når ikke man ved, om det er foderallergi hunden har.

    Måske du skulle ringe til Lene Boysen og lære hende, at det hun gør er helt forkert.


  • #50   10. maj 2019 Det er nu ikke rigtigt, at det altid skyldes allergi, Anton har det på den ene bagpote, og han har ikke skyggen af allergi. Dyrlægen mener, at i hans tilfælde skyldes det et fremmedlegeme i poten, det kan de nemlig også udvikle sygdommen af. Han har IBD og dermed er hans immunsystem ekstra belastet, fordi han får daglig behandling med Prednisolon, det hjælper heller ikke.

    Når hans bryder op, smører jeg med en salve med antibiotika og prednisolon i samt giver sæbebad 1 gang i døgnet, især sidstnævnte hjælper på den akutte tilstand. Han har efterhånden dannet en del arvæv mellem tæerne og ned mellem trædepuderne, men nu har han fået laserbehandling 4 gange og det er mindsket så meget, at det næsten ikke kan mærkes mere, det er vildt, en forskel det har gjort. Nu håber vi så bare, at det kan holde et nyt udbrud væk i længere tid, da det er ømt for Anton og naturligvis generer ham.

    https://www.anicura.dk/fakta-og-rad/hund/furunkulose-i-poterne/?gclid=EAIaIQobChMIwZnv7v6P4gIVE-R3Ch2mtgHdEAAYASAAEgIWaPD_BwE


  • #52   10. maj 2019 Anni, når jeg skriver starte med mener jeg ikke som i før blodprøve og som det første, men simpelthen som sætte gang i. Men herfra ikke flere svar fra mig.

  • #53   10. maj 2019 I det sekund ens hund viser tegn på allergi, så skifter man selvf. foder, for at bekræfte/udelukke, at det er det, der er galt, og for så hurtigt som muligt, at stoppe udbruddet, som tærer på hele hundens system.

    Samtidig bestiller man tid til udredning. Der er stor forskel på fødevareallergi og fx. støvallergi. Både udredningsmæssigt, og behandlingsmæssigt. Men det finder man ud af, med dyrlægen.

    Men man venter selvf. ikke med at fjerne evt. allergener fra hundens nærhed, hvis muligt.

    Enig med dem der mener, at der med det samme, skal skiftes foder.

    Hvad der så skal skiftes til, det kan man snakke med dyrlægen om, allerede når man bestiller tid til udredning.


Kommentér på:
Furunkulose

Annonce