{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.017 visninger | Oprettet:

bedre dialog vedr. muskelhunde {{forumTopicSubject}}

Jeg syntes efterhånden, at der er mange emner herinde på forumet ang. muskelhunde, men de fleste handler om, eller ender ud i at folk enten siger de skal forbydes, eller ejerne af muskelhundene, går i den anden grøft, og benægter at der er nogle som helst problemer med dem.
Jeg syntes helt klart der er et problem i Danmark med muskelhunde, det kan man jo se ved alle de angreb der er på andre hunde. Dog mener jeg ikke et forbud vil gøre noget gavn, og det er af flere årsager.
*De hunde der er her, vil stadig være her i mange år
*Hvilke hunde skal forbydes, og hvem skal gøre det..?
*Man har jo forbudt pittbullen, men derfor er den dog stadig i Danmark
Der er mange andre årsager, men den størreste er dog for mig, det at de dårlige hunde ejere får andre racer så.
Der er vel 25.000 muskelhunde eller noget i den retning. Man hører hele tiden, at det kun er et spørgsmål om tid, inden en sådan hund slår et menneske ihjel. Muskelhunde generelt, er IKKE agressive over for mennesker, det er andre hunde de har problemer med.
Forestil jer dette her, ved et forbud mod muskel hunde:
Den unge mand som eksempelvis har en amstaff, som han ikke magter at styre opdrage på, eller gider at holde snor, nu skal have en ny hund. Han er jo denseje type, så han skal da ikke have en labrador. Han finder en 5 år gammel rottweiler han på 55 kg, som har gået hele sit liv ude på en skrot plads som vagt hund, og ikke er socialiset, da den kun skulle bruges til vagthund. Den unge mand syntes den er sej, for den gør af alle fremmede, og ville sikkert være en god vagthund hjemme.
Dette vil være så meget farligere for mennesker, end det at den unge mand ejede en amstaff. Forestil jer hvad der ville ske hvis rottweileren stak af, eller posten måtte ind i indkørelsen for at aflevere post, og ikke har set hunden ovre i haven.
Der hvor jeg vil hen er, at uanset om man forbyder nogle racer, så vil der altid være uansvarlige hundeejere, og de finder bare andre racer så.
Jeg kunne godt tænke mig, at der kom nogle flere konstruktive foreslag, og ikke bare en diskussion om forbud eller ej. For mig at se, så det hundeejerne man skal efter, og ikke hundene.
Det skulle være sådan, at det ikke kunne betale sig, at være en uansvarlig hundeejer. Man kunne feks.
*mulighed for politiet at give store bøder10-15000 kr, hvis den feks. bed en anden.
*mulighed for politiet, til at give en person forbud mod at have hund
*man kunne evt lave en lov, hvor man ved visse hunderacer skulle søge tilladelse hos den lokale politimester
*At alle hunde skulle registreres, og der skulle vanke store bøder hvis ikke havde gjort det inden hunden feks. var 4md. Og man kunne så evt sige, at det kun er mentalt testede muskelhunde, som må bruges til avl, lidt ligesom rottweiler klubben har det, men bare ved lov. Man kunne sikkert avle sig ud af en del problemer, ved at avle på de hunde der det bedste sind. Der er flere det er lykkedes for. Bla. diverse mastiff racer. For flere hundrede år siden har de også været brugt i hunde og dyrekampe, men idag er de noget af det mest rolig og pålidelige man kan finde. Jeg er sikker på at avl kan klare meget.
Der er sikkert mange andre forslag, som også kunne hjælpe, og jeg håber da der kommer nogen i denne tråd. Og jeg håber da ikke den ender i ordkrig mellem muskelhunde ejere og modstandere af dem.
PS. Nu er der ikke nogen der skal føle sig stødt, bare fordi deres race er nævnt i overstående.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  bedre dialog vedr. muskelhunde
  • #1   26. apr 2007 hunde kort til alle hundeejere uansett stor eller lille hund. da det er mange mennesker som ikke kan styre en lille eller stor hund... det skal være krav om kursus før man skaffer hund og når de er godkendt så skal hunden og ejeren på kursus (alle raser hunde)

  • #2   26. apr 2007 Næææ det er jo Maggies bror - ham jeg skulle havde haft *gg*
    Han er smaddersød Rocco smiley


  • #3   26. apr 2007 marianne helt enig

  • #4   26. apr 2007 Er enig i mange af de ting der siges.
    Der er da flere racer der er farligere for mennesker, og håber for guds skyld ikke at de nogensinde bliver opdaget af den type der bare vil bruge dem som potensforlængere!

    Mange af de forslag du har stillet, er allerede i kraft, men bliver ikke håndhævet ordentligt!

    Der burde sættes flere rescourser af til politiet!


  • #5   26. apr 2007 Marianne - i realiteten en god idé, men tror ikke det ville kunne føres ud i livet.

    Det vil jo være umuligt at tjekke om folk havde det hundekøre kort, når der er så mange hunde der bliver solgt privat. Det er jo ikke alle der forsikrer deres hund eller melder den til hunderegistret, så tror det ville blive svært, nærmest umuligt at administrere det. :o(

    Tonny - rigtig godt indlæg og mange gode forslag.


  • #6   26. apr 2007 kursus med hundenes tegn hva de betyder, så man kan "lese" sin hund bedre... kost kursus, hva hunden har behov af mad osv, er nogen af kursusene man bør gå på før man bliver godkendt som hunde ejer...


  • #7   26. apr 2007 god debat smiley men har ingen forslag....desværrer smiley alle hunde ejer skal mentaltestes inden anskaffelse af hund *S* ej håber der kommer nogle brugbare regler omkring det at anskaffe sig hunde af bestemte katoriger... *S*

  • #8   26. apr 2007 Og ja, politiet skal være mere på dupperne og håndhæve de regler der allerede er. Problemet er bare, at de mange steder mangler folk, så regeringen burde kigge nærmere på det problem.

  • #9   26. apr 2007 Marianne

    Lidt ala ridemærkerne til hest?


  • #10   26. apr 2007 tonny
    er helt enig...

    men tror os at det største problem er at det ikke må bruges flere penge i politiet til hundeproblemet...

    nyt forslag: lad fodboldklubberne selv betale for politiopbakningen og så brug nogle af pengene til at håndhæve den hundelov der nu engang er


  • #12   26. apr 2007 Charlotte

    Ja, 15000 er måske rigeligt, men 500 (tror jeg de ligger på) er altså for lidt!

    Generelt skal der være højere bøder/straffe for at få folk til at lade være med at bryde loven.

    Man skal have et økonomisk dunk oven i hovedet for at gøre det - desværre!


  • #13   26. apr 2007 Jeg syntes egentligt det hunde kørekort er en glimrende idé. Jeg er gået i gang med at spille golf og for at komme igang med så skulle jeg tage et 18 timer langt kursus med der afsluttes med både en praktisk og teoretisk prøve, alt det bare for at spille golf???

    Hvad skal man kunne klare for at få en hund?? Ja man skal kunne trække vejret også betale for hunden, det er for nemt.

    Med hensyn til bøder så syntes jeg store bøder til problem hunde/ejere er helt fint. Så kan det være politiet gider gøre noget for så skæpper det sku noget i kagekassen;-)


  • #14   26. apr 2007 Charlotte K: Præcis der er mange hunde der ikke er registreret, og de skulle så fjernes og aflives.

    Det gælder kun de her "problem" racer. Vi har selv 2 Amstaff´er og jeg mener at det skulle gøres ulovligt at avle på hunde uden DKK FCI godkendt stamtavle.

    Så folk der blev stoppet uden hundekøre kort skulle bare have en ordentlig bøde og hvis hunden ikke er lovlig ja så skal den fjernes og aflives.


  • #15   26. apr 2007 Det er meget trist at det skal komme der til, men det er det eneste der kommer igennem til de dårlige hunde ejere.

    Det vil jo ikke kommer til at ramme folk der har styr på tingene. Det betyder naturligvis heller ikke at man med tilbage virkende kraft skal begynde at aflive hunde.

    Folk skal have en chance for at registrere de hunde der nu engang er. Men efter en hvis date er det kun hunde der lever op til vise kritirer der kan blive registreret.


  • #16   26. apr 2007 Det vil jeg ihvertfald meget hellere end have et forbud mod visse racer.

  • #17   26. apr 2007 Det kan godt være at jeg er fejlinformeret, men jeg mener at 1/3 af alle registrerede angreb fra muskelhunde er på mennesker....
    DET synes jeg er et problem


  • #18   26. apr 2007 Jamen de her typer der er problemet er jo desværre ligeglade med loven, og derfor virker advarelser ikke.

    Men det er ikke så fedt at have en hund der med 70 % sikkerhed bliver fjernet og aflivet plus du for en kæmpe både på en måneds løn eller noget i den, som man jo gør når folk kører ALT for stærkt.

    Jeg syntes ligesom dig det er pisse trist at vi skal ud i de her løsninger bare fordi nogle enkelte fjolser ikke kan finde ud af at opfører sig ordentligt.


Kommentér på:
bedre dialog vedr. muskelhunde

Annonce