{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
582 visninger | Oprettet:

Online hundetræning? {{forumTopicSubject}}

Ja sådan noget er jeg stødt på og er nysgerrig efter at høre jeres tanker om det koncept.
Jeg ved ikke helt, hvor selv står - det er jo egentligt drønsmart, når man som jeg dels arbejder i skiftende vagter, og derfor kan have svært ved at have fri en fast dag hver eneste uge og dels bor vi en del af landet, hvor klikkertræning er mildest talt svært at finde hjælp til på en træningsplads.

Nå, men jeg faldt så over det her online træning hos bl.a. Canis, hvor det er relativt allround hvalpetræning/grundfærdigheder og så ved noget der hedder Tromplo, hvor hvert "hold" har et mere specifikt tema, så vidt jeg kan se. Der er sikkert andre steder også.

Konceptet er jo så, at der er undervisning, man uploader video hjemmefra, får feedback og debat med træner + medkursister.

Som nævnt, jeg ved ikke helt, hvor jeg selv står, jeg tænker man går lidt glip af dels mulighed for dag få ting vist i her og nu, når noget ikke virker og så er det jo ikke ligefrem gratis for nu at sige det pænt, men er nysgerrig efter at høre, hvad andre tænker.


Kommentarer på:  Online hundetræning?
 • #1   12. maj 2019 Jeg har før købt online kurser smiley Jeg synes, det er rigtig fint til at supplere med, men ikke som erstatning til at træne sammen med et hold. Du skal ud og træne, hvor der er andre hunde og andet miljø smiley

 • #2   12. maj 2019 Kenzie - det kan helt sikker ikke erstatte fysisk fremmøde helt. Alene forstyrrelser i form af andre hunde mm er lidt svært at arrangere hjemme smiley

  Jeg træner i DCH, og det er helt fin træning, men der er intet at hente ift klikker og den måde at indlære øvelser på (I hvert fald ikke på det hvalpehold jeg går på).

  Eftersom jeg gerne vil gå DCH-program med ham, så fortsætter vi også der. Men går og overvejer mulighederne for at supplere med noget klikker, og har ret svært ved at passe det ind med aftenvagter, at jeg så også kan rende til træning 2 aftener om ugen + formentligt skal lægge ret meget transport til for at komme til en klikkerinstruktør.

  Så overvejer det der online-noget...


 • #3   12. maj 2019 Jeg har lært rigtig, rigtig meget online, men det kræver godt nok en udpræget grad af både tillid og kendskab til hund og fører for at det skal blive optimalt smiley

  Jeg har gennem flere år både fået metoder til at indlære nye ting og og fået feedback på videoer mm - men det har været fra opdrætter som jeg både stoler på og som kender mig og min hund og ved hvordan vi hver især arbejder smiley

  Jeg tror ikke jeg ville gøre det med en fremmed...


 • #4   12. maj 2019 Jeg har gået på er online kursus hos Canis, hvor vi har en Facebook gruppe til at uploade i.
  Det har været helt fint, men jeg har ikke fået så neget ud af det, som jeg håbede på. Det har hjulpet mig i gang, med det specifikke, som holdet handler om, men Facebook-gruppen gik ret hurtigt død, kun mig og to andre som rigtig lagde noget op. Og så fik jeg ikke lige filmet altid når jeg trænede og indimellem gik der længe imellem feedback, så jeg gik lidt i stå.
  Man skal nok have lidt mere selvdisciplin end jeg har, for at det bliver rigtig godt smiley

  Jeg ville måske tilmelde mig et online hold igen, men så skulle det være det være noget specielt, som jeg ikke lige kunne få et andet sted.


 • #5   12. maj 2019 Jeg syntes det er en rigtig fin løsning hvis man har selvdisciplin nok, jeg ville nok vælge at afsætte bestemte tidspunkter for træningen som hvis jeg skulle til træning, det er jo lidt det samme som at have en hjemmearbejdsplads, man må ikke være typen som skubber “arbejdet” foran sig;)

 • #6   12. maj 2019 Jeg ser onlinekurser som et fint supplement for erfarne hundeførere.
  For nye ejere tænker jeg der er alt for stor fejlmargin og risiko for fejlindlæring, manglende socialisering og manglende miljøtræning.

  Jeg falder jævnligt over en instruktør som udbyder online hvalpe agillity. Det er bare forkert med forkert på i mine øjne. For det første skal hvalpe overhovedet ikke træne agillity, og for det andet bør hvalpe træne ude i den virkelige verden - da deres liv jo altså foregår derude efter kurset.


 • #7   12. maj 2019 Malene - jeg ser slet ikke onlinetræningen som noget der (for mig vi hvert fald) kan stå alene - jeg ville i høj grad mangle det, man får af distraktion, omgående respons ved problemer og alt det der nu ellers følger med, når man er fysisk tilstede i en klub.

  For mig ville det være et supplement til den ugentlige træning i klubben, og jeg ville formentligt vælge noget med specifikke temaer frem for et mere generelt hverdags-/allround lydighed.

  Bodil - det er netop det med at afsætte et specifikt tidspunkt hver uge, der er en af mine udfordringer smiley
  Jeg har i forvejen måttet bruge afspadsering og bytte lidt med kollegaer for at have fri hver tirsdag i 12 uger til hvalpetræning. At få fri hver x dag til anden træning er derfor svært. Derfor tænkerjeg netop online var smart - jeg træner lidt med ham dagligt, så for mig er det bare et spørgsmål om så at finde kameraet frem, når jeg gør det.

  Jeg er bare usikker på, om jeg vil få nok ud af det. Prisen er trods alt fra ca 1000 kr og opefter, så skulle udbyttet også gerne være godt. Min bekymring er nok lidt, at man jo ikke kan få de gode råd og rettelser i situationen, men først efter skidtet er uploadet og træner er logget på.

  Jeg synes online-kurser er smarte. Jeg har taget HGS som fjernstudie, taget sykurser mm online. Er bare rigtig meget i tvivl, om det vil fungere til hundetræning.


 • #8   12. maj 2019 Amalie - Ja det kræver selvfølgelig, at man rent faktisk filmer træningen smiley
  Hvor lang tid løb træningen over og hvor meget var træneren til rådighed?


 • #9   12. maj 2019 Mener det var tre måneder, hvor træneren lagde videoer op en gang imellem. Ikke så ofte, som jeg måske havde forventet.

  I starten fik vi næsten feedback dagligt, men så fik træneren travlt, og så kunne der indimellem godt gå en uge, før det kom svar, og så mistede jeg lidt motivationen smiley . Nu kommer der ikke længere nye træningsvideoer op, men vi kan vidst stadig lægge vores egne op og få feedback på dem.


 • #10   12. maj 2019 Amalie - Ja det ville jeg da finde skuffende. Jeg forventer ikke at træneren er til rådighed 24/7, jeg forventer jeg da, at der er klarhed over hvor meget og hvor ofte træneren (mindst) er til rådighed, og at dette så gælder hele perioden.

 • #11   13. maj 2019 Ja, sådan har jeg det også. Og en uge kan være lang tid at vente på svar, især hvis man ikke er så erfaren med træning. Man kan i hvert fald nå at lave meget fejlindlæring smiley

 • #12   13. maj 2019 Jeg tager ofte onlinekurser og undervisning.
  De sidste 4 år har jeg været på online hold ved SayYes dogtraining. Derud over tager jeg specifikke kurser online som f.eks springteknik.
  Jeg får vildt meget ud af onlineundervisning.
  Elsker den frihed det giver at man kan se og læse materialet når man har tid og lyst. Og at man får personlig feedback på sine videoer og spørgsmål.

  Malene
  Jeg kender mange der har taget online hvalpe agilitytræning. Det kan man altså sagtens og det giver rigtig meget. Det er jo ikke agility men lege og handlings grundprincipper som er forarbejdet til agility. Det er sådan set bare alt det enhver dygtig agilityudøver laver med sin hvalp.

  Men selvfølgelig kan onlinetræning ikke stå alene. For hunden skal jo vænnes til miljøet på træningspladsen, andre hunde og at træne nye steder.


 • #13   13. maj 2019 AG - Takker for din erfaring, kan da være man skal tage et kig på sayyes, det er jeg ikke stødt på (Men faldt jo også nærmest tilfældigt over det andet)

 • #14   13. maj 2019 Det kommer jo an på hvad du vil træne.
  Er det alm hvalpetræning? Eller noget specifikt? Hvad er dine mål med træningen?
  Er du mest til danske eller udenlandske instruktører?
  Der findes et hav af muligheder. Både fra nogle af verdens bedste hundetrænere men desværre også noget virkelig skrammel.


 • #15   13. maj 2019 AG - Hvad sprog angår er engelsk, tysk og dansk fint. Norsk kan gå an, men ved svensk ville jeg ikke få det store udbytte.

  Pt er vi jo kun ved det helt basale, så det handler egentligt mest om at komme godt fra start, få en hund der virkeligt forstår konceptet (klikker altså) og synes det er sjovt at lave noget.
  Til det formål har jeg opstøvet et klikkerhold i nogenlunde nærhed- ud fra video fra træningen der, er det ikke helt det jeg ønsker fremadrettet (Det er meget familiehund, tricks og dem slags, ikke så målrettet hundesport af nogen art). Det er 6 gange og så tænker jeg vi er hjulpet lidt i gang.

  Jeg har jo ikke haft hvalp før og vi render i lidt begyndervanskeligheder hist og pist smiley

  Men på sigt tænkte jeg, at online træning med specifikke emner (det kunne være alt fra at finpudse FVF til Ja, hvad vi nu render i, som kunne være relevant, det er jo svær at spå om endnu) mere end generel lydighed, hvor jeg tænker vi får behovet dækket i klubben.
  Det eneste jeg med ret stor sikkerhed kan sige er, at det nok vil handle om lydighedselementer smiley


 • #16   13. maj 2019 Der er masser af inspiration at hente gratis på nettet f.eks youtube. Ved de helt basale øvelser eller problemløsninger.

  Her har de kåret nogle af de bedste gratis onlinesteder. Men der er mange rigtig mange. Det er vigtigt at det er træning du selv føler du kan stå inde for. Især inden du smider penge efter det.
  https://www.k9ofmine.com/free-dog-training-videos/

  Det klikkeronline du har fundet lyder da ok billigt. Er det en dygtig træner?


 • #17   14. maj 2019 AG - jeg kender kun den ene træner, som jeg har mødt et par gange og ellers følger lidt på FB. Hun er dygtig med egne hunde, men hvordan hun er som træner ved jeg jo ikke. De andre kender jeg ikke noget til. Det var gennem et af hendes opslag jeg faldt over det der online træning, tror aldrig jeg har tænkt, at det var en mulighed til hundetræning smiley
  Lige her og nu tænker jeg det er lidt overkill at købe online-kurser men på sigt synes jeg egentlig det virker interessant.


 • #18   15. maj 2019 Nå, men så har jeg da googlet, læst de sider der er foreslået her osv.
  Kan se de fleste fungerer som forventet, man køber adgang til et specifikt kursus, som løber over en given periode, hvor der er feedback fra træner og evt en tilknyttet FB-gruppe.
  Nu faldt jeg så over www.playtopeak.com Det er dansk, ejes af Lea Nor. Det ud til at fungere lidt som et netflix-abbonnement. Man køber adgang på måneds- eller årsbasis og får så adgang til alt hendes materiale + en FB-gruppe (og dermed medkursister).
  Jeg synes det er lidt svært at læse og forstå præcist hvad det er man får - er feedback kun/primært fra medkursister eller også fra hende selv.
  Det er vist noget over vores niveau, men fandt bare lige konceptet interessant. Nogen der har lyst til at læse lidt på siden og se, hvad i får ud af det?
  Umiddelbart virker det jo ret billigt, men hvis det man køber er træningsvideoer og sparringspartnere mere end egentlig undervisning, så giver prisen jo mere mening smiley


 • #19   15. maj 2019 Jeg har efterhånden deltaget i en del online kurser og også holdt et enkelt.
  PÅ nogle kurser, har man adgang til nogle enkelte videoer, på andre er der feedback og hjælp til alt muligt.
  Min erfaring siger mig at entusiasmen daler voldsomt hos 90 % af deltagerne med tiden på de kurser hvor man selv skal lægge videoer op. Det sker også for mig selv.
  Jeg synes selv at online-kurser fungerer bedst med meget afgrænsede temaer, som fx fri ved fod eller lign. • #20   15. maj 2019 Randi - men for fuldt udbytte skal man vel altid selv lægge op (ellers er det vel mere et foredrag eller demo end et kursus). Som jeg forstår det er forskellen så, at ved playtopeak er feedback mere netværksbaseret (via gruppen), hvor de andre er det træner der giver feedback og så evt med mulighed for debat med medkursister i et eller andet omfang.

  Tænker udbyttet bliver noget mindre, hvis kun man ser video men ikke selv deltager aktivt... at have en masse teoretisk viden er jo fint, men man er da nødt til at få feedback på praksis også... eller jeg er i hvert fald.


 • #21   15. maj 2019 Det kan du have ret i, ofte træner jeg meget af hvad der er i et online-kursus, men det er ikke alt jeg lægger det op.
  Der kan også være noget af det der indgår i et kursus, som jeg enten træner i forvejen eller som jeg ikke har lyst til at træne. Jeg bruger nok mest onlinekurser som inspiration fx til indlæring af en bestemt øvelse. • #22   15. maj 2019 Online er vel på det punkt ikke anderledes end IRL, at man tager hvad man kan bruge og springer resten over.

  Men jeg synes altså 1200 kroner eller mere er lidt voldsomt at give bare for inspiration. Der skal selvfølgelig også gerne være inspiration, men skulle jo gerne være blevet dygtigere efter kurset, og i hvert fald med det niveau jeg er på, kræver det altså lidt feedback på egen træning smiley

  Tænker jo, hvis jeg købte et kursus, ville det være indenfor et tema der driller eller som jeg bare ikke lige kan få den rette hjælp til i klubben.


Kommentér på:
Online hundetræning?

x