{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Hvilken olie
 • #1   1. jun Du skal gøre dig klart hvorfor du vil tilføre en olie i din hunds mad og hvad du forventer at få af udbytte - olie er ikke et must i en næringsrig diæt smiley

  Jeg bruger flydende B-vitamin til min, for at få den restituerende effekt ved hård træning, og så er det en bonus at B-vitamin er super godt til pels og negle. Vitaminerne er vandopløselige, så det kan i de fleste tilfælde ikke overdoseres ved en sund hund smiley

  Jeg har ikke sat mig ind i den præcise forskel mellem lakse- og ørredolie, men jeg er overbevist om at de har forskellige niveauer af EPA og DHA, så det er nok der man skal satse på at finde en essentiel forskel. Hvis din hund mangler fedtsyrer i sin mad, så ville jeg nok personligt sætte ind med en ren omega 3 olie - forholdet mellem 3 og 6 (og 9) kan hurtigt blive skævvredet, 6 kan virke inflammatorisk, mens 3 næsten altid er godt at tilføre, hvis ikke der er nok i kosten - omega 3 fedtsyrer er omvendt anti-inflammatorisk, og så er den selvfølgelig god for hud, hår, øjne og negle smiley


 • #2   2. jun Jeg har hellere aldrig hældt olie over mine hundes mad, og de har været sunde, raske og haft en dejlig blank pels.
  Jeg er ret sikker på, at hvis man fodrer med et ordentligt foder, så er det ikke nødvendig.
  Endvidere, så synes jeg at det må være træls at al deres mad er søbet ind i olie.
  Hvis det var mit mad, ville jeg godt nok være ked af det

  Og fuldkommen enig med Vaxhound. • Christina & Slædehundene
  Christina & Slædehundene Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2008

  Følger: 5 Følgere: 366 Hunde: 4 Emner: 14 Svar: 1.748
  #3   2. jun Jeg tilfører olie x2 til mine. Det af den grund de skal bruge det ekstra fedt og især lige nu hvor underulden forsvinder.

  Jeg bruger en lakseolie og omega-3..

  Og mine har ikke sølet deres foder i det - mærkelig ting at sige. Deres fodre er ret fedtet i forvejen, det knap et snapseglas de får oveni - de elsker det!


 • #4   2. jun Ellers kan man jo være smart og købe fiskepiller billigt i supermarkedet. Ingen snask i pels, og heller ingen olie direkte på foderet.

 • #5   2. jun Min erfaring er nu, at hundene faktisk godt kan lide olien smiley

 • #6   2. jun Min hensigt med olie er at styrke led, få en flot pels og hvis man som bonus kunne gøre at de ikke fælder helt så meget....det er til en hvalp.

  Men ved ikke om olie overhovedet er løsningen, derfor forsøger jeg at gøre mig klogere på det:)

  Min plan er at fodre med wolfsblut puppy tørfoder.


 • #7   2. jun Wolfsblut skulle være fint smiley

  Hvis det var mig ville jeg nok give et tilskud af en god, ren omega 3 olie (Essentials laver en super god olie), og så C-vitamin til led, brusk og bindevæv (Svenska Djurapotek har et rent C-vitamin tilskud) - alternativt kan du give sådan noget som Arthroflex til leddene, det er også en olie, kanon god, men prisen er også tilsvarende. Og hvis du planlægger at fodre med fiskevarianter fra Wolfsblut, så undlade olien når primær proteinkilde er fisk.

  Sådan ville jeg gøre smiley


 • #8   2. jun Vaxhound tak for et velovervejet og brugbar svar, jeg ville vælge fiskevarianten. • #9   3. jun Velbekomme, det er i hvert fald mit bud smiley God ide at starte med fiskevarianten, så kan du altid tilføre olie senere, hvis du synes at der mangler lidt til pels, negle eller andet smiley

 • #10   3. jun Er på linie med Vaxhound, ingen grund til at give fiskeolie, hvis du fodrer med fiskebaseret foder. Vi giver en god vegetabilsk olie, f.eks. økologisk jomfru kokosolie eller en variant med hørfrø- og kæmpenatlysolie fra Urtekram - begge olierne har gode egenskaber.

  Kokosolien har antibakterielle og svampedræbende egenskaber, og virker rigtig godt på hud/pels og styrker immunforsvaret, men mangler omega 3. Nogle mener også den har en let afvisende virkning på flåter.
  Hørfrø-/kæmpenatlysolien har et godt indhold af omega 3 og styrker også hud/pels/immunforsvar.

  Jeg har valgt at give begge dele, skifter mellem dem hver aften, hvor de får en spiseskefuld i deres mad. Og begge tøser har en flot og skinnende pels, trods deres lidt fremskredne alder - og de har generelt et godt helbred, måske pga. dette???

  Vi giver som Vaxhound ligeledes C-vitamin og i opvæksten og igen nu i alderdommen direkte ledtilskud med glucosamin/MSM/chondroitin - jeg vil gerne støtte mine store hunderacer i opbygningen af deres knogler.

  Det kan godt være at nogle ejere af (kortpelsede) hunde ikke mener, at deres hunde har brug for olier, og det kan sagtens være rigtigt. Men med langpelsede og i mit tilfælde hunde, der opholder sig meget udendøre, så er det altså en rigtig god ide med lidt ekstra.


 • #11   4. jun jeg undrer mig lidt over at man ikke mener et FULD-foder, der angiveligt skulle være fuldt dækkende, alligevel skal tilføres olie ... så må det jo være fordi foderet ikke er helt iorden .. eller ?

  Man skal iøvrigt huske at olie er super-kalorie-rigt! - en skefuld indeholder ca 140 kcal! - hvilket kan udgøre en ganske stor del af hundens dags-behov. :
  Hundens energibehov, hundens vægt i kg gange 30 og læg 70 til totalen. dvs 10 kg hund = ca 400 Kcal


 • Christina & Slædehundene
  Christina & Slædehundene Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2008

  Følger: 5 Følgere: 366 Hunde: 4 Emner: 14 Svar: 1.748
  #12   4. jun Pia;

  For mit vedkommende er det jo for at få energi til mine hunde! Og lige her i fæld, tilfører jeg omega-3...

  Mit foder er da fuldt dækkende resten "af året"..


 • #13   4. jun Eller man ikke fodrer med et fuldfoder - jeg fodrer en kombination af barf, tør- og vådfoder samt grøntsager mv. Og der tilsætter jeg altså olie som en del af kombinationen.

  Mange har måske også tørfoderet stående et stykke tid efter åbningen og så falder kvaliteten af de tilsatte olier ret hurtigt, da iltning sætter gang i harskningsprocessen.

  Og så er hundes behov forskelligt - olieindholdet i det fuldfoder, der passer til en kortpelset broholmer passer ikke nødvendigvis til en langpelset berner sennen.

  Kalorieindtaget skal man under alle omstændigheder holde øje med, ekstra olie eller ej.


 • #14   4. jun Kvaliteten falder sådan helt generelt, når foderet åbnes.

 • #15   4. jun Jeg råfodrer, så her tilføres der også alt efter opskrift og mangel i forskellige næringsværdier smiley Og mht kalorie mængde er det ikke helt så simpelt at udregne, da hundens metabolske vægt også skal indgå i udregningen for at det giver mening. En inaktiv hund på 30kg skal jo ikke have lige så mange kalorier som en aktiv brugshund på 30kg smiley

 • #16   4. jun @Pia med guld vingerne, det er netop derfor jeg forsøger at undersøge hvorfor og hvad hvis man er for olie.

  Netop for at der tilføjes tilskud HVIS det er nødvendigt og giver mening for den enkelte hund.

  Er allerede blevet klogere på hvad der kan benyttes til hvilke formål via de kommentarer der er kommet:)


Kommentér på:
Hvilken olie