Pæretærte med bagt marcipan creme Pæretærte med bagt marcipan creme
Faldt lige over denne opskrift.
Pæretærte med bagt marcipan creme
8 pers.
Mørdej:
150 g hvedemel
100 g smør
2 spsk. flormelis
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand
Creme:
150 g ODENSE Ren Rå Marcipan
100 g flormelis
75 g smør
1 æg
½ dl piskefløde
3-4 halve pærer (fra dåse)
Tips
Pæretærte er perfekt som gæstekage, fordi den med fordel kan laves dagen før.
Mørdej: Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskab ca. 1 time. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform (ca. 22 cm), så dejen går helt op ad siderne. Kom cremen i formen, skær hver pære i 4 stykker og læg dem ovenpå.
Creme: Riv ODENSE Ren Rå Marcipan groft og bland med flormelis. Tilsæt smør og vend det sammenpiskede æg og piskefløde forsigtigt i cremen.
Bagetid metalform: Ca. 40 min. i en 200º varm ovn.
Bagetid porcelænsform: Ca. 40-45 min. i en 200º varm ovn.
Servér tærten kold med is, creme fraiche eller flødeskum.
aug 2007
Følger: 213 Følgere: 198 Emner: 76 Svar: 190
Pæretærte med bagt marcipan creme
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside