{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.097 visninger | Oprettet:

Racestandard.. {{forumTopicSubject}}

Nu har jeg lige været ved at opdaterevores hjemmeside og sidder derfor lige og læser Aiyas udstillingskritikker igennem..

Aiya, har da hun var baby opnået gode resultater til skuer, men efter hun er blevet unghund er det begyndt at gå lidt ned ad bakke.. Jeg kan bare ikke finde ud af om det er fordi jeg stiller henne forkert, eller om det virkelig er hende der er noget galt med.. Når jeg ser på andre Beagler syntes jeg selv hun ser meget spinkel og "spids" ud i ansigtet, men gør det ikke bare en tæve mere feminin? Jeg har snakket med flere Beagle folk som mener der bestemt ikke er noget galt med hende og vi bare skal øve noget ringtræning, men jeg ved efterhånden ikke..

Jeg vil jo gerne avle når tøserne engang bliver lidt ældre, men hvis ikke Aiya begynder at få nogle bedre resultater ved jeg bare ikke om jeg gider.. Zila er jeg ikke så nervøs for, for jeg syntes hun er utroligt velvinklet i forhold til Aiya da hun var hvalp, så hun skal nok klare sig godt, men tror i det kan svare sig at bruge flere penge på at stille Aiya?

Hun er jo avlsgodkendt nu, så jeg ved bare ikke om det kan svare sig at betale dyre domme for at stille hende mere hvis hun alligevel kun henter 2. præmier hjem? Hvad mener i om Aiya i henhold til racestandarden? Er det bare mig der skal øve noget mere eller er hun i for dårligt stand? I kan se hendes kritikker på www.zilaiya.dk

Jeg vil sætte stor pris på i er helt ærlige :o)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Racestandard..
  • #1   28. jun 2008 Rikke: Hun har fået 2 røde bånd, så hun er avlsgodkendt.. Jeg har læst tråden, men det er en diskussion jeg ikke vil tage på HG lige nu.. Jeg ved ikke om jeg vil avle med Aiya, for jeg har til dels de samme holdninger som jer, men det er også derfor jeg gerne vil finde ud af om det er hende eller mig der er noget galt med.. Hendes kritkker er så vidt forskellige, så jeg kan ikke længere finde hovede og hale i hvad der er godt og hvad der er skidt ved hende..

  • #2   28. jun 2008 Det er altid svært med kritikker, for de er stort set aldrig ens. Det som Rikke siger med at man ikke kan bruge kritikkerne fra skuet til ret meget vil jeg give ret i. Selvfølgelig er de dommere og ved meget om hunde, men de fleste er ikke specialiseret inden for beaglen.
    Det jeg synes der er gennemgående i kritikkerne er at de gerne vil have at hun bevæger sig bedre. Det er svært at sige alt ud fra billeder. Bevægelser er ikke til at dømme så godt. Ud fra dine billeder i profilen vil jeg sige, at hun har ret hørt ansatte ører. Korrekt satte ører skal, når hunden lader ørerne hænge, være "sat" ud fra øjnene i højden. Hun ser mig, som du selv skriver, også mere spids ud i hovedet. Tæver er smallere i hovedet, men ifølge standarden må næsepartiet ikke være tilspidset eller snippet.

    Prøv at få en til at tage nogle billeder når du stiller hende op. så er der måske til at sige lidt mere. Der vil det være til at se hendes vinkler både for og bag. Evt. også lave en video når hun traver, så bevægelserne kan ses. Fra siden, for- og bagfra. Nu er hun ikke så gammel endnu, så måske skal hun gemmes lidt væk fra udstillingsringen til hun har bygget lidt på. Det er ikke sjovt at udstille og bruge alle de penge på det, hvis man ikke opnår noget. Jeg kan se hun har fået 1 røde og 2 blå bånd, så hun er avlgodkendt, hvis man altså synes det er nok.....

    Jeg synes nu lige så godt, at man kan tage diskussionen om tanker om avl lige nu. Har man kennelnavn, har man forhåbentlig gjort sig nogle tanker omkring avl på nuværende tidspunkt...Specielt hvis man da allerede har fundet sig en hanhund der skal bruges.....


  • #3   28. jun 2008 Er rigtig glad for jeres kritik og råd :o) Mht. til ryglinien, har hun en lige linie, men jeg har handlet hende utroligt dårligt og ikke stillet hende ordentligt op, så hendes ryg har været meget skrå kunne jeg efterfølgende se på billederne.. Mht. til ører og ansigt, ja så syntes jeg godt hun kunne være noget mere grov i det, men det er jo desværre ikke noget jeg kan gøre noget ved med mindre hun vokser sig til det..

    Inden vi købte hund var til dels som familiehund, men også med henblik på avl, derfor det tidlige kennelnavn.. Hvis ikke Aiya udvikler sig bedre og får bedre præmieringer, har jeg stadig i sinde at avle på hende, men finde hanhunde som kan opveje hendes fejl og mangler.. Jeg har været meget skudt i Mickey herinde fra, som måske heller aldrig vil blive champ hund, men han er så flot og robust, så jeg tror de kunne få nogle skønne hvalpe sammen.. Men det er altsammen noget jeg tager hen ad vejen, hun er jo trods alt kun et år og vil ikke avle for hun minimum er blevet 2 og så kræver det jo også lige at Mickey bliver godkendt..

    Jeg mener ikke udseende betyder alt.. Aiya har et fantastisk temperament og det var primært også det vi valgte hende på, så selvfølgelig skal hun have lov at have ihvertfald et enkelt kuld hvalpe og så må vi jo evt. bare sælge dem som skønne og rare familiehunde hvis ikke de bliver udstillingsegnede.. En stamtavle og gode gener er jo ikke alt.. Selv de grimmeste ællinger kan få smukke svaner :o)

    Jeg vil prøve og se om ikke jeg kan få lokket kæresten til at knipse nogle billeder og tage en lille video, ligeså meget for at få råd til om hun traver/står rigtigt, for det syntes jeg er virkelig svært selv at bedømme og har desværre ingen Beagle opdrættere eller udstillere i nærheden til at hjælpe os, men det håber jeg da vi har næste gang vi kommer nordpå, ikke Malou?! :o)


  • #4   28. jun 2008 Jeg syntes faktisk kropsmæssigt, at Aiya ligner Patty rigtig meget.. Aiya har bare ikke så lang en hals og som du siger er hendes ører også meget højt ansatte i forhold til hende og så ligner hun jo en lille spidsmus :o)

  • #5   28. jun 2008 Rikke: Nej jeg ser på benstammer og kropsbygning.. Selvfølgelig har jeg da gjort mig tanker onkring avl ligeså vel som jeg har gjort mig tanker om hvilken race, køn og hund jeg ville have samt hvad den skulle bruges til.. Jeg vil ligesom de fleste andre opdrættere, gerne avle i håb om at få nogle smukke dejlige hunde som har en masse at tilføre standarden..For at se om jeg kan avle mine egne linier af championshunde.. Det er jo også derfor jeg er i syv sind om jeg skal lade Aiya blive mor til andet end hyggehunde.. Jeg syntes du får det til at lyde lidt som om jeg kun vil avle med henblik på penge og den tone bryder jeg mig bestemt ikke om.. Som skrevet før, så har jeg set den anden tråd, men valgte ikke at deltage, da det ikke er noget jeg har lyst til debattere over HG, men ansigt til ansigt hvis det skal være.. Jeg ville jo sådan set bare vide hvorvidt i mente Aiya følger standarden eller ej..

  • #6   28. jun 2008 Jeg vil sige det på denne måde. Som hundeejer betyder udseende ikke alt, men som opdrætter er det en meget vigtig del sammen med temperamentet. Jeg kan ikke se hvorfor hun "selvfølgelig" skal have lov til at have et kuld hvalpe - hvor ligger denne selvfølge...? Jeg synes personlig du ser helt forkert på det at avle, hvis det er fordi du gerne vil være seriøs og med tiden avle champs. For jo, så betyder stamtavler og gener et en uhyre stor del af det at avle. Alle i Danmark avler søde familiehunde. Jeg tror ikke jeg kender nogen som sælger hunde som udstillings/brugshunde - men som familiehunde. Hvis så folk vælger at bruge dem til det ene eller det andet, så er det bare dejligt. Hvis hundene ender med ikke at blive pæne, så er de stadig gode familiehunde, men det er da i hvert fald ikke det man har som udgangspunkt i første omgang. Så hvis du er i tvivl om, om du skal lade Aiya blive mor til andet end hyggehunde, så synes jeg personlig slet ikke du skal avle på hende. Det synes jeg er for useriøst.

    Hvis man vil avle i håb om at få champs må man også være meget kritisk i sit valg af hanhund. Selvfølgelig kan selv de grimmeste ællinger få smukke svaner. Men som opdrætter skal man tænke et skridt videre.

    Lad os sige Ispa ikke var avlsgodkendt... Desværre skal der heller ikke andet end 2.pr til så er han avlsgodkendt. Det kan selv den dårligste hund opnå herhjemme. Specielt hvis man tager til en engelsk dommer der altid er flinkere med deres bedømmelser og kun skriver positivt om hunden. Så Ispa får 2 x 2.pr. og kan nu avle løs. En hund med glad hale, dårlige bevægelser, eller et dårligt temp. bliver alt for let avlsgodkendt.

    Jeg vil give Rikke ret. Folk snakker. Hvis man vil holde sig "på god fod" med de andre opdrættere, skal man være seriøs. For ja, ellers vil man hurtigt få et kedeligt rygte som en der bare laver hvalpe....den kender jeg flere af i klubben. Desværre....men husk det er jo bare gode råd. Dem skal man tage imod med kyshånd. Jeghar selv haft store ører og suget til mig ved diverse opdrætterre i ind og udland. Gode råd får man aldrig nok af, man skal bare lære at tage imod dem...

    Ud fra billeder synes jeg der er MEGET LIDT ligehed mellem Aiya og Patty. Men det må du høre Stine om, hun har set begge. Patty minder meget om sin bror Gambey, selvfølgelig i tæve udgave. Men hvis Aiya minder om Gambey såååeee.....???


  • #7   28. jun 2008 Rikke: Jeg vil jo heller ikke parre for at lave hyggehunde.. Grunden til jeg vil bruge en hund som Mickey er netop for at opveje de fejl Aiya har, så hvalpene eksteriørmæssigt bliver efter bogen.. Hvis de ikke gør, bliver de solgt som hyggehunde og Aiya bliver sandsynligvis ikke parret igen.. Men fordi Aiya måske kun for 2. præmier vil jeg da stadig lave en parring med den rette hanhund, for at se om ikke jeg på den måde kan få rettet op på hendes skævheder hvis du forstår..

  • #8   28. jun 2008 Malou: Du kan vist bare læse svaret Rikke har fået, det er vist næsten samme svar til jer begge kan jeg se :o) Nu har jeg set Gambey virkeligt og Aiya og ham minder bestemt ikke om hinanden, men udfra billeder syntes jeg bare jeg kunne se ligheder, men billeder kan selvfølgelig også snyde :o) Men som sagt var tråden ikke oprettet med henblik på at tale om avl, netop fordi, som du selv siger at opdrættere snakker og man kan så nemt komme til at udtrykke sig forkert via skrift, så sådanne debatter vælger jeg at tage irl.. Jeg håber ikke jeg har stødt jer på nogen måde og jeg takker mange gange for jeres råd og kritik, for nu er jeg blevet lidt mere selvsikker på, at selv om Aiya ikke er helt efter bogen nu, så har hun jo stadig noget tid at udvikle sig på.. Men tvivl ikke på jeg ikke er seriøs.. Jeg har netop valgt at få kennelnavn nu og sætte mig ind i hvad det vil sige og avle, for ikke at gøre noget galt når det kommer til stykket :o)

  • #9   28. jun 2008 Rikke: Nej, det har han ikke og jeg kan heller ikke helt finde ud af om Mette og Dennis får taget sig sammen :o) Hvis ikke de får ham avlsgodkendt, skal jeg ikke bruge ham, for jeg vil ikke have tavleløse hvalpe.. Men jo han er en ordentlig bamse og en 2-3 kg tror jeg såmænd også han kunne klare at tabe, men det er jo netop hans robuste støbning Aiya mangler og så har han jo også bare et kanont temperament..

  • #10   29. jun 2008 Igen vil jeg give dig ret Rikke. Der skal mere til at vise at hunden er værd at avle på. Jeg så gerne at reglerne for avlsgodkendelse blev sat på. Det er simpelthen for nemt som det er nu!

    Og så lige aftenens sure opstør: Ja så ærlig talt, synes jeg, at hvis man allerede nu siger, at man vil avle på en hund, som måske fortsat kun vil få 2. pr. så er man ikke seriøs!

    For at komme så tæt på standarden som muligt, bør man i realiteten finde en han der i ens øjne ligger så tæt på den som muligt. Nu er der desværre mange måder at læse standarden på...


  • #11   29. jun 2008 Jeg er ked af at sige det, men desværre ved dyrlægerne ikke altid hvad de snakker om når det kommer til en beagles vægt. Det ved jeg kun alt for godt. Hvis han er for tyk er han jo ikke i fin stand! Grunden til at hunde ikke skal være for tyk, har jo ikke kun noget med eksteriøret at gøre. Men man kan da også bare være ligeglad, og så bare have hunden den tid kortere.

    Alle ejere er jo sikre på at deres hunde kan få fine placeringer, for vi synes jo alle vi har de smukkeste beagler, men sådan er realiteten bare ikke altid.

    Ud fra det jeg ser på billeder, så er han en tand for tyk, helt sikkert. For nogle ting kan man altså godt se på billeder, specielt hvis man ved bare lidt om hvordan en beagle skal se ud.


  • #12   29. jun 2008 Igen alt for sent kommer jeg ind i denne tråd, nu er alt jo blevet sagt....

    Selvom jeg har set Aiya irl synes jeg det er svært at sige noget helt præcist om hende, da jeg skal have fingerne i hende for bl.a. at kunne mærke vinkler og se hende løb i trav (det var mest fjolle-løb, det blev til i Silkeborg!!!) for at kunne bedømme bevægelser. Det eneste jeg kan sige noget om er hendes hoved, som sagt mangler det fylde. Jeg synes ikke det skal være mere groft, så går sweet-looket af hende. Hendes krop og benstammer er også noget spinkle og det vil en hanhund som Mickey helt sikkert kunne give mere af. Men man skal også passe på med at sætte ekstremer sammen med ekstremer (dermed ikke ment at Aiya er ekstremt lille og Mickey er ekstremt stor, men derhenad! Ingen af dem er udvokset endnu...), det vil sikkert blive til at halvdelen i kuldet vil blive som mor og halvdelen som far. Man kan ikke regne med at de bliver perfekte af den grund.

    Mht. Mickey og hans ekstra kilo (for de er der!) smiley Så er jeg enig med Malou. Overvægt ved hunde er ligeså farligt for dem, som det er for os mennesker! En overvægtig hund er ikke en glad hund.... Det er min holdning!

    Men jeg vil også meget gerne se et opstillingsbillede af hende, så kan jeg måske også bedømme om, der skal gøres noget ved "handlingen"



  • #13   29. jun 2008 Ja Stine har jo handlet som juniorhandler i mange mange maaaaange år........ Og set mange mange maaaange beagler.....

  • #14   29. jun 2008 Stine: Tusind tak for kommentaren :o) Jeg har billeder af hende fra sidste udstilling, men der kan jeg godt se hun er stillet forkert.. Jeg ser lige om ikke jeg kan lokke kæresten til at tage nogle billeder i løbet af ugen hvor hun står rigtigt.. Eller som jeg tror er rigtigt ihvertfald, for syntes godtnok det er svært selv at bedømme når man ikke kan se hunden selv..

  • #15   29. jun 2008 Hvis du har mulighed for det, så prøv at stille hende om foran et spejl eller et vindue. Der vil du kunne se hvordan hun står.

  • #16   29. jun 2008 Æv altså Malou - du er simpelthen for hurtig.... Det ville jeg også have sagt det med spejlet smiley
    Det bruger jeg også selv!


  • #17   29. jun 2008 Du er bare for langsom. De der fra Holstebro kommer allerede i morgen og kigger lidt...

    Hov tag billeder fra siden, forfra og bagfra....altså af Aiya...


  • #18   29. jun 2008 Malou: Den med spejlet har jeg tænkt på, men vi er jo ved at renovere hus, så vi har slet ikke fået anskaffet et stort spejl endnu.. :o) Og vores vinduer, ja de sidder lidt for højt til jeg kan se noget.. Men skal nok få taget en masse billeder :o)

  • #19   1. jul 2008 Ja folk herinde er MEEEEGET kloge....det har jeg da tit undret mig over. Men nogle gange bør de der måske er lidt mere uvidende, tage imod de gode råd fra andre, i stedet for at være stædig og påståelig. Jeg ved at Stine, Rikke N og jeg har set ufattelig mange beagler gennem de år vi selv har haft beagler. Rikke har haft Ispa i 4 år men 2 år før hun fik ham passede hun hund i kennelen hvor han kommer fra. Stine er datter af dem der har den samme kennel og har haft beagler inde på livet i 1994 og jeg selv ved da ikke en hujende fis om beagler selv om jeg har haft beagle siden 1988. vi ved da ikke alt, det er da ingen der gør.

    Der er ingen der siger noget som helst om, at du er en dårlig hundeejer. Det er da noget værre fis at fyre af. At Mickey kan tabe sig måske 2 kg er en kendsgerning. Selv Stine der har set ham irl siger det. Hvis man som ejer ikke ænsker at hunden skal tabe sig, så må man jo selv om det. Vi tænker bare på hundens bedste. En hvalpe må have hvalpefedt, der er ingen til at en unghund har det!!! Så lad da være med at sidder og være klog på noget der alligevel ikke er holdbart. Lyt is tedet til det folk siger, og tag det som gode råd.

    I sidste ende kan i jo bare tage ned til morten og få at vide om han er tilpas eller for tyk...


  • #20   1. jul 2008 Nu er jeg jo snot dum... (for jeg udstiller ikke og ved intet om hvordan den perfekte beagle ser ud)
    Men til det træf vi var til var Sofus selvfølgelig den kønneste (en hver so syntes bedst om sine egne grise)...
    Egentlig ville jeg ikke sige hvad man gik og tænke men nu gør jeg det så alligevel..
    min personlige liste lå
    Mickey nr et.. (måske havde han et kg for meget men han var pisse charmerende, og løb da ligeså meget som de andre..Så han virkede bestemt ikke hæmmet)
    nummer 2 var Anton...
    også syntes jeg faktisk også Gambey var flot selvom jeg normalt er til 3 farvede beagler...Så scott og gambey må dele 3 pladsen..
    Jeg er klart mere til de robuste beagler den dem der er smalle i ansigtet det vil jeg gerne indrømme.. Og hvis man nu har en beagle fordi man ææælsker den og ikke for at udstille... hvad fanden er 1 kg så ekstra?! For Mickey er bestemt IKKE fed, som nogle beagler er... Er de fede er det selvfølgelig synd.


  • #21   1. jul 2008 Rita: Hovsa.. Hvor ligger Aiya og Zila henne på listen.. Fyha.. Hihi..

  • #22   1. jul 2008 Se jeg syntes jo netop Aiya er for "klein".. Der er ikke rigtig godt i hende..som jeg godt kan lide...
    Og Zila ligger uden for bedømmelser da beagle hvalpe ALTID slår alt andet.. både andre hvalpe og voksne beagler... Hvis man kunne for en beagle hvalp som aldirg blev voksen havde jeg 50 af dem...! Jeg forelsker mig HVER gang jeg ser en beagle hvalp!


  • #23   1. jul 2008 Rita: Det er også helt okay :o) Driller bare.. Jeg syntes godtnok også bare Mickey er ALT for skøn og jeg syntes nu Mette skal blive her på HG med os andre.. Ellers har jeg ikke nogen at lave ballade med :o)

  • #24   1. jul 2008 Og når det så er sagt...Så elsker jeg jo vist mere eller mindre selve beagle racen... Jeg skal ALTID hen og snakke hvis vi møder en beagle...!

  • #25   1. jul 2008 Hvis man ser på det med vægt, så er 2-3 kg ikke ret meget for os mennesker. Men hvis man ser på det i forhold til en hund som beaglen som ikke er ret stor, så udgør det en ret stor procentdel af hunden.
    Jeg ved skam heller ikke hvordan det perfekte beagle ser ud, for den eksisterer ikke endnu. Alle hunde har fejl, nogle kan man ikke gøre noget ved, man andre kan man. Overvægt har jo ikke noget med udstilling at gøre, det er jo noget med sundheden. Man kan også som menneske have for meget fedt og løbe uhæmmet, det er bare ingen undskyldning. Jeg kæmper da selv med vægten og jeg er den eneste der kan gøre noget ved det. Med hundene er vi også de eneste der kan gøre noget ved det. Nogle beagler er måske 5 kg for fede og så er de også ekstremt fede. Men vejer en lille race som en beagle 2-3 kg for meget så er den altså for tyk, og så har det "fandme" en betydning - bare for at bruge Rita D's egne ord.

    Er det kun synd hvis en beagle er fed, men ikke hvis den blot er for tyk? Det hænger jo ikke sammen.

    Jeg er fløjtende ligeglad med, om folke hunde er for tykke. det er op til folk selv hvor længe de har ønske om at have deres hund i live.

    Bare et lille eksempel. Ispa vejede engang 18 kg, og skulle tabe sig! Han er en stor kraftig dreng på 40 cm. Rikke ville i første omgang ikke høre min mening om det, fordi vores dyrlæge havde sagt han var fin. Men Rikke valgte alligevel at han skulle tabe sig lidt. Nu er han i fin form og hans kampvægt er 15,5 kg. Det er er tab på 2,5 kg. Det svarer til, at han tabte sig 13,8% af sin kropsvægt!! Det er da meget, bestemt værd at tænke over...


  • #26   1. jul 2008 Malou>> forskellen på FED og TYK er for mig om hunden er hæmmet af det..

    Og det med at hunden ikke bliver så gammel hvis den er lidt overvægtig som hvis den ikke er.. Det er sgu noget bavl.. Undskyld mig.. men det mener jeg...

    Mennesker dør også helst sikker tidligt hvis de er for tykke eller ryger eller drikker eller hvad ved jeg... måske på papiret, men det holder sgu ikke altid stik...
    Min egen morfar blev 98. han var normalt vægtig men røg som en skorsten store cigarer og drik ca ½ kasse øl om dagen....





  • #27   1. jul 2008 Syntes ihvertfald ikke man skal svine andre hundes størrelse... UDEN at have set hunden... (så kan dem der føler for det selv tage den til sig)!

  • #28   1. jul 2008 Ja jeg har en rygende oldefar på 93 som både har kæmpe øldunk og har drukket og røget hele hans liv :o) Manden klipper stadig hæk og luger ukrudt.. Og nu du siger det er sundhedsmæssigt og ikke udstillingsmæssigt det er et problem, så kan jeg da ikke forstå hvorfor dyrlægen siger han er sund og rask? Jeg vil da vove at påstå at ligesom mennesker har godt med lidt sul på kroppen fremfor at være tynde som supermodeller, så har hunde det også.. Dermed ikke sagt at jeg personligt syntes en hund bør have for meget fedt og derfor er Aiya også på diæt, men hvad andre ejere gør med deres hunde, kan jeg virkelig ikke hidse mig op over.. Sålænge hunden er sund og rask og får lov til at opføre sig som en hund.. Og det er Mickey jo efter dyrlægens egen udtalelse..

  • #29   1. jul 2008 Og i er sikkert ikke enige... men jeg har da en mening om "den perfekte beagle"...
    Ulradi's nu afdøde Magnus... Han står for mig som noget nær det perfekte... Ham har jeg ALTID været forelsket i... Også før vi fik Sofus..



  • #30   1. jul 2008 Rita D - Jamen du kan da mene alt det du vil..... Men din morfar var vel heller ikke en hund? Det er folks eget valg, men lad dog være med at modsvar det der er faktum. Desuden synes jeg der er en rådden sammenligning. Det var jo din morfars eget valg. De fleste hund kan ikke selv styre det med maden...

    Jeg siger jo heller ikke Mickey ikke er en pæn hund. I mine øjne er han for tyk, og han ser ud til at være en ret stor hund. Han har et meget mildt udtryk og mere kan jeg ikke sige. Jeg har ikke set han travl osv. Men generelt - når man på billeder kan se en hund er for tyk, så er det ikke bare 1 kg!

    Kig på Rikke N's Ispa. På det billeder hvor han står af sig selv og kigger lidt på (Der er nogle rosa blomster i baggrundn) der er han for tyk. På det billede vejer han 18 kg....


  • #31   1. jul 2008 Familien Aiya>> Hvor er det skønt og livs bekræftende at høre... Det er bare så fedt at de kloge professorer kan tage grulige fejl med alt deres sundheds guru...

    Og han har ganranteret haft en bedre/sjovere liv hende hende inde på plejehjemmet der aldrig har drukket/røget eller vejet et gram for meget men nu er totalt dement!


  • #32   1. jul 2008 Malou>> det virker ikke til at vi kan føre en normalt diskution.. og bliver nok heller aldrige enige...Så jeg stopper her!

  • #33   1. jul 2008 Rita: Ja han er i kæmpe højt humør og til trods for stomipose og diverse indlæggelser for brækkede knogler osv, er han stadig i HØJT humør og så er han ellers tosset med at sidde og råbe og skrige foran skærmen når han ser fodbold.. Men med mennesker er det nok også snarere et spørgsmål om livsmod end livsstil forstået på den måde at hvis man går og er træt af livet og det man har udrettet, så er min tro også man dør tidligere end hvis man er glad og tilfreds med det hele og ikke er bange for at se døden i øjnene :o)

  • #34   1. jul 2008 Ja jeg kan da godt høre på det hele at der ikke er nogen som helst mulighed for at manke lidt fornuft ind i skallen på folk. You choice.

    Jeg har nævne flere gange at dyrlæger ikke altid ved hvordan enbeagle skal være vægtmæssigt. Det er sgu da ikke noget jeg sidder og finder på, det er af egen erfaring. Ispa måtte ikke tabe sig han var fin - NEJ!!!! Han skulle tabe sig 2,5 kg. Ruby måtte ikke tage på, hun var fin - NEJ!!! Hun var for tynd. Jeg kunne se hende ribben, men hun ville ikke spise. Og det er en ellers meget kompetent dyrlæge. Spørg andre opdrættere og i vil få samme svar. Det er at sammenligne med, at der på foderposerne står hvor meget hunden skal have at spise - de passer sgu heller aldirg.

    Magnus var efter min mening også en smuk hund. Jeg har da også forsøgt at finde noget efter ham jeg kunne bruge i avlen, men det lader ikke til at være muligt. Magnus var en god kompakt hund, ikke for stor og aldrig for tyk. Uanset om han blev udstillet eller bare gik derhjemme. Min første hanhund var efter Magnus.


  • #35   1. jul 2008 Åh, jeg ved næsten ikke hvad jeg skal skrive, men synes også jeg vil blande mig igen!!!!
    Jeg kan nemlig godt tillade mig at udtale mig om Mickey, for Mette spugte selv d. 22. juni....
    Mickey er en kraftig hanhund og det vil han ALTID være uanset hvor meget han taber sig, så den argumentation holder ikke! Hans benstammer og kropsbygning er kraftig i sig selv, også selv om fedtet var væk... Og det dejlige kraftige hoved forsvinder altså heller ikke ved en slankekur!
    Og påstanden om at han ikke var hæmmet af det - nej, men jeg så/hørte også en Mickey som gøede og peb som en gal, når han ikke kunne indhente/følge med de andre hunde... Tankevækkende (synes jeg!)
    Det er jo dejligt, at der er undtagelser og nogle lever godt på trods af, at de udsætter sig for sundhedsfarer som overvægt, druk og røg!!!! Men hvorfor tage chancen???? Det forstår jeg ikke... Familiehund som "brugshund".


  • #36   1. jul 2008 Og appropos "grisene", så synes jeg jo at Gambey er en af de smukeste beagler, der nogenside er set - tofarvet eller ej.... Og det er helt i orden, at I andre synes noget andet!

    Han er nemlig MIN lyserøde "gris" smiley


  • #37   1. jul 2008 "Og påstanden om at han ikke var hæmmet af det - nej, men jeg så/hørte også en Mickey som gøede og peb som en gal, når han ikke kunne indhente/følge med de andre hunde... Tankevækkende (synes jeg!)"

    - Aiya hun hyler og piber altså også heeeelt vildt når ikke hun kan følge med og hun er jo altså ikke overvægtig på nær en lille pølse i nakken, så jeg tvivler MEGET stærkt på det har noget med hverken vægt eller kondition at gøre, for Aiya kan løbe stærkt, meget stærkt..


  • #38   1. jul 2008 Ja, men fordi Aiya kan skal man jo ikke sige at alle kan! Jeg synes det er helt fint at folk stå op for hinanden, det burde alle vi beagleejere jo gøre. Der er jo ikke nogen der forsøger at "skyde nogen i sænk", men blot give nogle gode råd. Jeg fatter så bare ikke, at folk er så stædige, at de ikke vil tage imod dem.....

  • #39   1. jul 2008 Ja, Gambey har også ofte jagthyl på, når han jager andre. Det er der såmænd ikke noget galt i. Forskelen er bare (i følge min vurdering, det kan da godt være jeg tager fejl!), at Mickey ikke kunne følge med i de andres tempo og derfor peb og hylede! Jeg siger heller ikke at det nødvendigvis HAR noget med vægt/kondition at gøre, men det kan heller ikke udelukkes...

  • #40   1. jul 2008 Nej, men som du selv siger, så er Mickey en stor og robust hund og det ligger bare til ham.. det kan godt være han måske har et par kg for meget, men det er slet ikke til hindring for ham.. Nu har jeg mødt Mickey mere end en gang og har set ham drøne rundt sammen med Aiya, som er MEGET udholden og adræt, i flere timer uden problemer.. Så udstillingsmæssigt, jo så skal han måske tabe sig, men sundhedsmæssigt syntes jeg bare det er meget forkert at angribe ham på den måde når i ikke kender ham bedre..

  • #41   1. jul 2008 Et par kilo for meget eller ej, så er Mickey i mine øjne stadig en af de lækreste hanhunde jeg har set.. Ikke bare af temperament, men også af udseende.. Det kan da godt være det hele ikke er efter bogen ved hverken ham eller Aiya, men efter min mening kompenserer de hinanden virkelig godt og det vil være mig en stor ære hvis Dennis og Mette vil lade ham avle et kuld hvalpe med Aiya hvis de får ham avlsgodkendt og hvis de ellers begge udvikler sig som de skal.. men som sagt går det lige et års tid eller to endnu inden vi overhovedet kommer dertil..

  • #42   1. jul 2008 Det er altsammen helt fint...

    Men det har altså stadig intet med udstilling eller ej at gøre!!!! Hvis han var min hund ville han blive sat på skrump med det samme uanset om han så skulle ligge hjemme i kurven hele dagen eller med på udstilling hver weekend....
    Men han er ikke min hund og derfor må de selv finde ud af det.... Det gør bare ondt i hjertet på mig hver gang jeg ser en beagle (og alle andre hunderacer for den sags skyld), der er overvægtig smiley


  • #43   1. jul 2008 Hehe.. Hele tråden startede jo med udstilling og handlede sådan set om Aiya.. Hvorvidt den er endt ud i om Mickey er overvægtig eller ej er mig en gåde, men syntes snart vi skal stoppe diskussionen, for ellers sletter jeg tråden.. Vi bliver aldrig enige omkring Mickey.. Tror og håber da bare vi alle er enige om han er en dejlig hund, overvægtig eller ej og så er det jo ellers op til Dennis og Mette om han skal på skrump eller ej.. Mette har for længst forladt diskutionen, så jeg syntes bare vi skal lade det ligge..

  • #44   1. jul 2008 Helt fint med mig, så længe min holdning er blevet hørt smiley

  • #45   1. jul 2008 Ja, det kan godt være denne tråd skulle være slut nu, men jeg har ikke været hjemme hele aftenen og jeg vil da godt nok lige have lov til at forsvare mit eget indælg.

    Fordi jeg simpelthen mener det ikke er til at banke forunft ind i skallen på folk. Så simpelt er det. Jeg er ikke ude på at tvære nogen ned i jorden, men jeg boiver både overrasket og skuffet over at folk ikke viol tage imod gode råd og andres mange års erfaringer. I stedet bliver der, ikke kun i denne tråd men generelt, forsvaret, forsvaret og atter forsvaret. Hvorfor ikke se tingene lidt objektivt og realistisk? Det hanler da ikke kun om denne diskution men lige såvel andre, hvor folk stiller spørgsmål, men alligevel ikke vil høre de svar de får...

    Jamen, hvis Morten synes Mickey ikke ser tyk ud, så er det jo bare at tage ham på en udstilling og få ham avlsgodkendt. Jeg synes bare det er sjovt at det bliver forsvaret sådan, når man selv har spurgt Stine til råds og har fået at vide han godt kunne tabe sig lidt, og man selv har kunnet se det.... Jeg kan kun sige at jeg ikke er enig med Morten, men sådan er det.

    Hvad folk vælger at gøre et jo helt og holdent op til dem selv...

    når du ved hvem kommentaren om at folk herinde er MEEEEEGET kloge, vil jeg da gerne vide hvem den var rette mod....for den var ikke rettet mod nogle bestemte personer! Så der skulle man måske slappe lidt af.


  • #46   2. jul 2008 Malou>> jeg kan nu ikke se et eneste sted i denne tråd eller andet steds at Mette og Dennis har spurt om DU syntes Mickey er for tyk...!

  • #47   2. jul 2008 Også syntes jeg da forresten Mickey er lækker... så skulle der blive en Aiya/Mickey han hvalp til overs engang... så tror jeg da godt Sofus kunne tænke sig sådan et og lege med...!

  • #48   2. jul 2008 og Aiya og Zila---> slet da bare denne tråd.. tror kun den fører mere ævl og kævl med sig...!

  • #49   2. jul 2008 Og hva' så om jeg har sagt han er for tyk? Jeg siger min mening hvis jeg har lyst til det. Jeg kunne i stedet vælge at bedømme ham med en eller anden lavere bedømmelse, men det har jeg så ikke gjort. Der var jo heller ingen der spurgte dig hvem du bedste kunne lide af drengene på jeres gåtur, det kom du jo også bare med.

    Og skulle der blive hvalpe mellem Aiya og Mickey hvad så? Og hvad så om du fik en? Jeg har ikke sagt noget om at hvalpene ikke kunne blive gode....Det kan jeg ikke lige se.....

    Jeg svarer på den tiltale jeg får. Så slet bare tråden...for enighed bliver der da aldrig.


  • #50   2. jul 2008 Jamen det kan da godt være det er hos mig fejlen ligger Malou...
    jeg opfatter dig bare som hamrende provokerende... og derfor reagerer jeg!


  • #51   2. jul 2008 og jeg (og andre) kunne jo også bare vælge at bedømme dine hunde lavere... men så lavt synker jeg altså ikke... ikke engang i tankerne... Dine hunde skal ikke bøde for at vi ikke er enige!

  • #52   2. jul 2008 Ja, det kan jeg jo ikke gøre ret meget ved. Hver har vel sin mening.

  • #53   2. jul 2008 Nemlig....
    Og størst er det menneske som selv har en mening, men samtidlig accepterer andres.... Så skal vi ikke lade det blive ved det?!


  • #54   2. jul 2008 Der er sgu da ingen hunde der bøder for, at jeg ikke er enige med ejerne, det er da noget sludder. Om folk vil bedømme mine hunde lavere er helt op til dem. Som sagt jeg dømmer ikke hundene ud fra ejerne. Dette er et hundegalleri ikke et menneskegalleri. Hvorfor skulle jeg så nærmest bedømme ejerne?

    "Og størst er det menneske som selv har en mening, men samtidlig accepterer andres.... " Tja...og så lige over! Der er vist ingen grund til at blive mere dobbeltmoralsk end det!


  • #55   2. jul 2008 Julie - Du rammer netop lige plet der. Jeg har selv haft en beagle der var for tyk. Det synes jeg da ikke var så slem dengang, men når jeg ser billeder af ham nu, så synes jeg han var direkte fed ;0) Men hvad vidste jeg om det det var jo mine forældre der stod for alt det med foder. Men det gjorde ham absolut ikke til en mindre dejlig hund ;0)

    Har man en strand i nærheden er der jo god mulighed for at lade hunden løbe der....lige når sæsonen altså tillader det...

    Schweiss er også en god mulighed. Her bruger de næsen med det forbrænder også en god del. Desværre er det ikke mange steder i landet endnu, hvor man kan træne denne dejlige sport.


  • #56   2. jul 2008 Jo jo, når vi er på strtanden løøøber Ruby hen i det våde sand. Men hun bliver gang efter gang forskrækket når så vandet kommer, og så er det bare væk. Men hun løber gerne rundt dernede. Vandhund er og bliver hun aldrig... *G*

    Ja, det er træls når man ikke kan komme afsted. Jeg er også afhængig af at kkøre med andre til diverse arrangementer. Bor du tæt på Ulla?


  • #57   2. jul 2008 Jeg er rørende enig med Julie!!!!!

    Tror faktisk vi snakker forbi hinanden fordi vi er i to forskellige verdener smiley

    Bare fordi vi (udstillings- og opdrætsfolk) giver en kritik af en hund synes vi stadig det er en rar, sød og charmerende hund! Alle hunde har fejl eller "kvaliteter", som andre ikke bryder sig om (også min egen - derfor kommentaren om den lyserøde gris) og det må vi bare acceptere!


Kommentér på:
Racestandard..

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce