Tilmeldt:
4. feb 2008 Følger: 14 Følgere: 20 Hunde: 1 Emner: 563 Svar: 3.189
En dej mange muligheder {{forumTopicSubject}}
Grunddej;
Ca. 500g mel
1 æg
50g gær
1 dl olie
2,5 dl mælk
1tsk salt
3spsk sukker
udrør gæren i lunken mælk, tilsæt salt,sukker, æg olie og rør sammen. Tilsæt melen lidt af gangen til dejen er galt og smidig. Sæt dejen til hævning 30 min.
Nu kan du bruge dejen til følgende:
Boller: Der bliver ca 16 stk. Form bollerne og lad dem hæve 20-30 min og bag dem derefter 12-15 min ved 200gr. husk at pensle dem med hvad du kan lide og evt drysse birkes eller andet over...
Franskbrød: læg dejen i en form og lad den efterhæve 40 min, rids på tværs med en kniv. Bag nederst i ovnen ca. 30 min
Pølsehorn: Del dejen i to og rul den ud til en rund cirkel, del den i 8 trekanter. rul en pølse ind i dejen og lig dem med lukningen nedaf. Bages 20 min ved 200 grader.
Skinkehorn: Samme som pølsehorn, kom bare revet skinke og ost i i stedet.
Marcipanhorn, nougathorn, nutellahorn eller kokosmassehorn: Samme som ovenover, man kan evt drysse thesukker over som pynt...
Jeg bager tit en dobbelt portion af dejen, også har jeg mulighed for at lave allemulige ting af den.. Alt der er nævnt er fryseegnet =)
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
En dej mange muligheder
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside