indbagt mørbrad indbagt mørbrad
3 forskellige hva ville I vælge - skal lave det imorgen!
Ingredienser
400 g afpudset svinemørbrad
500 g hakket kalv og flæsk (8-10%)
1 æg
2 spsk hvedemel
2 tsk tørret timian
salt, peber
Dej:
1 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
1 æg
1 spsk raps- eller olivenolie
ca 250 g hvedemel
1 æg til pensling
1 tsk timian til pynt
Champignon-flødesauce:
250 g champignoner
1 spsk raps- eller olivenolie
1 tsk timian
3 dl bouillon
½ dl koldt vand
1 spsk majsstivelse
2 tsk dijonsennep
½ dl fløde 9%
salt, peber
Tilbehør:
Kogte kartofler, broccoli og gulerødder
Kalorietallet er kun for kødet.
Hvis du nøjes med 120 g kød, 150 g kartofler og 100 g sauce, er kalorieindholdet nede på 420!
Grøntsagerne er ikke iberegnet.
Fremgangsmåde
Rør det hakkede kød til fars med æg, hvedemel, timian, salt og peber.
Brun mørbraden i et par min på alle sider på en tør pande med slip-let belægning.
Dej: Opløs gæren i væsken, tilsæt salt, æg og olie og ælt mel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Rul den derpå ud til en firkant (ca 30 x 35 cm) og læg dejpladen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel farsen på den ene halvdel af dejen, læg mørbraden herpå og rul dejen sammen omkring kødet. Fold enderne sammen. Pensl med sammenpisket æg og lav snit i dejen. Drys med lidt timian og bag mørbraden ved 200 grader i ca 35 min.
Sauce: Rens champignonerne og skær dem i kvarte eller skiver. Varm olien i en gryde eller på en pande og rist champignonerne gyldne heri. Tilsæt timian og bouillon og lad det hele koge op. Ryst vand, majsstivelse, dijonsennep og fløde sammen i en melryster. Hæld jævningen i saucen under omrøring og lad saucen koge op. Smag til med salt og peber.
Server mørbraden i skiver med kogte kartofler til samt broccoli, gulerødder og champignon-flødesauce.
--------------------------------------------------------------------
Ingredienser: 4 plader butterdej
1 svinemørbrad
Fars:
400 g. hakket svinekød
2 spsk. hvedemel
1 æg
1 løg
200 g. champignon
1 fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 tsk. salt
peber
½ dl. letmælk
Butterdej tøs op.
Sener og hinder skæres af mørbraden. Herefter brunes den på pande i olie. Den krydres med salt og peber. Mørbraden lægges til afkøling.
Farsen røres sammen med mel, æg, finthakket løg, knust hvidløg, paprika, salt og peber. Champignon renses og snittes i fine tern. Herefter tilsættes de farsen.
Butterdejen rulles sammen til en plade på ca. 30 cm på hver side. Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejspladen.
Mørbraden kommes ovenpå, og resten af farsen pakkes omkring mørbraden. Butterdejen lukkes ind over fars og mørbrad, så der dannes en pakke.
Pakken lægges i et smurt ildfast fad eller en smurt bradepande. Pensles herefter med mælk. Bages i ovn ved 200 grader C i ca. 1 time.
Serveres med kogte kartofler paprikasauce eller whiskysauce og evt. salat.
-------------------------------------------------------------------
køb butterdejsplader, steg mørbradstk., rul butterdejen - læg et stk smelteost på 2 skiver tomat og 5-6 skiverchamp. drys med estragon basillikum - kom mørbrad ovenpå - derefter fl.tomater igen champ og salt/peber og endnu en skive smelte ost, luk butterdejen om. tilbehør hasselbagte kartofler pelslet med barbecuesauce- tilbehør bønner eller ærter og glaser perleløg og bearnaise sauce eller rødvinsauce med champignon, om sommeren frisk blandet salat med springløg og bredbladet persille
jun 2005
Følger: 84 Følgere: 76 Hunde: 5 Emner: 119 Svar: 8.030
Dem i butterdej synes jeg mange gange bliver for "tørre"
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
dej:
Dej:
1 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
1 æg
1 spsk raps- eller olivenolie
ca 250 g hvedemel
1 æg til pensling
Fyld:
400 g afpudset svinemørbrad
500 g hakket kalv og flæsk (8-10%)
1 æg
2 spsk hvedemel
2 tsk tørret timian
2 spsk hvidløgpeber med urter
ca 1,25 dl morneysauce
1 lille hakket løg
3 spsk mel
salt
1 glas champignon i skiver
Dej: Opløs gæren i væsken, tilsæt salt, æg og olie og ælt mel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Rul den derpå ud til en firkant (ca 30 x 35 cm) og læg dejpladen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rør det hakkede kød til fars med æg, hvedemel, timian, hvidløgspeber, løg, mprneysauce og salt.
Brun mørbraden i et par min på alle sider på en tør pande med slip-let belægning.
Fordel farsen på den ene halvdel af dejen, læg mørbraden herpå og rul dejen sammen omkring kødet. Fold enderne sammen.
Pensles og bages i ca 35 min ved 200 grader.
serverede så flødestuvede til;O) og grøntager
indbagt mørbrad
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside