Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
946 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 3 Svar

indbagt mørbrad indbagt mørbrad

3 forskellige hva ville I vælge - skal lave det imorgen!


Ingredienser
400 g afpudset svinemørbrad
500 g hakket kalv og flæsk (8-10%)
1 æg
2 spsk hvedemel
2 tsk tørret timian
salt, peber

Dej:
1 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
1 æg
1 spsk raps- eller olivenolie
ca 250 g hvedemel
1 æg til pensling
1 tsk timian til pynt

Champignon-flødesauce:
250 g champignoner
1 spsk raps- eller olivenolie
1 tsk timian
3 dl bouillon
½ dl koldt vand
1 spsk majsstivelse
2 tsk dijonsennep
½ dl fløde 9%
salt, peber

Tilbehør:
Kogte kartofler, broccoli og gulerødder
Kalorietallet er kun for kødet.
Hvis du nøjes med 120 g kød, 150 g kartofler og 100 g sauce, er kalorieindholdet nede på 420!
Grøntsagerne er ikke iberegnet.


Fremgangsmåde
Rør det hakkede kød til fars med æg, hvedemel, timian, salt og peber.
Brun mørbraden i et par min på alle sider på en tør pande med slip-let belægning.
Dej: Opløs gæren i væsken, tilsæt salt, æg og olie og ælt mel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Rul den derpå ud til en firkant (ca 30 x 35 cm) og læg dejpladen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel farsen på den ene halvdel af dejen, læg mørbraden herpå og rul dejen sammen omkring kødet. Fold enderne sammen. Pensl med sammenpisket æg og lav snit i dejen. Drys med lidt timian og bag mørbraden ved 200 grader i ca 35 min.
Sauce: Rens champignonerne og skær dem i kvarte eller skiver. Varm olien i en gryde eller på en pande og rist champignonerne gyldne heri. Tilsæt timian og bouillon og lad det hele koge op. Ryst vand, majsstivelse, dijonsennep og fløde sammen i en melryster. Hæld jævningen i saucen under omrøring og lad saucen koge op. Smag til med salt og peber.
Server mørbraden i skiver med kogte kartofler til samt broccoli, gulerødder og champignon-flødesauce.




--------------------------------------------------------------------
Ingredienser: 4 plader butterdej
1 svinemørbrad

Fars:
400 g. hakket svinekød
2 spsk. hvedemel
1 æg
1 løg
200 g. champignon
1 fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 tsk. salt
peber
½ dl. letmælk


Butterdej tøs op.

Sener og hinder skæres af mørbraden. Herefter brunes den på pande i olie. Den krydres med salt og peber. Mørbraden lægges til afkøling.

Farsen røres sammen med mel, æg, finthakket løg, knust hvidløg, paprika, salt og peber. Champignon renses og snittes i fine tern. Herefter tilsættes de farsen.

Butterdejen rulles sammen til en plade på ca. 30 cm på hver side. Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejspladen.

Mørbraden kommes ovenpå, og resten af farsen pakkes omkring mørbraden. Butterdejen lukkes ind over fars og mørbrad, så der dannes en pakke.

Pakken lægges i et smurt ildfast fad eller en smurt bradepande. Pensles herefter med mælk. Bages i ovn ved 200 grader C i ca. 1 time.

Serveres med kogte kartofler paprikasauce eller whiskysauce og evt. salat.

-------------------------------------------------------------------

køb butterdejsplader, steg mørbradstk., rul butterdejen - læg et stk smelteost på 2 skiver tomat og 5-6 skiverchamp. drys med estragon basillikum - kom mørbrad ovenpå - derefter fl.tomater igen champ og salt/peber og endnu en skive smelte ost, luk butterdejen om. tilbehør hasselbagte kartofler pelslet med barbecuesauce- tilbehør bønner eller ærter og glaser perleløg og bearnaise sauce eller rødvinsauce med champignon, om sommeren frisk blandet salat med springløg og bredbladet persille


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Hæng spisebordslampe op 250 kr.
  • Græsslåning 950 kr.
  • El tjek og eventuelt fjerne stikkontakter i lejlighed 1.000 kr.
  • Montering af gardiner og TV stand 1.500 kr.
  • Fjernelse af ukrudt under hæk 600 kr.
  • Måske defekt kabel i loftet - tjek og reparer 1.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  indbagt mørbrad
  • #1   23. nov 2008 Synes den 1. lyder lækker.

    Dem i butterdej synes jeg mange gange bliver for "tørre"


  • #2   23. nov 2008 må indrømme det nok også er den jeg er mest hooked på;O)

  • #3   24. nov 2008 Okey valgte så at lave den således;O)


    dej:
    Dej:
    1 dl lunkent vand
    25 g gær
    1 tsk salt
    1 æg
    1 spsk raps- eller olivenolie
    ca 250 g hvedemel
    1 æg til pensling

    Fyld:
    400 g afpudset svinemørbrad
    500 g hakket kalv og flæsk (8-10%)
    1 æg
    2 spsk hvedemel
    2 tsk tørret timian
    2 spsk hvidløgpeber med urter
    ca 1,25 dl morneysauce
    1 lille hakket løg
    3 spsk mel
    salt
    1 glas champignon i skiver


    Dej: Opløs gæren i væsken, tilsæt salt, æg og olie og ælt mel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Rul den derpå ud til en firkant (ca 30 x 35 cm) og læg dejpladen på en bageplade beklædt med bagepapir.

    Rør det hakkede kød til fars med æg, hvedemel, timian, hvidløgspeber, løg, mprneysauce og salt.

    Brun mørbraden i et par min på alle sider på en tør pande med slip-let belægning.

    Fordel farsen på den ene halvdel af dejen, læg mørbraden herpå og rul dejen sammen omkring kødet. Fold enderne sammen.

    Pensles og bages i ca 35 min ved 200 grader.

    serverede så flødestuvede til;O) og grøntager





Kommentér på:
indbagt mørbrad

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce