{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.018 visninger | Oprettet:

Japaneseren/japanese chin {{forumTopicSubject}}

Lidt om Japanesen også kaldet japanese chin


Japanesen er en vidunderlig lille hund, usædvanlig intelligent, meget livlig, vaks og forstår alting. Af natur er den legesyg og venlig, akkurat som et glad barn, - altid parat til leg. Den vil gerne tage del i dagligdagen og vise os sin store hengivenhed. Den fornøjer dig med sin glæde og danser-agtige ynde. Det siges, at dens bevægelser minder om den orientalske dans "Maree", hvor man danser om sin egen akse.

Japanesen opfylder for mange et tomrum, fordi den er så stor en personlighed. Selv om den er modig, behøver den vores beskyttelse, - med en opmærksom og konstant omsorg. Den ved, hvordan den skal opnå dette gennem klovnerier og yndefulde bevægelser, med raffineret indsmigren og mange hengivne blikke. Racen er meget gammel. Det siges, at den stammer fra Kina eller Korea. Et eksemplar blev engang foræret til Kejseren i Japan. Siden da har racen været meget værdsat hos Kejserhoffet i Japan.

Legenden siger, at den meget eftertragtede plet midt i panden skulle være aftryk af Buddha's tommelfinger, da han velsignede den. Pletten kaldes "Japans hellige ø". Et andet symbol, meget værdsat af Japanerne er halen. Når den ligger hen over ryggen, skal den ligne en krysantemum-blomst.


Det følgende er standardens karakteristik af Japanesen

Den er altid to-farvet. Hvid med sorte pletter eller hvid med røde pletter. Det røde går lige fra lemon til det mørkeste mahogni. Klare farver er at foretrække, og pletterne skal stå klar/tydelig på en ren hvid baggrund. Pelsen skal være glat - hverken bølget eller krøllet, lang ikke for flad og sommetider endda løftet, således det giver indtrykket af elegance og en speciel ynde til hundens bevægelser. Pelsen er tæt over hele kroppen undtagen over ansigtet, hvor hårene er korte. Hårene er lange på halsen, siderne, benene og halen, der som før nævnt skal ligne en blomst båret på ryggen. Benene er lige og slanke, fødderne er små med sorte negle, lidt længere end en kats, dog ikke så lange som en hares, eftersom standarden siger harepoter

Kroppen er velpropotioneret i retning af "Klump". Hovedet er relativt stort i forhold til kroppen med en bred skalle, rund fortil og med et godt markeret stop. Kæben er bred og kort, og læberne skal være som puder, der runder op imod siderne i næseborene. Disse skal være godt åbne. Øjnene skal være langt fra hinanden, store og mørke.

Kroppen er kort og kompakt med en bred og dyb brystkasse. Til trods for dens lille størrelse skal Japanesen have en robust fremtræden. Japanesen har stolte bevægelser og går med højtløftede forbensbevægelser. Jo mindre Japanesen er, des mere er den værdsat, forudsat at nævnte kvaliteter er der.

Hvor meget intelligens, finhed og kærlighed er der i denne "lille pudderkvast". Japanesen udtrykker sin glæde ved livet og sit behov for kærlighed ved konstant at bevæge sig på lette fjed. I bytte for kærligheden, som den behøver, giver den dig sin uforbeholdne tilbedelse sålænge den lever.

eks på japanesere på toppen. (og lidt blær fra min side)

min akoyas far

Roseheaven's Fabian Society
Mest vindende i KSS 2007/2008
Dansk Champion 2008

http://www.roseheaven.dk/images/Fabia_hanner.jpg

hans søster

Roseheaven's Jade Mermaid
res.World Winner 2006
København's Vinder 2006
Klub Champion 2006
Dansk Champion 2006
Svensk Champion & International Champion 2007

http://www.roseheaven.dk/images/Mermaid%202006%201.jpg

hans morfar

Duracell
Int CH, DK CH, KLB CH, VDH CH, S CH, KBHV-2002,
Deutsher Schoenheits CH 2001, VDH Klub Sieger 2001,
Berliner Sieger 2000, Landessieger Thueringen 2000, Jahressieger 2001,
The most winning Japanese Chin of the years 2000-2001,
Best in Group Kolding 1999, BRW 2002, 4th Best Male at Crufts 2002,
The most winning Danish Bred Japanese Chin Male,
Top winning Japanese Chin of the year 2002 in KSS-DKK

http://www.roseheaven.dk/images/Duracell.jpg





Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Japaneseren/japanese chin
Kommentér på:
Japaneseren/japanese chin

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce